Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Bianka jest silna kobieta wbrew pozorom ,pomimo l臋k贸w dziewczyna jezdzi autem ,ma 4 dzieci i jakos daje rade ,cho膰 jest okrutnie cie偶ko . Niestety nerwica to przewlek艂a choroba i trzeba sie nauczyc z ni膮 偶y膰. A poza tym swoje przeszla w zyciu ,i wcale sie nie dziwie ,ze cierpi. Co na bruk p贸jdzie , pod koscio艂 sie wyniesie ....nie .... ratuje sie jak mo偶e ... chcialabym przezyc z nerwica tyle lat co ona i jeszcze dawac rade i wierzy膰 ,ze bedzie dobrze.! Bianka trzymaj sie i wierze w Twoja poprawe na lepsze 馃尲

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Hej; ) Stres stop i chyba do klamstewka si臋 posun臋 w艂a艣nie;) dziewczyny wykupi艂am to lekarstwo. S艂uchajcie ulotka jest chyba na 10 stron. Ile dzia艂a艅 ubocznych strasznych i okropnych jest ze zacz臋艂am tylko pocz膮tek i dalej nie czyta艂am. Moja mama (znowu mama) powtarza 偶e na ka偶dym leku, nawet jakbym wzi臋艂a Aspiryn臋 jest kupa skutkow ubocznych i 偶e ulotka nie jest dla mnie tylko dla lekarza. I wiecie co mnie zastanawia najbardziej? 呕e na ulotce pisze i偶 ten lek zazwyczaj nie dzia艂a przy padaczkach przy kt贸rych s膮 wy艂膮czenia 艣wiadomo艣ci. To kurcz臋 tak jak przy mojej! Dodatkowo lekarka da艂a mi pono膰 malutkie dawki tego. I ju偶 nie wiem ... lepiej si臋 nie wym膮drza膰 bo przecie偶 to lekarz z d艂ugoletnim sta偶em, chyba wie co robi.. troch臋 si臋 mamie postawi艂am bo m贸wi臋 jej ze od jakiego艣 czasu (ok. 2 tygodni, raz tylko w zesz艂ym tyg. Mia艂am wy艂膮czenie) czuj臋 si臋 ok. I powiedzia艂am ze dop贸ki mi si臋 to znowu nie pojawi nie wezm臋 tych lek贸w. Mama zacz臋艂a oponowa膰 偶ebym zwi臋艂a a ja do niej z tekstem „ Nie ,nie b臋dziesz mn膮 manipulowa膰”.. nie obrazi艂a si臋 ale widzia艂am wyra藕nie 偶e przykro jej si臋 chwil臋 zrobi艂o;) robi臋 chyba post臋py co? :)

Udost臋pnij ten post

Liliano a co sadzisz o sobie? Za jakiego czlowieka sie uwazasz? Ja rowniez mam opinie na temat innnych osob, nie koniecznie z forum, ale z mojego srodowiska i niestety, takie opinie pozostawia sie dla siebie. Jestem pewna, ze nie powiedzialabys tego Biance w twarz. Ukrywasz sie pod postacia anonimowego forumowicza. Tez mi odwaga!

Udost臋pnij ten post

Ktos mi tu pisze, ze moje szumy uszne maja zwiazek z chora tarczyca lub bolerioza. Dzieki za te informacje, ale nie sa konieczne. Na tarczyce choruje juz kilka laty, a na bolerioze przebadalam sie w okresie wyszukiwania sobie chorob, kilka miesiecy temu. Szumy pojawily sie gdy przeszlam zalamanie nerwowe, nie spalam, nie jedlam, zylam w ciaglym strachu.... i pewnego dnia zaczelo mi cos tam piszczec. Takze, juz do tego wagi nie przykladam. Zostalam dokladnie przebadana przez lekarzy. Nic mi nie jest z punktu widzenia laryngologicznego i neurologicznego. Pozostaje mi czekac i zyc dalej, a jest coraz lepiej, tylko czasami przeszkadzaja mi gdy probuje usnac. Przez przypadek dowiedzialam sie, ze wiele ludzi tak ma. Slysza to tylko w ciszy, glownie przed zasnieciem i uwazaja ze to normalne. Nawet z tym do lekarza nie ida, ani o tym nie mowia. Tylko jak im sie przypomni, to zwroca uwage. Nie jest tak zle zeby gorzej byc nie moglo:)

