bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 2, 2010 Normalnie smieszne .....widocznie komus sie nudzi i juz od paru stron zaj膮艂 sie docinkami ........a jaki膮 ma wyobraznie takie piekne nicki wymyslac .....nawet w niekt贸rych momentach sam sobie na swoje odpisywac ........ No widac kochana 偶e twoja terapia bedzie jeszcze bardzo d艂uga bo ze z艂osliwosci i jadowito艣ci ci臋zko sie wychodzi .... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bellergot 0 Napisano Wrzesie艅 2, 2010 bianko nie przejmuj sie trolami ktos po prostu nie rozumie ze masz rodzin臋 i obowiazki na dodatek na nfz to trzeba czekac ciagle i czekac!!! prywatnie to wiadomo mozesz chodzic codzinnie i kla艣c 100z艂 na sto艂, a na nfz mozesz liczyc na wizyte raz na miesiac:( a pracy dobrze p艂atnej jest jak na lekarstwo, trzeba miec szczescie albo znajomosci! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Medeline Napisano Wrzesie艅 2, 2010 Cze艣膰;) Mo偶na si臋 przy艂膮czy膰? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
WANESSA1984 0 Napisano Wrzesie艅 2, 2010 Medeline witaj Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 2, 2010 tesciowa ma prawo sie zachowywac jak chce -ale ty masz wyb贸r w stosunku do niej... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 2, 2010 mam cwiczenie dla bianki wez kawa艂ek papieru i o艂贸wke i przejrzyj swoje posty z 2009r. zapisz co uda艂o ci sie zmienic w swoim zyciu na dzien dzisiejszy , a czego nie i zastan贸w sie czy warto sie zmienic... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Medeline Napisano Wrzesie艅 2, 2010 Mi艂o, 偶e jest taki w膮tek, bo nie mam nawet z kim porozmawia膰 o swoich problemach... A czasem sobie nie radz臋 z tym wszystkich, po kr贸tce mam napady l臋ku i liczne fobie... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 3, 2010 Wiesz co nie musze brac kartki i spisywac co pisa艂am w 2009 r bo sklerozy jeszcze nie mam a co uda艂o mi sie osi膮gn膮膰 ???????????? - dosz艂am do zgody w rodzinie do , kt贸rej d膮偶y艂am 24 lata - mam jak narazie dobry kontakt z te艣ciow膮 co by艂o zdaniem psycholozki nie do osiagni臋cia -zn贸w znalaz艂am si臋 w czo艂贸wce w zdobieniu kraszaanek , wygra艂am konkursy zdoby艂am piekne nagrody a kiedys moje narzedzie pracy koja偶y艂o mi sie wy艂膮cznie z smierci膮 . mam lepszy kontakt z m臋偶臋m , bo wreszcie po tylu latach stan膮艂 po naszej stronie - potrafie sama wychodzic z domu , jezdzic samochodem , swobodnie poruszac sie wsr贸d ludzi -zacz臋艂am dostrzegac wok贸艂 siebie potrzebuj膮cych ludzi , kt贸rym staram sie pom贸c ich mrzywda nie jest dla mnie obojetna , -nie le偶e i nie gnije w 艂贸zku i ubolewam nad soba jak to by艂o kiedy艣 -nie je偶偶e 3 razyw tygodniu na pogotowie badac serce - nie latam co pare dni do lekarza - nie czytam gazet i artyku艂贸w ochoroba -chodze na zebrania , do ko艣cio艂a , co kiedys by艂o niemozliwe -mam dobry kontakt z dziecmi potrafimy rozmawiac , cieszyc sie smiac , - bardzo duzo sie zmieni艂o , najwazniejsze w tym wszystkim to moje nastawienie kiedys szuka艂am tabletki szcz臋艣cia , kt贸ra cudownie mog艂a by mnie uzdrowic teraz doskonale wiem 偶e tak nie istnieje nie ma lekarstwa kt贸re mog艂o by mi pom贸c taka tabletka nie istnieje , ca艂y sedno sprawy to moja podswiadomo艣c , kt贸ra p艂ata mi figle do tego moja tarczyca tez sie do tego przyczynia ...........musze sie z tym upora膰 kr臋gos艂up tez mam wfatalnym stanie grozi mi operacja ale to przysz艂o艣膰 ........ w piersiach rozsia艂y mi sie torbiele , 偶elazo w organizmie musze pilnowac bo ciagle mi spada tak偶e nie sa to sprawy urojone typowej hipochondryczki sa choroby , kt贸re musze leczyc ale jest i pod艣wiadomoi艣c kt贸ra jeszcze do ko艅ca nie pracuje tak jak bym chcia艂a . Pozdrawiam ........ tak apropo czy mozna do s艂oika zagotowac winogrona ????????? zrobi艂am nektarynki , mam jeszcze winogrona czasem zima by sie zjad艂o ale czy te kosteczki kt贸re sa w 艣rodku nie b臋d膮 mia艂y wp艂ywu na smak , mo偶e ktos w was pr贸bowa艂 ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 3, 2010 zn贸w sobie sama zaprzeczasz , a jednak odrobilas cwiczenie:D wiec nie wiem co tu stekasz , wez sie za prace tego na czym ci najbardziej zalezy ... ale jednak potrzebna ci raz w tygodniu terapeutka kt贸rej moglabys sie wyzalic i na pewno dostalabys jakies porady sensowne ,zamiast tu prosic o rade kt贸rej i tak nie dostaniesz powinnas chodzic na spotkania ,moze nawet jakiejs grupy samopomocowej.... bo za jakis czas znowu tu bedziesz smarowala to samo , zreszta to sie oka偶e! rozwiazalas duzo swoich problem贸w ale wciaz omijasz z jakis powod贸w rozwiazanie l臋ku przed zawa艂em ??? czy mog艂abys w tym kierunku cos zacz膮c robi膰 ??? moze ksi膮zki by ci pomog艂y zrozumiec ,ze ten l臋k to tylko wytw贸r twojej wyobrazni ! -przeciez ksiazke pisze psycholog i wie co m贸wi , trzeba tylko uwierzyc i zawierzyc swojej sile wy偶szej !! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 3, 2010 Robnoty to ja mam po uszy ze niekiedy wyrobic sie nie mog臋 .....ja juz dzis zrobi艂am 30 s艂oik贸w , wypra艂am pranie , posprzata艂am i napiek艂am nalesnik贸w ....a ty co zrobi艂as ?????????????????? napisa艂as mi posta jak myslisz budujacego , czy ????????????????????? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a mo偶e tylko zas艂aniasz si臋 Napisano Wrzesie艅 3, 2010 A mo偶e tylko zas艂aniasz si臋 prac膮? 呕eby nie my艣le膰 o problemach, nie mie膰 czasu na terapi臋? Mo偶e przez prac臋 CO艢 udowadniasz sama przed sob膮? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 3, 2010 A moze ty nic nie robisz bo masz nerwice i tylko o niej myslisz a na prace nie masz czasu ....wszystko ci z nieba spada ...... Mimo nerwicy trzeba pracowac z nia zyc i dbac o rodzine , dom , dzieci ...ale jak sie nie ma rodziny to sie mysli o .............. i ciagla lata z terapi na terapie ... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 takajakas see Napisano Wrzesie艅 3, 2010 Hej, mam pytanie czy kt贸ra艣 odstawia艂a ju偶 leki? Ja przez okolo 2 tyg zchodzi艂am z dawki (biore setaloft) najpierw z 1 na 1/2 a pozniej co drugi dzie艅 t膮 po艂贸wk臋 a偶 przesta艂am ca艂kowicie bra膰 i od 3 dni (od kiedy odstawi艂am) czuje sie przem臋czona, osowia艂a, bez si艂y i ci膮gle senna... Jak d艂ugo to si臋 bedzie utrzymywa艂o? Czy mo偶e co艣 si臋 dzieje ze mna nie tak ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bianko to nie ma Napisano Wrzesie艅 3, 2010 znaczenia ile s艂oik贸w dziennie zrobisz, ile okien umyjesz ile nale艣nik贸w upieczesz, przecie偶 l臋ki mieszcz膮 si臋 w grupie poj臋膰 "emocje" a nie "zadania do wykonania" , doceniam to co robisz, bo ja przy tobie ta maluczka jestem, ale to nie o to chodzi. I faktycznie czytam to forum juz d艂ugie lata, wczesniej jeszcze stare, gdzie tez pisa艂a艣 i gdyby tylko na tej podstawie wywnioskowac ile si臋 w twoim 偶yciu zmieni艂o to tez sk艂oni艂abym sie do stwierdzenia, ze niewiele. Mo偶e faktycznie lepiej radzisz sobie z obowi膮zkami ale czy z emocjami? Dowodem na to s膮 w dalszym ci膮gu twoje objawy z secem i taka tendencja biadolenia. Bo mo偶e ty chcesz aby cie poprostu wys艂uchac a nie zaraz rzuca膰 si臋 ze 1000ma radami. Powiem szczerze, 偶e mo偶e to sie okaza膰 dopiero jak ustawi膮 ci leki na t膮 tarczyc臋. Mam dwie s膮siadki choruj膮ce na Hasimoto i ca艂kiej normalnie 偶yj膮 , s膮 pod kontrol膮 endokrynologa i nie maj膮 l臋k贸w, a jak serce im troche mocnej pobija to nie panikuj膮, 偶e zaraz umieraj膮. Wida膰 te偶 twoj膮 samotno艣膰, widac egocentryzm ale to nie s膮 rzeczy na kt贸ra sie umiera albo nie mozna z nimi 偶y膰. To s膮 sprawy do przerobienia na terapii. 偶ycze ci zdr贸wka, ale czasami nie dziwi臋 sie tym co ci臋 krytykuj膮, bo faktycznie jak d艂ugo mo偶na o tym samym, nie gniewaj si臋, nie chc臋 byc dla ciebie nie mi艂a, ale popatrz na siebie oczami innych. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bianko to nie ma Napisano Wrzesie艅 3, 2010 20:04 bianka_120 Pipku Ca艂y czas bra艂am ten HISTAMERK to tosamo co BETASERC i p贸ki bra艂am to mi by艂o dobrze dzisiaj by艂am po nast臋pn膮 recepte i bede dalej je za偶ywac bo przynajmniej wtedy nie zatykaja mi si臋 uszy i tak bardzo mi si臋 nie kr臋ci cz臋sto tu zagl膮dam i czytam wszystkie wasze wpisy ale nie pisze o sobie by was nie zanudzac dopiero jak czuje 偶e N......tak mi daje popalic to prosze was o rade i pomoc 05.02.2007] 19:35 bianka_120 A偶 wam zazdroszcze dziewczyny tak wspania艂ego samopoczucia zn贸w mam problem ale widze 偶e wasze grono sie zacie艣ni艂o macie wspania艂e samopoczucia wi臋c nie b臋de wam g艂owy zawraca膰 pozdrawiam ............ 05.02.2007] 19:48 bianka_120 pisa艂am wam ostatnio ze c贸rka wr贸ci艂a ze studi贸w iwr贸ci艂a z problemem na lewej piersi zrobi艂a jej si臋 raka czarna kropka jak b艂贸wka od szpilki naoko艂o zasiniona ona zaraz szuka艂a na internecie i stwierdzi艂a 偶e to czerniak cal膮 noc mnie to m臋czy艂o od soboty jest mi niedodrze pare razy ju偶 wymiotowalam ci膮gle mi niedobrze teraz naparzy艂am sobie zi贸艂ek ale nie wierze 偶e mi pomog膮 co robi膰 ........... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 3, 2010 bianka pisalem o pracy ale pracy nad soba nad swoja psychika ! musisz nauczyc sie na terapii kontaktu ze swoimi uczuciami ! bo wnioskuje po postach ,ze nie masz kontaktu ze swoimi uczuciami...nawet nie potrafisz stanu okreslic jaki w danym momencie ci towarzyszy ... radze ci wrocic do tej psycholog co pisalas o niej, ze po porodzie i niej sie leczylas.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 3, 2010 uciekanie od swoich uczuc , od l臋k贸w w prace , wypieranie ich bardzo niekorzystnie wplywa na psychike bo one wracaja ze zdwojona si艂膮. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 GEMELLI Napisano Wrzesie艅 3, 2010 szikus mam pytanko jeste艣 po terapii czy psychologiem? Mo偶e napiszesz jak bianka i inne kole偶anki mog膮 dotrze膰 do swoich uczu膰, ja sama chcia艂abym tego z ca艂ego seca ale jako艣 mi nie bardzo idzie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 GEMELLI Napisano Wrzesie艅 3, 2010 Mo偶e takie fora w艂a艣nie w ten spos贸b lepiej by wspiera艂y w tej trudnej chorobie, a nie pisanie w k贸艂ko swoich objaw贸w. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bianko 120 nie przejmuj sie Napisano Wrzesie艅 3, 2010 tymi osobkami , one , te jadowite 偶mije to dopiero potrzebuj膮 lekarza pomocy , twoja choroba w stosunku do tych 偶mij to piku艣 .Pozdrawiam cie serdecznie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bianko kto艣 ci臋 Napisano Wrzesie艅 3, 2010 pr贸buje odwie艣膰 od pr贸by refleksji nad sob膮, m贸wi膮c, 偶e to jakie艣 偶mije itp. Te osoby robi膮 niby te 偶mije robi膮 dla ciebie wi臋cej ni偶 te kt贸re utwierdzaj膮 ci臋 w tym abys dalej biadoli艂a i wci膮偶 pisa艂a o swoich objawach. Nikt nie che cie obra偶a膰, ani wytyka膰 ci czegokolwiek, pr贸bujemy ci pom贸c , aby艣 w procesie zrozumienia siebie pozby艂a si臋 tych przykrych objaw贸w o kt贸rych piszesz. A przecie偶 ka偶da "nerwic贸wka" wie co to objawy. Nie s艂uchaj tych mia艂kich pochlebst to zatruwa umys艂 i sp艂yca ch臋膰 do zmian i zrozumienia istoty konflikt贸w wewn臋trznych kt贸ra s膮 powodem twojej choroby. A propos dzi艣 w Cerfurze widzia艂am winogrona w lekkim syropie wi臋c chyba si臋 da z nich zrobi膰 zaprawy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Medeline Napisano Wrzesie艅 3, 2010 Nie bardzo mam czas przejrze膰 ca艂y w膮tek... Ale drad藕cie jakie sposoby macie na uporanie si臋 z tymi problemami. Ja wszystko sobie u艣wiadomi艂am niedawno... Prze艣laduj膮 mnie paniczne l臋ki, og贸lnie boj臋 si臋 wielu rzeczy (typu psy czy fajerwerki;I), ale te napady sa straszne, cz臋sty niepok贸j, zrywanie si臋 w nocy... Mam cz臋sto tak, 偶e zasypiam, a co艣 mnie zrywa i to nie raz tylko co chwil臋, budze si臋 wystraszona i mam w sobie paniczny l臋k. Cz臋sto dr臋twieje mi ca艂e cia艂o, zrywam si臋 na r贸wne nogi i wydaje mi si臋, 偶e umieram... A potem pr贸buj臋 zasn膮膰 z r臋k膮 na nadgarstku sprawdzaj膮c sobie puls bo wydaje mi si臋, 偶e moje serce nie bije. :( Natomiast rok temu cz臋sto le偶膮c w 艂贸zku, zrelaksowana mia艂am straszne ko艂atanie serca... I zn贸w l臋k. Czuj臋 si臋 jak nienormalna z tym wszytskim i nikomu o tym nie m贸wi臋, bo mi wstyd... :( Zreszt膮 ro co opisa艂am to tylko cz臋艣膰 tego wszystkiego... Czasem jest ca艂kiem ok, jestem szcz臋艣liwa, a czasem... jest 藕le. Chcia艂abym sobie jako艣 pom贸c. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do Medeline Napisano Wrzesie艅 4, 2010 nie przejmuj sie , nie umrzesz , tylko musisz sama sobie pomoc , czyli nerwice olewac , zyc z nia .Jak nerwica zlapie czlowieka w swoje szpony to....., tepic to cholerstwo juz w zarodku Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 4, 2010 jedynym sposobem na l臋ki to akceptacja swoich uczuc , przywolanie tych pierwotnych wypartych emocji- to najwazniejsza sprawa w calej nerwicy l臋kowej . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Medeline Napisano Wrzesie艅 4, 2010 Tylko mi si臋 wydaje, 偶e ja akceptuj臋 swoje uczucia... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 4, 2010 najpierw trzeba poma艂u nauczyc sie rozpoznawac swoje uczucia ... mozna zacz膮膰 prowadzic dziennik uczu膰. w internecie jest pokazane jak prowadzic taki dziennik uczuc.. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szikus. Napisano Wrzesie艅 4, 2010 najpierw trzeba poma艂u nauczyc sie nazywac swoje stany emocjonalne .. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Medeline Napisano Wrzesie艅 4, 2010 Dzi臋kuj臋 bardzo za wszystkie rady, s膮 dla mnie niezwykle cenne... Dopiero zaczynam si臋 uczy膰 czym jest m贸j problem... Chyba zaczn臋 od tego dziennika. Na razie jestem zmotywowana do dzia艂ania, nie chc臋, 偶eby to si臋 rozwija艂o. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Medeline Napisano Wrzesie艅 4, 2010 W艂a艣nie sobie u艣wiadomi艂am, 偶e cz臋sto gromadzi si臋 we mnie taka kulka emocji, a ja nie umiem ich okre艣li膰... Cz臋sto czuj臋 偶al, smutek i nie wiem nawet z jakiego powodu... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 UCZCIE SI臉 SZANOWA膯 Napisano Wrzesie艅 5, 2010 DRUGIEGO CZ艁OWIEKA !!!!!, a nie gnoi膰!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach