Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość irenno

Kielce- Prosta, Kościuszki , Czarnów ???

Polecane posty

Gość 89monia89ck
Krem do pupy nie potrzebny bo dają swój jest super i warto poprosić o jeden na wyjście. Podkłady na łóżko dają. Co do ubranek dla maluszka ubierają dziecko w ich zaraz po porodzie i zostaje w nich do pierwszej kapieli a potem mamy same ubierają dzieci w swoje ubrania. Sztućce kubek podkłady koszule przybory higieniczne i papier toaletowy trzeba mieć swój. Pamiętajcie o tamtum rosa i jakiejś butelce z dziubkiem rozpylaczu jak do kwiatków by psikać na krocze po każdej wizycie w wc bo to sprawia ulgę. I zaopatrzcie się w czopki glicerynowe bo szpitalny dają 1 i guzik daje. Albo syropek.... Na sam poród polecam ich koszule bo napewno nie zostanie czysta.... Lewatywe dają i jest do przeżycia ale golenie radzę załatwić w domu widziałam niestety jak to robią i jest to ochydne i uwłaszczające dla kobiety.... (takie jest moje zdanie). Zaopatrzcie się w duża cierpliwość i wprawianie się w rozbieranie i ubieranie dzidzi bo na odziale jest masakra po 5 do ważenia potem do kąpieli potem na obchód nieraz z badań dziecko wraca wy rozbierane potem ponownie na obchód więc jest troszkę tego.. I strzeżcie się 2 pielęgniarek od dzieci 1 ukrainki (krótko obcięta i dużaaa kobietka) 2 takiej blondynki z kręconymi włosami.

Gość becik_4
89monia89ck dzieki za info widze ze ty na swieżo ja tylko z teorii szkoly rodzenia a co to znaczy ze mamy sie strzec tych dwóch babek bo o tej ukraince już słyszałm ale nie moze byc tak ze one beda tam rzadzić a my siedziec cicho z podkulonym ogonem to juz nie bedzie sie mozna do nich odezwac ?

Gość monis83
termin na 18 czerwca jeszcze troche zostalo ale powinnam sie juz dawno spakowac:D siostra rodzila na Czarnowie i np. dzidziusia mogla ubierac tylko w kaftanik i zawinac w pieluche na smoczek bardzo sie krzywo patrzyli ale mały tak sie darł ze musiala czasami dac mu smoczka co szpital to obyczaj...:)

witacie, ja rodziłam na prostej w 2012 roku. z sala do porodu rodzinnego nie było problemu, ja byłam w szpitalu ok 2 w nocy a druga dziewczyna dopiero rano. Ale wiadomo, ze nigdzie nikt wam nie da gwarancji rodzenia na sali do porodu rodzinnego i na to trzeba się przygotować. w tym roku również planuje rodzic na prostej (jeszcze mam wprawdzie sporo czasu :) mimo ze nie mój lekarz tam nie pracuje. Mimo to jednak wszystko wspominam na tyle pozytywnie, że chce tam znowu rodzić. Jeśli chodzi o dokarmianie dzieci, to ja wręcz sama prosiłam o niedokarmianie mojej córeczki, ponieważ bardzo chciałam karmić piersią. I naprawdę dziwią mnie te historie o proszeniu się o mleko dla dziecka. Leżałam na sali dwuosobowej i równiez moja koleżanka z sali nie miała problemu z otrzymywaniem mleka zastępczego dla maluszka.

Gość Marika2
Hej dziewczyny. Niedługo będę musiała się zaopatrzyć w wyprawkę dla siebie i maluszka. Jaki sklep czy hurtownię polecacie? Żeby były w miarę atrakcyjne ceny i duży wybór.