Udost臋pnij ten post

Format udany:) zdrowko ja tez mam bzika jezeli chodzi o skutki uboczne na ulotkach!!! ale psycholog mowila ze producent musi o wszytskim powiadomic nawet jak takie cos stalo sie u jednej osoby tylko... na wiosne czytalam z ciekawosci ulotke tabl na gard艂o jakis takich zwyklych bez recepty....i o dziwo takie tam byly skutki uboczne ze mnie zamurowalo!:)a zawsze biore ile wlezie jak jestem przeziebiona:)

Udost臋pnij ten post

Stres stop z Ciebie te偶 m膮dra kobita. pocieszy膰 potrafisz;) to samo w艂asnie mama mi m贸wi艂a. I to pewnie jest prawda. Ulotek, my pacjenci opr贸cz dawkowania czyta膰 nie powinni艣my:) ale powiem wam 偶e jak jeszcze kilka dni temu m贸j wzrok w internecie dotycz膮cym tego leku pad艂 na wyraz skutki uboczne - psychozy to uuuu tego sie boj臋 najbardziej chyba hehe:) ju偶 w nocy ba艂am si臋, co wczesniej wspomina艂am , 偶e zbzikowa艂am;) mam nadziej臋 ze jesli kiedy艣 dojdzie do tego 偶e je wezm臋 to nie b臋dzie mi si臋 po dw贸ch dniach wydawa艂o ze jestem kr贸likiem bugsem czy cos takiego;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Emma
chcia艂am pom贸c :)

Udost臋pnij ten post

zdr贸wko nie czytaj ulotek, bo nie藕le mo偶na si臋 przestraszy膰, na mnie to dzia艂a do艂uj膮co i ju偶 ich nie czytam. A tak wog贸le to chyba mieszkamy blisko siebie ;) Dziewczyny nie ma si臋 co k艂贸ci膰, na forum zawsze znajdzie si臋 kto艣 kto b臋dzie robi艂 zament, proponuje to zlewa膰 i nie zwraca膰 na to uwagi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zament
gab mieszkasz poza krajem, 偶e zapomnialas jak si臋 pisze?:O

Udost臋pnij ten post

ktos chce usielnie sie dowiedziec miejscowosci.. ale wiadomo kto , zdrowko sie podszywa pod pomaranczke !! 偶enada!!

Udost臋pnij ten post

powiem Ci Fresh ze odk膮d funkcjonuj臋 na tym forum nikt mi jeszcze nie sprawi艂 takiej przykro艣ci twierdz膮c ze si臋 podszywam... ale przyzwyczai艂am si臋 tak do tego forum 偶e zignoruj臋 twoj膮 uwag臋..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fijakes
DRODZY FORUMOWICZE!! NAJLEPIEJ WIEM JA BO OBSERWUJ臉 JU呕 D艁UGO WASZE POSTY I DZI艢 NIE WYTRZYMA艁AM. NIE WIEM KTO SI臉 TU PODSZYWA ,ALE SI臉 NA PEWNO KTO艢 PODSZYWA OD CZASU DO CZASU. D艁UGI CZAS MY艢LA艁AM 呕E TO STRES STOP BO PO JEJ POSTACH NIEKT脫RYCH MOZNA TAK WNIOSKOWA膯. ALE JU呕 NIE WIEM NA BANK. CO WIEM NA PEWNO TO TO ZE FRESH MA NIEPOKOLEI W G艁OWIE I JEST TAK PRZYKRA 呕E NAJM膭DRZEJ B臉DZIE PO PROSTU POWIEDZIE膯 JEJ CZE艢膯. SP脫JRZCIE JAK ONA NIE SZANUJE SIEBIE BO NAPRZYKRZA SI臉 TAM GDZIE INNI NA NI膭 DAWNO RZYGAJ膭 Z DZIESI膭TEGO PI臉TRA. OD TERAZ: NIE MA TUTAJ FRESH.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fijakes
JESZCZE JEDNO FORUMOWICZE!! Z NERWICY WYSZ艁AM 4 LATA TEMU. DA SI臉!! PSYCHOTERAPIA ZDZIA艁A艁A CUDA. JESTE艢CIE WYJATKOWE BO CZYTAM WAS CZ臉STO (MAM SWOICH ULUBIE艃C脫W ALE MOZE NIE ZDRADZ臉 KT脫RYCH). TRZYMAJCIE SI臉 MOCNO!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alina z krakowa
nerwica zawsze powraca w ciezkich chwilach i wcale sie z niej nie wyleczy艂as .wiem co pisze bo mam j膮 juz 13lat i po 10latach wrocila !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psycholog m贸wi ze
je偶eli kto艣 chodzi do psychologa rok lub dwa lata bez efektu, to znaczy, 偶e 藕le trafi艂. Je偶eli nie czuje si臋 lepiej po dw贸ch, trzech miesi膮cach terapii, to znaczy, 偶e nie jest to dobrze prowadzona terapia.

