Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość NEVERSAYNEVER
Witajcie. Na HSG byłam w czerwcu. Tak to badanie sprawdza drożność. W tym celu wypełnia się jajowody specjalnym płynem (kontrastem) i robi zdjęcie RTG. Jeśli są drożne to płyn swobodnie wypływa, natomiast jeśli występują jakieś niewielkie zrosty to kontrast (ponieważ jest pod ciśnieniem) powinien je usunąć. Teoretycznie więc łatwiej zajść w ciążę bo jajowody są jakby "czystsze" Miłego weekendu.

Gość NEVERSAYNEVER
Jeśli chodzi o mnie, to pomimo intensywnych starań po HSG nie udało się zajść. Jajowody są drożne a macica tyłozgięta, co jednak zdaniem mojego ginekologa nie może być przyczyną problemów. Zatem dalej szukam przyczyny w między czasie łykając wiesiołka i castagnusa. No i nie ustaję w staraniach ;)

neversaynever napeewno się uda... a co to jest to tyłozgięcie?? dużo osób to ma co? buziaki i miłego wekendziora :D

Witam!!! U mnie też moja gin napisała że mam tyłozgięcie...Nie wiem od czego to zależy! Dzisiaj dostałam @ i zaczęłam łykać wiesiołka.Teraz to dopiero się na faszeruje tymi tab.Biorę:2 tab.rano castagnusa ,3xdziennie 1 tab.wiesiołka ,1 tab. rano kwasu foliowego. Kwas foliowy łyka i mój Tomek bo podobno pobudza plemniki! A i jeszcze co ranek o tej samej godz.mierzę sobie temperaturę!!!! Kurcze musi się udać!!!!Tyle wkładam w to pracy... Miłego weekendziku dziewczyny,Pozdrawiam!

Gość NEVERSAYNEVER
Cześć. Tyłozgięcie to, cytując mojego ginekologa "określenie w jakim położeniu znajduje się macica", może być jeszcze przodozgięta. Podobno prowadził wiele ciąż kobiet z tyłozgięciem i jego zdaniem nie ma to żadnego przełożenia na problemy z poczęciem. Poza tym w ciąży macica zwykle wraca do naturalnego położenia. Podobnie ja Ty Izo łykam masę tego :/ ale nie tracę wiary, że kiedyś się uda w końcu zajść :) Pozdrawiam.

ja już dziewczynki łykam tylko folik i vita-miner z luteiną.. odstawiłam wiesiołek na ten jeden cykl żeby porównać.. ostatnio mój cykl szalał po wieśku.. wydłużony i śluz wkurzający ( biały metny z domieszką przeźroczystego - tj. wiesiek rozrzedzał) i narazie wyluzowalam . a po castagnusie cykl mój trwał 46 dni wiec wogole...

Cześć!Ja dopiero zaczęłam brać wiesiołka i jeszcze nic nie zaobserwowałam ,ale i tak tą kurację 3 miesiące dotrwam do końca z castagnusem.

Gość NEVERSAYNEVER
Ja podobnie jak Iza, castagnusa dopiero zaczynam więc nie wiem jak na mnie zadziała, zresztą tak samo jak wiesia [fajnie go nazwałaś Eluś] :-) Folik również łykam, do tego witaminę a+e, magnez z wit. B6, acard - ale to już od jakiegoś czasu... Magnez i witamina B6 wydłużają fazę lutealną i bierze się je dopiero w drugiej fazie cyklu, po owulacji.

neversaynever tzn że ja zestaw wit biore nie tak jak trzeba co??? bo ja biore od 1dc do końca a tam jest wit b6 i magnez na bank.. powiedz coś wiecej na ten temat...

Gość NEVERSAYNEVER
Droga Eluś. Magnez i witaminę b6 brałam przez kilka miesięcy przez cały cykl i miałam problemy z zaobserwowaniem u siebie śluzu płodnego. Zapytałam o to lekarza i powiedział żebym "przerzuciła" magnez na II fazę. To tyle. Jeśli u Ciebie ze śluzem wszystko ok, to chyba nie ma takiej potrzeby. Nie wiem, lepiej się mną nie sugerujcie, bo u mnie rezultatów brak... Teraz stawiam raczej na intuicje. Kiedyś, jakieś 1,5 roku temu brałam jeszcze luteinę od 16 d.c, na receptę od mojego ginekologa, myślę, że u mnie może być coś nie tak właśnie z fazą lutealną... No nic. Pozdrawiam ciepło.

neversaynever ja też brałam lutkę od 16dc przez 3 miesaice ale nic to nie dało :( naprawdę jestem tu już wystarczająco... nawet do pisania juz nie mam takiego entuzjazmu.. życie jest do d**y, ciągle pod górkę, człowiek tyle z siebie daje i nic z tego nie ma.. wręcz przeciwnie... 3mam kciuki kochane, co do moich staranek to mój mąż mnie zaskoczył i w sobote było dwa razy a wniedziele raz to był szczyt śluzu plodnego.. jest szansa... dzis 23dc..

