Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Nerwiczka---tachykardia zaczyna si臋 od 100 uderze艅 na minut臋.Wi臋c nie masz si臋 co obawia膰. Wanessa, brawo, ciesz臋 sie :DTak trzymaj. nawet je艣li pojawi膮 si臋 gorsze dni, to pami臋taj, ze po nich zawsze nadchodz膮 dobre. O oddychaniu mozna poczyta膰 w necie, np : http://www.e-lama.pl/artykuly/1455/Zacznij-od-wdechu/ http://www.vismaya-maitreya.pl/medytacje_medytacja_i_rozwoj_duchowy.html http://www.juliaburgund.pl/infopage.php?id=4 http://www.kime.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=12 Chodzi o to, zeby opanowa膰 nauk臋 oddychania przeponowego i stosowa膰 je systematycznie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
wanessa leki tylko wyciszaja objawy somatyczne nerwicy , jak odstawisz leki a nie zmienisz swojego myslenia na poztytywne i nie zaakceptujesz nerwicy to nie dasz rady funkcjonowa膰 !!!

Udost臋pnij ten post

nie wiem czy sama sobie poradze,,bo nie wiem co powinnam zrobic,zeby to pozniej po zakonczeniu leczenia nie wracalo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
Witam Moje Panie:) dziekuje za odpowiedz nie mniej jednak do 90 mam w czasie spoczynku a w ruchu na pewno mam ponad 100 uderzen. Ogolnie internistka mi powiedziala, ze mam tachykardie ale nie widzi jej powodu (u mnie to sie pojawia przy nerwach) denerwuje sie z kazdego powodu a lekarz dziala na mnie jak plachta na byka wiec tak zawsze bede miala, jakos nie wierze aby terapia mi cos dala u tego psycholoha. Vanessa ja biore Hydroxyzine, ale to zadko , nie biore dziennie tylk o wtedy kiedy naprawde sie zle czuje i musze wyjsc, jak siedze w domu to nie biore niczego procz melissy. Ta melissa i taknic nie daje.

