Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Pogoda jest rzeczywi艣cie dodupna. Niech pomrozi przez kilka dni, mo偶e ci艣nienie si臋 wreszcie ustabilizuje. Tez je odczuwam, a skoro ja odczuwam, to znaczy, ze trzeba przeczeka膰.鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
na to forum trafilam niedawno,ja nie umialam sobie sama poradzic z tymi objawami,wiec poszlam do lekarza i biore leki,narazie od 2 dni czuje sie lepiej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matrix100
Dzieki!!!!!!!!!!!!!A ja ju偶 by艂am zupe艂nie zalamana AGA jeste艣 super dziewczyn膮 a ja tak sie wystraszylam tak chcialam do was dol膮czyc a po 1 godz. cisza Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matrix100
Ale jak sie przy艂膮czy艂am i przeczyta艂am post to si臋 rozrycza艂am. Nie do艣膰 偶e mi 偶le chcialam ,co艣 ze sob膮 zrobi膰. To kto艣 zarzuca mi ze jestem be,,,,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
hej Matrix:)))) witamy w klubie , moze sobie jakos pomozemy, piszmy i pomagajmy sobie w ciezkich dla nas sytuacjach, mnie takowa czeka w poniedzialek i to dopiero poczatek lawiny nieszczesc istresow, az sie boje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matrix100
To ci艣nienie Hej Dziewczyny mieskam nad morzem po prostu neporozumienie dla mnie.Dzi艣 nie funkcjonuj臋,tz. by艂am w pracy jak co ale nie ylo to normalne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matrix100
sorki b艂臋dy mi sie wpisuj膮 ja k jestem nerwus to nie patrz臋 co pisz臋 fijolku cudna dziewczyno tyle super rad o Ciebie otrzyma艂am .Znou b臋d臋 rycze膰.Jeste艣 super poradnikiem.Nie obra偶 si臋 ja mam takiego do艂a 偶e szszeg贸艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olenia
matrix psujesz ca艂okszta艂t

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
olenia?? tak??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do do艣wiadczonych
czy przy lekach na depresj臋 mozna od czasu do czasu wypi膰 piwo czy kilka drink贸w? czy to jest bardzo gro藕ne dla zdrowia? Na ulotkach informacyjnych lek贸w nic groxnego na ten temat nie pisze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
skoro nie pisze to moze i nie ma ale ja osobiscie alkoholu bym nie tknela mimo tego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do do艣wiadczonych
wkr贸tce andrzejki, sylwester, potem karnawa艂 a przede mna jeszcze kilka miech贸w brania antydepresant贸w- nie chce byc odlutkiem .... czy ma to gro藕ne skutki uboczne nie m贸wie o duzych ilosciach i nie czesto

Udost臋pnij ten post

witajcie kochane moje s艂onka :-) nie by艂am wczoraj w kinie,ani nigdzie,po prostu jako艣 tak wysz艂o,偶e synek nam zasn膮艂 dobudzi膰 nie bardzo by艂o jak i pomys艂 pad艂 :-( dzi艣 od rana piecze mnie pacha dokladnie w miejscu na 艂膮czeniu z piersi膮 takie szczypanie czuj臋, a nie goli艂am wczoraj pach :-( do tego 艣pimy ju偶 w drugim pokoju na innym 艂贸偶ku, a mnie bola艂 bardzo krzy偶 i wszystkie gnaty,plecy, ledwo co si臋 zgina艂am porusza艂am :-( jak to jest, 偶e dzie艅 w dzie艅 boli mnie tak wiele rzeczy na raz ?? Do tego przeczyta艂am 偶e w膮troba o cechach stuszczenia (a tak膮 niestety mam od czasu usuniecie worka)prowadzi do marsko艣ci w膮troby cz臋sto i dozna艂am uczucia okropnego,a mianowicie takiego, 偶e jestem ci臋zko chora i ju偶 niedlugo umr臋 :-( ca艂膮 noc 艣ni艂y mi si臋 koszmary ! Dzi艣 urodziny m臋偶a, nie wiem co mam zrobi膰 偶eby mu nie zepsu膰 tego dnia, cho膰 on m贸wi 偶e ma w nosie swoje urodzinki ... 藕le mi prosze napiszcie czemu tak jest, 偶e ci膮gle co艣 boli ??????? ci膮gle czuj臋 to tu k艂ucie, to tam, to nagle twarz piecze z jednej strony, to duszno, to k艂ucie w sercu, to okropne b贸le plec贸w :-( I co z ta moj膮 pach膮 ... czemu czuj臋 si臋 chora ci臋zko ?? Ale tak dos艂ownie ... matrix100 witaj w naszym gronie !

