Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_Misiowa

CZERWIEC 2009 - gdyż we wrześniu nam się uda !!!

Polecane posty

Witam pod wieczor (u mnie :-) Moj dzidek tez dal mi wczoraj i dzis tak popalic, ze juz wiem o czym mowi paola - te bole jak na miesaiczke itp. Ja dzis jak usiadlam za kolko to nie wiedzialam co ze soba zrobic. Dopoki maly nie stwierdzil, ze mu tez niewygodnie to mialam wrazenie ze chodzonego mi na jajnikach odtancza z przytupem :-) Moj to dzis nieco tez trenowal w okolicy pepka ale jego zdecydowanym faworytem sa okolice janikow i dolne moje partie. Zeber nawet jakos tak mocno nie obija, czasmi tylko sie probuje rozepchnac na boki...A do tego kosc lonowa tak mnie boli jakbym miala ja niezle obita. A wczoraj smeral mnie tak gleboko, ze obawiam sie, ze bedzie tak nisko przy porodzie jak jego siostrzyczka :-) No coz, powoli dopadaja i mnie przyjemnosci koncowki ciazy :-D

Gość Zakochana Mama
Cześć dziewczyny jestem dosłownie nieprzytomna... Czy wy teraz też macie może kłopoty ze snem??? Ja się obudziłam o 2.30 w nocy i po prostu w ogóle mi się nie chciało spać. Potem się położyłam no to mi się mała rozbrykała i o śnie można było tylko pomarzyć! A teraz czas do pracy a ja normalnie padam... Nie wiem jak przeżyje ten dzień :-(

Gość Sztorm...
Ja komunie w domku robie...mam nadzieje ,ze tesciowa pomoze to juz za 2 tygodnie. A ha czuje sie jak ogromny hippopotan ciezka gruba i nie atrakcyjna w dodatku cos mi nie tak. Czy wy tez macie czasem takie twarde brzuchy..czu to moja woina z przepracowania? 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Gość lilianka09
paola.22 to okulista wystawia zaświadczenie o porodzie przez cc i z tym zaświadczeniem musisz udać się do ginekologa prowadzącego ciążę. Mój ginekolog już wpiął mi zaświadczenie do karty ciąży i jak wcześniej nie zacznę rodzić to 1 czerwca kładzie mnie na oddział a 2-ego będzie cięcie.

Witam po weekendzie:) Marteczka fajnie że już jesteś:) Tuncia czekamy na zdjęcia, dobrze że się wesele udało:) Ruchy w okolicy pępka to u mnie norma, już od jakiś 2 tyg. cały czas tak mam:) To takie dziwne uczucie jakby mała chciała mi pępek wypchnąć:) Ja to wręcz panikuje jak zobaczę w pobliżu mnie jakąś osę czy bąka, pająki jakieś mniejsze to jeszcze przeżyje, węże żemije nawet zaskrońce boję się panicznie!!!!!!!! Anulka ja też niestety nie pomogę w twoim temacie:( Ja jeszcze problemów ze snem nie mam. No może poza tym że przy każdej zmianie pozycji do spania budzę się (przy każdym obrocie), ciągnie mnie strasznie w podbrzuszu!!! Ale i tak zaraz zasypiam. Siusiu robię koło 1 a później dopiero koło 7 rano. Martwie się o nemezis:(

Dziewczyny które już mają dzieci... Napiszcie czy po tym jak już wasze dzidzie przyszły na świat, to zastanawiałyście się nad tym że brakuje Wam jej brzuszku, tzn ruchów. Bo ja tam myślę że będzie mi trochę tego brakować:) Wiem że będę szczęśliwa jak będę tulić maleństwo ale przez no tak 4 m-ce czuje się w brzuszku ruchy i nagle nic. Chyba że jakoś inaczej się to odczuwa.

Tak moje buty były wygodne:) Ale za to moj Niki nabawił sie odciskow, na szczescie miałam zapas plastrow...

paola moze poprostu masz skurcze zwiastujace. Moja kolezanka tez miała juz m-c wczesniej skurcze zanim urodziła.

ewcisko jak przyjdzie dziecko na swiat to bardzo brakuje tych ruchow, choc na poczatku bedziesz miała wrazenie jakbys je jeszcze czuła bo obkurcza sie macica i wszystko wraca na miejsce. Ja to przez m-c po urodzeniu jeszcze chodziłam i głaskałam sie po brzuchu jak głupia i ciezko mi było sie tego oduczyc:)

Gość paola.22
Ta obkurczanie sie macicy nie bylo dla mnie przyjemne zaraz po porodzie myslaalam ze mam jeszcze bole i to ostre pon tej kroplowce a okazalo sie ze to macica sie kurczy Ewcisko nie wiem moze tak jest ale wiem jedno az zaczelam sie bac porodu przez te bole jak pomyslalam ze tamte beda mocniejsze troche z nadzieja czekam na tego okuliste ze powie ze tez cesarka ale z drugiej strony wolalabym normalnie a juz sama nie wiem czego chce mam juz chyba dosyc A i jeszcze zla wiadomosc ale dla mnie TESCIOWA sie wprowadza do naszego domu RATUJ SIE KTO MOZE allllaaa

Gość paola.22
przeproaszsam mialao byc do TUNCI a nie do EWCISKO sorki

Gość kasza22
Paola DLACZEGO?????dlaczego tesciowa sie wprowadza? Ty Kamikadze jestes kobieto:-P zartuje. Czyzby zeby 'pomoc' przy dziecku? My mieszkamy z moja mama obecnie wpada na 2-3 godz gora dziennie nie spi tu tylko u swojego chlopaka ale i tak czasam nas wkurza tym ze jest. A ostatnio ja odkrylam u siebie talent kulinarny (np wczoraj byl kurczak w panierce w sosie pomidorowo-czosnkowo-pieprzowym :-D) czy to szarlotke upieklam, czy glupia galaretke z truskawkami zrobilam. No i ilekroc cos zrobie to moja Mucza przychohodzi i zaczyna'oooo ja tez zrobie, a jak Ty to zrobilas? a bo moj chlop by jutro mojego sprobowal, a bo tu zle dodalas daj mi zrobic'. GGRRRRRR nieeeee nie dam. ONa centralnie jest nie tyle zazdrosna tylko stara mi sie pokazac ze umie lepiej. cale zycie miala takie przeblyski szczegolnie jak nasz ojciec z nami byl (niby zla ze wiecej czasu z nami spedzal ) albo gada ze ze ona ma mgr sa ja tylko licencjat, i ze ona ma wlasny dom w PL a ja ciagle wynajmuje (heh no tak najlepiej to kupowac dom w wielu niespelna 23 lat jak sie nie wie gdzie w ktorym kraju sie bedzie mieszkac ) wkurza mnie czesto takie gadaniei jakas taka chora rywalizacja. Ale to jest moja MAMA. Nie wyobrazam sobie miec tesiowej tej z ciemnych historii mam nadzieje ze Twoja nie jest taka, co?Bo mnie az nosi zeby powiedziec cos mojej Muczy a to przeciez niby bliska osoba a co dopiero 'obcej'...powodzenia w kazdym razie. Apropo boli miesiaczkowych to ja znowu mam no cholera co to jest dziewczyny?trwa to kilka minut 2-3 razy dziennie brzuch twardnieje nawet czesciej (jej Paola jakie 10-15 razy, wiecej niz to) i mnie to jednym slowem wkurza... pisalyscie o kopaniu przez Maluchy- moj jak kilka dni temu mial jakis zly dzien to kopal gdzie popadnie. Zazwyczaj kopie w dolnych partiach albo po bokach. Najbardziej mnie rozbawia jak czasami sie wypnie i tak nagle z 1 strony brzucha mam taka pilke wystajaca twarda:-D albo jak sie rozkraczy i naprzyklad probuje noge w bok i tez ten odcinek brzucha jest twardy i czuje sie normalnie stopke!czesto musze go jednak 'przepychac' jak za bardzo sie rozpycha pod zebra probuje wlezc czy co. Nie ma, moje zebra schize mam po tym jak we wtorek spotkalam sie z moja promotorka. Normalnie studia skonczone a moja tutorka pisze do mnie ze zada spotkania. Ja mysle ze rrrany co jest , poszlam a ta nie dosc ze mi dala ksiazke o macierzynstwie jak przetrwac 1 rok to jeszcze zabrala mnie na kawe. No i na kawie opowiada ze jej syn tak sie rozpychal pod zebra ze jej sie zebra rozepchaly i klatka piersiowa rozeszla i z tego powodu niby ma 4cm wiecej pod biustem niz przed ciaza! AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!dlatego jak mnie moje Mlode teraz probuje podejsc to go palcami szturcham:-P wyrodna matka, biednemu dziecku przeciagac sie nie da... Tuncia no ja wlasnie cos czuje ze bedzie mi na sam koniec brakowalo Bobasa w brzuchu ale nie mialam pojecia ze obkurczajaca sie macica moze bolec. Tzn co; okres przed ciaze laze po scianach z bolu, pol ciazy boli, po ciazy boli w pologu a potem co? :-( mamy przerabane... a czy to prawda ze podobno jak sie mialo bolesne okresy przed ciaza to one staja sie mniej bolesne po ciazy? czy jest nadzieja?