Udost臋pnij ten post

witajcie, nerwiczko ja mam tachykardi臋 od dziecka i m贸j puls w spoczynku wynosi od 80-100 uderzen na minut臋. Fijo艂ku bardzo bardzo ci dzi臋kuj臋 za po艣wi臋con膮 mi uwag臋 i wszystkim pozosta艂ym dziewczynom te偶, wielkie buziory dla was. pojechalismy wczoraj z m臋偶em do te艣ciow, zjedlismy tam obiad zostawili艣my dzieci i poszli艣my na lody do kafeki i do galerii. W galerii poczu艂am si臋 strasznie, modli艂am si臋 偶eby z tamt膮d jak najszybciej wyj艣膰, dos艂ownie mnie piek艂a pier艣 i pacha jakby mi kto艣 spirytusem smarowal :-(( a偶 z nerwowo i ze strachu w wc si臋 pop艂aka艂am buuu wczesniej z rana mialam niemi艂膮 rozmowez m臋偶em: 偶e sama sobie to wszystko funduj臋,czytam wyczytuje,wyszukuj臋 i rozkoszuje si臋 objawami, a potem dostaje nastepnych , 偶e on nie ma juz si艂y,nie bedzie sie na demn膮 litowal abslutnie zero wspolczucia,bo ja go nie potrzebuj臋 itp. mam przestac czytac bo net od艂膮czy ... sluchajcie ale ja na prawde czulam ten b贸l pieczenia w pachie i do tego niestety zbudzil mnie potworny b贸l plecow rano,pod zebrami z tylu i na dole takie rwanie co jakis czas gdzie indziej ... i jak sie ruszalam to gorszy b贸l :-( straszne to jest, 偶e inni maja w tylku co ich boli i nie pamietaja a ja tak od razu widz臋 raki z przerzutami wszystkiego,teraz ko艣ci :-(( Czy kogo艣 tu na sali bol膮 plecy ??albo piekla kiedys pacha i min臋艂o bez choroby powaznej ?? nie mog臋 czytac stron zdrowowtnych,to mo偶e cho膰 wy mi napiszecie.Serce wieczorem tez mnie bola艂o ... do psychologa nie pojde w tym tyg nie ma kto z dziecmi zostac, boje sie o swoje malzenstwo,bo jak tak dalej pojdzie to ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serenika
Prosz臋 potraktujcie mnie powaznie pomimo pomara艅czowego kolorku,mam naprawd臋 powa偶ny problem i nie wiem co z nim zrobic .Mam c贸rk臋 w okresie dojrzewania.Jeszcze miesi膮c temu by艂a zbuntowan膮 pyskat膮 11-sto latk膮.Teraz zacz膮艂 si臋 jaki艣 koszmar od 3 tygodni.Zachowuje si臋 jakby mia艂a pe艂no fobii ,ma histerie ci膮gle p艂acze,nie chce chodzi膰 do szko艂y,ale najbardziej przera偶aja mnie zachowania w stylu nerwicy natrectw.Robi jakie艣 glupie rzeczy i wmawia sobie ze jak tego nie zrobi to np umrze.Podnosi z ziemi jakie艣 艣miecie i zabiera je do domu bo im niby zimno ,na tace w Ko艣ciele prawie p艂aka艂a 偶e nie mozemy wrzucic pieni膮偶ka bo on tam bedzie samotny ,wchodzi na klatk臋 -wychodzi spowrotem po co艣.Ja si臋 tak strasznie o ni膮 boj臋,Wybieram sie do psychologa ale sama nie wiem czy nie lepiej do psychiatry.Co jej ta wizyta pomo偶e jak ona zwariowa艂a?Jestem przera偶ona i nie wiem co robi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 waszkabaszka
nikitka5 m膮偶 powinien ci dac kopa w doope i cie z chaty na zbity pysk wyrzucic ! ty chora jestes na g艂owe ! wez sie za robote kobito i nie narzekaj ! a dzieci to mialas si艂e rodzi膰 to teraz wez sie w garsc!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
nikitka5 ja slyszalam wlasnie rozne opinie nt tachykardii inni mowia ze zaczyna sie od pulsu 120 , tutaj sie dowiedzialam ze od 100 a od ciebie ze juz od 80. teraz juz kompletnie sie zalamalam, az musialam znowu wziasc tabletke bo serce znowu walilo, ja juz nie moge:( predzej sie wykoncze. A mozna miec tachykardie przy zdrowym sercu? bo trudno zeby mi przy nerwicy caly dzien walilo serce ponad 80? no i to juz w sumie 2 dzien

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
nikitka, niekt tego nie zrozumie dopoki go samego to nie spotka, u mnie w rodzine tez uwazaja ze przesadzam, ze powinnam zmienic nastawienie, krzycza po mnie, i juz nie chca mnie sluchac wiec nikomu nic nie mowie i sama cierpie. To jest to ze za bardzo wsluchujemy sie w swoje cialo. Moja mama ma puls ponad 80 caly czas i jej to nie przszkadza a mi jak skoczy do ponad 80 to juz panikuje bo czuje jak mi to serce bije. Plecy mnie no stop bola a szczegolnie kark. czasem to rpzeszkadza ale w wiekszosci to ignoruje, pieczenie pod pacha zdarza mi sie w momencie gdy bardzo sie zestresuje i potem przechodzi. trzymaj sie nerwiczko mi czasem pomaga to ze robie wszystko aby nie myslec i t o sie udaje ale nie zaqwsze wychodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
przepraszam mialo byc trzymaj sie nikitko:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
no super w koncu puls mi spadl ponizej 80 ta hydroxyzyna jest supoer nawet po polowie tabletki:D czuje sie o wiele lepiej ale kurcze to nie ejst wyjscie faszerowac sie tabletami non stop:(

