Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 pieczareczkaa

grzybica uk艂adu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

edsonik kto艣 poda艂 link do strony na kt贸rej jest przepis na amylojodyn臋 ale ta strona jak dojdzie si臋 do ko艅ca to si臋 zawiesza wi臋c poda艂am skr贸cony z niej przepis na 30 stronie forum jak si臋 nie dochodzi to ko艅ca to mo偶na przeczyta膰 o leczniczym dzia艂aniu jodu http://sci.pam.szczecin.pl/~fasting/download /JOD.DOC jeszcze dodam 偶e njapierw napi艂am sie jodyny - pare kroli rozpuszczonej w wodzie i mnie troche piek艂o, po amylojodynie wszytko oki

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
ludi a jak poszorujesz j臋zyk jakims antyseptykiem to ci osad nie zejdzie? nie wiem jak u Ciebie to wygl膮da, bo ja nie mia艂am nad偶erek, wybroczynitp tylko ochydnie bia艂y j臋zyk i po intensywnym szorowaniu na chwile schodzi艂o a ja wczesniej mia艂am najbardziej zajete migda艂y, nabrzekni臋te, bia艂e i 偶贸lte o zmiennym aromacie mi wci膮z wychodzi艂o , no iten nieswierzy oddech tez towrzyszy艂, p艂yny do p艂ukania ust stosowa艂am kilka razy dziennie a dzisiaj zajrza艂am i krypty w migda艂ach czy艣ciutkie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
piecareczko w sumie mam bialy tylko srodkiem ,taki przypruszony lekko po bokach zlaszcza rano ,bo potem lepiej jest a z ta jodyna to pytam dlatego ze ja mam problemy krtaniowo gardlowe ,chrzakanie itp i boje sie ze to np moze podrazniac ,nie pali Cie po tym gardlo ? no i jeszcze jedno ja leczylam sie na tarczyce/niedoczynnoosc potem przeszla w nadczynnosc ,nie wiem jak sie ma zazywanie jodu do tego ,mam oprocz tego 2 guzki na tarczycy,lekarka od grzyba mowi mi ze czesto ludziom one znikaja po przeleczeniu grzybicy ,hmm moze u mnie tez zniknom

Udost臋pnij ten post

LUDI dzieki, bede ci wdzieczna za ten imail,ja mam podobny problem z dentysta jak ty, tez moj jezyk nie jest idealny, jak bralam lek na grzyba to ok,a jak nie biore, to jest oblozony,i tez sie wstydze, wlasnie myslalam juz myc jezyk przed wizyta, ale z drugiej strony, chyba nalezy powiedziec lekarzowi,mam problem tez ze znieczuleniem, pierwszy moj objaw nietolerancji na leki objawil sie wlasnie u dentysty, okropnymi palpitacjami i trzesawka po znieczuleniu,ja sie wybieram juz od kilku miesiecy i jakos tak zwlekam, ale trzeba sie zebrac i isc i trudno jakos to bedzie EDSONIK no to watrobka niezle, to sie ciesze, to szukaj kogos i zabieraj sie za jakis lek na grzyba,a z powodu asso nie szuka lekarz, dlaczego tak sie podwyzszylo, to nie jest czasem badanie, ktore podwyzszone jest przy chorobie reumatycznej?i wazne, ze te nadnercza masz ok pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

pieczareczka podziwiam cie jestes bardzo odwazna, nie boisz sie i potrafisz wszystko wyprobowac, gratulacje z mojej strony

