Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość O^n^A
Nie wierze w to nie mam takiego szczęścia;( Właśnie nie wiem kiedy mam:( kurczę gdyby mi sie udalo to kochane bym chyba ze szczescia OSZALAŁA:):):)

Gość aguuula
Witam dziewczyny! mam pytanko- czy owu może nastąpić ok 1,5 tygodnia przed planowym okresem? od może 4 dni co jakiś czas mam ból tak jakby w lewym jajniku. do tego śluz, ale nie jest "rewelacyjny", być może się poprawi ;) z reguły jest lepszy kilka dni przed okresem z tego co udało mi się zauważyć, ale to też nie zawsze.

Gość kasia21981
O^n^A to tak jak ja, czasami widzę śluz płodny, ale nie mam go za wiele, niektórzy mówią ze jest go dużo ale może nie wylewać się za zewnątrz :) ja też jakbym dowiedziała się , że jestem w ciąży to oszalałabym ze szczęścia :)

Gość kasia21981
aguuula owulacja jest ponoć ok 14 dni przed następnym okresem...

Gość kasia21981
Dziewczyny w sumie każda z nas jest inna, mi lekarz powiedziała, że niektóre kobiety mają dni płodne zaraz po okresie :) ale jaj no nie ?:P może my do nich należymy :)

aguuula, teoretycznie może tak być. Bóle jajników nie zawsze świadczą o wystąpieniu owulacji. Najlepiej sprawdzić za pomocą testu owulacyjnego a jeszcze lepiej poprzez usg dopochwowe, wówczas dowiedziałabyś się jakiej wielkości jest pęcherzyk, jeśli w ogóle jeszcze go masz... jesli jednak rzeczywiście miałabys mieć owu 1,5 tyg przed miesiączką to niedobrze, bo Twoja f.lutealna będzie zbyt krótka by ewentualny zarodek mógł się zagnieździć. Jeśli często odczuwasz bóle w jajnikach w tej fazie cyklu to radziłabym udać się do gina na monitoring, wtedy wszystko Ci się rozjaśni:)

Gość aguuula
do gina idę za 3 dni, może coś uda się "zauważyć" jeśli nie będzie za późno. Ja to mam wszystko na odwrót, ahhh! :/

Zora sprzedałam Ci swoje plamienia ;) W tym cyklu nie almiłam wcale (drugi miesiąc zażywania mg+b6 nie moge sie go nachwalić) Powiedzcie mi jeszcze wiecie cos o skręconych jajowodach?? a ikiedy iśc do gina, który dzień cyklu tak żeby już było jakieś jajeczka widać wiem ze to głupie pytanie, ale zawsze sie umawiałam po @

Gość O^n^A
Wanda23 ja zaczęlam drugie opakowanie magn+vit B6 na co Ci pomógł????

Wanda, ja dziś skończyłam clo. Jutro mam monitoring więc mysle że już coś tam powinno być widać. Bo w piątek nie było nic widoczne

na plamienia :) Bo ja właściwie plamiłam bez przerwy od domniemanej owulacji kilka dni przerwy i do @ i kilka dni po nim i znów I to wcale nie delikatnie. ale zaplątałam. a na cos jeszcze pomaga??, pewnie na koncentrację, a przyda mi się teraz bo się intensywnie ucze :)

aguuula jeśli rzeczywiście miałabys teraz owu to na wizycie lekarz zobaczy wylany płyn do zatoki douglasa:)

Gość O^n^A
Kochane co zrobić żeby szybciej zaciążyć:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

O^n^A, gdybysmy to wiedziały to by nas tu nie było ;) Ja teraz stawiam na stymulacje clo i narazie tylko tego się trzymam. No i monitoring też dużo daje

Wanda, idź gdzieś tak 13, 14 dc - chyba, że masz wyjątkowo wczesne owulki. Na pewno przed 12 dc byłoby coś widać tyle, że ok 14 dc powie Tobie kiedy będzie owulka - będziesz miała możliwość poobserowania czy coś szczególnego się z Tobą dzieje - to tak na przyszłość - no i będziesz wiedziała kiedy działać skutecznie.

hej dziewuszki, Nie wytrzymałam i zatestowałam, pomimo, że to dopiero 21 dc hehehe....a tak sobie obiecywałam, że nie zrobir do terminu @... widze cień cienia drugiej kreski, ale jak się domyślam, pewnie pregnyl jeszcze trzyma:( pregnyl dostałam 5 maja 5000 jednostek. za dwa di zrobie jeszcze raz....