Udost臋pnij ten post

Witajcie :) u mnie s艂once , piekna zimowa pogoda :) Nikitka5 nie narzekaj, nie szukaj dziury w ca艂ym !! dzis sa m臋za urodziny to zr贸b mu prezent i nie narzekaj na swoje dolegliwosci,na pewno poczujesz sie lepiej. To musi min膮膰, ja tez mia艂am kiepskie dni , a nawet miesiac mnie trzyma艂o ostro ! da艂am rade ..teraz jest fajnie ..ciesz si臋 偶yciem .. idziemy na sanki :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
nikitka5 witaj powiedz mi ile masz lat i czy chodzisz do pracy?? za duzo mi sie wydaje wsluchujesz sie w cialo, powinnas to wszystko olac i nie przejmowac sie tym, ze cos boli. mnie jak zaczyna bolec to ignoruje to i w koncu zapominam albo moze i przestaje nie wiem bo nie zwracam na to uwagi. wyjdz gdzies z mezem odstresuj sie, spedz milo wiecvzor, a moze jakis sexowny wieczor z mezem, syna zostaw u mamy lub tesciowej, poproastu totalny relaks......... a jesli nie pracujesz to znajdz prace jesli to dla Ciebie nie problem w zwiazku ze stresem i kolataniem serca, . Ja ogromnie sie stresuje i mam kolatania (to mnie glownie meczy) wiec dla mnie powrot do pracy to ogromny strach ale tak czy inaczej trzeba bedzie wrocic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
a ja dzis pojde na saneczki z moim malenstwem:D

Udost臋pnij ten post

Hej:D Dzi艣 u mnie z ra艅ca mi艂o, bo wreszcie i u mnie 艣nie偶ek popr贸szy艂 :DJest tak bia艂o, s艂o艅ce odbija swoje promienie na 艣niegu, jest jasno, jak latem, a ja kocham lato. Matrix, nie przejmuj si臋 wpisem jakiejs pizdy pod tytu艂em \"olenia\". Swo艂ocz specjalnie chcia艂a Ci臋 zdo艂owa膰. Wal to :)

Udost臋pnij ten post

Nikitka, poczytaj. Pieczenie jak najbardziej objaw nerwicy.B贸le krzyza, bark贸w, szyi te偶. Ju偶 o tym pisa艂am. Znalezione w necie: ----------------------------------------------------------------------------------------- " W trudnych sytuacjach 偶yciowych u os贸b z nerwic膮 pojawiaja si臋 l臋k i napi臋cie. To reakcja centralnego uk艂adu nerwowego. Ale poniewa偶 uk艂ad ten steruje ca艂ym organizmem, swoje pobudzenie wywo艂ane l臋kiem przekazuje innym narz膮dom. Zwykle tym, kt贸re w jaki艣 spos贸b s膮 u nas s艂absze. Mo偶e to by膰 serce, g艂owa, brzuch itd. A wtedy pojawiaj膮 si臋 przykre objawy, np. ko艂atanie serca, b贸l g艂owy, b贸l brzucha z towarzysz膮c膮 mu biegunk膮, parcie na p臋cherz moczowy, zaburzenia 艂aknienia, zaburzenia seksualne, b贸le mi臋艣ni, dr偶enie cia艂a, j膮kanie si臋, nadmierne pocenie si臋, pieczenie sk贸ry, k艂opoty z koncentracj膮, bezsenno艣膰. W trudnych sytuacjach 偶yciowych zdarzaj膮 si臋 tak偶e "ucieczki w chorob臋" (hipochondria) albo wyst臋puj膮 fobie (unika si臋 sytuacji, w kt贸rych wyst臋puje l臋k) lub pojawiaj膮 si臋 zaburzenia nastroju (depresje nerwicowe) i przekonanie, 偶e nie ma ludzi bardziej nieszcz臋艣liwych ni偶 my. Objawy nerwicy s膮 r贸偶norodne, bo dotycz膮 r贸偶nych narz膮d贸w. Kiedy jednak narz膮dy te gruntownie przebadamy, okazuje si臋, 偶e anatomicznie funkcjonuj膮 bez zarzutu, nie s膮 w jakikolwiek spos贸b uszkodzone. Nie jest te偶 jasne, dlaczego u jednej osoby pojawiaj膮 si臋 takie zaburzenia, a u drugiej - inne. Bez lekarza ani rusz Je艣li podejrzewamy u siebie nerwic臋, powinni艣my zg艂osi膰 si臋 do lekarza. Po pierwsze dlatego, 偶e jej objawy mog膮 przypomina膰 objawy r贸偶nych innych chor贸b i niekiedy trzeba wykona膰 specjalistyczne badania, 偶eby owe choroby potwierdzi膰 lub wykluczy膰. A po drugie - w ci臋偶kich przypadkach nerwicy mo偶e doj艣膰 do zupe艂nego wyczerpania emocjonalnego i fizycznego, prowadz膮cego w skrajnych przypadkach nawet do podejmowania pr贸b samob贸jczych. Lekarz (neurolog lub psychiatra), po zdiagnozowaniu u nas nerwicy, mo偶e zaleci膰 przyjmowanie lek贸w antydepresyjnych i przeciwl臋kowych, kt贸re zmniejszaj膮 uczucie zdenerwowania, l臋ku, niepokoju i zwi膮zane z tym dolegliwo艣ci. 艢rodki te nie mog膮 by膰 jednak stosowane na sta艂e (spos贸b ich za偶ywania oraz czas terapii jest ustalany indywidualnie dla ka偶dego pacjenta), a ponadto nie rozwi膮zuj膮 samego problemu. Trzeba r贸wnie偶 pami臋ta膰, 偶e leki uspokajaj膮ce, szczeg贸lnie nale偶膮ce do grupy benzodiazepin - m.in. Relanium, Estazolam, Nitrazepam, Clonazepam - do艣膰 szybko silnie uzale偶niaj膮. By pom贸c pacjentowi zrozumie膰 chorob臋, oceni膰 l臋k i nauczy膰 go, jak radzi膰 sobie z napi臋ciem emocjonalnym, niezb臋dna jest psychoterapia. Polega ona na cyklicznych, najcz臋艣ciej prowadzonych w formie rozmowy, spotkaniach z psychoterapeut膮. Mog膮 to by膰 spotkania indywidualne (pacjent i terapeuta) lub grupowe (kilku pacjent贸w i terapeuta). Rodzaj terapii dobierany jest zawsze indywidualnie. W przypadku nerwicy psychoterapia jest, niestety, d艂ugotrwa艂a, jednak daje najlepsze efekty. Co jeszcze mo偶e pom贸c? W leczeniu zaburze艅 nerwicowych pomocne s膮 wszelkie techniki relaksacyjne, kt贸re pomagaj膮 si臋 odpr臋偶y膰 i zniwelowa膰 napi臋cie. Mo偶e to by膰 m.in.: - masa偶 relaksacyjny pozwala rozlu藕ni膰 napi臋te mi臋艣nie, dzi臋ki czemu s艂abnie napi臋cie mi臋艣ni szyi oraz karku i ust臋puje b贸l. To r贸wnie偶 poprawia samopoczucie. - muzykoterapia specjalnie dobrane utwory s艂uchane w przyjaznym otoczeniu (dom, ciep艂o, cisza, spok贸j) poprawiaj膮 nastr贸j osoby cierpi膮cej na zaburzenia l臋kowe. - trening autogenny polega na wprowadzeniu si臋 w stan odpr臋偶enia za pomoc膮 autosugestii. Pacjent uczy si臋 odpowiednio rozlu藕nia膰 mi臋艣nie, uspokaja si臋, wycisza, czuje przyjemne ciep艂o rozchodz膮ce si臋 po organizmie. Serce bije miarowo, a oddech si臋 wyr贸wnuje. Najpierw trening prowadzony jest przez terapeut臋, a po opanowaniu techniki relaksacyjnej pacjent mo偶e j膮 sam stosowa膰. " 殴r贸d艂o: Poradnik Domowy

Udost臋pnij ten post

Nikitka , mozesz m臋偶owi dzi艣 upiec babk臋 cytrynow膮. Moja specjalno艣膰, bo przygotowanie i pieczenie zajmuje tyko godzin臋:P Sk艂adniki: 4 jaka 25 dag margaryny 25dag m膮ki 25dag cukru 1 cytryna 艂y偶eczka proszku do pieczenia cukier waniliowy. Przygotowanie: Oddzielamy 偶贸艂tka od bia艂k. Bia艂ka ubijamy. 呕贸艂tka z margaryn膮 i cukrem ucieramy mikserem, dodajemy m膮k臋 , starta sk贸r臋 z cytryny+ wyci艣ni臋ty sok i ucieramy dalej. Na ko艅cu dodajemy bia艂ko i proszek do pieczenia. Mieszczamy delikatnie 艂y偶k膮. Wlewamy ciasto do keks贸wki, pieczemy 45 minut. Proste i smaczne :D Dzi艣 piek臋, bo ze偶ar艂am wszystkie ciasto, kt贸re kupi艂am synkowi na urodziny, kt贸re obchodzi艂 wczoraj 馃槶 :P i musz臋 to jakos zrekompensowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 laska160
witam mnie piecze w zoladku nic nie moge zjesc jakis jadlowstret mam jestem rozdrazniona wszystko mi przeszkadza katar kaszel biore triticco 24 dni a dolegliwosci nie ustepuja nic mi sie nie chce nawet lezec nie moge bo mnie mdli zastanawiam sie czy to wszystko od nerwicy ciezko mi zaczerpnac powietrza jakby cogl w klatce piersiowej to juz sie robi nie do wytrzymania siedze i placze nierzko mi przelknac sline jakby gula w gardle.comi jest bo nie wytrzymuje psychicznie.