Gość 89moniA89ck
Becik są wredne opryskliwe i strasznie ganiają odwiedzających wiec nie ma szans by ktos dłużej został odwiedziny są od 13-17 do dzieci podchodzą bez serca ogólnie szarogęszą się. Ale grunt to walczyć o swoje prawa. marika na zagnańskiej mają duży wybór ubranek i ceny są porównywalne we wszystkich hurtowniach tak jak i na bazarach a pościel przewijak wanienka wózek tańsze ceny na prostej.

to racja, ze dadzą nawet ubranka czy rozek, krem do pupy itp. jak ktoś nie ma, ale jednak co swoje to swoje, przynajmniej ja tak uważam. Mnie dość szybko była potrzebna masc na brodawki i osobiście polecam z medeli choć mnie pielęgniarki kazaly kupic bepahnten i tylko się pogorszylo (tego już nie daja niestety, ganiałam męża po aptekach), dopiero jak wyszłam ze szpitala i umowilam się do dr pazery (poradania lak.) to ona poleciła mi medele no i efekt był prawie od razu :) Nie jest tak łatwo tuz po porodzie, kiedy hormony szaleją dopominać się o swoje prawa czy walczyć z brakiem uprzejmości personelu. JA jestem raczej "pyskata" a okazało się, ze właśnie w tych pierwszych dniach miałam problem z natychmiastową reakcją na chamstwo.

Gość becik_4
jagoda08 a gdzie sie miesci ta poradnia laktacyjna? i trzeba miec do niej skierowanie?

Gość becik_4
Marika2 ja wyprawkę zrobiłam w Aresie duży wybór , ceny też spoko, na obsługe też trafiłam fajną zaopatrzylam sie tam prawie we wszystko poza kosmetykami bo na te polowalam w promocji w super pharm :)

Gość Marika2
Dzięki za informacje odnośnie sklepów ;) Mam jeszcze pytanie o butelki ze smoczkami o jak najmniejszym przepływie. Chodzi mi o to, że jakbym miała problemy z laktacją to żeby mały nie zniechęcił się do ssania piersi. Jakie firmy byście polecały i jakie rodzaje smoczków?

Gość 89monia89ck
tommee tippee buteleczki i smoczki malutkie i trzeba naciągnąć się by coś poleciało i posiada system antykolkowy (powietrze nie dostaje się).

Gość 89monia89ck
Ps. polecam kupić cały zestaw na allegro. Gdyż tam mamy atrakcyjne ceny.

ja rodziłam na Czarnowie na początku tego roku i jeśli kiedykolwiek byłabym znów w ciąży to nigdy już tam. Zresztą chyba wolę zapłacić i rodzić w prywatnym szpitalu

Gość Olivia2551
Mam pytanie czy któraś z was miała wskazania do cesarki, jak to wygląda czy wcześniej trzeba się umówić na termin, czy w dniu porodu się zgłosić?

Gość semiczka
Witam, mam pytanie o szpital na czarnowie: czy któraś z Pań może mi udzielić wskazówek co zabrać ze sobą do porodu i później po? termin mam na początek sierpnia więc jeszcze trochę czasu jest, ale już się zaczynam stresować... mam nadzieję że jak się wcześniej przygotuję do tego wydarzenia to stres choć troszkę się zmniejszy. Zbieram wszystkie informacje na temat tego szpitala :)

Gość MartysG
do semiczka- Na Czarnowie rodziłam w kwietniu tego roku. Musisz koniecznie mieć pieluchy, chusteczki nawilżające, ubranka dla dziecka, koszule nocne dla siebie, kapcie, sztućce, kubek, ręcznik i inne kosmetyki ci potrzebne. Radziłabym jeszcze zabrać: pieluchy tetrowe, rożek (w szpitalu rożek to koc włożony w poszewkę:), maść bephanten dla dziecka, dla siebie: wkładki poporodowe bo te co dają to wystarczy na jakieś 1,5 dnia, wkładki laktacyjne i biustonosz do karmienia,

Gość semiczka
MartysG- dziękuję bardzo za informacje.