Gość O^n^A
zuzka_1 A może tam coś/ktoś chce zamieszkać???:):):):):):):):):) Ja bym tyle dała,żeby zobaczyć ten cień cienia....

zuzka, pregnyl trzyma chyba do 10 dni. Pomyslałabym że to ,,TO'' ale test tak wcześnie Ci wyszedł. Hmmm.. Teraz wiem tyle co i Ty ;) Powodzenia!!! Trzymam kciuki

no niby wcześnie, ale 9 dc miałam poany pregnyl, więc jest średnio 10 dpo.... jakoś się nie przywiązuję do tych kresek, bo wiem, że pewnie niedługo będzie rozczarowanko:( za 2 dni zrobię kolejny i zobaczymy.... O^n^A , zobaczyć dwie kreski po pregnylu to naprawdę nie jest sztuka:) ważne, żeby zobaczyć te prawdziwe 2 kreski.....każda z nas o tym marzy....

Gość aguuula
Ja zrobiłam rano test na owu i nic, w sumie to nawet dobrze, ale dziwi mnie to że przez prawie cały cykl śluzu prawie że nie ma a ok 1,5 tyg przed okresem się pojawia :I Nie umiałam się powstrzymać i zrobiłam jeszcze przedtem test ciążowy bo pomyślałam: "a może..." no ale niestety- 1 kreska.

NICK ............WIEK......SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @ ********************************************************* ******** nowamili..............23......mazowieckie.............6. ..........16/10 HANKA81......... ..29......ŚLĄSKIE................ ....45.. .......14/5 alooooo3.............23......małopolskie/Węgry.....12.. ..........???? AOK................ .26.......wielkopolskie........... ..8............07/11 zora85...............26.......kuj-pom.............ze 3 lata??? ......8-9.06 AsiekAsiekk.........20................................... ..2.........24-28.09 Doris123.............25.......Śląskie.................. .17..........09/02 Ania85pomorskie. .25......pomorskie....... ......13....... .....18/09 aśka76...............34.......śląskie........ .ok40.............18-20/10 Kasia-Angel..... ....22.......dolnośląskie..........11 ... ........02/12 malwkami.............24.......śląskie......... ...12 .............. 27/12 betina340............30.......lodzkie.......... 14 .................1/12 asiek25...............25.......dolnoślaskie.......... ....8... .....26/12 MalgaK................32.......kuj-pom........ok.4 7..............25/12 SunnyG...............27.....mazowiecki........4.......... .........17.01 justysia88...........22.......lubelskie...........7...... ............5-7.05 katiaa85.............26..........wielkopolska......32 .............29.05 Sophia123...........24.........slaskie........4.......... ......... .18.04 Wanda23............23.........wlkp..........ok.20...... .....??..14.05?? Mgielka15985.......26........lubuskie........7........... ............???? Maluda82........ ..29.......Wlkp.............ok. 17 ................25.04?? tosik............. ..27.......śląskie..............26... .... ...........16.04 paula 26...........26.....małopolska.........ok36................ .....?? Niu82............ .29......podkarpacie........9........... .........13.03 Agaagaaga14.....30.....łódzkie............ok15......... ..........8.04 Beata06...........26.....Wklp..............23............ ........17.03.11 zuzka_1...........27......łódzkie...........20......... ...........23.05 Lovekrove .......29.......warm-mazur.....1.....................28.04.< br /> UDAŁO SIĘ!!!! MAMUSIAMI BĘDĄ: ********************************************************* *********** NICK..............WIEK.......SKĄD......ILE CYKLI...TER.PORODU ********************************************************* *********** krakowianka....29....małopolskie.....4.. .......1............8/06/2011 justynp..........31..świetokrzyskie...ok20...1.. ....1sierpien Vilia.........27.......łódzkie.......... .12..................18 sierpień 2011 asia1983..........28.....zachodniopomorskie.....7........ ...12.12.2011 mooniaaaaa123... .34........mazow........IUI..........19..... ... 26/12