Udost臋pnij ten post

\"dzieki dobra kobieto \" A prze bardzo jasnie panienko, 5 gr drewnianych sie nalezy :-) Mysle, ze dentysci gorsze rzeczy musza ogladac a uwazam ze poprostu dentysta powinien wiedziec z czym ma do czynienia. Zreszta biorac pod uwage nastawienie wiekszosci medykow do problemu pomysli co najwyzej ze cos sobie ubzduralas, a jak swiadoma to bedzie Ci skrupulatniej dezynfekowala przed plombowaniem. Szorowanie nie zawsze zdaje egzamin. Na tym etapie moze jezyk byc bialy wskutek zakwaszenia, zlego skladu flory, to juz moze nie byc grzybica. Co do jodowanie sie od srodka mam ten sam zgryz co ty Ludi, troche hamuje mnie moj kumpel Hashimoto. Tyle sie nasluchlam ze jod nie dla \'nas\"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
AN DY wlasnie ja tez wiele czytalam i dowiadywalam sie o tej jodynie/moja babcia leczyla nia sama tarczyce ,nigdy nie miala zadnych badan ,wachala ja i smarowala z tego co pamietam ,ale wole jej zeszlo ,tylko ze ja bym sie jednak bala ,moja mam leczyla sie jodem radioaktywnym u bardzo dobrego lekarza wojskowego o specjalizacji medycyny nuklearnej/tak to sie zdaje sie kosmicznie nazywalo ,albo medycyny jadrowej ,no nie pamietam ,mniejsza o to ,on pewnie mialby rozeznanie na ten temat co do jezyka to dalej podraze,moj jest ze tak powiem kropkowano-bilay ,cos jakby szron miejscami poproszyl ,nie kozuch tylko takie dziwne poproszone gdzies niegdzie miejsca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
KINGA wyslalm Ci maila ale nie wiem cos mi sie od wczoraj z poczta dzieje ,ciagle mam problemy z polaczeniem z serwerem ,nie zdziw sie jak dostaniesz kilkanascie tych samych emaili ,bo tyle razy probowalam wyslac wrrrrr

Udost臋pnij ten post

KInga to nie odwaga do desperacja, p贸艂艣rodki mnie nie wyleczy艂y a choroba za bardzo mi dokuczy艂a oddali艂a od 偶ycia dosz艂o do tego 偶e zazdro艣ci艂am emerytom (ludziom dwa razy starszym od siebie) sk膮d maja tyle energii... a efekt贸w ubocznych tarczyca etc. si臋 nieboj臋- lekarze walili mi latami leki kt贸re maj膮 stokro膰 wi臋cej efekt贸w ubocznych ecorton, orungal i kupa innych Ludi to nie masz tak 藕le z tym j臋zykiem, ja mia艂am duzo gorzej ca艂y by艂 w mchu bia艂ym, ja szorowa艂am j臋zyk codziennie a delikatnie jak Ty ma wile ludzi dla dentysty to norma wi臋c smia艂o id藕

Udost臋pnij ten post

LUDI jeli chodzi o tarczyce +jodyne staralam sie kiedys duzo wyszukac i zdania sa rozbiezne jesli chodzi o stosowanie lub nie w przypadkach nadczynnosc/niedoczynnosc ale prawie ze zgodnie wszyscy pisza ze przy Hashimoto raczej nie suplementowac. Ale... Ale teraz leczac grzybice bralam dlugo chlorelle a ona zawiera troche jodu (dzienna zapotrzebowanie jest ponoc 150 mcg a ja w samje chlorelli bralam ok 7.5 mcg, musze policzyc ile jest w tych zalecanych 150 ml amylojodku) i ... jak moze wiesz z moich postow nie tylko ze nie zaszkodzilam sobie ale dzieki Se, branemu dodatkowo spadly mi antyciala i biore ok 40 % poprzedniej dawki hormonow. Jezorem sie nie przejmuj, z tego co piszesz to wyglada calkiem przyzwoicie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
pieczareczka ,AN DY no tak ale ja caly czas biore antymyko ,wiec moze to na tym jezyku to rzeczywiscie od zakwaszenia nie wiem oprocz tego wciaz robia mi sie jakies nie wiem co to jest zajady mini ,czy nadzerki w jamie ustnej i na wargach ,nie wiem czy to z braku witamin ,czy od grzyba ,no nie rozumiem tego ,jedno mi schodzi pojawja sie nastepne/niepokoi mnie to dlatego ze biore leki na grzyba ,AN DY wychodzilo Ci cosik takiego w trakcie leczenia antymyko?

Udost臋pnij ten post

EDSONIK tak, ale zobacz pisze, ze jezeli podejrzewa sie chorobe reumatyczna lub zapalenie klebuszkow nerkowych, zaleca sie wlasnie badanie aso,co jeszcze przypomnialo mi sie, moja corka robila takie badanie wlasnie, bardzo bolaly ja nogi, robila jej doktorka przeswietlenia, ogolne wyniki krwi, a potem skierowala ja jeszcze na aso, bo podejrzewala,ze ma reumatyzm, podejrzewala u niej reumatyzm, dzieki bogu wynik byl ok,cora przez lata miala ciagle anginy, tak naprawde dopiero od kilku miesiecy ma spokoj, wiele razy chcieli jej wyciac migdaly, ale sie nie zgodzilam, przeczytalam twoj link i przyszlo do glowy, skad pamietam to badanie,skads musisz miec takie podwyzszenie ludi nie mam od ciebie nic,narazie nic nie doszlo

Udost臋pnij ten post

Kinga, no wlasnie ja z gardlem tez ciagle mam jazdy, no i te bole miesni, kregoslupa nog tez czasem, ze musze sie polozyc. Zapalenie reumatyczne to choroba autoiunogliczna. Od dzisiaj zaczynam lykac Ac zymes, ktos tu lykam 1 tabletek na 10 kilo swojej wagi...

Udost臋pnij ten post

EDSONIK tak czytam ten link i zastanawiam sie, dziwne, bo jest odwrotnosc niz jest podane, moja corka miala anginy non stop, nieraz co miesiac,wyszedl jej nawet strepto.. w wymazie z gardla i kiedy aso miala badane po infekcji oczywiscie, wyszedl jej wynik idealny, ty natomiast nie miales zadnej anginy ani podobnej infekcji ostatnio i aso wychodzi ci ogromne, to dziwne nie? wiec co albo medycyna nie wie jeszcze wielu rzeczy, czasem sie myli, jak wystepuje jakas sprzecznosc u pacjentow, to lekarz zazwyczaj nie wierzy nigdzie to nie zostaje odnotowane, a jednak wiele rzeczy niewytlumaczonych pozostaje, to moze masz jednak reumatyzm o ktorym nie wiesz?albo przy jeszcze jakiejs innej chorobie to aso wychodzi wysokie tylko przy jakiej?

Udost臋pnij ten post

no tak masz te bole gardla, zapomnialam, ze czesto pisales ze boli cie gardlo, pisal o tym ac-zymes facet,ktory sie wyleczyl tym probiotykiem i czosnkiem,i tez wiele lat sie leczyl i pisal, ze byl wrak nie do poznania,tu we francji nie ma chyba tego probiotyku musze spytac, a co zdeczydujesz sie na lek na grzyba? przy grzybicy tez bardzo boli gardlo i czesto i sa te etapy jakby grypy

Udost臋pnij ten post

ludi jak jeste艣 na diecie to mozesz faktycznie miec brak niekt贸rych witamin, ja tak kiedy艣 mia艂am sprawdzony pewniak 偶e B mo偶e powodowac tego typu problemy, ale nie tylko. Mi kiedy艣 przepisywa艂 lekarz A i E ale bardzo nie pomog艂y , nawet robione masci z tymi witaminami , chyba najlepiej jak dostarczone s膮 w pokarmie, t艂uszcze nienasycone te偶 trzeba bra膰 pod uwag臋 kasze, tran lub t艂uste ryby, siemi臋 to mi pomog艂o na sk贸rne problemy i dlatego to podstawa mojego menu .

Udost臋pnij ten post

kinga, chce wytrzymac jeszcze tydzien (tyle trwa to badanie), bede mial podkladke z wynikami i wtedy dostane konkretna recepte albo mnie dadza do szpitala gdzies, bo chce juz brac cos konkretnego na tego grzyba. we wrzesniu mialem przeciez infekcje zdychalem, pobralem wymaz z gardla wtedy na bakterie, ale nic nie wyszlo. chyba, ze pobrano mi na beztlenowe, a strep. zalicza sie do tlenowych glownie (sprawdze w diagnostyce).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
ed ja jak mialam zaawans grzybice 3 dni przed diagnoza w polsce,lekarka na wyspach stwierdzila angine i dostalam jeszcze raz antybiotyk ,po ktorym moj stan byl oplakany,nie daj sobie wcisnac antybiotyku bo doprowadzisz do sepsy

Udost臋pnij ten post

ludi ja tez mia艂am non stop nadzerki ust ,byle ma艂e zachaczenie i robi艂a si臋 wielka rana latem nie mog艂anm je艣c owoc贸w bo balam sie ze zachacze skorka o dzias艂a i znowu problem i mimo to obrzydlistwo mnie lapalo .Nie pomagaly sachole, aftiny i inne specyfiki .Ma艂o tego mia艂am r贸wnie偶 stany podgor膮czkowe i tak jak przy grypie b贸le kosci i 艂amanie ca艂ego cia艂a.Lekarz zapisa艂 nystatyn臋 i powiem ci ze po p贸lrocznym cierpieniu nadzerki ustapi艂y i teraz jestem na MO , probiotykach , diecie itd.B贸le gard艂a ustapi nie wiem na jak d艂ugo ale nadzerek nie mam od 3 miesiecy :):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
taaaa,tylko ze ja nawet w najwiekszym ataku gribow nie mialam tego ,pojawilo mi sie od jakiegos czasu ,po tylu m=cach leczenia,nie wiem co juz mam o tym myslec

Udost臋pnij ten post

hm.....moze jak mowia dziewczyny brakuje ci witamin >PRzypominam sobie ze bralam witaminy z grupu B i biofer (zelazo) mamy tak膮 diet臋 ze moze brakuje niektorych witamin , spr贸bj i zaaplikuj sobie zelazo i B , zreszta ja caly czas lykam zelazo ,magnez ,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asienia 77
Edsonik, z tego co pami臋tam z okresu moich bada艅 reumatologicznych, to ASO ju偶 nikt nie robi, bo jest podobno niemiarodajny. Dobry reumatolog, do kt贸rego w ko艅cu trafi艂am, bra艂 pod uwag臋 morfologi臋, kt贸r膮 analizowa艂 bardzo wnikliwie, OB, CRP (bia艂ko ostrej fazy) i przeciwcia艂a przeciwj膮drowe. Poniewa偶 wszystko by艂o w normie, a ja nie mia艂am sztywno艣ci porannej staw贸w i opuchlizny, stwierdzi艂, 偶e to nie choroa reumatologiczna. W ko艅cu, po p贸艂 roku w艣ciek艂ego b贸lu staw贸w, kr臋gos艂upa, czasem stan贸w podgor膮czkowcych, zrobiono mi wymaz z gard艂a i okaza艂o si臋, 偶e mia艂am bakteri臋 o wdzi臋cznej nazwie Burkholderia cepacia (czy jako艣 tak :-)). dosta艂am wtwdy antybiotyk i po tygodniu wr贸ci艂am do pionu. a wcze艣niej my艣la艂am, 偶e umr臋 z powodu b贸lu staw贸w. konstatacja: ten wymaz z gard艂a warto zrobi膰... LUDI, AN DY piszecie o j臋zyku: ja te偶 mam taki, na 艣rodku czasem cie艅sza, czasem grubsza bia艂a smuga, po bokach taki 艣nie偶ek, ale ju偶 od dw贸ch m-cy 偶adnych ran, 偶adnego b. grupego ko偶ucha. Czy偶by sz艂o ku dobremu??? Dzi艣 by艂am na badaniu tym tajemnym ustrojstwem i okazuje si臋, 偶e ca艂y przew贸d pokarmowy w normie, co ja zreszt膮 te偶 czuj臋. o dziwo, wysz艂o, 偶e stawy mam troch臋 podra偶nione (przed badaniem nie przyna艂am si臋, ale jestem podzi臋biona i bol膮 mnie stawy, od czasu mojej Bulkolderii moje stawy sa os艂abione), wi臋c chyba ta aparatura prawd臋 m贸wi. Zasygnalizowa艂am problem moich przdszkolnych owsik贸w i dosta艂am na paso偶yty podobno super 艣rodek: Vernikadis (ojca Grzegorza). Moja dr, kt贸ra te偶 jest pediatr膮, po przeleczeniu Pyrantelum (standardowy lek na owsiki, te偶 go brali艣my w domu), poleca w艂a艣nie to, podobno super skuteczne. si臋 oka偶e... piszecie o tej jodynie, mo偶e si臋 w ko艅cu skusz臋. ci膮gle my艣l臋 te偶 o orzechu. czy w dalszym ci膮gu u os贸b, kt贸re go za偶ywaj膮, efekt jest tak 艣wietny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 An_Dy
LUDI sama pisalas wczesniej ze nie jestes trawozerna wiec moze rzeczywiscie to brak witamin. Mozesz rzecz jasna lykac piguly ale spece twierdza, ze to w zasadzie stracone pieniadze bo tak naprawde sa kiepsko wchlaniane. Ja tego nie mialam ale ja zjadam nie miseczke ale miche salaty (mieszanke roznych jarzynek z zielona). Poza tym nie zapominaj ze zaczynaja ci sie pojawiac gniazdka-ranki opuszczone przez grzybnie a wtedy latwiej zainfekowac. Moze plucz buzie woda z nad glinki (jest b. bakteriobojcza), wg mnie duzo lepsza od wszystkich komercyjnych plukanek ust.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
AN DY Twoja teoria pokrywa sie z ta z gogli/kopie od godziny/od 3 dni wcinam salaty,juz mi nawet zaczely smakowac ,zwlaszcza jak dodam oliwki,kupie sobie jutro tran i te glinke,dobry pomysl z tym plukaniem ,dzieki wielkie,nawet jakos udalo mi sie przelamac do kapusty pekinskiej ,pol glowy skroilam plus pomidorek ,cebulka ,czosnek ,oliwki oczywiscie ,chyba to polubie,musze ,musze ,musze ,wszedzie pisza o tej wit b ,ze niedobory i ble ble,a ja sobie pokojarzylam ze mi sie to zaczelo odkad nie jem mlecznych/drogi oddechowe mi sie czyszcza lepiej bez tych krowich specjalow ale widac duzo tam bylo witaminy b ,no chyba ze zbieg okolicznosci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 An_Dy
Pamietaj ze zielenina nie dostarczy ci vit. B. Dobrym zrodlem dopuszczalnym dla nas jest szczegolnie tunczyk jak wlasnie znalazlam w wiki lub jaja. Ups, a ja codziennie wcinam kanapki z tunczykiem natura czyli z wody (:-P czyli rzecz jasna z puszki). Wcinaj z kanapkami albo zrob sobie salatke z tunczykiem. Smacznego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
AN DY super dzieki mam nadzieje ze znajde jakiegos w puszce naturalnego bez badziewja ,moze jak bede czesto jesc to chociaz kilogram przytyje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 An_Dy
Poniewaz znasz ang nie bede tlumaczyc: Vitamins B1 and B2 are found in cereals and whole grains. B1 is also found in potatoes, seafood, and kidney beans. B2 is found in enriched bread, and green leafy vegetables. Vitamin B3 is found in fish, chicken, nuts, whole grains, and dried beans. Vitamin B5 is found in almost all foods. Fish, chicken, wheat germ, bananas, and dried beans are good sources of vitamin B6. Vitamin B7 is manufactured by intestinal bacteria and is also present in ... egg yolks, .... and grapefruit. Green leafy vegetables, nuts, peas, dried beans, and...contain vitamin B9. Vitamin B12 is found in eggs, poultry, shellfish, ...... Wycielam co nam zabronione. Jak widac wciaz mnostwo zostaje jako zrodla roznych vit B. ((calosc http://www.cancer.org/docroot/ETO/content/ETO_5_3X_Vitamin_B_Complex.asp )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
no kurcze przypomnial mi ten artykul o owocach morza wlasnie ,tu w Polsce mozna o nich zapomniec ,a to jest rzeczywiscie mysl ,uwielbiam krewetki ,doo salatek pasuja jak nic ,tylko do tych fasoli musze sie jeszcze przekonac jakos

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