Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 Trixy
Witajcie! Mam 29 lat i nerwice od 5 lat z przerwami, tzn. mam j膮 ca艂y czas ale dokucza mi z przerwami. Mam okropnie upierdliwe objawy somatyczne : b贸le w klatce piersiowej (serce juz przebadane - niby okej), tachykardie, problemy z trawieniem, jelito dra偶liwe, uderzenia gor膮ca, skoki ci艣nienia, wra偶enie ucisku na ramiona i w klatce piersiowej, uczucie s艂abo艣ci - oj, du偶o tego ! Mia艂am juz hiperwentylacje i ataki paniki - leczy艂am sie seroxatem - 4 lata temu, wtedy pomog艂o (rozsypa艂am sie po 艣mierci mojego jedynego sprzymierze艅ca - taty, zmar艂 nagle na zawa艂 a po jego smiercie moja c贸rcia mia艂a podejrzenie nowotworu - nie wytrzyma艂am wtedy). Teraz nerwica wraca - mam komflikt z bardzo toksyczna matk膮, zawsze mia艂am lae teraz to ju偶 na maxa, matka mnie n臋ka i moja rodzin臋. Bra艂am pramolan ale ostatnio to juz nic bo by艂o dobrze. Teraz matka zaatakowa艂a a ja sie boje o moje zdrowie bo znowu zaczynam si臋 czu膰 偶le........

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Trixy
boj臋 si臋 o to ile ludzkie serce mo偶e znie艣膰 nerw贸w........

Udost臋pnij ten post

dam ci rade trixy : uwolnij sie od matki! bedziesz zdrowsza! chyba ze na sile chcesz ja zmienia膰 ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
prosze niech mi kto艣 napisze je艣li stosowa艂 jakies techniki relaksacyjne, albo wizualizacje albo cokolwiek bo ja juz nie chc臋 bra膰 tony lek贸w, jakos sie musze wyciszy膰 bo m贸j 偶o艂膮dek nie zniesi kolejnej porcji...... Musze byc zdrowa dla c贸rci, dla m臋偶a ......... dla SIEBIE ! Ja chc臋 si臋 wreszcie dobrze czu膰.........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
witaj AGA ! Sprawa wyglada tak ze ja zerwa艂am z nia kontakty ale do niej to nie dociera i nadal mnie n臋ka