A ja mam wakacje. Pisałam wam ostatnio że plamie. W macicy mam płyn po poronieniu i dlatego gin kazał odpuścić ten cykl. Mówi że to przez to bo mam tyłozgięcie macicy a oprócz tego jeszcze jej lewoskręt czy jakoś tak. Po ludzkiemu: moja macica ma tyle zakretów i wywijasów że zaległa krew jeszcze w niej jest i wydala się na raty. Dlatego mam ,,odpoczywać'' w tym cyklu a od nastepnego kolejne staranka. Ciekawe tylko co będzie z jajeczkiem z tego cyklu (dziś ma 13mm) -pewnie zamieni sie w torbiel. Jedna w ta czy tamta chyba nie zrobi różnicy ;) :P Ale za was trzymam kciuki. Niech maj nalezy do was i okaże się owocny!!

Mam nadzieje Zora, że wszystko Ci się szybko unormuje i przy następnym cyklu będziesz mogła wrócić do staranek....zresztą, pewnie przy pomocy clo i pregnylu zaskoczysz od razu:) czego Ci życzę:) i wszystko będzie dobrze tym razem, zobaczysz... Ja co prawda mam przodozgięcie, ale szyjkę też mam w lewo odchyloną, ale lekarz powiedział, że nie ma to na nic żadnego wpływu... mam dziwne kłucia w prawej stronie macicy, takie skurcze...sama nie wiem jak to określić....

zora chyba nie ma prawidłowo zbudowanej kobiet ja mam przodozgiecie i do tego nie moge przestać myślec o tym cholernym wykręconym jajowodzie Głupia jestem i tyle. A wieci tak pisałam o napadającym mnie po @ M a sama mam chcice ze szok Jak go dzisiaj dorwe to zywy nie wyjdzie :) Pieprze jakośc plemników i wszystkie inne pierdoły Za miesiąc pójde do gina (dzięki Lovekrove) a ten jest mój i bede sie seksić ile sie da i kiedy sie da zeby później w razie czego móc się przełaczyć na tryb maszynowy W ogóle nie wiem kiedy mam owu, pier.. castagnus wszystko pomieszał ostni cykl 28 dni (ze skokiem temp już 9 dnia) wcześniejsze ok.35

