Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 ca艂us dla Bianki
Bianka dasz rade jestem tego pewna !!!!!! :*

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Szanuje wszystkie nerwuski
ale .....nie nawidze czyta膰 os贸bki o nicu stres-stop ..indywidualistka ,a jak ju偶 odpowiada to odpowiada tylko starym nerwuskom tego forum .wrrr

Udost臋pnij ten post

Dziekuj臋 wszystkim za ciep艂e s艂owa poczyta艂am wczoraj polecane przez was forum i dosz艂am do wniosku 偶e to hasimoto zn贸w strach , przerazenie , panika serce od razu zaczyna szale膰 ale dziwi mnie tylko 偶e ja mam stwierdzona niedoczynno艣c ostatnio TSH przesz艂o 12 .42 a teraz po 8 tygodniach za偶ywania EUTHYROXU 25 mg ......oczywi艣cie po艂贸wki wynik TSH 7, 23 ale to cholerne ANTY TPO wog贸le nie chcia艂am tego robic do to kosztowa艂o 4 dychy ale w koncu zrobi艂am i wysz艂o 336 .42 .....USG nic nie wykaza艂o tylko 偶e tarczyca jaka艣 twarda i to wszystko ..........ale ja nie jestem ta sama osoba kt贸ra by艂am jestem ciagle zm臋czona , senna mimo r贸.znych diet nie potrafie schudn膮c , w艂osy mi wypadaja gar艣ciami i jako fryzjerka nie potrafie dac sobie z nimi rade , co chwila gdzie indziej mnie boli lewy 艂okiec nie daje mi spac tak mnie rwie w nocy nastepnego dnia zas prawy staw biodrowy a偶 do kolana , zawroty g艂owy .....md艂o艣ci b贸le brzucha , ostatnio strasznie pieka i bol膮 mnie oczy , b贸le w dole brzucha jakby na okres i to wszystko jako艣 znosz臋 bo wiem 偶e nie ma zdrowych ludzi kazdego cos boli .............najgorsze 偶e to wszystko pasuje do tarczycy do tej mojej niedoczynno艣ci tylko 偶e jedyne co nie pasuje to moje serce bo powinno bi膰 wolno , puls zwolniony a u mnie jest odwrotnie .............przepraszam 偶e tak marudz臋 ale mi to sie nie sk艂ada ........wstyd mnie juz przed tym lekarzem pytam sie i pytam on mi ci膮gle powtrza 偶e z sercem wszystko wporzadku a ja ci膮gle cierpi臋 przez to cholerne ko艂atanie doprowadz mnie to do sza艂u . agresji , z艂o艣ci jak mi ko艂acze to wtedy jestem niedozniesienia .......a ostatnio jak mi zdjeli holtera to nie ma dnia 偶eby mi nie ko艂ata艂o , juz i tu wstyd mi o tym pisac bo ci膮gle to samo wy jako艣 potraficie to opanowywac a ja pomimo licznych terapi , bada艅 nie potrafie poradzi膰 z tym sobie ...........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alterra
ktokolowiek byl na terapii badz regularnie chodzi do psychologa a choruje na nerwice to ma opanowane podstawy radzenia sobie ze sob膮 ! a ty ciagle piszesz to samo ...kobieto twojego gadanie nic ci nie pomoze , bedziesz pisala codzinnie to samo ... cofnij wstecz forum i poczytaj siebie z 2009 roku ... zadnych zmian !!! nigdy nie bylas na terapii , NIGDY ! i tu jest Twoj problem !! terapeuta i twoje silne zaangazowanie w prace nad soba naprawde ci pomoze!! ale ty nigdy tego nie zrobisz , jestes leniwa i trujesz d..pe lekarzom ! dziwie sie ,ze zaden cie do psychiatry w kaftanie nie odstawil!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brawo alterra ,dobrze napisane
BIANKA na twoje dolegliwosci nie ma lekarstwa-jest tylko terapia ktora dziala cuda i potrafi rozwiazac twoje somatyczne problemy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dfdgdgdfgfd
No a mi jak zwykle nikt nie odpisal ani niczego do mnie nie napisal... normalka ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ach szkoda was czytac , czasu
i szkoda s艂ow na wasze jadowite odp , niby rady .Byscie sie wstydzi艂y !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do dfdgdgdfgfd
fajnie zes swoj膮 chorobe opisala艣 , cz艂owiekowi wtedy lzej .Moja rada , nie oczekuj tu na forum 偶e ktos ci odpisze bo sama widzisz kto tu siedzi na tym forum .Powodzenia w chorobie , nie poddawaj si臋 .Jestes m艂oda , dasz rade.Pozdrawiam /deseczka/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alterra
ale nikt tu nie pomoze bo to chodzi o emocje , kazdy przypadek jest inny i inne problemy to tylko terapeuta moze pomoc.