Udost臋pnij ten post

a daleko od siebie mieszkacie ?? po prostu trzeba urwa膰 kontakt bo z takim cz艂owiekiem sie nie wygra! jej sprawia przyjemnosc dokuczanie Tobie , a wie ze jestes s艂aba psychicznie i mozna na Tobie jezdzi膰 i czesto padamy ofiarami takich ludzi :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
obwinia mnie za wszystko, wymysla cuda na kiju na m贸j temat i co najgorsze probuje namiesza膰 zw g艂owie n ojej c贸rki a na to nie pozwole. Zabroni艂am kontakt贸w dziecka z t膮 kobiet膮 i pilnujemy ma艂ej na ka偶dym kroku. Sama zawo偶臋 j膮 do zer贸wki do miasta - mog艂a chodzi膰 na wsi ale to by艂o ryzykowne. Do szko艂y te偶 b臋d臋 ja wozi艂a do miasta (tu zreszt膮 pracuje to ma po drodze) aby babka nie mia艂a mo偶liwo艣ci kontaktu z dzieckiem ale do niej to nie dociera ze psycholog dzieci臋cy zabroni艂 ejj kontakt贸w a kolejny psycholog mi poradzi艂 zerwa膰 kontakty - ona nadal atakuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
mieszka 3,5 km ode mnie w tej samej wsi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trixy
teraz musze wracac do pracy ale wieczorem opisze szerzej moja histori臋 to m贸j problem bedzie bardziej klarowny. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to-kasia
Od ponad dw贸ch lat cierpi臋 na zesp贸艂 l臋ku napadowego. Charakterystyka moich l臋k贸w to wypisz wymaluj charakterystyka fobii spo艂ecznej. Mam problem z wychodzeniem z domu, jazd膮 艣rodkami komunikacji miejskiej, staniem w kolejkach, siedzeniem na wyk艂adach itp. Musia艂am zrezygnowa膰 z chodzenia do ko艣cio艂a, bo jak tylko si臋 tam pojawi臋 zaczynam 艣wirowa膰. Od roku chodz臋 na terapi臋 grupow膮, za偶ywam leki i jako艣 sobie radz臋, chocia偶 bywa ci臋偶ko. Mog臋 powiedzie膰, 偶e funkcjonuj臋 normalnie, bo chodz臋 na dzienne studia, bywam w kinie, chodz臋 do klub贸w i na zakupy, ale to wszystko zazwyczaj kosztuje mnie mas臋 nerw贸w! Przejmuj臋 si臋 i denerwuj臋 rzeczami, kt贸re zdrowej osobie nawet nie przysz艂yby na my艣l. To zabiera mi mn贸stwo energii, a czasem odbiera ch臋膰 do 偶ycia. Ataki panicznego l臋ku nachodz膮 mnie w r贸偶nych miejscach i w r贸偶nych sytuacjach. Najgorzej jest na ruchliwej ulicy, w trakcie wyk艂adu ( kiedy wiem, 偶e wyj艣cie z sali wi膮za艂oby si臋 ze zwr贸ceniem na siebie uwagi wielu os贸b), we wszelkiego rodzaju poczekalniach. To straszna choroba! Nie 偶ycz臋 nikomu, nawet najgorszemu wrogowi! By膰 mo偶e takie forum, nie pomo偶e nikomu w 偶aden spos贸b, ale czasem dobrze jest wiedzie膰, 偶e nie jest si臋 samemu i 偶e kto艣 rozumie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to-kasia
Dodany: 2008-11-10 19:16:20 Bardzo wa偶n膮 rzecz膮, kt贸rej dowiedzia艂am si臋 z psychoterapii jest to, 偶e takie napady l臋k贸w s膮 efektem t艂umienia w sobie emocji. Niewyra偶one emocje, kt贸re by膰 mo偶e pojawi艂y si臋 wiele lat temu, w dzieci艅stwie mog膮 by膰 przyczyn膮 ( i najcz臋艣ciej s膮) wyst臋powania zaburze艅 l臋kowych. L臋ki nie pojawiaj膮 si臋 od tak po prostu. Musz膮 z czego艣 wynika膰 i doj艣cie do tego prowadzi do wyzdrowienia. Samo 艂ykanie tabletek nie pomo偶e, trzeba si臋gn膮膰 g艂臋biej. Psychoterapia nie jest przyjemna, a wr臋cz czasem bardzo bolesna, ale my l臋kowcy najlepiej wiemy, 偶e jeste艣my w stanie po艣wi臋ci膰 bardzo du偶o, byle tylko pozby膰 si臋 tych cholernych l臋k贸w.Po niespe艂na roku psychoterapii u艣wiadomi艂am sobie bardzo du偶o, o wielu rzeczach nie mia艂am wcze艣niej poj臋cia, albo pod艣wiadomie nie chcia艂am mie膰. Nie wyzdrowia艂am i nie pozby艂am si臋 objaw贸w, ale wiem, 偶e NA TO trzeba si臋 leczy膰! Nie mo偶na lekcewa偶y膰 l臋k贸w. Wszystkich, kt贸rzy maj膮 takie problemy jak ja, gor膮co namawiam, 偶eby pr贸bowali. Ja pr贸buj臋 i mam nadziej臋, 偶e mi si臋 kiedy艣 uda

Udost臋pnij ten post

witaj trixy, to straszne jak ludzie moga byc upierdliwi!!! Kontakty z matka trzeba zerwac koniecznie jak istneije mozliwosc przeprowadzki to nawet sie przeprowadzic! chodzisz do psychologa??? bo pisalas cos o dzieciecym wiec moze z corcia chodzisz? Wazne jest teraz wsparcie meza lub psychologa. Musisz zebrac sily by byc silna!馃尲

Udost臋pnij ten post

te偶 to mam... nie wierzy艂膮m ze to nerwica... nie wierzy艂am 偶e potrafi sprawi膰 ze sie dusz臋 czy mam zawroty g艂owy. Nie do pomyslenia! czytam te watki o nerwicy i zacz臋艂am wierzy膰 ze faktycznie te偶 j膮 mam. A jak dosta艂am skierowanie do psychologa to zrobi艂am g艂upia min臋:/ nawet nie wiem gdzie mam sie udac do tego psychologa.

Udost臋pnij ten post

To Kasiu, jak przeczytalam twoje wypowiedzi to az mnie zatkalo bo napisalas slowo w slowo z tym co mi jest. Dla mnie tez najgorsze jest wysiedzenie w kosciele, ale nie poddaje sie tak do konca i staram sie chodzic choc czuje sie wtedy bardzo zle. Studiuje zaocznie ale w filli uczelni wiec mamy malo osob na wykladach ale jak sobie pomyslalam ze mialabym wyklady w duzej grupie to mnie tez to przeraza. No i tak jak Ty napisalas stanie w kolejkach jest dla mnie koszmarem, robi mi sie slabo uderza mi goraco i najbardziej boje sie ze zemdleje:( zdarzylo Ci sie kiedys zeby zemdlec? no ja chodzilam do psychiatry i bralam leki i bylo troche lepiej, ale chcialabym miec dzidziusia i lekarz kazal mi przerwac branie tych tabletek. Minelo pol roku a ja w ciazy niestety nie jestem:( mam nieregularne okresy i to chyba od tego. A czy Wy dziewczyny majace nerwice tez mialyscie z tym problem? Moze to przez nerwice nie moge zajsc w ciaze? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kitek_kitek
to wszystko to jednego wora :) ja przechodzilam przez to co piszecie , a kto wie co jeszcze mnie czeka ....

Udost臋pnij ten post

u mnie ponuro , ciemno . ja juz tyle pracy dzis odwali艂am i padam ze zmeczenia :(

Udost臋pnij ten post

nic, a nic nie jest mi lepiej, mam od rana biegunk臋 i okropne b贸le brzucha,jelit, wszystko mi si臋 kot艂uje :-( siedze i wyj臋 boj臋 si臋, 偶e to co艣 powa偶nego, 偶e mo偶e mam atak kamicy 偶贸lciopwej w przewodach :-(( m膮偶 ma mnie do艣膰, totalny kres moj nadszed艂 :-(((

Udost臋pnij ten post

do tego dzis zacz臋艂a mnie bolec druga pier艣 i piec druga pacha .... idiotyczne to akie艣, czekam na okres i oby ju偶 przyszed艂 bo mnie rozwala nerwowe napi臋cie jak zawsze. Czuj臋 si臋 fatalnie,nie do艣膰, ze ledwo 偶yj臋, dzieci mnie dos艂ownie wyprowadzaj膮 z nerw贸w, biedne niczemu niewinne s膮, ale zajmuje si臋 nimi cho膰 cierpliwo艣ci do starszej nie mam :-( ci膮gle latam do wc i brzuch boli,skurcze mam ... to raczej nie jelito srazliwe tym razem,czuj臋 ze to co艣 innego,zatrucie moze, jejuuu albo kamica zolciowa i padn臋 ... psuje 偶ycie mojej calej rodzinie,jestem do niczego,ciagle mi cos jest ci膮gle !!! nie zdziwie si臋 jak kiedys zostan臋 sama :-(

Udost臋pnij ten post

Aga 81 dzi臋ki, oby ... ale biegunka nie jest raczej wynikiem oczekiwania na okres :-( jestem wyko艅czona ... wybaczcie 偶e taki samolub jestem dzi艣, ale tak mi 藕le, taki stres mam, ledwo ju偶 co si臋 trzymam, dawno ju偶 tak 藕le si臋 nie czu艂am, 艣wi臋ta id膮, a ja zamiast si臋 cieszy膰, co艣 organizowa膰 to si臋 do艂uj臋 i m臋cz臋w bolach :-(( m膮偶 twierdzi 偶e za du偶o lekow bior臋 i st膮d biegunki ...