Dzis pada, ble, a jak wyszlam z domu to piekna ciepla pogoda byla wiec ja oczywiscie bez parasola I plaszcza jestem - spozniony smigus bede miala :( Duniu, arnika jest wspaniala na wszystkie stany \"traumatyczne\" miesni, siniaki, obicia, naderwania. Tutaj mozna ja dostac w formie tabletek homeopatycznych lub w kremie. W Niemczech wiem ze stosuje sie tez forme najmocniejsza w plynie. Ja mam bardzo jasna karnacje I bardzo latwo lapie siniaki, przede wszystkim jak uprawialam sport, I czas zagojenia popekanych naczyn krwionosnych jest o wiele krotszy przy stosowaniu arniki - dla nas najlepsza forma bedzie ta w tabletkach lub kuleczkach. Wklejam linka z informacja http://zielnik.herbs2000.com/ziola/arnika.htm No ja tez slucham o tej swinskiej grypie i od razu pomyslalam o tobie i Mantra - nawet slyszalam ze w NY ryzyko szybkiego rozprzestrzenienia jest bardzo duze. Uwazajcie na siebie dziewczyny! Zakochana, dobrze ze nas nie opuscilas!!! A po porodzie na pewno dasz sobie rade, nie ukrywam ze latwo nie bedzie, ale my mamy wrodzona matczynosc ;) I zawsze ufaj swojemu instynktowi!!!! Tuncia, swietnie ze sie dobrze bawilas!!! Ja mam nadzieje troche potancowac w przyszly weekend - jeszcze kiecka nie kupiona, nie wiem kiedy sie zmobilizuje :o Co do wywalania pepka, to tez mi mala niezle tam kopie, jak dotad nie musialam sciagac piercingu, ale czuje ze teraz juz czas… Annnnnnna, no to nieciekawie z ta skaza I ekzma :o wiem ze dziewczyny na topiku Matki Polki w W. Brytanii pisaly o tym jakie mleko stosowac, Szanta na pewno bedzie wiedziec! Ona tego co pamietam wybrala sojowe dla obydwojga dzieci. Wracam do roboty 😭 ale jeszcze tylko 18 lub 20 dni!!!!!

Witam dziewczyny poweekendowo, nie było mnie przez weekend i już musiałam kilka stron nadrobić lektury...:) Ja spędziałam cały weekend na działce, oczywiście dwa dni żarełka z grilla:) nie wiem jak wy ale ja wrecz uciekam od słońca bo 1: już wygladam jak zebra,(ostatnio się doczytałam ze w ciazy baardzo szybko się opala i cos w tym jest) 2: jak małej robi się gorąco to potrafi taki odpał dosunąć, że nie wiem jak się oddycha:)3: męczy mnie, sapię i stękam. Też sobie postękam, nie będę gorsza...:) bolą mnie krzyże- niewazne czy siedze połleżę, leżę, stoję... szlag mnie juz trafia.... a jak za duzo pochodzę to na drugi dzien bolą mnie pięty...śródstopie... cycki ( subtelnie ujęte) mnie bolą i leci z nich \"woda\" ...po prostu bajka.. mała w brzuchu wiruje tym swoim tłowiem, ze czesciej mam jej dosc- najgorzej jak własnie wypycha sie na srodek brzucha(w koncu tu skora najbardziej jest naciagnieta) i lezenie na tym prawidlowym czyli prawym boku to tez katorga.... bo ta mała małpka ma ciagle po tej stronie nogi i wciska mi je pod rzebra co daje wrazenie kolki lub skurczu... i tak w koło macieja... mam dosc.. juz chce to miec za sobą;/ Ta gulka o ktora sie tak martwilam ...znikla.. moze mialyscie racje ze to modlo byc zapalenie meszka wlosowego czy cuś:) Proszę jeszcze cos wiecej na temat tej herbaty z lisci malin, do kupienia waptece tylko prawda? i bede musiala wyslac przyjaciolke ze niby na bole menstruacyjne(bo podobno pomaga) bo tak to mi nie sprzedadza boi sie beda bac ze ciezarowka chce to pic a mąz.,.. coz cos palnie i tyle. Wiec jest to bezpiecznie?ile wczesniej pic? moze to samolubne ale chcialabym urodzic tak z tydzien półtora przed terminem, bo na mysl o lezeniu na polozniczym z oksytocyną bieże mnie kur....wica.

