Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ef blef

PRAWO JAZDY EGZAMIN - MANEWRY HELP

Polecane posty

Gość ale pzreciez
tak tylko jedno:D i zawracanie z uzyciem infrastruktury:) no dobra pasaa teraz wasza kolej ja 3mma mocno mocno:D

Gość moze jutro bede miala prawko
gratuluje:)jejku zazdroszcze... a ja az sie trzese przed jutrem, normalnie az mam migotanie:o troche pojezdzilam dzis:) ale mysle ze p[olegne, nie czuje sie przygotowana, nie chce tam nawet isc, ale musze...wkoncu kasa:O

zalaka, mam nadzieje ze noc przespie w tymstresie:o jutro dam c jak....choziaz juz to wiem, dobr dobra nie gdybjmy:)

chce juz to miec za soba, chce juz miec to prawko 😭

Gość ale przeciez
apewno sobie poradzisz:) ja 3mam kciuki i napisz koniecznie jak bylo!!

Gość a ja mam pytanie.....
ale przeciez, a gdzie musialas wykonac zawracanie? na jakiejs nieuczeszczanej uliczce?

Gość mala_mniejsza
ja tez przez to sie rozregulowalam i sen i migotania serca i w ogole. masakraaaaaaa.. chcialabym wsiasc w samochod i moc posmigac a nie myslec o tym z odrazą.. eiii , myslicie, ze jak poleglam na kopercie ,to znow dostane ją na egz ? robią to takk złośliwie ?

Gość ale przeciez
zawracalam z uzyciem infrastruktury na jakims osiedlu gdzie byla strefa zmaieszkania wiec maly ruch:) a no i kilka razy na rondzie:) myse ze nie bedziesz miec koperty drugi raz ze zlosliwosci:) ale czesto daja koperte bo niby jest trudna;/ ale ja sie mogldilam o koperte bo ja umie a prostopadlego nie umie!! a mialam akurat to nieszczesne prostopadle:((

Gość kabarettttt
jak to jest "zawracanie z użyciem infrastruktury" ??

Gość ale przeciez
no na jakims podjezdzie bramie wjezdzie czy czyms takim:P

Gość mala_mniejsza
kabaret, tzn z uzyciem wszytskiego cj na drodze - wjazdow, zatoczek, parkingow, bram.... przecież - a ja odwrotnie.. prostopadle obcykane. :D moja modlitwa nie poskutkowala przed pierwszym podjesciem :P jejjj, jak Ci zazdorsze ze juz po :D najgorsze jest czekanie.

Gość ale przeciez
no wiem ze najgorsze jest czekanie:(( tez jzu chcialam to miec za soba niezlaeznie do wyniku:P bedzie dobrze dziewcyzny pzreciez umiecie:D

Gość kabarettttt
dzięki za wytlumaczenie, ja mam 1 egz. 10 paźdz. czy oni nie mogli mówić "po ludzku" ?? slyszalam ze u mnie w mieście mówia np " jechac zgodnie z plaszczyzna drogi"

Gość mala_mniejsza
haha :D no oni uwielbiaja komplikowac i w ogole udawac madrzejszych niz sa ;] ja powiedzialam przy sprawdzaniu oleju silnikowego ze "samochod powinien stac miminum 15 min po jezdzie, na plaskiej powierzchni." a ten lol od razu mi przerwal tekstem : zaraz zaraz, co pani mowi , samochodem mozna jezdzic tylko po plaskiej powierzchni ?! pfffffffff ;] zal . przecież - stresik Cię nie zjadl tym razem :) ? wyluzowalas w odpowiednim momencie ?

Gość ale przeciez
no jakos tak bylam wylozuowana bo moj instruktor przyjechal i bylam epwniejsza siebei;P hehe stres byl ale jakos taki mneijszy niz zwykle na szczescie:)

Gość ale przeciez
dziewczyny jak tam??!!

Gość mala_mniejsza
Ja musze zyc z ciezarem do piątku. ale staram sie byc dobejjj mysli. jade dzis z tata powalczyc z manewrami, bo nie mam kiedy juz wykupic godzin.............