Udost臋pnij ten post

witam tak czytam o tym pulsie...i ja jak sobie mierze cisnienie to tez mam wysoki puls roznie to bywa ale w granicach 70-90 a cisnienie cholernie niskie bo bywa ze 50/90 to norma (a czasem i widzialam u siebie nizsze:( co do lek贸w to ja tez staram sie nie brac, biore tylko magnez i witamine B complex lub sama witamine B6, czasem na noc hydroxyzyne te najmniejwsza dawke. Te zakwasy to bede miala chyba z tydzien:(musze chyba zadbac o kondycje, chociaz z raz na tydzien isc na silownie:P co do b贸li nikitko to mnie znow od jakiegos czasu boli w krzyzu, to samo mialam na wiosne ten bol ciagnal sie chyba z 2-3miesiace lazilam po lekarzach i nic, jeden mowil ze to od chorych jajnikow, drugi ze korzonki, potem bylo ze to od zespolu jelita drazliwego az w koncu olalam ten b贸l i jakos przeszedl sam:)Teraz od czwartku czuje sie dobrze tzn nie mam zadnych b贸li w okolicach brzucha, nie przejmuje sie tez noga(jak to bylo caly wrzesien i pol pazdziernika) plecy chyba troche bola, no ale jak pisalam doszly zakwasy wiec teraz na zakwasy narzekam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serenika
nie mo偶ecie mi da膰 chocia偶 s艂贸w otuchy 偶e b臋dzie dobrze??????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
stres stop no to slaba kondycja;) trzeba cwiczyc;) Ale fajnie sie wybawilas ja to ohohoho czasu temu bylam sie bawic, juz nie pamietam kiedy. Serenika ja nie moge Ci nic na ten temat napisac bo nie wiem nic o natrectwach ale to tez pewnie rodzaj nerwicy, udaj sie do lekarza 1 kontaktu z corka i on juz Was pokieruje odpowiednio

Udost臋pnij ten post

Witajcie u mnie s艂onko :) ale mr贸z jest :) ja juz prawie zupe koncze gotowa膰 :) musze miec caly dzionek na nauke ..

Udost臋pnij ten post

krew z nosa mi leciala z prawej dziurki, boze a juz 2lata mialam spok贸j , mam @ ale to pogrzane :( jak l臋k贸w nie mam to znowu co innego ,ehhh

Udost臋pnij ten post

aga81 to chyba jakis witamin ci brakuje?? tzn tak moja mama mowila zawsze ze jak leci z nosa,ostatnio kumpeli tez czesto leciala ale nic jej nie bylo, kiedys tylko miala problem z anemia wiec moze od tego. Ja juz lece na uczelnie, pozdrawiam gor膮co 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Hej, hej :D Cudnie jest na polu, zaraz p贸jde uwieczni膰 pierwszy 艣niezek:) Nikitka. ja pisa艂am o tym, ze pieczenie i b贸le plec贸w, a i nietylko, jak najbardziej towarzysza nerwicy. Wystarczy klikn膮膰: nerwica b贸le; nerwica pieczenie; i masz jak na d艂oni. Tego typu b贸le sa spowodowane silnym napi臋ciem mi臋艣ni. Gdyby to by艂 rak, nie mia艂aby艣 b贸li napadowych, tylko ci膮g艂e! I to znacznie gorsze. Wi臋c nie grzeb w chorobach, prosz臋 Ci臋. Ja niby zdrowiej臋, dobrze si臋 czuj臋, ale jak wchodz臋 na linki o chorobach, to mam pietra jak diabli ;) Nie przejmuj si臋 lekko st艂uszczon膮 w膮trob膮, duzo ludzi tak ma i nawet o tym nie wiedz膮. Moja znajoma z pracy ma watr贸bk臋 fest obro艣ni臋ta t艂uszczykiem, a i serce tez. No, ale ona ca艂e zycie lubi艂a da膰 w gaz i kocha t艂usto艣ci. Jak leza艂a w szpitalu(z powodu boreliozy) lekarz nachyli艂 si臋 nad ni膮 i sykn膮艂:Co, popi膰 si臋 lubi艂o, tak?:D Moja szwagierka tez mia艂a wycinany woreczek, a te偶 lubi je艣膰, wazy chba ze 100kg, ledwo 艂azi, a je za pi臋ciu ch艂opa . Jesli tak Ci臋 to martwi, ogranicz t艂uste rzeczy, i s艂odycze te偶.No :D

