Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka wodnista hehe

Jeszcze tylko 3 dni

Polecane posty

Gość artyst1
Witam wszystkie panie borykającymi się z podobnymi problemami,ja staram się o dzidzię od sierpnia tak na dobre,zobaczymy jak będzie puki co działąm według testów owulacyjnych.mam nadzieję że pomogą

Najbardziej płodny okres występuje bezpośrednio przed owulacją, choć zapłodnienie jest także możliwe w ciągu mniej więcej trzech poprzednich i następnych dni. Po owulacji komórka jajowa przedostaje się do jajowodu, gdzie może zostać zapłodniona przez około 24-48 godzin. Podczas stosunku płciowego miliony plemników zostają wyrzucone do pochwy. Pokonując drogę przez szyjkę macicy i macicę, dostają się do jajowodu. Plemniki są zdolne do zapłodnienia przez 2-7 dni. W normalnej sytuacji komórka jajowa ulega zapłodnieniu przez plemnik w jajowodzie. Podróż zapłodnionej komórki jajowej do macicy zajmuje około 5-7 dni, po czym komórka ta zagnieżdża się w jej błonie śluzowej. Po zagnieżdżeniu zapłodniona komórka jajowa wysyła sygnał hormonalny. Jajniki zwiększają produkcję hormonów, w wyniku czego nie dochodzi do krwawienia miesiączkowego. Nie mają już za zadanie prowadzić procesu dojrzewania komórek jajowych. Macica ze swojej strony reaguje w mgnieniu oka na sygnał hormonalny i zamyka szyjkę gęstym czopem śluzowym. Teraz zarodek znajduje się pod pewną ochroną. ostatnią miesiączkę miałam 24.09.2008r( trwała 7dni, cykl trwa z reguły 31 dni) kochaliśmy się z mężem 12.10, 13.10, 14.10 czy możliwe jest że będę mamą wiem że na test za wcześnie ale może kiedy mogę najwcześniej zrobić test Dziewczyny pomocy bo zwariuję

Witam Was, wlasnie takiego tematu szukalam :D Potrzebuje z kimś poczekac na wynik testu. Staralismy sie tylko jeden raz w tym cyklu i wiem, że to bylby chyba cud jakis, ale moze akurat :) Był to 13 dzien cyklu. Zrobilam dzis test - czyli na 2 dni przed spodziewanym @, wyszedl negatywny... Czy w ogole za dwa dni moze byc wyjsc cos innego? to w sumie tylko kilkadziesiąt godzin roznicy, czy w ogole jest sens miec nadzieje? .. ehh.. Poza tym mam takie objawy jakie miala Alusia, ktora tu pisala, chodzi mi o bol piersi. Zawsze przed okresem bolaly straszliwie, mialam takie grudki w nich bolace, a teraz nic- takie klucie po bokach tylko.. Placzą mi sie mysli..

Gość wyteskniona
Ja jestem 5 dni po terminie,test w przeddzien spodziewanej @ wyszedl negatywny,zawsze juz 5 dni przed@ bolały mnie strasznie piersi,teraz nic,swedza mnie lekko brodawki,mam zgagę,i kłuje mnie lewy jajnik,brzuch lekko pobolewa......juz sama nie wiem,zrobie drugi test ale aż się boję,tak bym chciłą dzidzię co myślicie dziewczyny?