Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce uczyć sie języka ang.

Jak szybko nauczyć sie angielskiego?

Polecane posty

Gość gość
Wyjazdy są najlepsze. Córka miała problemy z angielskim w szkole. Milei kiepską nauczycielkę rodzice się skarżyli a dyrekcja wraz nic z tym nie zrobiła. To wysłałam ją na obóz z kochamwakacje.pl była w Londynie. Duża się nauczyła i jak przyszła po wakacjach do szkoły to nauczycielka się zdziwiła

Gość Marta0982d3
Zdecydowanie polecam inną formę nauki! Odbyłam może z 5 czy 6 różnych kursów, bez większych rezultatów, aż zupełnie przez przypadek trafiłam na Angielski tydzień w Polsce. Polega to na tym, że rozmawia się przez cały tydzień tylko po angielsku z native speakerami. Oni są praktycznie z całego świata. Zobaczcie sobie na www.angloweek.pl uważam, że taka normalna rozmowa uczy najbardziej.

Gość alisza23
nie, ja osobiści euważam ze kursy, kontakt z nativem jest najważniejszy - jednak mimo wszystko ta forma jest dla mnie najlepsza. I dlatego np Pi School jest świetne - zajęcia mają rewelacyjne, fajnie prowadzone, dokładnie! no i najważniejsze to widze po sobie progress nauki!

Gość Bożena11
O tym jak uczyć się angielskiego samodzielnie od podstaw aby szybko się go nauczyć przeczytajcie sobie tutaj: http://angielskionline.edu.pl/jak-szybko-nauczyc-sie-jezyka-angielskiego/ metodyka nauczania, która działa i naprawdę przynosi szybkie efekty. Sama próbowałam oraz mój kuzyn też uczył się w ten sposób i w 3 miesiące potrafiłam już składać pierwsze zdania po angielsku nie mówiąc o tym że wiele już rozumiałam. Z każdym kolejnym miesiącem jest tylko lepiej więc polecam.

Gość allikja
warto dobrą szkołę znaleźć - ja wybrałam Pi School i szczerze mówiąc była to jedna z lepszych opcji. Fajne niewielkie grupy, kurs intensywny. myślę że taka szkoła potrafi wiele nauczyć!

Gość Caamelot42
Ja znalazłem fajny program do nauki angielskiego na stronie http://aztekium.pl/ przede wszystkim dla rodziców, którzy pragną nauczyć się podstaw tego języka, a dodatkowo chcą nauczyć go swoich dzieci. Wszystkie ćwiczenia zrobione w fajny, rozrywkowy sposób :)

Gość championB
Ja zapisałam się semestr temu na angielski do szkoły językowej i w małej grupce mamy zajęcia. Lektor wie, jak poprowadzić lekcje, bo są efekty. Jak ktoś jhest z Warszawy to polecam szkołę Pi school - efekty są i o to chodzi

Gość gość
Bardzo polecam TFLS, przystępna cena - jedna z lepszych na rynku, zajęcia prowadzone są przez lektorów z wielkim zaangażowaniem, a jednoczesnym luzem, dużo materiałów dodatkowych, wysoki poziom nauczania, przekazywanie wiedzy w różnych formach.

Gość ptyysiowa
Warto zainwestować i wybrać się na jakiś dobry kurs angielskiego. Ja mam dwójkę dzieciaków ale udało mi się znaleźć trochę czasu, który mogę poświęcić na własny rozwój :) W grupie mam ludzi mniej więcej w swoim wieku i też są tam inne mamy, które postanowiły wziąć się za naukę, więc jest mi raźniej. A to szkoła do której chodzę: https://www.berlitz.pl/ :))

Gość Zagga
ja teraz po wakacjach ponownie zapisuję się do Pi School - myślę ze to jest doskonała szkoła, maja fajne zajęcia, dobrze zorganizowane... i szczerze mówiąc mi odpowiada nauka u nich!

Gość gość
Ja chodzę do TFLS. Bardzo fajne miejsce, wysoki poziom nauczania i ciepła atmosfera.Trafiłam tam z polecenia koleżanki i teraz sama polecam innym.Bardzo podoba mi się sposób nauczania oparty na inowacyjnych metodach. Zdecydowanie nie wieje nuda. Ważne też, że regularnie egzekwuje się wiedzę i sprawdza postępy. Sama czuję jak się rozwijam.

Gość gość
gość 2018.06.05 nie mów nam,ze w czasie wakacji/ na wyjeździe/ opanujesz obcy język.Liźniesz tylko, nic więcej.Na pewno trochę osłuchasz się.Tam trzeba studiować kilka lat .Wiem,co mówię.

Gość Tyszka
Ja się uczyłam angielskiego w Pi School i nie narzekam, dużo mi dały lekcje u nich. Konkret i przyjemna atmosfera – bardzo spory plus dla nich.

Gość jeszmunka
Z takich luźniejszych, darmowych dostępnych materiałów do nauki angielskiego znam https://youtu.be/yUWU5TRuehA jest to filmik, który nagrał Darek z Enlinado. Przedstawia tutaj ciekawe metody nauczania oraz opowiada o tym jaki błąd podczas nauki robi większość z nas. Nie sądziłam, że jeden taki błąd może tak popsuć efektywność nauki. Sprawdźcie sobie :)

Gość gość
Polecam TFLS. Zajęcia są fantastyczne - nigdy nie sądziłam, że nauka języka może być taką przyjemnością! Lektorka zawsze punktualna, przygotowana do zajęć, tryskająca pozytywną energią!

Gość Maggas
ja w Pi School się uczyłam i się nauczyłam:) także polecam szkołę bo mają całkiem konkretne kursy!

Gość gość
ja w Warszawie chodzę do TFLS i tam się uczę, jestem zadowolony, widzę postępy

Gość tnct
Może problem jest tutaj w metodzie uczenia sie słówek? Sam kiedyś probowałem wkuwać słówka z ksiązki. I było tak samo. Nie potrafiłem ich używać. Trzeba raczej czytać angielskie ksiązki, oglądać angielskie filmy i seriale i tym samym uczyć się słówek.Może również narzuciłeś sobie zbyt duzy reżim nauki oraz te 20 czy 30 słowek dziennie to dla Ciebie zbyt dużo ( nie jest to taka mała ilość na początek ....) No i polecam jeszcze zapisać sie do szkoły angielskiego. Sam chodzę tutaj: https://www.studium.com.pl/jezyki/jezyk-angielski/ Szkoła jest z Łodzi. Stawiają tam na naukę mówienia co jest najważniejsze.

Gość gość
Ja angielskiego nauczyłam się dzięki Norton, nie podawali samych suchych wiadomości tylko stawiali na komunikatywność, co bardzo pomogło mi się rozwinąć

Gość bogusiaz
Szybkość nauki języka zależy tylko od Ciebie. Ile czasu będziesz poświęcała na naukę i jak bardzo będziesz zaangażowana. Zerknij sobie tutaj https://speakingo.com/ to szkoła online do nauki angielskiego. Mają tam świetnie opracowane lekcje, a oprócz tego całkiem sporo się tam mówi więc jeżeli chcesz naprawdę szybko się nauczyć języka warto w taką opcję zainwestować.

Gość gość
a Wy nauczyciele gdzie szukacie uczniów ? Ja postanowiłam sobie załozyć profil na https://angielskiprywatnie.pl/ i już w ciągu tygodnia odezwało się do mnie kilku nowych uczniów

Gość gość
Hej, ja mogłabym polecić szkołę TFLS. Naprawdę wysoki poziom nauczania, fajni lektorzy, z bardzo profesjonalnym podejściem. Małe grupy. Ja byłam na kursie przygotowującym do FCE i od razu zdałam egzamin. Fajna szkoła z dobrą lokalizacją.

Gość Marta

Jeśli nauka języka to zawsze należy zacząć od słówek - tak jak uczą się dzieci, najpierw dzieci porozumiewają się samymi wyrazami, nie zwracają uwagi na poprawność gramatyczną i składnię, ja zaczęłam swoją naukę od fiszek z angielskimi wyrazami, tylko było to strasznie... kłopotliwe, później znalazłam takie fiszki na smartfon na https://www.asza.pl/sklep/ i uważam, że to jest strzał w 10, bo jak miałam już opanowane 3000 słów po angielsku to spokojnie rozumiałam angielskie seriale i filmy, bez konieczności oglądania ich z napisami albo z lektorem. Dodatkowo pakiet a asza miał przygotowane nagrania na mp3 i to też super się sprawdziło, więc każdemu, kto chce się nauczyć angielskiego polecam najpierw nauczyć się pojedyńczych słów a później oglądać seriale i filmy po angielsku - najtaniej, najszybciej i najskuteczniej.

Gość kaka

Ja z punktu widzenia nauczyciela mogę angielskiprywatnie polecic. Generalnie wiekszosc nauczycieli ze szkoly, w której uczę jest tam zarejestrowana

Gość kabinanx

Mogę polecić szkołę Berlitz. Dzięki nim zdałam egzamin na poziomie C1. 

Gość saraa

Uczę się sama angielskiego. Jeden z lepszych kursów, jaki przerabiałam http://smart-language.pl/. Powiem tylko, że jak się z niego nie nauczysz to już z niczego prawdopodobnie. Bardzo przyjemny, słówka nowe szybko wchodzą, masz przynajmniej fajne odniesienie, dużo osób korzysta, więc zawsze znajdziesz kogoś, z kim możesz doświadczenie wymienić.

Gość braun
Dnia 17.12.2018 o 13:28, Gość kaka napisał:

Ja z punktu widzenia nauczyciela mogę angielskiprywatnie polecic. Generalnie wiekszosc nauczycieli ze szkoly, w której uczę jest tam zarejestrowana

Hej, a masz już jakichs uczniów? Ile to zajmuje, żeby kogoś znaleźć?

Gość gosc

ja zapisałam się do szkoły TFLS i jak na razie jestem zadowolona, fajna szkoła