Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 tabletka_powlekana
Hej witam wszystkie nerwuski;) Operacj臋 u 45-letniego m臋偶czyzny przeprowadzili neurochirurdzy z 10. Wojskowego Szpitala Klinicznego w Bydgoszczy - poda艂a "Gazeta Wyborcza". Pacjent chorowa艂 na ci臋偶k膮 posta膰 depresji od 26 lat. Leki nie pomaga艂y. Przeprowadzona w po艂owie grudnia operacja polega艂a wszczepieniu symulatora, kt贸ry pobudza wydzielanie serotoniny w organizmie chorego. Pierwsze wyniki tego leczenia b臋d膮 znane za mniej wi臋cej trzy miesi膮ce. (PAP) Hm ciekawe

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nikto艣ia
ale syf sie tu zrobil :( bleeeeeeeeeeeeee

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikto艣ia co ci tu nie pasi
??????? JAK CI NIE PASI TO WYPAD

Udost臋pnij ten post

hej s艂o艅ca! co tutaj taka cisza? masowe wyzdrowienia?:) S艂uchajcie, wczoraj mia艂 przyjs膰 kolega na kaw臋. Ja taka jestem ze rzadko mam kontakt z r贸wie艣niakmi, chocia偶 cz臋sto si臋 wpraszaj膮. I przyszed艂. Mia艂am serce na ramieniu, ba艂am si臋 偶e wy艂膮czenie 艣wiadomo艣ci przyjdzie w艂a艣nie przy nim. I tak by艂o. Ale wczesniej to poczu艂am i w por臋 wysz艂am. Przeczeka艂am w 艂azience, przysz艂am z powortem. Dalej si臋 ba艂am cho膰 tak mniej. Dzisiaj znowu wpad艂 tyle ze niezapowiedziany. Gada艂o si臋 dobrze i nic mi nie by艂o. Zaraz po jego odej艣ciu za to mnie to z艂apa艂o. Ju偶 sama nie wiem, czy to takie silne odzia艂ywanie sytuacji stresowych.. nie znosz臋 tego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eni0
Cze艣膰! Mam 27 lat i chyba te偶 mam nerwice, pisze chyba bo to tylko moje podejrzenia,ale jestem prawie pewna. Pierwszy raz dosta艂am ko艂atania serca b臋d膮c na zakupach, strasznie sie wtedy wystraszy艂am i my艣la艂am, co b臋dzie jak sie przewr贸ce, co si臋 ze mna stanie. By艂o to rok temu w grudniu, by艂am u lekarza, EKG wysz艂o ok! Objaw贸w nerwicowych przez ten rok mia艂am mase i to nie tylko tych zwi膮zanych z sercem! W pa藕dzierniku wysz艂am za m膮偶 i tak my艣le, 偶e to wszystko by艂o z tym zwi膮zane. Dodam,偶e nerwusem jestem odk膮d pamietam! Planowanie 艣lubu i wesela zacz臋艂o sie rok temu i rok temu pojawi艂y si臋 te niepokoj膮ce objawy! Z sercem zn贸w si臋 zacz臋艂o po 艣lubie, trwa艂o to jakie艣 15 min., ale sz艂am spokojnie, t艂umacz膮c sobie, 偶e serce jest zdrowe i zaraz przejdzie i tak by艂o. Mi臋dzyczasie mia艂am to raz,a ostatnio przedwczoraj. Wystraszy艂am sie bo by艂am sama w domu a opr贸cz cz臋stoskurczu doszed艂 b贸l zamostkowy, pierwsza my艣l-jak nic zawa艂! Trwa艂o to wszystko z 5 minut,ale sie wystraszy艂am. Chocia偶 staram si臋 sobie wyt艂umaczy膰 偶e to tylko nerwy,偶e to przejdzie to l臋k jest okropny. Dzisiaj by艂am u fryzjera i tam te偶 dziwnie si臋 czu艂am, b贸l 偶膮艂膮dka(zaci艣ni臋cie). no i l臋k. Teraz kiedy to pisze, jest ju偶 ok,ale boj臋 si臋 czy na balu b臋dzie dobrze, czy nic mi si臋 nie stanie, to okropne. Zawsze, gdy jest daleko do jakiego艣 wyjazdu lub imprezy jest dobrze,ale kiedy si臋 zbli偶a fina艂 to ja czuje si臋 fatalnie! Bardzo si臋 ciesz臋, 偶e nie jestem sama z t膮 okropn膮 nerwic膮!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eni0
U lekarza by艂am, kaza艂 mi si臋 rozlu藕ni膰, odstresowa膰 itp. Jeszcze wtedy nie pomy艣la艂am,偶e nerwica mo偶e dawa膰 takie objawy i wog贸le nawet nie pomy艣la艂am,偶e to by艂a nerwica! Wiem,偶e w du偶ej mierze sama si臋 nakr臋ca艂am my艣l膮c,偶e na kolejnym wyje藕dzie bedzie tak samo. Nawet je艣li ten l臋k, ko艂atanie serca czy biegunka przytrafi艂a sie przypadkowo pierwszy raz, to nast臋pnym razem ogarnia mnie kolejny l臋k 偶e b臋dzie 藕le i cz臋艣ciowo, a mo偶e i ca艂kowicie sama to sobie zafundowa艂am! A na wyje藕dzie, to okropne uczucie, bo nie czujesz sie bezpiecznie, bo nie wiesz co si臋 stanie, a szczeg贸lnie je艣li to wyjazd zagraniczny! Teraz od jakiego艣 roku, takie ataki l臋ku, ko艂atania i b贸l serca zdarzaj膮 mi si臋 cz臋艣ciej. Mozesz spr贸bowa膰 i艣膰 do psychiatry mo偶e on Ci podpowie jak sobie z tym radzi膰, nie wiem czy leki co艣 rozwi膮偶膮. Mo偶e... Ja chcia艂abym nauczy膰 si臋 radzi膰 sobie z tym sama! Niestety za ka偶dym razem, gdy mnie to dopada wpadam w l臋k i panik臋! Ostatnio wystraszy艂am si臋 tego szybkiego uderzenia serca, bo towarzyszy艂 mu b贸l za mostkiem, A dopiero, co wydawa艂o mi si臋 偶e ko艂atanie serca juz opanowa艂am. By艂am u lekarzy, robi艂am r贸偶ne badania,np.na hormonu tarczycy, bo to te偶 mo偶e miec wp艂yw na serducho, ale wszystko wysz艂o ok. Ostatnio pani dr zapisa艂ami Calms, takie zio艂owe leki uspokajaj膮ce, kt贸re bra艂am przez 10 dni. Musz臋 przyzna膰,偶e troche si臋 po nich wyciszy艂am. O silniejszych lekach nic nie m贸wi艂a, a by艂am pewna 偶e jakie艣 dostane. Mam 27 lat i stwierdzi艂a,偶e jeszcze jestem za m艂oda na takie leki, a ja czasami mam wra偶enie jakbym mia艂a 100 lat! Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

eni0 witaj:)tez sie tak stresuje przed jakimis imprezami albo glupimi wyjsciami do dalekich znajomych(bo np bedzie tam alkohol, a ja bede sie niepewnie czula, bez wsparcia itp) zdrowko a to co to za kolega?:P tzn czy to tylko kolega czy kroi sie cos wiecej?:) Ja dzis czulam sie dobrze, poza rannym bolem glowy, teraz niedawno wrocilam od znajomych tam wypilam kawke i jednego drinka i znow zaczela mnie glowa bolec:(chyba za bardzo sobie cisnienie podnioslam:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koniec forum zgas艂o

Udost臋pnij ten post

Stres stop zaleca si臋 strasznie. S臋k w tym 偶e nic z tego nie wyjdzie. Cudowny cz艂owiek ale nie m贸j typ:) a poza tym ja ju偶 chyba nied艂ugo ca艂kiem zaszyj臋 si臋 w domu ze strachu przed moim m贸zgiem. Te偶 mam jakie艣 l臋kliwe dni, te kt贸rych nie lubi臋. Chc臋 wiosny;)

Udost臋pnij ten post

mo偶e to by艂oby cz臋艣ciowe rozwi膮zanie moich problem贸w? wyci膮gn膮艂 by mnie na 艣wiat i problemy z umys艂em i cia艂em zmniejszy艂yby si臋. Moi rodzice juz dmuchaja i licz膮 偶e co艣 z tego b臋dzie:)) a mnie si臋 wydaje ze dobrze mi tak jak jest;)

Udost臋pnij ten post

pewnie jedne problemy by zniknely a pojawilyby sie inne, bo z facetami to nie wiadomo:)tez sa k艂opoty przez nich,ale zawsze jest sie do kogo przytulic:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 strasznie smutnaaaaaaaa
bylam wczoraj caly dzien poddenerwowana, w nocy jakos zaselam ale o 12 sie obudzilam i zaczelam strasznie denerwowac bo jest sesja, bo nie zdalam egzaminu, bo mam zespol jelita drazliwego...i zaczelo mi "jezdzic" w brzuchu, burczec, przewracac sie i mialam STRASZNE gazy w dodatku cuchn膮ce!!! a zawsze mam bezwonne....juz wczesniej zauwazylam ze w stresie mam gazy...ale zeby cuchn膮ce?? przeszlo po....tebletce na nerwy i zasnelam ....strasznie to dziwne :( czy to nerwica?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do smutnej
tak to nerwica, ja tez przed waznnym wydarzeniem tak mam , i cuchnace gazy : (

Udost臋pnij ten post

czyli to moze byc z nerow...? to co ja mam leczyc brzuch czy glowe?;)

Udost臋pnij ten post

i mysle teraz o tym i boje sie nocy a jak pomysle o brzuchu to od razu cos w nim czuje :(

Udost臋pnij ten post

powinnas isc do lekarza zeby cos przepisal lekkiego na brzuszek:) no i fajnie by bylo jakbys poszla poradzic sie do psychiatry i pogadala z psychologiem:)

Udost臋pnij ten post

witajcie,u mnie totalne za艂amanie nerwowe,wczoraj caly dzien milcz艂膮am i paka艂am mimo 偶e m膮偶 by艂w domu :-( sw臋dzi mnie podbr贸dek mimo ze nie widac tam nic i tak jest od jakiegos czasu do tego okropne pieczenie sk贸ry,w nocy si臋 poc臋 :-(( lekarz w pi膮tek stwierdzi艂, ze w臋z艂y ch艂onne s膮 niepowiekszone w takim razie co to jest ? czy kogos z was swedziala skora,piekla? tak bez przyczyny ?O szyj臋 najbardziej mi chodzi i twarz :-(( tak bardzo si臋 boj臋 boj臋 si臋 偶y膰 iboj臋 si臋 偶e umr臋 ...

Udost臋pnij ten post

nikitko olej to bo jestes zapewne zdrowa:)!!! mi od razu sie polepszylo jak przestalam w pazdzierniku myslec o uciskajacej nodze i jakos sama przestala:) kiedys tez tak mialam z piersia, wydawalo mi sie ze ciagle mnie swedziala,ale od momentu gdy ginekolog spr i powiedzial ze jest ok to tez przestalam myslec i o dziwo przeszlo:) A od wczoraj przestala mnie bolec lewa strona podbrzusza, identycznie mialam w grudniu: pare dni przed okresem i w czasie mnie bolalo teraz identyko to samo! ale i tak zapisalam sie na czwartek do ginekologa:)dla swietego spokoju!:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hejka nikitka5
dziewczyno przydalby ci sie wstrzas , opamietaj sie , bo jak sama sobie nie pomozesz to zaden to za ciebie nie zrobi , no chyba tabletki , a psychiatrzy lubia eksperymentowac na nas na tzw wariatach..Daje ci slowo ze nie umrzesz , to wszystko siedzi w twojej glowie , wyluzuj , ja juz wyluzowalam .Powodzenia i pozdrawiam cie serdecznie.@

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hejka strasznie smutnaaaaaaaa
Boze dziewczyno po co sie zadreczac czy twoje gazy sa cuchnace czy bezwonne i po co ten stresssssss.OJ co ten umysl rludzki robi z czlowiekiem , to jest przykre ale prawdziwe .Poprostu olej to wszystko , bo jak bedziesz ciagle myslala to z malej nerwicy zrobi ci sie max nerwica , a potem bedzie zapozno.kpw .Pozdrawiam cie serdecznie .@

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Studentka III roku
cale szczescie umiem sie uczyc na cudzych bledach...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czesc zdr贸wko
kochaniutka rodzice dobrze mysla , to co ze nie twoj typ , wazne ze jest dobrym czlowiekiem, a i ty przy nim zrobisz sie zdrowsza , zobaczysz.Jak bedziesz ciagle czekala na ksiecvia z bajki to zeczywiscie zaszyjesz sie w 4 scianach , a o twojej psychice to juz nie wspomne.Ja tez mam meza nie takiego jak bym chciala , ale wazne ze jest dobrym czlowiekiem .Stworzylam z nim wspaniala rodzine , a i nerwica przy nim jest duzo, duzo , duzo mniejsza niz przed zwiazkiem , mozna powiedziec zerowa.Do dziela ZDROWKO .Nie zaszywaj sie w tych scianach bo bedzie za pozno.Kiedys moze przyznasz mi racje ,pozdrawiam@

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hej hej..
pomaranczowy nie wiem czy sie ze mna zgodzisz ale prawdziwa nerwice(zaawansowana)to ma bianka i nikitka5.one sie nie wyluzuja same ..... reszta dziewczyn jest duzo lepszej kondycji.wiem co pisze bo bylam kiedys taka jak bianka i nikitka.one cierpia naprawde potwornie .nie twierdze ,ze pozostale nie maja roznych zaburzen....tyle ,ze to sa pieszczoty w porownaniu z m臋czarnia tych dziewczyn.same nie dadza rady.trzeba je wyciszyc lekami a potem natychmiast wziasc sie za siebie bo prochy sprawy nie zalatwia.od siedzenia na tym forum nie wylecza sie! dziewczyny!cos trzeba ztym zrobic!jezeli same nie potaficie(zmiana sposobu zycia,sposobu myslenia,psycholog),jezeli samopoczucie odbiera wam energie i chec do zycia ruszcie tylki po pomoc.nawet jesli to beda prochy to zastosowane jako poczatek walki o siebie zrobia wam mniej krzywdy niz stan w ktorym hiberujecie. jestem bez prochow 5 rok(leki antydepresyjne),przeszlam psychoterapie.zyje .mam sie dobrze i nie odczuwam skutkow lekoterapi;)czasem winna jest chemia mozgu. zycze duzo sily i checi do zmnian wszystkim nerwusom.

Udost臋pnij ten post

dziekuje ze ktos dzisiaj o mnie tez pomy艣la艂 ........nie wiem czy mam taka potworna nerwice bo jak sie dowiedzia艂am co sie z tym moim brzuchem dzieje to sie uspokoi艂am ........i nie wiem czy brac te leki dosta艂am Doxepin niby tylko zeby uspokoic uk艂ad wegetatywny na 6 lutego jestem zarejestrowana do psychologa...........mam dylemat czy te leki brac ......by艂am taka wykonczona po tych badaniach ze dopiero dzisij troche sie opamieta艂am tak mnie bola艂 brzuch ca艂e jelita przez p贸艂 godziny mia艂am dadane jelita ale nie wiem nic co sie dzia艂o bo by艂am ca艂kowicie uspiona nawet maz sie przestraszy艂 jak mnie wiezli na 艂贸zku do izolatki zebym sie wybudzi艂a ....te badanie to naprawde pestka ale te b贸le po badaniu to dopierojazda .....dzis juz prawie jest ok ........napiszcie czy brac czy nie ...juz mi ktos napisa艂 ze zn贸w uzaleznie organizm .....

Udost臋pnij ten post

szczerze mowiac nie znam sie na lekach na nerwice i depresje, wazne jest chyba aby powiedziec lekarzowi o swoich obawach zeby przepisal lek ktory nie powoduje uzaleznienia, a na pewno takie s膮:) 馃尲

Udost臋pnij ten post

Witajcie dziewczyny:) nie bylo mnie pare dni bo bylam zajeta ale nadrobie zaleglosci w postach na pewno:) widze ze co kilka dni pojawiaja sie nowe osoby z problemami a i stare osoby z forum caly czas cierpi膮:) oj co tez nasz umysl a nami wyprawia!!! u mnie od kilku dni jakby lepiej, nie mam juz tych okropnych dni kiedy mialam nieuzasadnione l臋ki, ale nadal zdarza sie ze drobnostka zmienia moj nastr贸j na pod艂y! wtedy czuje duze zdenerwowanie! zauwa偶ylam ze cokolwiek mi sie nie uda zrobi膰 (nawet jesli jest to naprawde blacha sprawa) mam poczucie winy i zaczynam myslec ze jestem nic niewarta. Te mysli strasznie mnie przygnebiaja i dodatkowo zaczynma porownywac siebie do innych ludzi, ze im jest lepiej ze maja dom czy samochod albo fajna prace! wiem ze moje mysli s膮 b艂臋dne, i wiem ze musze nad tym popracowac. Od jakiegos czasu czytam fajna ksi膮偶ke napisana przez psychoterapeute ktora daje konkretne wytlumaczenie naszych dziwnych stanow depresyjnych czy nerwicowych z licznymi przykladami i cwiczeniami. Przed snem czytam sobie kilka stron i wtedy lepiej mi sie spi:)Nie jest to ksiazka w stylu Potega podswiadomosci ktora do mnie nie przemawia w ogole. Takze polecam \"Radosc zycia\" David Burns

Udost臋pnij ten post

Justah dzi臋ki za polecenie ksi膮zki :-) ja bardzo si臋 boj臋 tego leku citalopramu,ale chyba wezm臋, bo czuj臋, 偶e sama sobienie dam rady :-( Czy kto艣 z was bierze ten lek ?? dzi艣 te偶 ju偶 p艂aka艂am i chodz臋 od okna do okna i patrz臋 gdzie艣 daleko w dal ... 偶eby choc to sw臋dzenie przesz艂o,to pok艂uwanie za uszami to lepiej by by艂o, musze zmieni膰 swoje my艣lenie,bo to siedzi w mojej glowie, musze co艣 zrobi膰 bo umr臋 nie na chorob臋fizyczna ale z bezsilnosci do swojej osoby.

Udost臋pnij ten post

Dziekuje wszystkim kt贸rzy pomysleli cho膰 o mnie i cokolwiek tu napisali dobrego dla mnie :-) wykupi臋 te leki spr贸buje inaczej my艣le膰,no jakos musze wydobyc si臋 z tego bagna bo mam dw贸jke dzieci, ktore na prawd臋 mnie potrzebuj膮 !Buziaki ps.wielkie podzi臋kowania da kochanej Ali,kt贸ra mnie bardzo wspiera na gg i ma duzo cierpliwo艣ci dla moich \"wymys艂ow\"

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