Gość kasza22
Sztorm i Tuncia ja tez wlasnie ciagle jak zombi chodze. W nocy ciagle sikam, jak sie nie daj Boze troche rozbudze to koniec. Wlacza mi sie 'zamartwianie sie' i wtedy Bobas sie budzi i zaczyna fikac, a jak zaczyna fikac to oznacza brak odpowiedniej pozcji tym samym brak spania i wicej zamartwiania:-( bledne kolo... Ewcisko ja wlasnie tez myslalam wczoraj o Nemezis prawie 2 tyg jak jej nie ma moze lezy z nogami do gory w szpitalu i ja przetrzymuja ile moga? oby tak macie moze jej maila jak cos? Anulko 21 dilated kidney z tego co kojaze ma cos wspolnego ze zbyt wolnym przeplywem moczu miedzy nerka a pecherzem, co czesto powoduje ze wyglad nerki na zdjeciu jest bardziej 'spuchniety' (bo mocz dluzej z nerki uchodzi) . Z tym ze nie musi to oznaczac pewnej wady bo na tym etapie ciazy organy dziecka sa dopiero w stanie rozwoju i trzeba dac troche czasu zeby w pelni sie rozwinely. Glowa do gory i daj znac co ci powiedzeli na nastepnym skanie

Anaconda, nie koniecznie tylko w aptece znajdziesz te herbatki, w sklepie ze zdrowa zywnoscia na pewno tez i tam nikt nie powinien obic ci problemu z ich kupieniem ;) Istnieje tez forma w tabletkach, ja takie kupilam w 40 tc i wzielam jedna tabletke i akcja sie zaczela tej samej nocy ;) ale nie wiem czy to byla dzieki tej tabletce. Nie mysle zeby Nemezis miala dostep to neta w szpitalu, musimy wiec cierpliwie czekac na nowiny od niej ... dlatego tez zaproponowalam podanie numeru komorki, bo ta to zawsze bedziemy mialy przy sobie, prawda? Kluniu, jak leci? zakopalas dolek?????

Anulka ja tez Ci nie pomoge, bo nie spotkalam sie z takim przypadkiem...Ale nie ma sie co martwic na zapas. Powodzenia! Kasza Twoj opis igraszek Mlodego doskonale pasuje do tego co u mnie w brzuchu sie dzieje! Paola nie zazdroszcze Ci przybycia tesciowej! dlaczego Ty sie na to zgodzilas? Ja mam wspaniala tesciowa, mieszkalam u niej jeszcze jak nie bylam jej synowa, ale juz teraz bym nie chciala powrocic do niej, chociaz jest bardzo madra kobieta i sympatyczna, jednak pewne rzezcy wkurzaja. I choc dobre rady Mamy meza wynikaja z dobrego serca to na dluzsza mete wkurza takie pomaganie. Ja np nie umiem gotowac, tesciowa gotuje wspaniale i ilekroc probowalam zrobic cos sama zaczynalo sie :a mozesz to tak zrobic, tego dodac, tak postawic,a tak ci bedzie lepiej itd itp A Ty czujesz sie jak idiotka i niemota z dwoma lewymi rekami, a niby wszytsko z dobroci serca =) Anaconda_a czy prawy bok to faktycznie ten prawidlowy? ja mylsalam ze nalezy raczej na lewym spac, lezec itp...