NICK ............WIEK......SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @ ********************************************************* ******** nowamili..............23......mazowieckie.............6. ..........16/10 HANKA81......... ..29......ŚLĄSKIE................ ....45.. .......14/5 alooooo3.............23......małopolskie/Węgry.....12.. ..........???? AOK................ .26.......wielkopolskie........... ..8............07/11 zora85...............26.......kuj-pom.............ze 3 lata??? ......8-9.06 AsiekAsiekk.........20................................... ..2.........24-28.09 Doris123.............25.......Śląskie.................. .17..........09/02 Ania85pomorskie. .25......pomorskie....... ......13....... .....18/09 aśka76...............34.......śląskie........ .ok40.............18-20/10 Kasia-Angel..... ....22.......dolnośląskie..........11 ... ........02/12 malwkami.............24.......śląskie......... ...12 .............. 27/12 betina340............30.......lodzkie.......... 14 .................1/12 asiek25...............25.......dolnoślaskie.......... ....8... .....26/12 MalgaK................32.......kuj-pom........ok.4 7..............25/12 SunnyG...............27.....mazowiecki........4.......... .........17.01 justysia88...........22.......lubelskie...........7...... ............5-7.05 katiaa85.............26..........wielkopolska......32 .............29.05 Sophia123...........24.........slaskie........4.......... ......... .18.04 Wanda23............24.........wlkp..........ok.20...... .....??..10.06?? Mgielka15985.......26........lubuskie........7........... ............???? Maluda82........ ..29.......Wlkp.............ok. 17 ................25.04?? tosik............. ..27.......śląskie..............26... .... ...........16.04 paula 26...........26.....małopolska.........ok36................ .....?? Niu82............ .29......podkarpacie........9........... .........13.03 Agaagaaga14.....30.....łódzkie............ok15......... ..........8.04 Beata06...........26.....Wklp..............23............ ........17.03.11 zuzka_1...........27......łódzkie...........20......... ...........23.05 Lovekrove .......29.......warm-mazur.....1.....................28.04.< br /> UDAŁO SIĘ!!!! MAMUSIAMI BĘDĄ: ********************************************************* *********** NICK..............WIEK.......SKĄD......ILE CYKLI...TER.PORODU ********************************************************* *********** krakowianka....29....małopolskie.....4.. .......1............8/06/2011 justynp..........31..świetokrzyskie...ok20...1.. ....1sierpien Vilia.........27.......łódzkie.......... .12..................18 sierpień 2011 asia1983..........28.....zachodniopomorskie.....7........ ...12.12.2011 mooniaaaaa123... .34........mazow........IUI..........19..... ... 26/12

Wandzia, Ja odkąd biorę mg + b6 z cykli 32-34 dniowych zeszłam do 28. Owu była ok. 19-21-= dc teraz -była 15 dc. Wydaje mi się, że raczej ustabilizował nam się cykl niż rozwalił :). No co też ważne wcześniej nie wychodziły mi testy owu a teraz są pozytywne aż przez 3 dni co oznacza, że owu jak ta lala :) (oczywiście jednocześnie potwierdzona przez gina). Wandzia a czemu nie idziesz w tym cyklu. Pozmiataj u siebie, sprawdź czy wsio jest ok i wtedy działaj....... Moje drogie, a ja jestem na etapie czekania na testowanie. Na dzień dzisiejszy zero objawów (poza ciągłym bólem jajnika z którego owulowałam). Owu była wg gina 15 dc (wg mnie 14dc) a dzisiaj jest 5dfl. Za tydzień we wtorek będę testować. Trzymta kciukasy :)))

Gość Anulka_83
Ja tez testowałam swoją owu i w 1 dniu wyszlo wyraźnie. Staranka były przed, w trakcie i po....Zobaczymy co bedzie. też mi wypadło na weekend....A teraz mam takie małe plamienia- pare kropek brązowych/ róźowych... nie wiem co to może byc... pewnie progesteron niski....

Gość Anulka_83
Wiem ze miałyscie niektóre też problem plamień, trochę się naczytałam...Ja testuje w niedziele... Czekam na cud...

Anulka, a to plamienie to może być implantacja...który masz dzień cyklu?

Zuzka trzymam kciuki aby ten cień z dnia na dzień był bardziej widoczny :-) Coś mam wrażenie że to nie pregnyl :-) ja wcześniej robiłam właśnie 12 dni po podaniu i też wyszły dwie kreski, ginka mi wtedy pogratulowała, bo mówiła,że to ma pewno nie pregnyl już :-) Lovekrove trzymam kciuki już za Ciebie. Ja jutro idę na usg sprawdzić czy popękały,powiedzcie mi czy starałyście się raz na dzień czy więcej ? Bo ja miałam nakazane :-) w niedzielę wieczorem, poniedziałek rano i wieczorem, ale to rano nam nie wyszło :-( Mam nadzieję,że te dwa wystarczą ( pregnyl miałam podany w sobotę rano ). Poprawić jeszcze dziś czy już wystarczy ? :-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się