Udost臋pnij ten post

nikitko nie martw sie!!! A z ta biegunka to kumpela ma tak ze jakos pare dni przed okresem i w trakcie ma taka biegunke:)moze ty tez cos masz z tym zwiazane???? ale biegunka moze byc z estresu tez!!! wiec jak masz wegiel, albo stoperan to wez szybciutko!

Udost臋pnij ten post

witam ...d艂ugo mnie nie by艂o ale to wszystko spowodowane jest brakiem czasu..........dzisiaj padam z nog...w pracy tragedia...zeby nawet na 5 min.nie mozna zrobic przerwy :(z tego co sie orientuje po 8 godz. w pracy nalezy sie przerwa 15 min.a ja musze sie pytac czy moge wyjsc dos艂ownie na 5 min.i slysze odp.za 5 min Cie widze...cos Q...twa jest nie tak..!!!plecy i czy od kompa to mnie tak bola... apropos Relanium ,kt贸ras z WAs o nim wspomina艂a to mam taka znajoma ktora tez bra艂a bedac w ciazy i urodzi艂a zdrowe dziecko...

Udost臋pnij ten post

s艂uchajcie doszed艂 mi ucisk w 偶o艂膮dku do objaw贸w i mdlosci :-(( siedze i wyje przed kompem, m膮偶 oboj臋tny i ma mnie serdecznie dosc i nie dziwie mu si臋,bo sama siebie tez mam do艣膰 buuuu do d to moje zycie, nie wiem co mi jest, jem dzis tylko sucharki, dreszcze mam,zimno mi i cala sie trzes臋... nawet mezowi nie gadam nic bo wiem, 偶e wychodz臋 na egoistk臋 ci膮gle ... co do relanium to moja kuzynka brala bardzo dlugo w ciazy i jej corcia ma 3 latka i zdrowa jest ! Ja mam biegunke w czesie okresu ale nie tak膮, to mi wygl膮da na cos powazniejszego ... czuje sie jak zatruta jakbym grype miala ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oiuyt
nikitka-jelitowke masz.spox -minie za 2 dni,panuje fra.ca teraz.

Udost臋pnij ten post

witam, czy jest ktos kto moze odpowiedziec na moje pytanko wczesniejsze odnosnie zajscia w ciaze podczas choroby jaka jest nerwica? z gory dziekuje zycze milego dnia

Udost臋pnij ten post

basiu19g to 偶e nie moge zaj艣膰 w cia偶臋 te偶 jest moj膮 zgryzot膮, staramy sie do艣膰 d艂ugo, my艣la艂am 偶e to problem z mojej strony, ale nie do ko艅ca bo wyniki m臋偶a s膮 s艂abe trzeba by by艂o zrobi膰 szersze badania, sprawdzi膰 hormony u mnie nerwy spowodowa艂y 偶e prolaktyna wysz艂a zawy偶ona (co mo偶e by膰 przyczyn膮 niep艂odno艣ci), potem powt贸rzy艂am i by艂o ok jest zale偶na od poziomu stresu i jak przekracza norm臋 to trzeba to regulowa膰 farmakologicznie generalnie nerwica l臋kowa nie jest przeciwskazaniem do zaj艣cia w ci膮偶臋, ale w艂a艣nie mo偶e rozregulowywa膰 gospodark臋 hormonaln膮 i u b臋dzie problem pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

my艣l臋 偶e u mnie te偶 nerwica ma swoje korzenie w dzieci艅stwie nie by艂o mowy o okazywaniu uczu膰, emocje sie t艂amsi艂o i teraz to wy艂azi trzeba by艂o by膰 cichym i nie sprawia膰 k艂opotu takie wojskowe wychowanie :-( teraz ojciec m贸wi mi 偶e mnie kocha (jak wypije), troch臋 nie tak...

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