Udost臋pnij ten post

bianka ma rodzine mnostwo obowiazkow i moze nie ma czasu i nie daje rady dotrzec do psychologa.... 艂atwo wam krytykowac j膮.... niech ka偶dy spojrzy na siebie z tych tu docinaj膮cych bezczelne posty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
Ko艂atania serca s膮 typowe w niedoczynno艣ci, bierz du偶e dawki magnezu na przyk艂ad slow mag b6 oraz tabletki labofarm tabletki uspokajaj膮ce, wycisz膮 Ci臋:) Za艂o偶y艂a艣 sobie w膮tek na forum o tarczycy? Mo偶esz tam spyta膰 o wszystko co Ci臋 nurtuje!

Udost臋pnij ten post

dfdgdgdfgfd-witaj na naszym forum,ja tez sie lecze juz 2 lata na zaburzenia lekowe z napadami leku,przeszlam juz terapie 3 miesieczna grupowa i tylko moj stan sie pogorszyl,teraz zaczynam terapie indywidualna :) ,zaczernij swoj nick to nikt nie bedzie sie podszywal pod ciebie.pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wzd艂u偶 chmur
alterra ktokolowiek byl na terapii badz regularnie chodzi do psychologa a choruje na nerwice to ma opanowane podstawy radzenia sobie ze sob膮 ! a ty ciagle piszesz to samo ...kobieto twojego gadanie nic ci nie pomoze , bedziesz pisala codzinnie to samo ... cofnij wstecz forum i poczytaj siebie z 2009 roku ... zadnych zmian !!! nigdy nie bylas na terapii , NIGDY ! i tu jest Twoj problem !! terapeuta i twoje silne zaangazowanie w prace nad soba naprawde ci pomoze!! ale ty nigdy tego nie zrobisz , jestes leniwa i trujesz d..pe lekarzom ! dziwie sie ,ze zaden cie do psychiatry w kaftanie nie odstawil!! ALTERRO, nikt jeszcze na tym forum nie powiedzia艂 tak m膮drych s艂贸w. Wszyscy tylko narzekaj膮 偶e nerwica jest nieuleczalna i zmagaj膮 si臋 z ni膮 150 lat;/ a kto z was regularnie chodzi na terapi臋 do cholery?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
Podaj wyniki fT3 i fT4.