Udost臋pnij ten post

laska160 nerwica , a co Ci moze byc ?, no chyba ze masz wrzody na 偶o艂adku ..?

Udost臋pnij ten post

witam !! Chcia艂bym podzieli膰 sie z wami moja historia poniewa偶 nie wiem co mi jest !! podejrzewam u siebie nerwice ale sam nie wiem do ko艅ca czy s艂usznie !! Po weselu na nastepny dzien dosta艂em wieczorem dziwnego ataku mocnego bicia serca ucisku w klatce , dusznosci oraz drgawek ! przyjechalo do mnie pogotowie zmierzyli cisnienie i okazalo sie ze mam bardzo duze zabrano mnie do szpitala . Zrobiono mi ekg ktore nic nie wykazalo , zostal mi podany ketanol dozylnie i zostalem wypisany do szpitala ! nastepnego dnia udalem sie do lerza rodzinego zrobiono mi ekg i wyszlo w porzadku dostalem nawet ataku serca u lekarza ! zrobila mi natychmiast podczas ataku ekg ktore tez nic nie wykazalo ! dostalem skierowanie do kardiologa poszedlem sie zapisac ale ze byla dluga kolejka do czekania poszedlem prywatnie ! zrobil mi echo serca ktore nic nie wykazalo powiedzial ze moje ataki nie maja nic wspulnego z sercem !! to wszystko wydarzylo sie jakies 4 tygodnie temu do dnia dzisiejszego dostaje dusznosci bije mi niekiedy mocniej serce ale niekiedy sa dni ze jest dobrze i jak by nic sie nie dzialo ! dodam ze mam 20 lat dopiero !! przperaszam za chaotycznie napisany tekst ale tyle sie dzialo ze naprawde nie wiem co pokoleji pisac ! dodam ze zrobilem morfologie i wszystkie wyniki sa idealne a serducho boli !!

Udost臋pnij ten post

u mnie obiadek za nie艂ugo b臋dzie , m臋偶us dzi艣 dzia艂a w kuchni :)

Udost臋pnij ten post

U mnie snieg az mislo popatrzec przez okno:) ale tylko przez okno bo nie lubie zimy, wol臋 wiosn臋:D on-ma 20 lat! jesli wyniki wyszly dobre to moze to byc na tle nerwowym, idz do psychologa albo psychiatry, szukaj pomocy bo to cholerstwo m臋czy czlowieka strasznie! a ciekawe co z chieronimk膮? wie ktos moze? mandziaa jak brzusio?:) pozdrawiam wszyskich

Udost臋pnij ten post

, podobno to Trttico powinno pom贸c juz po dw贸ch tygodniach, ale niekt贸rzy sadz膮, ze trzeba poczeka膰 d艂u偶ej. Tyle dowiedzia艂am si臋 z for贸w. on_20_lat , to rzeczywi艣cie wygl膮da, jak nerwica. Wypada艂oby jeszcze przebada膰 tarczyc臋. najlepiej zg艂o艣 sie do jakiego艣 psychologa i pogadaj z nim o tym. Pobierz tymczasem Aspargin, to po艂膮czenie magnezu z potasem. A ja mam nieustajac膮 faz臋 na prawid艂owe oddychanie;) Wklejam, co znalaz艂am, wypowiedzi nerwusk贸w o oddychaniu przeponowym. pranayama, i jeszcze mudra :D: ----------------------------------------------- Przy nerwicach i depresjach r贸偶nego rodzaju bardzo wa偶n膮 spraw膮 w terapii jest nauczenie chorego prawid艂owego,w pe艂ni 艣wiadomego oddechu oraz umiej臋tnosci panowania nad swymi miesniami ....A kontrolujac swoj oddech mo偶emy zapanowac nad w艂asnym samopoczuciem,wp艂ynac na poprawe stanu zdrowia fizycznego i psychicznego,stawi膰 czo艂o przykrym uczuciom i doznaniom takim jak zm臋czenie,z艂o艣膰,niepok贸j,przygn臋bienie,bezsennosc,b贸l..mi oddech przeponowy bardzo pomaga...Popytajcie swoich lekarzy o oddech przeponowy..warto ..mi bardzo pomaga.. ------------------------------------------------------ \"Jako praktyk jogi polecam wszystkim doskona艂膮 metod臋 wywodz膮c膮 si臋 z medycyny hinduskiej – Mudr臋, czyli jog臋 ma艂ych palc贸w. Okazuje si臋, 偶e trzymanie r膮k w odpowiedniej pozycji powoduje korzystne zmiany w organizmie. Np.Gywan Mudr臋- „gest wiedzy”. Jest to metoda bardzo prosta: czubek kciuka i palca wskazuj膮cego lekko stykaj膮 si臋 z sob膮, pozosta艂e trzy palce s膮 wyprostowane (nie spi臋te). Czas 膰wiczenia nie powinien by膰 kr贸tszy ni偶 45 minut dziennie, mo偶na 贸w czas podzieli膰 na raty, maksymalnie pi臋膰. -Ta Mudra jest uniwersalnym 艣rodkiem przeciwko duchowemu napi臋ciu i wewn臋trznemu ba艂aganowi Wzmacnia pami臋膰, polepsza mo偶liwo艣膰 koncentracji, powoduje rozlu藕nienie psychiczno - fizyczne, pomaga przy bezsenno艣ci i nadmiernej senno艣ci, przy depresjach oraz przy wysokim ci艣nieniu krwi. Na oddychanie najlepsza jest pranayama. \" Maciek ----------------------------------------------------------- \"Moja terapia wygl膮da min. tak 偶e 2 razy dziennie po 3 wdechy i wydechy oddycham przeponowo. Czyli po艂o偶 r臋ke na klatce piersiowej i na brzuchu. Przy prawid艂owym oddychaniu przeponowym r臋ka na brzuchu powinna chodzi膰, a na klatce powinn a byc nieruchomo. Podobno wi臋kszo艣c os贸b oddycha piersiowo co jest powodem hiperwentylacji(niedotlenienia).\" =================================== \"Cze艣c. Pozdrawiam wszystkie osoby z nerwic膮 , z kt贸r膮 i ja si臋 m臋cze. To jest m贸j pierwszy tekst na waszym forum, kt贸re od jakiegos czasu uwa偶nie 艣ledze. Mnie nerwica dopad艂a jakie艣 p贸艂tora roku temu. Chyba nie musze wam opisywac objaw贸w bo ka偶dy z nas wie jak one wygl膮daj膮 . kilka miesi臋cy temu po d艂ugich zasatanawianiach si臋 nad przyczyn膮 moich dolegliwo艣ci zg艂osi艂em si臋 do psychologa. Mam za sob膮 ju偶 3 wizyty. Nie korzystam z pomocy psychiatry gdyz m贸j psycholog stwierdzi艂 偶e w obecnym etapie nie jest on mi potrzebny. Zacze艂em etap leczenia. Przed wizyt膮 u psychologa przeczyta艂臋m kilka ksi膮偶ek o zaburzeniach l臋kowych kt贸re w jakim艣 stopniu pozwoli艂y oswoi膰 mi si臋 z my艣l膮 co mi jest. Razem z moim psychologiem zacz臋li艣my trenowac oddychanie przeponowe(sporo jest tego w Internecie) Jak na razie zauwa偶y艂em popraw臋 swojego samopoczucia. Mam nadziej臋 z臋 ten stan b臋dzie si臋 dalej poprawia艂. M贸j psycholog twierdzi 偶e z najnowszych bada艅 wynika 偶e metoda ta jest skuteczna w 97%, a do tego jest banalnie prosta. Szczerze m贸wi膮c bardzo mi ona odpowiada. Mo偶e i wy zapytajcie si臋 swoich psychoterapeut贸w o ta metod臋(podobno nie ka偶dy mo偶e j膮 stosowa膰) Oczywi艣cie nie przyjmuje 偶adnych lek贸w. Nie chc臋 偶eby kto艣 mi opisywa艂 偶e komus to nic nie da艂o bo wiecie sami 偶e brak nadziei na wyzdrowienie jest tutaj najgorsz膮 rzecz膮. \" ============================== \"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do laska
mnie po tym leku z艂apa艂a megadeprecha :(

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