Gość mala_mniejsza
bvc - chłopieeeeee.. ale pojechałes.

mialam parkowanie prostopadle tylem, parkowanie prostopadle przodem, parkowanie skosne, rondo (nie wiem czy sie wlicza do manewrow:D), zawracanie to podstawa

Gość mam takie samo zdanie
teraz nie ma parkowania prostopadlego tylem na liscie manewrow egzaminacyjnych

Gość nigdy nie bede miec prawka
masakra:o luk pacholek tracilam zas, a taki fajny egzaminator:o taki wporzadku gosc, tempa jestem i tyle juz sie przekonalam, nioe nadaje sie wiem o tym

Gość mala_mniejsza
eiiiiii , wiesz co po prostu musisz zrobic , bo nie ma innej opcji, znalezc jakiegos POLECONEGO instruktora (popytaj znajomych )i wykupic godziny na placyku. to przeciez wystarczy 1 czy 2 ! niech Ci tylko pokaze odpowiedni sposob. ja wiem kiedy zrobic odpowiedni obrot kierownica i nigdy mi sie nie zdarzylo wyjechac poza linie ! po prostu Cie ten dupek nie nauczyl dobrzeee . zapisalas sie na nast raz ;>

Gość mala_mniejsza
mam takie samo zdanie teraz nie ma parkowania prostopadlego tylem na liscie manewrow egzaminacyjnych . jest po prostu parkowwanie. ale egzaminator ma prawo kazac wykonac Ci ten manewr tylem.

A ile mieliści godzin placu na te 30? Ja 3 :O W tym instruktor DWA razy kazał mi parkować, do tej pory nie robiłam koperty. Teraz musze wykupić parę godzin, bo ten patałach niczego mnie nie nauczył :O

wiem co mowie :) W przypadku egzaminu dla kategorii B i B1 prawa jazdy wykonanie manewrów: a) parkowanie prostopadłe lub skośne - wjazd przodem wyjazd tyłem (możliwa jedna korekta toru jazdy), - miejsce do parkowania wyznacza egzaminator, wskazując je osobie egzaminowanej, - po zaparkowaniu musi być możliwość opuszczenia pojazdu przez kierowcę i pasażera z obydwu stron pojazdu, a pojazd musi być zaparkowany w sposób zgodny z przepisami ruchu drogowego (należy sprawdzić możliwość opuszczenia pojazdu), - parkowanie odbywa się z zachowaniem zasad ruchu drogowego, lub b) parkowanie równoległe pomiędzy dwoma pojazdami (manewr jest wykonywany jeżeli jest możliwe wyznaczenie miejsca do parkowania) - możliwa jedna korekta toru jazdy, - wjazd tyłem, wyjazd przodem, - miejsce do parkowania wyznacza egzaminator, wskazując je osobie egzaminowanej, - długość miejsca do parkowania pomiędzy pojazdami powinna być co najmniej 2 krotnością długości pojazdu egzaminacyjnego, - w trakcie wykonywania manewru możliwa jedna korekta toru jazdy, - po zaparkowaniu pojazd nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ruchu drogowego, - w przypadku kiedy pojazd parkuje równolegle do krawężnika, w trakcie wykonywania manewru nie może najechać na krawężnik.

Gość splendid86
ja mialam parkowanie przodem i to jak wracalam juz na plac wiec proscizna oprocz tego zmiana pasow wiadomo poruszanie sie na rondzie i zawracanie proscizna

Ja narazie wyjezdzilam 16 godzin, ciezko jest mi okreslic ile czasu spedzilam na placu. Zazwyczaj to wyglada tak ze wyruszam w miasto i przy okazji wpadne na placyk zrobic ze 3 razy luczek, wzniesienie itp. Luku uczylam sie technika "jak zobaczysz slupek to skrec kierownica 3/4 itd....." i nie mam z tym zadnych problemow. Oby tylko na egzaminie nie bylo problemu :)

Gość malaaaaaaaa
armanda. moj instruktor na ostatniej jezdzie przypomnial sobie ze "nie robilismy koperty, wiec modl sie, zebys nie dostala tego na egz" . i zgadnij co dostalam ... ? reszte mialam obcykana, a egzaminator powiedzial, ze jesli chodzi o jazde to nie mialby sie do czego przyczepic . wiec no comments. w piatek poprawka.

Gość mala_mniejsza
jacys szczesciarze dnia dzisiejszego ? :D