Czesc Kobietki 🌼 Kurde, nie wiem w sumie co mam pisac, jakas taka mozgowo-palcowa tabula rasa:-o Czyzby ciazowa dolegliwosc,ha? Ja chyba tez zakupie sobie ta herbatke z lisci malin, bo wtedy jest szansa, ze to przyspieszy porod, a wiec zacznie sie naturalnie i moze unikne ciecia. O arnice nie wiedzialam, ale ciekawe rzeczy o niej pisza-chyba tez zakupie ten specyfik. Dziewczyny, urzadzacie baby shower? Co prawda, w Pl. jakos ta tradycja jeszcze slabo rozpowszechniona, ale w Stanach czy Uk to jest b. popolarne. U mnie bedzie dosc skromnie, raczej rodzinnie niz przyjacielsko, bo... niemal wszyscy moi znajomi porozjezdzani po swiecie:-) W kazdym razie nie moge sie doczekac:-) Kasza, dzieki wielkie za rady dot. jedzenia.Zawsze to lepiej wiedziec wiecej. Wogole Ty w medycynie cos pracujesz,tak? A moge jeszcze zapytac ( ach ta ciekawosc...), skad zrodlowo jest Twoj maz? Paola, to okulista wystawai zaswiadczenie, czy dopuszcza do porodu naturalnego czy nie. Mnie wizyta w tym wzgledzie czeka 12-ego i mam nadz.,ze jeszcze do tego czasu nie urodze;-) Ciekawe, ktora bedzie pierwsza? Moze Nemezis juz.....? Jak bylam teraz w szpitalu, to jedna dziewczyna lezala drugi m-c tam, z nogami do gory, zeby jaknajdluzej donosic dziecko. A my narzekamy, nie? Wogole w szpitalu tez zobaczylam jak naprawde wygladaja rozstepy, mowie Wam....no okropnosc.Ale co zrobic, jedni po prostu je maja, mimo kremowania itd. Takie blizny czerwone jakby... Mnie tez brzuch twardnieje,pomaga magnez troche. A dzis w nocy mialam podwojny skurcz, w obydwu nogach naraz wrrr. Ide obiadek przygotowac, bo Matylda zaraz sie obudzi.

Anaconda właśnie raczej na lewym boku powinno się leżeć... Temat teściowa....... Ja takiej jak moja nikomu nie życzę!!! My jesteśmy po ślubie 8 m-cy była u nas narazie dwa razy:) A mieszka pięć minut drogi od nas, kilka bloków dalej!!!! Ale w sumie to się cieszę bo po tym jak była pierwszy raz to miałam serdecznie dosyć jej uwag. Mój mąż był wychowywany tylko przez mamę i w sumie to od 10 lat mieszkał tylko z nią. Ja po części rozumiem że dla niej to trochę szok że nagle mieszka sama, ale jest straaaaasznie upierdliwa (swoją gadką). Ona jest z zawodu kucharką i mam przerąbane, jeszcze nigdy nie powiedziała że jakiś posiłek zrobiony przez zemnie jest dobry, zawsze jest jakieś aleeee..... Cokolwiek nie powiem nie zrobie, zawsze twierdzi że lepiej byłoby inaczej. Ostatnio jak była to pochwaliliśmy się stolikiem zamontowanym na balkonie, to zapytała to kto taki założył, ja pojazuje na mojege męża że to on, a ona na to a mi przez tyle lat takiego nie zamontowałeś, masakra...... Dobra już nie zanudzam bo mogłabym tu trzy strony pisać o jej tekstach. Mój m wiele przemilcza, może to i dobrze bo tak to chyba byśmy się wiecznie o nią kłócili!!!!!

mamo E - dzięki za info.. choc to po prostu mogla byc pora na porod a nie wynik łyknięcia tabletki... Dziewczyny pisać o tej herbcie z lisci malin bo jestem baaardzo zainteresowana;) carmen 37 - masz rację myslalam o lewym a napisałam o prawym:) ja wciaz nie wiem jak to jest gdy się stawia brzuch... nie poczulam tego jeszcze ale widze ze to nic przyjemnego. Nie wiem jak to z tymi waszymi tesciowymi- ja do swojej pieszo mam niecale 10min do wlasnej mamy jakie 25 min pieszo.. a wyglada to tak ze troszczy sie o mnie (i dzidke), pomaga duchowo jak i finansowo wlasnie tesciowa...a moja wlasna mam rozmawia ze mna raz na dwa tygodnie jak sie u niej pojawie gdy wreszcie ma czas(pojecie wzgledne) miedzy praca, swoim domem a studiami... tylko dlaczego ciagle wszystko wazniejsze niz wlasna jedyna corka w ciazy... to z tesciowa nie krepuje sie o wszytskim rozmawiac, zawsze cos doradzi powie swoje zdanie ale nigdy niczego nie narzuca, dodam ze moja mama na 42 lata a tescowa juz 56.. wiec gdyby to chodzilo o kogos innego to predzej stawialabym na tą mlodsza ze z nia sie ktos dogada.. lipa...