Udost臋pnij ten post

Po urodzeniu c贸rki to jest 13 lat temu po raz pierwszy zacze艂am terapie w gliwicach na ulicy Debowej jed偶i艂am 30 km co tydzien przez prawie 2 lata i na koniec psycholozka stwierdzi艂a ze jesli sie nie wyprowadze od tesciowej to nie ma dla mnie pomocy ale nie na tym poleg aterapia zeby uciekac przed srodowiskiem ona mia艂a mi pom贸c jak sobie w nim radzic ale tego nie potrafi艂a zrobic bo wazystkie moje dolegliwo艣ci by艂y spowodowane sytuacja , 偶yciem , jakie wtenczas mia艂am .............do urodzenia synka nigdzie nie chodzi艂am dopiero p贸艂 roku po porodzie rozpocze艂am terapi臋 dok艂adnie jesli juz chcecie woedzie膰 w zawadzkiem jest tam fajna pani psycholog ona duzo mi pomog艂a by艂o wiele spotka艅 na kt贸rych przemaglowa艂y艣my ca艂e moje zycie i doszlismy do mojej babci , kt贸ra mia艂a to samo to obok n iej sie wychowywa艂a to ona na codzie艅 by艂a ze mna i to od niej z艂apa艂a spos贸b zachowania od ma艂ego dziecka to by艂 m贸j jedyny model do nasladowania i tak wpoi艂o sie to w moja psychike 偶e nie mozna tego tak prosto wykorzenic .......matka tez juz zaczyna tak samo zachowywac sie jak babcia ........ teraz psycholo偶ka mia艂a wolne urlop p贸zniej choroba dziecka i tak nie moge sie tam zn贸w dostac a na nastepnej planowanej terapi, kt贸ra terapeutka odwo艂a艂a mia艂y艣my rozpocz膮c jak膮艣 terapi臋 z figurkami os贸b ....nie wiem co to mia艂o znaczyc ale ponoc bardzo pomocne ........czekam na wiadomo艣c o lekarki kiedy b臋dzie najblizszy termin ......I prosz臋 was nie wmawiajcie mi 偶e nigdy nie by艂am na terapi bo to naprawde krzywdz膮ce dla mnie to by艂 wielki problem sie tam dosta膰 kiedy艣 te wiele lat temu to m膮z bral wolne i ze mna regu;larnie je偶dzi艂 a teraz je偶d臋 sama tylko 偶e mam obecnie przerw臋 i to nie z mojej winy ..........Po za tym nie wiem jak mo偶esz mi powiedziec ze nie zrobi艂am 偶adnego post臋pu , kobieto ja nie wychodzio艂a z domu , nie chodzi艂a doo ko艣cio艂a na zebrania , do sklepu tylko 偶ar艂am psychotropy le偶a艂am a w艂贸偶ku i wy艂am ......teraz jestem samodzielna w ka偶dej sprawia tylko po prostu serce uprzykrza mi 偶tcie a to ze wzgl臋du na to ze te艣c zmar艂 prawie na moich oczach bo dosta艂 zawa艂 i tpo od razu smiertelny ten l臋k wry艂 si臋 w moja podswiadomo艣c i tam siedzi .......... Pozdrawiam 偶yczliwe osoby , kt贸re mnie wspieraja jak i te kt贸ych jadowitos膰 nie zna grannic ale stwierdzi艂a 偶e lepiej byc taka jaka jestem niz taka uszczypliwa , zgryzliwa jadowita os贸bka jak ta kt贸ra zazuca mi nieprawd臋 .......pozdrawiam .....

Udost臋pnij ten post

Oj altera , altera ci膮gle zmieniasz nicki a w sumie od poczatku je偶dzisz po mnie jak po 艂ysej kobyle , mo偶e jakby przed toba zawis艂a gro偶ba , niebezpiecze艅stwo choroby hasimoto to by艣 inaczej postepowa艂a ...........gdybym by艂a tak zgry偶liwa jak mty to bym juz dawno rozwali艂a moje ma艂rze艅stwo , odesz艂a od m臋偶a , zostawi艂a dzieci , zakatowa艂a tesciowa i w sumi zy艂a spokojnie ale niestety ja mam inny tok mslenia to ja musze sie dopasowac do tego otoczenia a nie uciekac z niego i jak narazie jestem na dobrej drodze a 偶e marudze bo mi serce ko艂acze ........ja nie jedna wiele os贸b ma l臋k przed zawa艂em ........i pisz膮c tu szukam wyj艣cia jak sobie z tym cholerstwem poradzi膰 ........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
te wyniki podaj prosz臋 w przeliczeniu na procenty, wtedy zorientujesz si臋 co i jak:) Hashimoto to choroba i jak ka偶da choroba nieciekawa ale da si臋 z ni膮 偶y膰, trzeba tylko ustawi膰 odpowiednio hormony. Chyba powinna艣 podnie艣膰 ju偶 dawk臋 bo ta kt贸r膮 bierzesz od 2 miesi臋cy jest za niska, obni偶y艂a TSH ale to nic dziwnego, bo mia艂a艣 ogromny niedob贸r tyroksyny. Troch臋 czasu minie nim zejdziesz do oko艂o TSH 2 ale najwa偶niejsze,偶e wiesz co Ci dolega plus dobry endo i sporo nauki na pocz膮tek zeby nauczy膰 si臋 jak to wzystko funkcjonuje. Nerwica jest kolejn膮 przypad艂o艣ci膮 kt贸ra Ci臋 trapi, du偶o osi膮gn臋艂a艣 ale zabija膰 te艣ciowej nie radz臋 :D Mo偶e si臋 jeszcze przyda膰, lepiej wypracowa膰 kompromis ale to ju偶 sprawa do pracy z terapeut膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szikus.
bianka terapia ci pomoze naprawde , piszac tu wyjscia nie znajdziesz z nerwicy ,na to nie ma gotowych odpowiedzi , tylko na terapii psycholog da ci odpowiednie wskaz贸wki jak sobie radzic .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szikus.
jak piszesz od smierci tescia w twojej podswiadomosci jest l臋k przed zawalem i to musisz przepracowac na terapii , uwolnic nagromadzona energie kt贸ra niepotrzebnie cie blokuje i uwalnia sie ale w postaci somatycznych objaw贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szikus.
i pisz膮c tu szukam wyj艣cia jak sobie z tym cholerstwem poradzi膰 ........ tu nikt ci nie poradzi jak wyjsc z tego -nawet sprawy sobie nie zdajesz jaka to ciezka praca z emocjami pod okiem specjalisty.. to sa naprawde z艂o偶one problemy , mechanizmy obronne ktore w tobie tkwia od wielu lat , i ja ci pisze ze ty tkwisz w tym i zadnych efekt贸w nie ma , piszesz ciagle to samo od lat na forum .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szikus.
pamiataj bianka mozesz tylko zmienic siebie i swoje podejscie do wielu spraw , a nigdy nie zmienisz tesciowej czy tam kogo ci sie marzy , NIGDY. choc bys nawet nie wiem co robila !! kazdy z nas jest jaki jest i albo go zaakceptujemy albo nie ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szikus.
"ja nie jedna wiele os贸b ma l臋k przed zawa艂em" to nie jest wyt艂umaczenie twojego l臋ku-tu wlacza ci sie mechanizm obronny kt贸ry ciagle pielegnujesz . no i co z tego ,ze wiele osob ma ten l臋k ale to nie pomaga ci zlikwidowac twojego l臋ku ...moze trzeba sie jemu przyjrze膰 blizej i cos z tym zrobic ...? nie uwazasz? holter tez nie pomoze -na terapii trzeba o tym opowiedziec w czym sie on przejawia i jak niszczy ci rzeczywistosc , co o tym myslisz ??? ....

Udost臋pnij ten post

na pierwszych badaniach TSH wysz艂o 0.018 po oko艂o miesi膮cu powt贸rzy艂am TSH 12.84 FT4 0.612 na drugi dzien raz jescze powt贸rzy艂am bo lekarz niedowierza艂 i zn贸w TSH 12.827 i od razu EUTHYROX 25 mg ale zacz膮c od po艂贸wki i zrobic badania wi臋c tak robi艂am i po 8 tygodniach TSH 7.39 T4 4.91 ug/dl natomias P/c TPO 336.1 IU/ml

Udost臋pnij ten post

Tak z tego wszystkiego wnioskuje 偶e nadal pisze do mnie Altera tylko zn贸w zmieni艂a nick ale teraz madrze napisa艂as .......m贸j wniosek to moja terapeutka jest do dupy bo je偶d偶e juz do niej z przerwami 4 lata i stoje w miejscu ..........mia艂am nadzieje na ta nowa terapie z tymi figurkami a teraz juz zaczynam w to watpic .............gdzie mam teraz szukac innej musia艂a bym zn贸w najpierw do psychiatry aby da艂 skierowaniena terapie bo tak u nas jest ......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
Musisz przeliczy膰 procenty wg tego wzoru, bo to co podajesz nic nie m贸wi http://samodobro.host56.com/ i poczytaj o co chodzi z procentami http://tnij.org/h454 Teraz nie bardzo chce Ci si臋 my艣le膰 i uczy膰, jeste艣 rozkojarzona a umys艂 jakby cofn膮艂 si臋 w czasie. To przez niedoczynno艣膰) ale musisz si臋 przem贸c, nikt inny Ci nie pomo偶e je艣li sama o sobie nie pomo偶esz taka bolesna rzeczywisto艣膰 polskiej s艂u偶by zdrowia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 holibanbe
jakbys bianka przeczyta艂a wszystkie swoje nicki od pocz膮tku to by艣 si臋 pogubi艂a. nigdy nie by艂a艣 na terapii, jestem na 10000000% pewna. gdyby艣 by艂a to gadka twoja by sie zmieni艂a. a ty do艂ujesz siebie, innych ktorzy my艣l膮 偶e z nerwicy wyjs膰 si臋 nie da przez twoje nicki . raz by艣 posz艂a i byla KONSEKWENTNA w terapii to dawno by艣 inaczej zacz臋艂a pisa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 holibanbe
ty piszesz ze je偶dzisz na terapi臋 z PRZERWAMI. no w艂asnie!!! tu jest tw贸j problme. jakby艣 by艂a troch臋 rozgarni臋ta to przeczyta艂abys sobie 偶e podstaw膮 ka偶dej psychoterapii jest regularny, sta艂y kontakt z terapi膮. a ty sobie z przerwami chodzisz. to powodzenia z takim nastawieniem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szikus.
艣wieta prawda post wy偶ej !!! takie chodzenie od czasu do czasu na terapie nic nie pomoze , a przy tym jak brak zaangazowania w prace nad soba i brak ch臋ci do poprawy do juz totalna klapa. Ale jak to moja terapeutka m贸wi ,ze jest to mozliwe tzn. takie uzalanie sie nad soba i to moze trwac latami ...bo osoba chora tego nigdy nie zauwa偶y dopiero na terapii mozna z tym skonczyc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szikus.
ale , ale ... bianka jest osoba doros艂膮 i nie mamy prawa jej zmuszac do terapii, skoro ona nie widzi ze soba problemu to my tym bardziej, chociaz dajemy jej wskaz贸wki do zmian. Jak sie okazuje jest mo偶liwe 偶ycie w takiej matni i bianka jest tego przykladem. a jak wiemy forum jest to wyrazania swoich opinii i kazdy ma prawo odp. skoro rozm贸wca pyta co robic ze swoja chorob膮 ...

Udost臋pnij ten post

Nic dodac nic uj膮c to samo zachowanie co u mojej tesciowej ......potrafi wm贸wic cz艂owiekowi nieprawde i konic nie ma t艂umaczenia ona powie tak i tak musi byc ................wiecie co te dziewczyny , kt贸re tu kiedys pisa艂y nie pisza juz nie dlatego ze sa cudownie uzdrowione ale dlatego ze wasza z艂osliwo艣c nie zna granic.......pisze o tym co mi dolega od razu krytyka i ca艂e kazanie , kt贸re jest nies艂uszne bo wmawiasz mi nieprawd臋 , pisa艂am o problemach rodzinnych juz dawno zreszta od razu z grubej rury zostawic rodzine i odej艣c .......pisa艂am o wierze zosta艂am wysmiana bo wierz臋 g艂eboko w Boga i mam w sercu wiare ......cokolwiek bym napisa艂a nie ma zwyk艂ej rozmowy doradzenia , wsparcia tylko zawsze znajdzie sie jakis paso偶yt , kt贸ry stara sie jeszcze bardziej zdo艂owac ale niestety nie uda艂o ci sie gadaj sobie , pisz sobie co chcesz ........jedyny wniosek jaki z tego wyci膮gn臋艂am to to ze moja terapeutka nie jest mi w stanie pom贸c chociaz ona twierdzi 偶e jest kolosalna r贸.znica od czasu jak po raz pierwszy zacze艂ysmy sie spotykac ale wy czytacie moje posty i nie widzicie r贸偶nicy wi臋c .........

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