Hej.No dziewczyny dziś koniec @ ...Zaczynamy staranka ,mój mąż powiedział że nie odpuści do końca cyklu codziennie będzie się starał!!!haha ciekawe co to będzie. A za was 3mam kciuki:)

Gość NEVERSAYNEVER
Trzymam za Was kciuki dziewczyny. Wiem Eluś co czujesz, też czasami już kompletnie odpuszczam... Ale później myślę o tym jak cudownie byłoby trzymać w ramionach własne maleństwo... i wtedy odzyskuje motywacje.

Gość NEVERSAYNEVER
Jednym słowem trzymamy za siebie nawzajem kciuki. Super :-)

no neversaynever ja za was też :) :D ja dziś 24dc... ale pewnie @ będzie ok 34dc bo owu była późno :O

a ja chciałam zapytać... a co z lekami które mają luteinę w sobie..?? ja kupiłam taki.. i jest to : vita-miner z luteina. czy myslicie że ona moze mieć jakieś działanie pomagające zaciążyć?? no bo czyta luteina tak bo to progesteron a to??

Elus ja mialam przepisaną luteinę przez moja gin brałam przez 10 miesięcy i jak widzisz nie pomogła ,ale może tobie się uda!:) A co do ataków to atakuje ale on mnie hehehehe:D 3majcie sie laski ,pa:)

Gość jagódka888
witam dziewczyny na to forum trafiłam wczoraj, oczywiscie całe przeczytałam. Do elus1982 pisałas ,ze kupiłas witaminy z luteiną - ta luteina poprawia wzrok, to jest inna luiteina niz ta przepisywana przez gin. Mają poprostu taka samą nazwę. Luteinę,która zawiera progesteron moze przepisać tylko gin. Natomiast ta w preparatach witaminowych jest bez recepty, bo nie jest srodkiem hormonalnym.Na pewno nie zaszkodzi ,ale wpłynie tylko na wzrok. Zyczę wytrwałosci i serdecznie Was pozdrawiam :-)

Gość nowa1983
Hej dziewczyny - i znów zaczynamy nowy miesiąc jestem przerażona jak szybko mija ten czas... Szkoda że nie da się go zatrzymać .... U mnie po staremu nadal czekam na okres postanowiłam że jak nie ruszy mnie do piątku to wybiorę się do gin.... Zażyłam nawet luteine ale jak na razie nic ,,,,,,

Nowa trzymam mocno kciuki:)Musimy być cierpliwe a na pewno sie uda!!!!Elus a co tam u Ciebie kochana co się nie odzywasz???? Miłego wieczorku...Papa:D

Gość nowa1983
Właśnie dostałam okres strasznie się ciesze..... Oby tylko badania wyszły OK

cześc dziewczynki. nie odzywałam się bo miałam zapiernicz w pracy, święta itd. Ja dziś 31dc.. brzuch pobolewa.. piersi nabrzmiałe.. i uczucie mokrości więc @@ coraz bliżejjjj

a ja dalej czekam... rano zmierzylam temp. była niższa niż wczoraj... obawiam się że dziś lub jutro @@@@@@. czekam kużwa mać już brakuje mi sił....

Gość lalalalalalalalalalalala
witajcie. i ja brałam csatagnusa bo odstawiłam anty chciałam żeby mi się okres wyregulował no i marze o dzidziusiu. niestety wsystko idzie na odwrót. pierwszy cykl na castagnusie 28 dni, drugi 30, trzeci 15, czwarty 36!!!oprócz tego leku obowiązkowo oczywiscie też wiesiołek. i chyba wszystko odstawie.przeczytałam że na pierwszej stronie któraś z was pisze o braku sluzu.też to mam. nie wiem czy to castagnus spowodował ale teraz spróbuję trochę czasu poobywać się bez tych srodków. pozdrawiam

Witam!!!!Jak tam dziewczynki???Co tak cicho,nikt nie pisze! Witamy na forum nową staraczkę!Wiesz ja biorę castagnus 2 miesiąc jeszcze nie wiem czy będę miała regularnie @ a śluzu u mnie również BRAK!!!!!!!!!!

Gość lalalalalallalalallalala
przez te najróżniejsze cykle nie jestem w stanie nic wyliczyć!strasznie mnie to irytuje. ewentualnie castagnus mi nie służy bo on obniża prolaktynę, a możliwe że mam niską. nie wiem już sama.Ale takie ładno zioło "niepokalanek" jak niepokalane poczęcie..niby niemożliwe a jednak...:-)) pozdrawiam

lalalalalalaalalalalalalalalalalala mój cykl po castagnusie 46dni :( więc go odstawiłam w tym samym miesiącu przy 37 chyba dc bo to juz była przesada. i następny cykl juz 32dni :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się