cześć dziewczyny...wekend spędziłam na leżąco ,bole krzyża i takie jakby miesiączkowe oraz kopniaki dały mi się tak we znaki ,że płakałam z bólu...przeklinałam wszystkie porządki i własną głupotę ... no i dzisiaj mialam planowaną wizytę u gina...i oczywiscie opieprz jak to zwykle u niego... mianowicie dlaczego nie zadzwoniłąm i jak dlugo mam tak twardy brzuchol...podczas badania okazało się ,że głowka jest już bardzo nisko i mój synek pcha sie na świat.. jutro kazał mi się stawić do szpitala na badania ale ze spakowaną torbą bo jeśli brzuch będzie twardniał i odpszczał to będe leżeć w dom u a jesli nie to zostaje:( nie chce...jak ja nie chce:( jutro wraca moje dziecko ,nie mam nic przygotowane do jego komuni,.... ba nawet torby spakowanej dla mnie...dla dziecka rzeczy w polu.... dopiero zdałam sobie sprawę ,ze nie wiem na co czekałam ...mam nadzieje,że po badaniach okaże się ,że mogę wracać do domu..

Anaconda, nie ma reguly ale kobiety do wieku przekwitowego sa biologicznie kompetytywne. Zdarzalo wam sie, moze podczas studiow w akademiku, ze po jakims czasie wszystkie dziewczyny mialay miesiaczki mniej wiecej w tym samym czasie? Naturalna biologiczna kompetytywnosc ;) Czyli nie zawsze to ze mlodsza to mozna sie z nia lepiej dogadac, ale na pewno boi fakt ze to wlasna matka. Ja tez mam dosc meteorologiczny stosunek z moja mama, raz jest sloneczko, za minute huragan… ale moze dlatego ze jestesmy bardzo do siebie podobne? Co do tych herbatek Anacondo, to niepowidzane ze podzialaja, czytalam ze na niektore kobiety w ogole wplywu nie mialy Ide na obiadek bom glodna jak wilk!!!

Joolu, oj no cos ty? pierwsza chcesz byc? ;) Mam nadzieje ze to tylko przemeczenie jak sama mowisz po sprzataniu!

Mamo E no właśnie nie chceeeee być pierwsza😭 chce być terminowa;) ale boje się jak cholera jasna

