Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 koty za p艂oty
u mnie te艣cie tez le偶a, grypa m臋da jedna. Dlatego nie dajmy si臋 nerwom bo jeszcze sie pochorujemy. Neonerw masz racj臋, je艣li masz mo偶liwo艣膰 zmiany pracy to dzia艂aj, do odwa偶nych 艣wiat nale偶y.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 koty za p艂oty
do duchem pomaranczowa, sama to napisa艂as? Tak faktycznie jest.

Udost臋pnij ten post

juz mi lepiej pogadalam z siostra ze teraz przeciez duzo osob chorych jest i sporo jej kolezanek bierze lekarstwa a nawet antybiotyki, zmierzylam sobie temperature to ok, zjadlam zobaczylam ze zoladek pracuje wiec sie uspokoilam, wzielam magnez i teraz poszperam na allegro... chcialabym z kims pogadac ale moj facet jeszcze w pracy nawet nie oddzwonil jeszcze:(te dwie kumpele co moge im sie zwierzyc tez jakos milcza od wczoraj:(ehhhh

Udost臋pnij ten post

8mln ludzi na nerwice cierpi...pocieszajace...ze nie jest si臋 samym, trzeba rozmawiac bo zapewne nie wiemy ile osob dookola nas to ukrywa!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z艂o艣膰 jest chorob膮 duszy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z艂o艣膰 jest chorob膮 duszy
Radosci w zyciu, optymizmu, nie bojcie sie niczego , nie czytajcie !! Przykladow lekow innych osob, to pogarsza stan... !! To tylko leki, one nic nie zmieniaja !! kochajcie sie ;DDD ahh jak pastor jakis ale ja mowie wedlug mnie sama prawde =D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lisina0
Mam pytanie dla wszystkich , kt贸rym nieobce jest jedno b膮d藕 drugie zagadnienie. Od kilku miesi臋cy leczy艂am si臋 na nerwice l臋kow膮 (taka by艂a diagnoza lekarzy). Przyjmowa艂am Coaxil i Pramolan, z ro偶nym skutkiem - przynajmniej mog艂am normalnie spa膰. Jednak miesi膮c temu dosta艂am napadu padaczkowego - tak przynajmniej stwierdzili lekarze. W艂a艣ciwie to trudno si臋 z nimi nie zgodzi膰 - napad padaczkowy jak z obrazka (no mo偶e tylko bez drgawek ale to akurat nie zawsze wyst臋puje). Diagnoza wiec brzmi od miesi膮ca : PADACZKA. Dosta艂am lek TEGRETOL. Od tego czasu nic si臋 na szcz臋艣cie nie dzieje. Mam oczywi艣cie r贸偶ne l臋ki zwi膮zane cho膰by z samodzielnym wyj艣ciem z domu. Ale kto by si臋 nie ba艂 na moim miejscu, wiedz膮c, 偶e mo偶e pa艣膰 nagle na chodniku i straci膰 艣wiadomo艣膰? Problem w tym, 偶e mam w膮tpliwo艣ci, czy padaczka, to jednak prawid艂owa diagnoza. Z tego co przeczyta艂am, raz w 偶yciu ka偶dy mo偶e dosta膰 takiego napadu i to jeszcze nie potwierdza istnienia tej choroby. A mo偶e to w艂a艣nie nerwica, kt贸ra \\\\\\\"podszywa\\\\\\\" si臋 pod inna chorob臋???? A ja niepotrzebnie truj臋 si臋 lekami, kt贸re maj膮 do艣膰 powa偶ne objawy niepo偶膮dane? Dodam , 偶e ostatnio z powodu mojej pracy 偶y艂am rzeczywi艣cie w wielkim stresie... Czy kto艣 spotka艂 si臋 z takim przypadkiem? Prosz臋 o pomoc.

Udost臋pnij ten post

lisina0 moze osoba o nicku zdrowko sie tu wypowie bo ona miala robione badanie tez pod katem padaczki bo u niej podejrzewali. A bylas u neurologa? bo on sie takimi rzeczami zajmuje i pewnie EEG i rezonans wskazany, mialas juz moze? PS: bylam na spacerku z pieskiem i nawet bardzo dobrze sie czulam,lepiej niz w domu!

