Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość irenno

Kielce- Prosta, Kościuszki , Czarnów ???

Polecane posty

Gość gość
zirytowana - jeśli to ta sama pani Iwonka, która umawia wizyty do dr Lepiarczyka to potwierdzam, że jest super :)

Gość gość
czy ostatnio rodzil ktos na prostej?prosze o opinie.Jak jest ze zniezuleniem ZO?

Gość magnolia 81
Cześć dziewczyny! Ponieważ odwiedzałam często to forum i wiele z niego skorzystałam podziele sie z Wami moimi wrażeniami na temat porodu na Czarnowie. Urodziłam tam pod koniec lipca córeczkę przez cc (mam problemy z mięśniakami). Zabieg był umówiony. Jestem pacjentka dr Wydrzyńskiego, który po raz kolejny okazał pełen profesjonalizm, bardzo go cenię i polecam ( to była moja druga ciąża prowadzona przez Niego). Co do Czarnowa powiem tak: opieka lekarska super, wszyscy ginekolodzy, anestezjolodzy świetni i to nieważne czyją się jest pacjentką. Pediatrzy też bardzo fajni. Połozne, które mnie przygotowywały do zabiegu bardzo miłe i fajne. Źle natomiast wspominam pielęgniarki, które zajmowały się nami w pierwszej dobie po cesarce. Miałam wrażenie, że żałują nam środków przeciwbólowych. Dostałam paracetamol w kroplówce i ketonal-masakra( które są dobre na bóle miesiączkowe, a nie po operacji) Strasznie mnie bolało, nie zmrużyłam oka przez całą dobę. Dziewczyny narzekały również, że położne nie chciały dokarmiać dzieci. Przeszkadzało mi jeszcze to, że było takie duże "przeludnienie" tzn dużo pacjentek w ciasnych salach. Ogólnie nie było najgorzej. Jak macie jakieś pytania chętnie odpowiem.

Gość gość
Do magnolia :ile lezalas po cc kiedy Cie wypisali do domu?

Gość gość
Magnolia:mam jeszcze pytanie czy to bylo Twoje drugie cc i jaki masz odstep wiekowy pomiedzy dziecmi?Z gory dziekuje za odpowiedz

Gość magnolia 81
Po cc wypisują do domu na trzecią dobę, ale na Czarnowie o wypisie decydują również pediatrzy bo zależy czy Twoja dzidzia nie spada juz z wagi.Waga mojej córci w trzeciej dobie poszła juz w górę więc wyszłysmy do domu. Odstęp wiekowy pomiędzy moimi dziećmi wynosi 3 lata. Pierwsza cesarka była na początku sierpnia 2011 r. a druga pod koniec lipca 2014r. Z tego co słyszałam odstęp dwóch lat pomiędzy cesarkami jest bezpieczny. Pozdrawiam.

Gość gościk
magnolia, a powiedz proszę jak u dr Wydrzyńskiego wyglądają wizyty? jakiś podział na wizytę z / bez USG ? czy kwota za wizytę 140 zł jest aktualna i czy to cena z USG? pozdrawiam

Gość magnolia 81
Częstotliwość wizyt u dr Wydrzyńskiego: co 4 tygodnie. Sama wizyta położnicza kosztuje 140 zł, bez usg. USG jest robione podczas całej ciąży 3 razy. Za wizyte z USG płaciłam chyba 180 zł. Za każde dodatkowe badania też trzeba płacić. Nie jest tani, ale jestem bardzo zadowolona z opieki. Jak rodziłam pierwszy raz był cały czas ze mną i to on zdecydował o cesarce i sam mi ją robił. Za drugim razedm jak rodziłam był na urlopie, ale umówił mnie na zabieg z innym lekarzem. Wiem, że są lekarze w Kielcach, którzy biorą jeszcze więcej za wizytę.

Gość gość
Drogi jest, ja jeździłam do Krakowa do ordynatora oddziału położniczego w jednym z krakowskich szpitali i tyle brał za wizytę.

Gość gościk
no to dużo bierze jak na wizytę bez usg... i usg tylko 3 razy. A z czarnowa kogo jeszcze polecacie jesli chodzi o lekarza ?

Gość gość
gościk: ja chodzilam do Dr Stanislawskiej naprawde polecam

Gość gość
Hej kobietki czy któraś z was chodziła do dr Russka, jak tak to jakie macie opunie na jego temat.