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 dziewczynki. Dzi艣 zobaczy艂am jak wiele os贸b ma problemy z nerwic膮, l臋kami, stresem. A sami wprowadzamy si臋 w taki nap臋d, konsumpcyjny styl 偶ycia i po艣piech. Dzi艣 w mojej pracy wywi膮za艂a si臋 dyskusja o lekach - okaza艂o si臋, 偶e prawie wszyscy bior膮 jakie艣 uspokajaj膮ce tabletki, a niekt贸rzy leki przeciwdepresyjne, cho膰 mam o wiele spokojniejsz膮 pracy w por贸wnaniu do poprzedniej. Co ciekawe, prawie nikt nie korzystal z pomocy psychoterapuety, a ja uwa偶am, 偶e warto. Zawsze mo偶na spojrze膰 na wszystko z innej perspektywy.:) Mi aktualnie nie dokucza nerwica, ale potworne b贸le plec贸w. W weekend p艂ywa艂am troch臋 i by艂o lepiej, ale od poniedzia艂ku siedze na ty艂ku, garbi臋 si臋 i doskwiera mi kr臋gos艂up. Chyba wybior臋 si臋 z tym do lekarza. Pozdrawiam Was wszystkie. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psycholog m贸wi ze
wszystko,co robione w niezgodzie z w艂asnym a'ja",mo偶e przynie艣c wi臋cej szk贸d ni偶 korzy艣ci. No,ale psychoterapia jest d艂ugotrwa艂a,cz臋sto nierefundowana w NFZ,zag艂uszana przez chciw膮, tradycyjn膮 medycyn臋 i przez to zepchni臋ta z listy ofert s艂uzby zdrowia. Nic doda膰,nic uj膮膰.

Udost臋pnij ten post

no tak zdrowko, ale latwo napisac:) a gorzej w praktyce... :) neonerw dobrze ze to napisalas ze dowiedziaas sie ze prawie wszyscy biora cos na uspokojenie:)to tak troche podbudowuje ze nie jest sie samym. U mnie znow ten przeklety zespo艂 jelita daje mi w kosc, no ale mam nadzieje ze jakos objawy sie zmniejsza tak ja to bylo rok temu i ze sie znudze przejmowaniem moim brzuszkiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hipohondryczka
witam. pisze do was z prosba ..... wpisalam nowy temat-wyznania hipohondryczki. jest to dla mnie bardzo wazne bo nie potrafie sobie z tym poradzic.... czy ktos z was zechcialby wejsc na moje forum i zerknac? moze ktos by mi pomogl.....z gory dziekuje

Udost臋pnij ten post

stres-stop widze ze teraz ty jestes pod obstrza艂em ale nie przejmuj sie dziewczyno nie czytaj tych durnowatych wypowiedzi przypomnij sobie jak ja mia艂am w styczniu to samo z brzuchem i nic dok艂adnie 6 miesiecy mnie to trzyma艂o dopuki nie zrobi艂am badan ......po badaniach tydzien i wszystko ustapi艂o teraz zn贸w mi to weszlo do serducha i trzyma juiz drugi miesi膮c ......no ale tu nawet pozalic sie nie moge bo od razu bedzie atak .....wi臋c dusze to w sobie ........ Pozdrowionka dla przychylnych i wspomagajacych mnie os贸b .........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hipohondryczka
bianka_120 mam tak samo . najpierw stres i nerwy.... bol nie do wytrzymania a potem kiedy lekarz powie ze jest ok- wszystko przestaje i jest git.

Udost臋pnij ten post

Juz prawie 15, dzionek jakos mina艂 bo mialam troche do pozalatwiania i nawet wszystko bylo ok jak wyszlam:) ale jeszcze pol dnia przed nami wiec zobaczymy... zaczelam znow czytac ksiazke jak przestac sie martwic i zacz膮c 偶yc:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hildur
do lekarza stres stop bo to nie ma zart贸w z brzuchem , to na pewno cos sprawy kobiece , a ty juz mialas problem

Udost臋pnij ten post

kochane cmokaski dla was muaaaaaa walczyc nie poddawac sie . Ja, po przeanalizowaniu swojego 偶ycia , przyjrzeniu si臋 moim unikom przed rzeczami nowymi, kt贸rych si臋 ba艂am wola艂am je omija膰 , nie stawia膰 im czo艂a, nie dziwi臋 si臋, 偶e wszystkie niewykorzystane przeze mnie okazje do nauczenia sie odwagi dopad艂y mnie jako SUMA WSZYSTKICH L臉K脫W , schowanych gdzie艣 we mnie, w momencie, gdy by艂am najs艂absza. JA NE MAM W膭TPLIWO艢CI, 呕E NERWIC臉 ZAWDZI臉CZAM SOBIE.

Udost臋pnij ten post

przytocz臋 par臋 zda艅 z ksi膮偶ki , pt.'Samoleczenie pot臋g膮 pod艣wiadomo艣ci:" B Fongerbilda.Chodzi艂o tam o kobiet臋 , choruj膮c膮 na zapalenie gard艂a .Gdy uzdrowiciel przeanalizowa艂 z ni膮 pow贸d emocjonalny, dla kt贸rego mog艂a zachorowa膰, okaza艂o si臋, 偶e ma problemy z przyg艂upi膮 szefow膮 w pracy, kt贸rej biurow膮 pomoc膮 nie chce ju偶 dalej by膰.Po wyrzuceniu z siebie z艂o艣ci poczu艂a ulg臋 i uspokojenie.(teraz ju偶 wiem, co mam robi膰 i jak post臋powa膰). Pomoc w u艣wiadomieniu pacjentce pod艣wiadomej przyczyny choroby gard艂a ,pozwoli艂a na wyeliminowanie go automatycznie.U艣wiadomienie i poznanie przyczyny (emocjonalnej, psychologicznej) naszych dolegliwo艣ci MA NATYCHMIASTOWY EFEKT LECZNICZY. 艢WIADOMO艢膯 I WGL膭D LECZY..

Udost臋pnij ten post

Jeste艣my KIM艢 WI臉CEJ NI呕 RO艢LINAMI, 呕EBY WEGETOWA膯 Z DNIA NA DZIE艃 , od l臋ku do l臋ku, od b贸lu do b贸lu. Musimy wykroczy膰 poza te objawy, nawet gdy si臋 boimy, bo pozostaniemy w nich przez reszt臋 偶ycia. Dop贸ki tylko si臋 ba艂am, nic si臋 nie zmienia艂o, :LECZ GDY NAPRAWD臉 POSTANOWI艁AM CO艢 ZMIENI膯 ,ZNALAZ艁Y SI臉 SPOSOBY , LUDZIE, KSI膭呕KI i posz艂am do przodu. Ba艂am si臋 ale medytowa艂am, 膰wiczy艂am, stosowa艂am techniki oddechowe (pomimo obecno艣ci leku), na okr膮g艂o skupia艂am si臋 na MI艁O艢CI, bo to lepsze od skupiania si臋 na l臋kach, b贸lu itp

Udost臋pnij ten post

1)apatia - op贸r przed odczuwaniem , przyt臋pienie swojego JA, strach : afirmacja : bezpiecznie jest odczuwa膰 , otwieram si臋 ku 偶yciu.Teraz jestem ch臋tna prze偶ywa膰 偶ycie. 2)bezsenno艣膰 -strach, nie ufanie biegowi 偶ycia, poczucie winy, napi臋ci. Afirmacja : Z Mi艂o艣ci膮 uwalniam dzie艅 i w艣lizguj臋 si臋 w spokojny sen, wiedz膮c, 偶e jutro zatroszczy si臋 samo o siebie. 3)biegunka .- strach, poczucie odrzucenia, uciekanie od 偶ycia .Afirmacja : moje pobieranie. przyswajanie i wydalanie s膮 w doskona艂ym porz膮dku.Jestem w pokoju z 偶yciem. 4)bolesnes kurcze -t臋sknota za Mi艂o艣ci膮, za przytuleniem .Afirmacja :Kocham i aprobuj臋 siebie.Jestem kochaj膮cy i wart kochania .Wzbudzam Mi艂o艣膰. 5)skurcze w brzuchu - strach, zatrzymywanie biegu rzeczy, odmowa , by p艂yn膮膰 wraz z prze偶yciami.Afirmacja : Ufam biegowi 偶ycia,.Jestem bezpieczny 6)chroniczne choroby - odmowa zmiany, strach przed przysz艂o艣ci膮, nie czucie si臋 bezpiecznym.Afirmacja : Ch臋tnie zgadzam si臋 zmienia膰 i rozwija膰.Teraz tworz臋 bezpieczn膮, now膮 przysz艂o艣膰.. 7)dreszcze - skurcz psychiczny, wyci膮gane si臋 i 艣ci膮ganie, pragnienie odwrotu " zostawcie mnie w spokoju". Afirmacja : Jestem bezpieczny i zabezpieczony w ka偶dej chwil.Mi艂o艣膰 otacza i ochrania mnie.Wszystko dobrze. 8)gard艂o -(problemy) - niezdolno艣膰 do m贸wienia za siebie , po艂kni臋ty gniew, zduszona , tw贸rcza indywidualno艣膰, odmowa zmiany swojej postawy. Afirmacja : Nic nie szkodzi ha艂asowa膰.Wyra偶am siebie swobodnie i rado艣nie.M贸wi臋 za siebie z 艂atwo艣ci膮.Wyra偶am swoj膮 tw贸rcz膮 osobowo艣膰.Jestem ch臋tny zmianom. 9)艣ci艣ni臋te gard艂o "klucha" w gardle -strach, nie ufanie procesowi 偶ycia .Afirmacja ; Jestem bezpieczny.Ufam, 偶e 偶ycie tutaj jest dla mnie.Wyra偶am siebie swobodnie i rado艣nie. 10)b贸le g艂owy - ujmowanie wa偶no艣ci swojemu Ja (pomniejszanie siebie), krytykowanie siebie , strach.Afirmacja : Kocham i aprobuj臋 siebie.Widz臋 siebie i to, co robi臋 oczami Mi艂o艣ci.Jestem bezpieczny. 11)zawroty g艂owy - niesta艂e , rozproszone my艣lenie, odmowa przyjrzenia si臋 czemu艣 dok艂adnie. Afirmacja : Jestem g艂臋boko spokojny oraz skupiony na 偶yciu.Bezpiecznie jest dla mnie by膰 偶ywym i radosnym. 12)b贸le migrenowe - niech臋膰 do bycia kierowanym , opieranie si臋 przep艂ywowi 偶ycia , seksualne obawy.Afirmacja : Odpr臋偶am si臋 i wchodz臋 rozlu藕niony w przep艂yw 偶ycia i pozwalam 偶yciu zapewni膰 mi wszystko, czego potrzebuj臋, 艂atwo i wygodnie.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