Udost臋pnij ten post

witajcie dzis lepiej:)chociaz na noc wzielam jednak hydroxyzinium...cos mi sie snilo ale na szczescie nie pamietam co:)Zaraz jade do biblioteki mam nadzieje ze bedzie ok A co u was>? nikitko nie piszesz juz wcale:( wogole chyba jest mniej wpisow ale domyslam sie dlaczego,albo i moze macie mniej czasu ale to i dobrze!:)bo to by oznaczalo ze zamiast sie leka膰 mozna sie czyms zajac by nie rozmyslac:)

Udost臋pnij ten post

Witajcie, podobno mo偶ecie mi pom贸c.... Od kilku miesi臋cy leczy艂am si臋 na nerwice l臋kow膮 (taka by艂a diagnoza lekarzy). Przyjmowa艂am Coaxil i Pramolan, z ro偶nym skutkiem - przynajmniej mog艂am normalnie spa膰.Dodam, 偶e by艂am r贸wniez w tym czasie nami臋tn膮 czytelniczk膮 tego forum (tej starej wersji oczywi艣cie:-) Jednak miesi膮c temu dosta艂am klasycznego du偶ego napadu padaczkowego - tak przynajmniej stwierdzili lekarze. W艂a艣ciwie to trudno si臋 z nimi nie zgodzi膰 - napad padaczkowy jak z obrazka (no mo偶e tylko bez drgawek ale to akurat nie zawsze wyst臋puje). Diagnoza wiec brzmi od miesi膮ca : PADACZKA. Dosta艂am lek TEGRETOL - lek przeciwdrgawkowy. Od tego czasu nic si臋 na szcz臋艣cie nie dzieje. Mam oczywi艣cie r贸偶ne l臋ki zwi膮zane cho膰by z samodzielnym wyj艣ciem z domu. Ale kto by si臋 nie ba艂 na moim miejscu, wiedz膮c, 偶e mo偶e pa艣膰 nagle na chodniku i straci膰 艣wiadomo艣膰? Problem w tym, 偶e mam w膮tpliwo艣ci, czy padaczka, to jednak prawid艂owa diagnoza. Z tego co przeczyta艂am, raz w 偶yciu ka偶dy mo偶e dosta膰 takiego napadu i to jeszcze nie potwierdza istnienia tej choroby. A mo偶e to w艂a艣nie nerwica, kt贸ra "podszywa" si臋 pod inna chorob臋???? A ja niepotrzebnie truj臋 si臋 lekami, kt贸re maj膮 do艣膰 powa偶ne objawy niepo偶膮dane? Dodam , 偶e ostatnio z powodu mojej pracy 偶y艂am rzeczywi艣cie w wielkim stresie... Czy kto艣 spotka艂 si臋 z takim przypadkiem? Podobno na forum jest kto艣 z podejrzeniem padaczki???? Pomocy!

Udost臋pnij ten post

sorki:-) znowu to samo wklei艂am. My艣la艂am, 偶e tamto nie wesz艂o....

Udost臋pnij ten post

Lisina0 ja mam od jaki艣 3 lat wy艂膮czenia 艣wiadomo艣ci. Sta艂y si臋 coraz cz臋stsze wiec posz艂am do neurologa. (zreszt膮 mo偶esz poczyta膰 na poprzednich postach). Powiewdzia艂a 偶e wygl膮da jej to na padaczk臋. Zrobi艂am EEG. Mia艂am nieco zawy偶one fale Theta odpowiedzialne za padaczk臋. Ale ona powiedzia艂a, 偶e jak dla niej te ataki s膮 niesymetryczne a te fale Theta s膮 malutkie i w moim wieku s膮 czym艣 naturalnym jeszcze. Powiedzia艂a 偶e najlepiej (!) abym zrobi艂a rezonans magnetyczny bo tam jest wszystko czarno na bia艂ym. Badanie super drogie i da艂am sobie spok贸j. Ale kiedy powtarza艂o si臋 to znowu, posz艂am pod przymusem mamy na ten rezonans i okaza艂o si臋 偶e badanie nie wykaza艂o 偶adniusie艅kich zmian. Nie by艂am z wynikiem u neurologa bo wszystko jest ok. Wy艂aczenia swiadomosci mam dalej. Wkurzaj膮 mnie strasznie i mama zn贸w wysy艂a mnie do neurologa po jakie艣 leki czy cokolwiek bo ona twierdzi 偶e to siedzi w mojej psychice i dla w艂asnego 艣wi臋tego spokoju powinnam to zako艅czy膰. Jestem wyj膮tkowym nerwicowcem wi臋c moja nerwica chyba imituje padaczk臋;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bajerowiczowa joasia
to jest padaczka i na to bierze sie leki! nie leczona bedzie sie nasila膰 i ataki beda czesciej wystepowa膰 co moze zakonczyc sie smierci膮 z powodu niedotlenienia mozgu.

Udost臋pnij ten post

Zdr贸wko -> poczyta艂am sobie kilka Twoich poprzednich postow i powiem szczerze: gdyby dorwala Cie moja neurolog, nie mialaby watpliwosci, ze masz padaczke. Nie chce Cie straszyc (to wlasciwie ja oczekiwalam tu wsparcia) ale wszystkie objawy , ktore opisalas to wypisz wymaluj objawy tzw. ma艂ych napadow padaczkowych (tzw.petit mal). Poczytaj sobie o tym w necie: krotkie wylaczenia swiadomosci, wrazenia deja vu itd. A najbardziej charakterystyczne jest to, ze sie powtarzaja. U mnie problem jest taki, ze nie mam powtorzen. Dostalam raz jedyny duzego napadu z utrata przytomnosci, wczesniej mialam tylko typowo nerwicowe objawy jak kolatanie serca, nocne pobudki o 2-3 godz., wrazenia ze zaraz zemdlej臋. Dlatego do tej pory leczylam sie u psychiatry. Stad tez moje watpliwosci, co do slusznosci diagnozy: padaczka. Jednak jesli chodzi o Ciebie, to mam znacznie mniejsze w膮tpliwo艣ci. Poza tym z tego co wiem, badanie rezonansem jak i tomografem ma na celu ocenienie ewentualnych zmian strukturalnych w mozgu. Jesli ich nie ma to oczywiscie super, tyle , 偶e to nie wyklucza padaczki na tle czynnosciowym. To samo jest z EEG. ja mialam robione EEG w szpitalu po napadzie, wyszlo super (tomograf zreszta tez, na rezonans czekam) ale lekarze jakos sie specjalnie tym nie przejeli. Sa ludzie ze swietnym EEG, ktorzy od lat choruja na epilepsje. Idz Kochana jeszcze raz do dobrego lekarza, najlepiej epileptologa. No tak... i znowu to samo...zamiast sluchac rad znowu sama je daj臋;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 unodostres
hej, nie opisywalam tutaj swojej historii, od czego sie zacz臋la moja nerwica itd. ale mniejsza z tym... Chodzi o to ze chcialabym pojsc w koncu do psychiatry, nie radze sobie z ta choroba, jestem z nia sama. Moi najblizsi nie rozumieja na czym ta choroba polega, mysla ze zle sie czuje wtedy kiedy ktos mnie zdenerwuje, kiedy jestem zla. A ja po prostu czuje ciagly l臋k, boje sie ze strace moich bliskich itd. Leczy艂 mnie przez 7 miesiecy lekarz rodzinny, ale nic z tego nie wysz艂o wiec jak wczesniej napisalam, chcialabym isc do psychiatry. Moja babcia na mnie naskoczyla ze nie jestem zadna wariatka i nie mam isc do tego lekarza. Powiedziala ze mam pic ziolka i to mi pomoze...Jezuuuuuu, rozumiecie ZIOLKA, meliska itd. Moglabym pic je litrami a i tak nigdy nie czulam zadnej poprawy, nawet przez chwile...Nie wiem co robic, nie wierze juz ze moze byc lepiej. Nie mam juz sily.

Udost臋pnij ten post

unodostres ile masz lat? wedlug mnie musisz poszukac wsparcia osoby ktora cie zrozumie, taka osoba moze stac sie psycholog:)! wiec powinnas sie zapisac jak najszybciej aby ci pomogl!!!! Po drugie mozesz tez isc do psychiatry jak najbardziej!!! powiesz co ci dolega po krotce i on stwierdzi czy to nerwica, jesli tak jaka i wjakim stopniu ci dokucza!!!! zdrowko a Ty bylas tylko u jednego neurologa czy konsultowalas to z innymi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 unodostres
mam niecale 21 lat. Wszystko zaczelo sie kiedy nagle umarla moja mama. W marcu minie rok. Nie potrafie zyc z mysla ze juz jej nigdy nie zobacze, nie uslysze jej glosu i smiechu. Tamtego dnia doszlo do mnie ze co z tego ze ktos wyglada na zdrowego, smieje sie, zartuje jak za chwile po poprostu moze umrzec, tak wlasnie bylo z moja mama. Dzien wygladal zwyczajnie, ale zakonczyl sie tragicznie. Mama lezala i usypiala mojego brata, ja siedzialam obok, rozmawialysmy, smialysmy sie...sekunde pozniej z moja mama nie bylo juz kontaktu. To byl zawal, lekarz z pogotowia mowil ze conajmniej trzeci. Mala 40 lat. I teraz boje sie kazdego dniA, boje sie ze niby wszystko jest ok, moi bliscy wygladaja na zdrowych ale nie wiem zy przypadkiem nie powtorzy sie to co stalo sie z mama. Stwierdzono u mnie nerwice depresyjno-lekowa