Gość Anita Www
We wrześniu 2014 rodziłam na prostej. Jestem super zadowolona z całęgo personelu. Same pochwały mogę tylko wypisywać. Dzięki porodowi rodzinnemu (123 zł) byliśmy z mężem razem i dzięki temu wsparciu (i bujaniu na oice w trakcie skurczów) wspominam mój 8-godzinny poród z rozrzewnieniem. Poprosiłam o znieczulenie zewnątrzoponowe i dostałam je. Ulga, którą przyniosło była zbawiennna. Udało mi się zebrać siły na okres parcia. Pozycje wertykalne - cały czas, z przerwami na pomiar tętna dziecka i skurczów. Nawet parcie miałam wertykalnie na łóżku, ale na sam koniec wypchnięcia dziecka już leżałam- tak było zdecydowanie wygodniej, a mąż i położna podkulali mi nogi przy skurczach i nie musiałam tracić dodatkowej energii. Na sali poporodowej też super. Karmiłam piersią i wiedziałam, że w pierwszej dobie życia kilka kropli siarki to dla dziecka aż nadto. Nie trzeba zaraz wołać o butelkę. Potem moja mała spała ile chciała (3-4godziny) a po obudzeniu jadła. I tak było wszystko ok. Poród na prostej - polecam! (P.S. nie chodziłąm na wizyty do nikogo z Kielc. Na poród przyjechałam z Ostrowca Św. z marszu jak wody mi zaczęły sączyć się)

Gość widziałem
położne z Kościuszki biorą od pacjentek po 400 zł choć są na dyżurze i nieważne czy jest to poród naturalny czy cesarskie cięcie.

Dzisiaj wyszłam ze szpitala na Czarnowie, nie był to poród a konsultacja związku z powiększonymi nerkami, które wykazało usg połówkowe. Powiem, że jestem bardzo zadowolona z opieki jaką zapewniła mi dr Zmelonek-Znamirowska, która prowadzi moją ciążę. Naprawdę była zainteresowana moją osobą i samopoczuciem, a ponieważ dziś nie miała dyżuru "przekazała mnie" dr Wolderowi, który również poświęcił mi swój czas podczas obchodu. Aż panie, które leżały ze mną na sali były zdziwione tym, że się mną tak interesują. Także szczerze polecam tych lekarzy.

Gość gość
Anita dzieki za wypowiedz o porodzie na prostej.Ja tez wlasnie zamierzam tam rodzic w kwietniu i zalezalo mi na opini kogos kto niedawno tam rodzil.Tez mam zamiar skorzystac z ZZO.Podobnie jak Ty nie chodze do zadnego lekarza z kielc a do lekarki z Ostrowca.Mam jeszcze pytanie czy przyjezdzajac do porodu trzeba miec skierowanie?

Gość MoniAaa_K
Ja niedawno urodziłam cudowną córeczkę na Kościuszki. Słyszałam wiele różnych opinii na temat tego szpitala, ale finalnie zdecydowałam się urodzić tam. Musze przyznać, że jestem bardzo mile zaskoczona. Miałam świetną opiekę medyczną! Pielęgniarki były miłe, cierpliwe i bardzo pomocne. Wszystkim przyszłym mamom szczerze poleciłabym ten szpital!

Gość gość
Ja równiez rodzilam na Kosciuszki we wrzesniu tego roku. Chcialam przede wszystkim odniesc sie do tematu opieki nad noworodkami. Moj porod zakonczyl sie cesarskim cieciem, przez co nie moglam od razu zajmowac sie moja Córeczka.W zwiazku z tym w kolejnym dniu nastapił problem z nawałem pokarmu, z którym nie moglam sobie poradzic ze wzgledów tzw. technicznych ( wklesłe brodawki), nie wiedziałam co mam zrobic, problem wydawal mi sie nie do ogarniecia. dziecko placze, ja razem z nim...ale na szczescie pojawiła sie wspaniała Pani Małgorzata Sikorska, Oddziałowa od Noworodków i bardzo mi pomogła, spokojnie wytłumaczyła, poinstruowała jak mam karmic, jak odciagac pokarm, powiedziała o nakładkach silikonowych i problem znikł. Gdyby nie Pani Małgosia nie wiem jak bym sobie poradziła...bo było ciezko ( powiedziane w lekkim skrócie). Wszystkim mamom, którym na poczatku jest ciezko, bo kazdy najmniejszy problem urasta do rangi ogromnego,życze zeby otrzymały taka fachowa pomoc jakiej ja doswiadczyłam ze strony Pani Małgosi Sikorskiej. Jeszcze raz baaaardzo dziekujemy :)

Gość gość
Ja rodziłam na Czarnowie i z czystym sercem polecam dr Malmura, świetny lekarz, konkretny, szybko podejmuje decyz*****ardzo kontaktowy, dzięki niemu miałam szybko cc i jestem szczęśliwa że akurat wtedy trafiłam na niego. Samo cc wspominam super, przemiłe położne które mnie przygotowywały, świetna Pani anestezjolog, natomiast po cc odrazu dają dziecko i tylko w pierwszą noc dziecko zabierają a w drugą już nie chcą, nie chcą dokarmiać dziecka, o cokolwiek się trzeba prosić, człowiek grzecznie prosi a tu takie odpowiedzi że szkoda gadać....normalnie jak by za kare tam pracowały , nie miło wspominam opiekę. Nie polecam dr Gruszki

Jak byłam w szpitalu leżała ze mną pacjentka dr Gruszki. Podczas obchodu rzuciła tekst do kobiety: pokaż wkładkę. Ok rozumiem, że dziewczyna miała krwawienia i był to najprostszy sposób sprawdzenia, ale litości. To tak jakby przy 15 osobach z personelu i dodatkowych 5 pacjentkach z sali powiedziała Ściągaj gacie. trochę jakiegoś wyczucia.

Gość gość
Szpital na Prostej jest najbrudniejszym szpitalem w jakim przebywałam. Rodziłam tam w 2013 roku i byłam przerażona skalą zaniedbań. Łazienki sprzątane raz dziennie rano. Przy dużej ilośc***acjentek wieczorami podpaski wywalały się z koszy a pod prysznicami i w toaletach brud i krew. Sale i przewijaki nigdy nie dezynfekowane. Salowa albo przetarła ścierą umywalki dla dzieci albo nie bo uznała "że jest czysto". Większość noworodków trafia na oddział patologii ponieważ notorycznie mają bakterie w moczu bądź wrodzone zapalenie płuc co oczywiście spowodowane jest tragicznym stanem sanitarnym tego szpitala. Personel arogancki robiący łaskę że odpowie na pytanie. Żadnej pomocy dla matki i dziecka. Stanowczo odradzam.

Gość Angi85
Witam! doradźcie mi proszę ktorego lekarza wybrac ? Czy dr Wydrzyńskiego czy dr Rokitę., bo ja czytając o nich opinie nie potrafię sie zdecydowac :(

Gość gość
Angi85 wybiez doktor Stanisławska przyjmuje w tym samym gabinecie co dr Rokita.

Gość Angi85
a czy ona pracuje na Czarnowie? bo jestem w 6 tyg ciąży, ale wiem na 100% ze będę miała cc ze względów medycznych. Pierwsze cc robił mi dr Rokita w 2011 r. - jeszcze na Kościuszki (ale chodziłam do Wołowca). Jednak teraz chyba wybiorę szpital na Czarnowie. Tylko nie wiem który lekarz. Jedynie mialam kontakt z dr Rokitą, który 3 lata temu otoczył mnie opieką przed cc jak i również po choć nie byłam jego pacjentką, ale nie wiem czy przez te trzy lata coś się zmieniło (słyszałam, że jest mocno zapracowany). Echh muszę sie na kogoś zdecydować.

Gość gość
tak pracoje na Czarnowie ja rodzilam tam w 2013 przez CC i teraz tez jestem w ciazy i bede do niej chodzic

Gość gość
Do Angi85 Chcialam sie umowic na wizyte do dr Stanislawskiej ale sie okazalo ze jest na urlopie maciezynskim nie wiem teraz co mam zrobic ale slyszalam ze dr Malmur jest bardzo dobry.

Gość Angi85
A ja w końcu umówiłam się do prof. Rokity. tylko przeraża mnie trochę godzina (20.30) i to opóźnienie, które podobno jest normalne na wizycie u dr :( ale mam nadzieję, że nie będzie tak źle :). Tym bardziej ze to już pora zgłosić się do jakiegoś ginekologa. Dzwoniłam również do dr Wydrzyńskiego ale tam na wizytę czeka się około 2 m-cy. Pani w rejestracji powiedziała mi ze można zapisać się do innego ginekologa a później przejść do dr Wydrzyńskiego, ale jakoś nie chce mi sie chodzić najpierw do jednego potem do drugiego. Tak więc wstępnie idę do prof.Rokity. Zobaczymy jak będzie.

Gość gość
a na kiedy sie umowilas ?jak wczoraj dzwonilam i sie chcialam umowic do dr Rikity to dopiero na 18 grudnia a tak to ide 9 do Dr Malmura.to twoja perwsz ciaza?

Gość Angi85
Udalo mi sie 1.12. To moja 2 ciaza.

Gość Hanka28
hej dziewczyny, ja chodzę do doktora Wydrzyńskiego, prowadzi moją drugą ciążę i jestem zadowolona. Pierwsze dziecko rodziłam na Kościuszki i też byłam zadowolona. Miałam opłaconą położną, ale ze względu na dużego synka zrobili cc. Nie robił cięcia Wydrzyński. Kościuszki już znam i faktycznie opieka nad dzieckiem już urodzonym fatalna, ale tak jest chyba wszędzie bo nie będą zajmować się cudzymi dziećmi :( ale przeraża mnie Czarnów jak się tam człowiek odnajdzie, termin mam na styczeń więc już blisko.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować