Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka wodnista hehe

Jeszcze tylko 3 dni

Polecane posty

Gość natagra
... a ten olejek z wiesiołka to jakie ma działanie ?

Gość kurka wodnista hehe
Natagra - olejek z wisiołka zwiększa ilosć śluzu płodnego

Gość kurka wodnista hehe
Cytata z tej stronki: http://starania.net/viewtopic.php?t=397 Olej z wiesiołka tłoczony na zimno (Oeparol) Dla kogo: Polecamy wszystkim kobietom starającym się o dziecko, ale mającym problemy z występowaniem i ilością śluzu szyjkowego płodnego. Śluz taki jest niezbędny do zapłodnienia i zajścia w ciążę. Połączenie oleju i oliwy poprawia znacząco już po 2 miesiącach śluz. Niezbędny przy leczeniu hiperprolaktynemii, niedoczynności tarczycy. Olej z wiesiołka przedłuża fazę poowulacyjną, poprawia ukrwienie śluzówki macicy. NIEZBĘDNY PRZY STYMULACJI CLO. Jest też najstarszą metodą przyspieszania porodu ponieważ wywołuje skurcze dlatego osoby starające powinny przerwać kurację po owulacji. Na jakie schorzenia: brak śluzu,niedoczynność tarczycy, przyjmowanie clo, hiperprolaktynemia, problemy z owulacją, za niski progesteron Działanie( cos od strony medycznej) Olej z wiesiołka to cud medycyny naturalnej od wieków. Jest też jednym z najstarszych znanych leków na niepłodność kobiecą. Od strony naukowych wyjaśnień olej zawiera cenny kwas gamma-linolenowy (GLA), będący zbawiennym lekiem na deficyt enzymu Delta 6-desaturaza, odpowiedzialnego za tworzenie się tak zwanych metabolitów wysokonienasyconych kwasów tłuszczowych, bardzo potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeżeli tego enzymu będzie u człowieka za mało, albo w ogóle go zabraknie, zaczną nękać nas różne choroby, w tym dolegliwości skórne, jak egzema, łuszczyca oraz wykwity na paznokciach. Kwas GLA, zawarty w nasionach wiesiołka, a ostatnio - o czym coraz głośniej - również w ogóreczniku lekarskim, pozwala uzupełniać niedobór enzymu Delta 6-desaturaza. Zastosowanie: Na poprawę śluzu - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji (około 14 dnia cyklu) 3 razy dziennie po 2 kapsułki Przy braniu clo i słabym wzroście endometrium - od 5 dnia cyklu do dnia owulacji 3 razy dziennie po 2 kapsułki.

Gość natagra
dzięki kurka :) człowiek sie buja po swiecie i nie wie o cudach spod strzechy :) hehe... ja mam obecnie dni płodne ale ze śluzem jakoś cienko u mnie...nie wiem czemu...dopiero w sierpniu odstawiłam tabletki, więc może jeszcze mój organizm nie wrócił do normy :) albo może stres, stres, bo jeszcze sesji nie udało mi sie zakończyć...sama nie wiem, ale nie przejmuje sie za bardzo...na razie :)

Gość natagra
wszyscy chyba ciężko pracują hihi :)

Gość kiurka wodnista hehe
Dziewczyny, a czy Wy robiłyscie sobie badania na toxoplazmoze i cytomeglaię? Bo ja szczerze mówiąz nie robiłam kompletnie żadnych badań. Ale im więcej czytam...tym bardziej się boję zachodzić w ta ciążę. Wiem, ze w dzieciństwie napewno przechodziłam różyczkę, ospę i świnkę. Pozostałych chorób chyba nie ( z tego co wiem została odra i półpasiec). Czy powinnam coś w tym kierunku zrobić? Im więcej wiem, tym bardziej jest to dla mnie niesamowite, że komuś udaje się zajść w ciaże, szczęśliwie donosić i urodzic zdrowe dziecko. Tyle niebezpieczeńst czyha na ciężarne i ich maleństwa, że mnie to poprostu przeraża.

toxo i cytomegalie warto zrobić... będziesz wiedziała na czym stoisz, czy jesteś bezpieczna czy nie... ja ani jednego ani drugiego nie przechodziłam, ale jakoś bezpiecznie przebrnęłam przez 1. ciążę... jesli się okaże, że nie masz przeciwciał to i tak będziesz musiała powtórzyć te badania w ciąży, bo w przypadku tych chorób najgorsze jest świeże zarażenie w okresie ciąży... warto też jest oznaczyć grupe krwi jeśli jeszcze nie masz tego zrobionego...

