Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość valentyna111

CO SĄDZICIE O POZNANIU?

Polecane posty

Gość valentyna111

chodzi o to,ze w zwiazku z moja praca mam wybór pracowania tam albo w innym regionie. A w Poznaniu nigdy nie byłam i chciałabym znać opinie,bo praca jest wazna,ale trzeba sie tez w tym miejscu dobrze czuc. :)

Gość valentyna111
Haris-to moze powiedz,jakie sa te,po których zle sie czuje:P

Gość troche jest w tym prawdy
a tam mieszkalam tam praktycznie od urodzenia ,beznadziejni ludzie ,miasto ladne ,ale ludzie naprawde koszamrni ,za praca duza lepsza wyjechalam do wroclawia ,ludzie wpsaniali ,zarobki wspaniale ,miasto z dusza

Gość co to za kierunek
wioska jakich wiele

Gość valentyna111
do wyboru mam jeszcze wrocław i bydgoszcz:O nie wiem,chodzi o to,ze warunki finansowe wszedzie te same,wiec trzeba patrzec na wrazenia estetyczne i duchowe-ze tak powiem:P

Gość fghfdghfdghfd
Jedyne miejsca, w których można by sie dobrze czuć w Poznaniu to okolice Starego Browaru i Rynku. Raczej bym się bał mieszkać w jakiś starych kamienicach na Jeżycach czy Wildzie, a osiedla to już w ogóle odpadają.

bydgoszcz bym odrzucila miedzy p-n a wroclawiem to sama bym miala problem, wroclaw tez bardzo lubie skoro finanse powiadasz takie same to moze zastanow sie ktora prac oferuje lepsze i dynamiczniejsze perspektywy rozwoju?

Gość troche jest w tym prawdy
hehe bydgoszcz to moje miasto rodzinne ,tam sie urodzilam konkretnie szwederowo ,odradzam bydgoszc bo to miasto to jedna wielka sypialnia,depresja i masakra serio ci mowie poznan w ktorym mieszkalam 20 lat jest miastem ladnym ale sama widzisz z opinii wielu ludzi wynika ze mieszkaja tam cwaniacy wroclaw miasto cudowne pod kazdym wzgledem ,ludzi,kultury,zarobkow etc mieszkam we wro juz 2,5 r i sama sobie zazdroszcze ze moge tu zyc

Gość valentyna111
Haris-powiedzmy,ze jest to ta sama firma,ktora ma oddziały w wielu miastach,wszedzie w zasadzie proponuja te same wrunki i perspektywy-dopiero sie rozwijaja. Moze wiec zadam bardziej konkretnie-jacy ludzie sa w Poznaniu,bo wiadomo-co region,to inne typy:)

Gość valentyna111
widze,ze narazie Wrocek wygrywa:) tez słyszałam,ze swietnie sie tam mieszka,ale ten Poznan to dla mnie totalna enigma i dlatego staram sie zebrac opinie na temat tego miasta:O

aha co do ludzi to ja nigdy nie bawie sie w takie rzeczy, to bardzo indywidulana sprawa jakie kto ma odczucia staram sie nie miec uprzedzen do zadnego regionu Polski o Poznaniakach mowi sie ze sa skapi - wada, lub gospodarni - zaleta rozrywek jest duzo w Pn a odleglosc do domu rodzinnego - moze to pomoze zadecydowac?

Gość ooIga
Poznaniacy to wysoce specyficzni ludzie :O

Gość eureka eureka
cwaniacy w Poznaniu ? wszędzie znajdziesz cwaniaków ja akurat cwaniakiem nie jestem ;-(

Gość poznan jest super
ja polecam. Latwo tu o prace, ludzie sa bardzo mili. Miasto jest cudowne. Wieczorami jest gdzie wyjsc i sie zabawic, jest tez wiele miejsc gdzie mozna odpoczac i sie zrelaksowac. Jest tu duzo pieknych miejsc. Poznan dobrze inwestuje swoje pieniadze, wiec miasto ciagle sie rozwija. Komunikacja jest ok. Nawet z "blokowisk" mozna w 5 minut dostac sie do centrum.

Gość valentyna111
o własnie Haris- to tez jest kwestia wazna, bedac przykładowo we Wroc, nie bywałabym w domu chyba w ogole,bo prawie cała Polska by nas dzieliła. oolga-co to znaczy specyficzni...wysoce?

Gość Poznań miasto
Miasto chyba jak każde inne. Ale ludzie tu naprawdę zmanierowani jacys tacy.

Gość valentyna111
miałam przyjemnosc poznac jednego Poznaniaka i faktycznie,jest cos w tym zmanierowaniu. Ale nie chce osadzac na podstawie jednego egzemplarza,moze mi sie trafił taki:P

walentyna - czyli to by przemawialo za P-n wiecej nic nie doradze bo jak pisalam na poczatku nie jestem obiektywna teraz tylko poslucham co to znaczy specyficzni bo to mnie ciekawi :)

Gość ooIga
gdybym miała określić poznaniaków jako masę ( wiadomo, są wyjątki) to jako główne cechy podała bym: - mało otwarte społeczeństwo, manieryzm, materializm

Gość valentyna111
uhm:O Haris,prosimy o subiektywna riposte:P

Gość eureka eureka
chyba bardziej specyficzna jest warszawka, zadziera nosa i dopiero cwaniakuje

Gość złośliwa pemereńcza
ależ nie jestem zmanierowana :P tylko zwariowana,złośliwa,uparta,dociekliwa żeby nie powiedzieć ciekawska :P ale też rodzinna,milusia i do rany przyłóż :P czasem potrafię ugryźć a jak kto miły to i pomiziać za uszkiem :P więc chyba poznanianki nie są takie złe :D

Gość valentyna111
tez racja:) ale prawda jest,ze najbardziej otwartych ludzi spotkałam na Warmii i Mazurach,goscinnosc pierwsza klasa, wódeczka na stół:P

Gość valentyna111
złosliwa pemeranczka---to brzmi srednio optymistycznie:O

Gość eureka eureka
my tylko oszczędni jesteśmy hie hie i tacy kombinatorzy "jak zrobic z marchwi marmoladę pomarańczową ....."