Gość kasza22
Bozeeeee ale mam ubaw ktos puka do drzwi otwieram; 'czesc czy jest moze mamusia albo tatus w domu?' :-D kurde juz 3 raz:-D musialam znowu powiedziec ze musi sobie Pan dodac 7lat do mojego wygladu a bedzie Pan mial odpowiedz. Facet sie zmieszal i zaczal cos tlumaczyc ze mam taka ladna, mlodziudka twarz he he...:-P Jolaaa nie bedziesz pierwsza, nie mozesz ja chce sie rozpakowac za jakies 3-4 tyg wiec sie nie spiesz:-P Marteeczka mi sie baby shower nie chce robic:-P po pierwsze dlatego ze nie do konca wiem kogo zaprosic jestem pierwsza ciezarowka z moich znajomych, po drugie mialam juz slub , mini poprawiny itd starczy, a po trzecie nanosza mi znowu rzeczy dla dziecka w stylu nie wiem 10 bodziak czy 3 hustawka a ja juz naprawde nie mam gdzie tego trzymac. Moze jakbym miala swiadomosc ze zostaje tu na rok to wtedy ok ale w mojej sytuacji...juz mi sie rzeczy na strychu nie mieszcza i mam nadzieje ze mi sufit nie runie:-P Co do mojego backgroundu medycznego to jest tam jakis z racji tego ze zamiast pozwolic mi tylko bookowac app, pisac listy i rozmawiac z pacjentami jako recepcjonistka a potem odwalac cala papierkowa robote jako manager przychodni moj szef wykorzystal nas do maksimum tzn gdzies miedzy wykuta regulka ze na helicobakter pilorii podaje sie 2 antybiotyki plus oslonowke (on nazw i dawek nie pamieta nawet wysylal pacjentow z tekstem; 'spytaj dziewczyny na recepcji albo w officie one ci zrobia recepte) a czytaniem/summarowaniem listow od specjalistow nauczylam sie jeszcze diagnozowac proste przypadki zapalen ucha, ratowac ataki atstmy, asystowac przy zabiegach (ha! raz nawet zszywalam kolesia:-P ) i wreszcie przeprowadzac kliniki dla cukrzykow (sprawdzanie cisnienia, tlumaczenie wynikow krwi i cala dluga gadka edukacyjna). W sumie na poczatku bylo to fajne i widzialam ze nie mamy wyjscia za bardzo ale miala to byc tylko sytuacja tymczasowa. Sytuacja tymczasowa zaczela sie robic coraz bardziej niewygodna dla mnie, szefus coraz bardziej wymagajacy, pacjenci walili do nas per pielegniarko i wypytywali kiedy skonczymy akademie medyczna:-P wszystko bylo by ok jakbym moja praca byla doceniana (nawet juz o zarobki nie chodzi), jakbym miala czas robic to co powinnam tzn prowadzic przychodznie od strony administracujnej i jakby szef nagle nie zamienil sie w potwora w kilka minut po tym jak mu powiedzialam ze jestem w ciazy. Ale przynajmniej dzieki swojej szalonej pracy jestem przygotowana do macierzynstwa od strony medycznej. Chociaz tyle:-P Co do mojego Sama to pochodzi z poludnia Indii z Tamilnadu a dokladnie z Madrasu i etnicznie podchodzi pod Tamilow (nie mylic z Talibami:-P ). I teraz znow mowiac Tamil trzeba uwazac zeby nie popadac w stereotypy: on jest z z Tamilow z Indii a nie ze Sri Lanki (ci drudzy to ci porabani co teraz w Londynie i Paryzu protestuja ze chca Sri Lanke dla siebie i to ci z Tamilskich Tygrysow tego ugrupowania terrorystycznego). Dlatego nie raz jak sie wyglupiamy to mu mowie zeby sie zamknal bo jest cholernym terrorysta i jak nie dostane orgazmu to podam go na policje:-P Ewcisko he he to masz tesciowke jak z opowiadan ja sie o swoich tesciow nie musze martwic, ba malo tego oni wiedza ze sie pobralismy ale nie wiedza (albo udaja ze nie slysza) ze jestem w ciazy. Nie moj cyrk nie moje malpy:-P

Gość kasza22
oo swietnie kurde jakis robal mi lazi po zaslonie jakic taki opancerzony

Gość kasza22
ej no nie moge przyczepil sie jakos do gory nogami do zaslony rzucam w niego czym poapadnie (plan spadnie z zaslony na podloge zrzuce na niego gruba ksiazke Sam przyjdzie i go wywali) a cholernik nie chce sie puscic

Marteeczka jak dobrze, że już wróciłaś. Trochę się teraz pomęczysz z tym cukrem, ale już niewiele czasu zostało do rozwiązania. Tak się martwiłaś o Matyldę, a ona zachowała się jak dojrzała panienka 🌼, no i twojemu M też pewnie pochwała się należy :) Życzę powodzenia z dietą. Kasza tak pisałaś o tym powiększonym obwodzie pod biustem, że to niby przez rozpychające się maleństwo. Czy to rzeczywiście prawda? Doświadczone mamy, jakie wy macie zdanie w tym temacie? Kasza mój gin w PL mówił mi, że jest takie prawdopodobieństwo, że po porodzie bóle miesiączkowe są mniejsze, ale niestety nie zawsze. Joolaa to się narobiło. Trzymam kciuki, żeby badania wyszły dobrze i mam nadzieję, że jednak pozwolą ci wrócić do domku. 🌼

Kasza spryskaj tego robala dezodorantem lub innym sprayem, może na chwilę poluzuje i wtedy spadnie ;)