Gość kiurka wodnista hehe
baderka...a te badania na czym, właściwie polegają? Normalnie pobiera się krew do przebadania i tyle? No i jak długo się czeka...bo teraz zastanawiam się czy w tym cyklu się starać czy porobic badanie i poczekać... chociaż strasznie nie chcę czekac. Dziś idę do dentysty umówić się kontrolnie... Jeden ząbek pobolewa, więc nie hc go zaleczy. Na poczatku przyszłego tygodnia wybiorę się też do gina ... na cytologię i czystosć. Czy powinnam jeszcze coś zrobić? A może za duż oczytam :P?

kurka to w zupełności wystarczy :) a te badania to zwykłe pobranie krwi, u mnie wyniki były jeszcze tego samego dnia, ale różnie to bywa...czasem trzeba trochę poczekać... szczegolnie na grupę krwi :)

ja przez te gazety tez zeswirowalam wciazy i maz mi je wywalil bo juz sie wkurzal na mnie. ja robilam wszystkie badania w ciazy dopiero lekarka dala mi skierowanie i wtedy je robilam. i jakos donosilam bez problemow wiekszych :) wiec dasz rade. nie stresuj sie tak :)

Gość kurka wodnista hehe
No nei stresowałam się dopóki nie zaczęłam czytać dziewczyn na różnych forach. Przecież ja od kilku miesięcy łykam folik i to mi w zupełności wystarczyło żeby podjąć decyzje o staraniach w zeszłym miesiącu. A badań totalnie żadnych . A dziewczyny robia tyle tych badań, że pomyślałam, że ja chyba nieodpowiedzialna trochę jestem :P

ja przed 1. ciążą też nie robiłam przed zajściem... dopiero jak mi lekarka zleciła :)

Gość kurka wodnista hehe
aha :) no to na nic nie czekam, tylko w tym miesiącu znowu będziemy próbować :) A badania jak zdazę, to zrobię...choć pewnie ze wszystkim się i tak nie wyrobie...człowiek pracujący jestem :D

za jednym machem możesz wszystkie zrobić... tylko ściągną wtedy z Ciebie sporo krwi naraz ;)

Gość natagra
Ja sobie zrobiłam w sierpniu morfologię i toxo. Cytologie robiłam pół roku temu to na razie nie muszę i mój gin powiedział - do dzieła! Nie ma co czekac i za duzo żeby nie planowac, bo najbardziej udane sa dzieci z wpadki, a organizm sam dokonuje selekcji kiedy zajśc najbezpieczniej... Więc do dzieła kobiety i mężczyźni :)) bzyku bzyku bzyk :) Więc może zwizualizujmy sobie, że uważamy i że to jest wpadka :))

Gość natagra
i jak tam prace ?:)

moja mala wczoraj miala roczek mial byc dla najblizszych a przyszlo 15 osob zarcia full nadal mam syf w domu a ja nie mam sily nic zrobic siedze od rana przed tv i tak mi dobrze:) ale brzydka pogoda;/ skad jestescie dziewczyny?

Gość natagra
Wszystkie laski przeniosły się gdzieś indziej ?? :) :) :) :) :) Mam pytanko...czy macie wyższą temp. wieczorem niż rano ??

wieczorem jest zawsze wyższa tempka... więc jeśli chcesz ją mierzyć dla celów rozrodczych, że tak powiem to tylko z samego rana po obudzeniu i przed wstaniem z łóżka... i najlepiej o tej samej porze :)

kurcze jak czytam o tych staraniach badaniach itp to az sie dziwie ze udalo mi sie zajsc w ciaze. ja sie nie staralam nie badalam podeszlam na luzie co ma byc to bedzie i wyszlo :) moze tak lepiej?

Gość natagra
katioszka to chyba byl wlasnie strzal w 10 :)))

Gość pussydeluxe
heeeeej dziewczyny