Udost臋pnij ten post

unodostres powinnas jak najszybciej isc do psychologa!!! pogadasz sobie, opowiesz jak to sie zaczelo i mysle ze na pewno jej rady z z czasem wdrozysz w zycie! nie jest to latwe... nie pomoze od razu...ale warto bo z czasem bedzie na pewno lepiej!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fodas
Lisina!!!! strasznie masz. id藕 do lekarza kochana... b臋d臋 sie za coiebie modli膰 偶eby艣 偶y艂a..

Udost臋pnij ten post

Fodas - e no bez przesady. ta choroba nie jest smiertelna, no chyba ze sie straci przytomnosc i walnie glowa o cos;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 unodostres
do psychologa? Nie do psychiatry?

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Napisz臋 szybko, 偶e wyje偶d偶am na weekend, wi臋c mo偶e odezw臋 si臋 dopiero w poniedzia艂ek. Zobaczymy, mo偶e da rad臋 wcze艣niej. Musz臋 si臋 oderwa膰 i zrelaksowa膰. Unodostres idzi koniecznie do PSYCHIATRY. Mo偶esz potrzebowa膰 lek贸w, a psycholog ci ich nie wypisze. Je偶eli dostaniesz zalecenie terapii, to wtedy wybierz si臋 do psychologa. Zi贸艂ka mog膮 tylko wspom贸c, ale ich dzia艂anie jest prawie 偶adne. Nie ma sensu si臋 m臋czy膰. Lisina witaj. Je偶eli to padaczka, to musisz j膮 leczy膰, innej opcji nie ma. Przepraszam je偶eli komu艣 nie odpisa艂am, postaram si臋 to p贸藕niej nadrobi膰. Trzymajcie si臋 dziewczyny. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akto
buhahah znowu jakis menel tu zaglada :D

Udost臋pnij ten post

psychiatra konczy studia medyczne i moze wypisac leki, raczej sie jemu nie zwierza z problemow, tylko na wizytach mowi sie krotko jakie sie ma dolegliwosci i ewentualnie szczegolnie na pierwszej wizycie moze zawadac pytania aby sie dowiedziec jak najwiecej zeby ewentualnie dobrac dobre leki psycholog: konczy psychologie, nie ma prawa wypisywac lekow, on tylko wyslucha i doradza w problemach:)

Udost臋pnij ten post

Agni a jak dzis u ciebie? Mnie od12 boli glowka przez jazde w autobusie bo jakas dziewczyna sie tak wyperfumowala ze u mnie skonczylo sie bolem glowy:( Zaraz ide sie zrelaksowac na jakies male piwko z moim facetem:) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koty za p艂oty
Do Fodas ,Nie r贸b 艣wi艅stw dobrym ludziom to przynosi pecha!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Witam Was Drodzy Wsp贸艂nerwowi :)) Ja mia艂am najpierw grypopodobne co艣: gor膮czka, katar, kaszel, wirusowe gard艂o, biegunka i trwa艂o to tydzie艅, niby min臋艂o i siekn臋艂o mnie od nowa zapalenie ropne zatok (nos totalnie zapchany), a przez to, 偶e ropa p艂yn臋艂a mi po gardle na oskrzela to gard艂o zapalone na maxa (b贸l jak cholera) i zapalenie oskrzeli (kaszel) i antybiotyk nowy na 10 dni no i si臋 powoli z tego wykaraskuje, nadal nie mam w臋chu ani smaku, oddycham w wi臋kszo艣ci przez usta, nos powoli mi sie odblokowywuje, mam z tego powodu potworne b贸le g艂owy... taka to moja zajebista infekcja, dawno juz taka chora nie by艂am a do kompletu od wczoraj mam dzinksa :( i p艂ywam ....... pozdrowienia

Udost臋pnij ten post

A przez to ze zdrowienien idzie mi d艂ugooooo sie denerwuje i sama sobie generuje objawy nerwicowe :( ale juz dzisiaj pierwsza noc bez b贸lu, teraz mnie za to boli g艂owa i jestem ju偶 ;lepszej my艣li tylko mnie ten dzinx m臋czy - oj my biedne kobiety :)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