Udost臋pnij ten post

biore witaminy ale chyba musze zaczac znowu brac skrzyp z minera艂ami to mi pomog艂o i 2 latka bylo spok贸j ..teraz biore inne witaminy i nie dzialaja tak jak tamte ...

Udost臋pnij ten post

Serenika, hormony w okresie dojrzewania szaleja i moga dawa膰 w ko艣膰 strasznie. Mimo wszystko udaj si臋 do psychologa, najpierw, i on zdecyduje, czy b臋dzie potrzebna pomoc psychiatry. Objawy s膮 rzeczywi艣cie do艣膰 nietypowe, ale to trudny okres dla dziecka , nawet nie wyobrazasz sobie, jak niekt贸re nastolatki cierpia w tym czasie. P贸ki co, si臋 nie martw , gorzej by by艂o, gdyby mia艂a objawy psychotyczne.

Udost臋pnij ten post

Nerwiczka, i inne dziewczynki z "tachykardi膮 ;). Bardzo dobrym, bezpiecznym lekiem w tego typu objawach jest proplanolol. Cz臋sto przepisywany w nerwicach. Dodatkowo ma dzia艂anie przeciwl臋kowe. Moze spr贸bujcie go bra膰 w sytuacjach awaryjnych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serenika
dzi臋kuj臋 Wam.呕ycz臋 zdr贸wka.Ja na okraglo przez t膮 c贸r臋 becz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klikajmy
serenika, moja c贸rka w okresie dojrzewania wog贸le nie widzia艂a sensu 偶ycia, prowadzi艂a nocny tryb zycia, rysowa艂a trupie czaszki, szubienice, twarze z wyd艂ubanymi oczami. Podczytywa艂am jej pami臋tnik i w艂os mi stawa艂 na g艂owie ze strachu, w jakim mroku tkwi艂a. Straszne, te偶 p艂aka艂am, na szcz臋艣cie przesz艂o. Nie martw si臋 na zapas. Dobrze by by艂o, zeby艣 skonsultowa艂a to z psychologiem klinicznym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ciekaweee
wiadomosci onet. Krak贸w: prze艂om w lekach na depresj臋 "Dziennik Polski": Prof. Andrzej Pilc, odbierze w Warszawie presti偶ow膮 nagrod臋 im. J臋drzeja 艢niadeckiego, przyznawan膮 za najwybitniejsze rezultaty bada艅 naukowych. Naukowiec jest coraz bli偶ej stworzenia nowej generacji lek贸w psychotropowych. - Idealny preparat powinien dzia艂a膰 szybko. B臋dziemy szuka膰 takiej substancji, kt贸ra pomo偶e pacjentowi poczu膰 wyra藕n膮 popraw臋 stanu psychicznego ju偶 nast臋pnego dnia - m贸wi gazecie prof. Andrzej Pilc. Naukowiec pracuje nad now膮 generacj膮 bardziej skutecznych oraz bezpiecznych lek贸w przeciwdepresyjnych i przeciwl臋kowych. Badania bazuj膮 na innych ni偶 do tej pory neuroprzeka藕nikach m贸zgowych i mog膮 mie膰 kluczowe znaczenie dla opracowania nowych specyfik贸w, kt贸re nie b臋d膮 uzale偶nia膰 pacjent贸w. Odby艂y si臋 ju偶 testy na zwierz臋tach. Myszy, kt贸re otrzyma艂y substancje reaguj膮ce na receptory kwas贸w glutaminowego i GABA w mniejszym stopniu reagowa艂y na sytuacje stresowe, mia艂y s艂absze objawy l臋kowe. - Wst臋pne wyniki pokazuj膮, 偶e badane przez nas substancje wydaj膮 si臋 by膰 lepszymi potencjonalnymi lekami, ni偶 stosowane obecnie preparaty - m贸wi "Dziennikowi Polskiemu" prof. Andrzej Pilc. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwiczka
nie bralam tego leku ale i tak wiem ze nic mi nie da w sytuacjach ogromnego stresu, bo wtedy to nic na mnie nie dziala a bo tak czy inaczej sie boje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Studentka III roku
nikitka mo偶e cie ura偶臋..ale mam takie zdanie... sp贸jrz na to ze strony twojego m臋偶a, ze strony otaczaj膮cego 艣wiata...mo偶e wszyscy si臋 o ciebie troszcz膮 a ty tego nie zauwa偶asz??? mo偶e masz ju偶 takie nastawienie 偶e jeste艣 samotna ze swoim problemem 偶e nie zauwa偶asz innych, tego 偶e kto艣 tobie pomaga, ze wierzy w to 偶e tobie nic nie jest. Ja rozumiem 偶e masz problem ale badasz si臋 co tydzie艅 u lekarza, oni nic nie wykazuj膮, a to 偶e co艣 piecze to raczej podra偶nienie lub twoja psychika, a nie rak!!! Je偶eli kto艣 ca艂y czas m贸wi o swoich chorobach ( kt贸re s膮 faktycznie czy te偶 sa wymy艣lone) to zaczyna si臋 go ignorowa膰...a chyba by艣 nie chcia艂a 偶eby pewnego dnia tw贸j ma偶 tobie nie uwierzy艂 gdy na prawd臋 si臋 co艣 tobie stanie. To jest normalne 偶e ludziom to zaczyna przeszkadza膰 i wcale si臋 nie dziwie ze tw贸j m膮偶 wraca p贸藕no do domu pobawi si臋 z dzieciakami i idzie spa膰...ja jak nie mam ochoty to wcale nie wracam do domu bo je偶eli z kim艣 nie da si臋 pogada膰 to czasem lepiej unikn膮膰 rozmowy (bo po co gada膰 jak do 艣ciany), a mnie si臋 wydaje 偶e jeste艣 do艣膰 egocentryczna...Ka偶dy ma swoje problemy czy jest znerwicowany czy nie, zastanawia艂a艣 si臋 czasem czy mo偶e tw贸j m膮偶 nie ma jaki艣 problem贸w...mo偶e on by te偶 z tob膮 o nich pogada艂...znajd藕 sobie zaj臋cie, towarzystwo...czytaj ksi膮偶ki, rozwi膮zuj krzy偶贸wki...a je偶eli nie potrafisz sobie pom贸c to chocia偶 spr贸buj pom贸c innym

Udost臋pnij ten post

nerwiczka, jeszcze raz powiesz \" nie wierz臋\", to zrobi臋 Ci awantur臋 ;) Nie wierzysz, ze pomoze Ci psycholog, nie wierzysz, ze pomoze Ci lek. Jak b臋dziesz tak zrz臋dzi膰, to naprawde juz nic Ci nie pomo偶e i pozostaje Ci tylko usi膮艣膰 i p艂aka膰. :P. Czyta艂a艣 o pot臋dze pozytywnego my艣lenia? Nie my艣l :nie mog臋, nie potrafi臋, nic to nie da. Zap臋tlisz si臋 i nerwica da Ci dopiero w ko艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Studentka III roku
fijo艂ek ty dobrze gadasz:) gdyby wszyscy potrafili chocia偶 pozytywnie my艣lec to by艂a by po艂owa sukcesu...

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