Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22.33-

ZARZADZANIE ZAOCZNIE-studiowal to ktos?

Polecane posty

Gość 22.33-

Nie wiem co robic, ost termin skladania podan a ja nie moge sie zdecydowac. Czy zarzadzanie jest ciekawym kierunkiem? myslalam o kadrach personelu. Moze mi ktos doradzic?

Gość Wyraznie zdegustowana
studia zaoczne sa dla leni - lepiej idz na dzienne, gdzie czegos sie nauczysz

Gość ggggggggjhhhhhhhhhhhhhhkk
zarzadzanie dobre jest ale na odpowiedniej specjlizacji - rachunkowosc np. ale nie idz na zarz. personelem to strata czasu...

Gość ale ten
ja studiuje i to zaocznie i jest ok, do tego mam 2 prace które bedą świetnym wpisem od cv więc nie narzekam...i nie przejuj sie uwagami ze zaoczne gorsze lub ze bez przyszlosci jak umiesz sobie dawac rade to bedzie ok🖐️

Gość 22.33-
Czemu? ja nie moge isc na dzienne bo mam28 lat a z rachunkowosc raczej mnie nie pociaga bo nie jestem orlem z matmy. Czemu personelem jest strata czasu? nie znajde pracy po tym?

Gość 22.33-
Ale ten- tez nie uwazam ze to jest strata czasu bo to jest publiczna uczelnia a nie prywytna. A zarzadzanie personelem uwazam ciekawe.

Smieszy mnie jak ktos mysli ze to w rachunkwosci 3ba miec glowe matmy. No chyba, ze nie masz opanowanej szkoly podstawowej. Poza prostymi dzialaniami i % rachunkowosc to prawo prawo i jeszcze raz prawo a nie matma ;)

Co do studiow zaoczne sa dobre, jak umiesz znalezc prace zwiazana z kierunkiem studiow. W przeciwnym razie pracujac np. na kasie badz nie pracujac nigdzie jestes praktycznie u pracodawcy skreslona pisadajac juz dyplom..

Gość 22.33-
Rafaello- to nie chodzi o to czy prosty czy nie- chce sie uczyc czegos co mnie ciekawi i to co chcialabym robic w przyszlosci.Mieszkam za granica, wracam do kraju i dlatego zastanawiam sie nad wyborem. Rachunkowosc mnie nie pociaga bo nie lubie siedziec w cyfrach

Gość gibonkaaa
prawo??taaa...prawa to tam tyle co kot napłakał..

Tylko, ze po rachunie jest praca a po zarzadzaniu niekoniecznie ;)

gibonka - rachunkowosc to praktycznie same podatki, jesli uwazasz, ze nie ma tam prawa to zajrzyj do pierwszego lepzego podrecznika lub poszukaj w necie :) Wszystkie zasady, ktore dotycza ksiegowania to same prawo, a komputerek liczy sam. Ksiegowy bezwglednie musi znac PDOF PDOF i VAT + rozporzadzenia...

Gość 22.33-
Ej no ale trzeba lubic jeszcze siedzenie z rachunkami. Wyobrazam sobie ze to jest cos mniej wiecej jak ksiegowosc a tego naprawde nie lubie robic. No a po zarzadzaniu naprawde sadzicie ze szanse sa marne na znaleznienie pracy?

Jestem z tej branzy, ze tak powiem szeroko ekonomicznej i po zarzadzaniu naprawde jest ciezko, bo po prostu te studia nie daja wiele praktycznej wiedzy. Dobre sa dla osob, ktore maja pare lat przepracowanych i przymierzaja sie np. do objecia posady dyrektora oddzialu banku, ale 1wsza prace trudno po tym znalezc...

Gość 22.33-
Ja juz mam doswiadczenia w pracy (pracowalam za granica w szpitalu jako sekretarka i w kilku osrodkach zdrowotnych jako asystentka). Moze bedzie sie liczylo ze juz pracowalam?...no teraz to juz naprawde nie wiem co robic...

Najlepiej to przejrzec oferty pracy z Twojego regionu kraju i zdecydowac ;)

witam ja się zastanawiam na d ekonomią zaocznie jako drugi kierunek. czy to nie zbyt ciężkie wyzwanie i jaką specjalizację polecasz??

bezwglednie najlepsze specjalizacje to: bankowosc, podatki, rachunkowosc...jesli dolozysz do tego nauke od deski do deski na wlasna reke nie powinnas miec problemu ze znaleznieem pracy...

Gość 22.33-
gggjhhProblem w tym ze trzeba zlozyc papiery do 19 wrzesnia czyli tego piatku a ja wracam dopiero 1 pazdz wiec troche to wszyskto skomplikowane. A nie chce stracic roku na siedzeniu ani tez wybrac glupi kierunek bez przyszlosci i stracic czas i kase (pol roku kosztuje 1500zl to drogo?)

wybór taki Agrobiznes Zarządzanie jednostkami gospodarczymi i instytucjami Finanse i rachunkowość Informatyka w ekonomii

Trudnosc na tym kierunkach stanowia przedmioty matematyczne, statystyczne i EKONOMETRYCZNE ;)

FiR

dodam, że obecnie studiuję prawo. i właśnie sie zastanawiam co najlepiej połączyć z tym moim prawem

22.33 JEst takie cos jak przedstawiciel :) Przejrzyj KC (95-109) i wyslij list polecony z tym do kogos w kraju i daj mu przedstawicielstwo do repereztowania Cie i zlozenia dokumentow :)

Gość 22.33-
Toa ggjhhh- wy mnie dolujecie! poradzcie co mam robic bo mnie to przytlacza. Czy zarzadzanie personelem jest naprawde kierunkiem do bani? ja bym chciala pracowac jako kierowniczka czy cos w tym stylu, decydowac kto bylby przyjety, kto nie, premie itp. No doradzcie cos!

a jesli sa prawnicy na sali to niech doradza :P bo az tak sie nie znam :P

Na kierowniczke w banku 3ba mie doswiadczenie na ogol w pracy w banku badz na innym stanowisku kierowniczym. Nikt tak z ulicy nie wezmie Cie na kierownika tylko po studiach...Pamietaj ze dzis mgr ma kazdy ;)

Gość 22.33-
gggjhh- swiadectwo mam tutaj i reszte dokumentow. Chodzi tylko ze musze zdecydowac czy ide na ten kierunek czy nie. Chodzi o to ze troche dlugo siedze za granica(8 lat) i nie wiem jak to jest w polsce. Czy jest sens robic ten kierunek czy dac sobie siana? o to mi chodzi.

Przejrzyj oferty pracy z Twojego regionu, dowiedz sie jakie pracodawcy maja wymagania - tak jest chyba najprosciej...