Gość gość
Ja miałam cc maj2012r na Kosciuszki wskazania duze dziecko wg.usg 4.500-4.700 a urodziłam córeczke 4.100. CC zazwyczaj przeprowadzaja tydzień przed terminem porodu

Gość gość
Olivia2551 Ja miałam cc maj2012r na Kosciuszki wskazania duze dziecko wg.usg 4.500-4.700 a urodziłam córeczke 4.100. CC zazwyczaj przeprowadzaja tydzień przed terminem porodu Lekarz ustalił dzień zapytał czy przychodze do szpitala dzień wcześniej czy wole w tym samym dniu. ja sie zdecydowałam dzień wczesniej.

poradnie laktacyjna prowadzi neonatolog dr pazera w przychodni zdrowie na warszawskiej ale czasem mozna ja namowic rowniez na wizyte domowa

Gość Olivia2551
do - Gość- bardzo dziękuję za odpowiedz, Mój lekarz nie pracuje w szpitalu mam wskazania ortopedyczne no i poprzednia ciąża tez zakończyła się cc, i nie wiem czy teraz muszę tam pojechać wcześniej i się umówić na cc czy jak to wygląda.

Gość semiczka
mam kolejne pytanka :) czy na czarnowie trzeba mieć zaświadczenie ze szkoły rodzenia do porodu rodzinnego? czy przed porodem wybrałyście się do szpitala na przeszpiegi? w wielu poradnikach w internecie piszą żeby wybrać się do szpitala obejrzeć oddział, porozmawiać z położną i dopytać o wszystko. Zastanawia mnie jednak czy nie potraktują mnie tam jak intruza, albo kogoś, kto niepotrzebnie zawraca głowę. Co sądzicie o takiej "wycieczce" na oddział?

Gość gość
Nie polecam prostej rodziłam tam w 2012r w marcu po porodzie leżałam jak kłoda 2 godziny nikt nawed nie przyszedł do mnie na porodówce czekają jak poród sam przyjdzie a na sali po porodowej przezyłam koszmar nie radze tam żadnej kobiecie rodzić polecam kosciuszki.chciałam sie umyc po porodzie to pielegniarka zaprowadziła mnie do ubikaci gdzie była zimna woda,a leżałam w sali tam gdzie sa wczesniaki sale nie przystosowane dla kobiet co uroziły wczesnika moje dziecko jest wcześniczkiem przyniesli mi ja na drugi dzień po porodzie bo musieli zwolnic inkubator dla następnego wcześniaka jest to dramat że Centrum Zdrowia matki i Noworodka ma tak drastyczne wnętrze ....

Gość Marika2
Jakiś czas temu leżałam kilka dni na patologii ciąży na Czarnowie. Wszyscy bardzo dobrze się mną zajęli, co chwila robili badania, personel był uprzejmy. Po tym pobycie uspokoiłam się trochę co do późniejszej perspektywy rodzenia w tym szpitalu. Teraz rusza kolejna grupa w szkole rodzenia, to dobry pomysł się tam zapisać. Położne na pewno wyjaśnią wszelkie wątpliwości i chociaż trochę można oswoić się z tym co nas czeka :)

Gość gość
wie ktoś może kiedy i gdzie prywatnie przyjmuje dr b. balińska ?

Gość kasilula89
do semiczka:hej ja rodzilam na Czarnowie 5 tyg temu ale wczesniej lezalam na patologi wiec musze Ci powiedziec zebys sie tak nie przejmowala bo sie Tobą dobrze zajma a co do poloznej to nie wiesz na jaka trafisz jak przyjedziesz rodzic chyba ze masz swoja ale podobna nie mozna na Czarnowie wynajac .

Gość semiczka
do kasilula89: dziękuję za słowa otuchy :) jeszcze mam co prawda trochę czasu do porodu (32tc) ale zaczynam panikować. W sumie żałuję że nie chodziłam na zajęcia do szkoły rodzenia- może wtedy czułabym się bardziej oswojona z tym co mnie czeka. Tymczasem powoli kompletuję wyprawkę i powtarzam sobie "będzie dobrze, będzie dobrze..." Pozdrawiam wszystkie spanikowane ciężarówki!! :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować