Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

dżasta, z racji macierzyńskiego ;) Ale jak już będę miała totalnie dość, to pójdę wcześniej. Już mi trochę lepiej - takie gorsze chwile przychodzą, ze chciałoby się już :) Niech synek jeszcze posiedzi w brzusiu. Dam radę :) najgorsze, ze już domu się już nie ruszam. Spokój Lovekrove kojąco na mnie działa :)

Fajnie by było już coś dziś zobaczyc na usg. W tamtej ciąży pęcherzyk pojawił się w 4 dni po terminie @. Ale może tym razem pokaże się szybciej. Zaraz śmigam na pks a u gina w poczekalni chyba jajo zniosę z niecierpliwości!! Trzymajcie kciuki, pa

Gość KALA85
Asia ale to ja ide 18.08 na usg, no chyba że ZORKA wybierze się ze mną;) Zora to pomiędzy nami jest 2 tyg różnicy tylkooo;)

ide po arbuza wczoraj kupilismy takiego 5kilowego i juz polowe od rana pochlonelam:) i cos czuje ze do wieczora on zniknie:)

Zorka to czekamy !!! Pewnie i tak za dwa tygodnie jeszcze raz bedziesz miała wizytę by serduszko zobaczyć :)))). No powiem Wam, ze w 2011 i 2012 zastąpi przyrost aturalny - dzięki naszemu forum :). Katia85 przesyłam fluidki - już niedługo Ciebie wciągniemy do wora ciążowego :)

Zgadza się Lovekrove przyrost naturalny będzie:) Czy u Was też tak zimno, dzisiaj założyłam gruba bluze i skarpety do tego i od razu lepiej. Miłego popołudnia, idę smażyć naleśniki:) będą z bitą śmietaną:):)

UUUUU naleśniczki z bitą - mniam. U mnie zupka pieczarkowa :). ALe naleśniczki to czemu nie ....

Gość mooniaa123
nastraszyłam Cię, żebyś nie olała. Wystarczy, że lekarka olała. Wystarczy badać i brać ewentualnie leki, i po sprawie, ale może to być przyczyną ciąż biochemicznych i nawet nie wiesz, że zachodzi w ciąże. Jak zwykle na tym topiku zachodzi się parami. Kala zaraziła Zorkę.

Gość Sophia123
Zora moje wielkie gratulacje!!! To jednak reguła na naszym forum ze zachodzi sie parami:) Katiaa w takim razie trzymam teraz kciuki i ciagnij mnie za soba:) Chociaz ja to mysle ze ten cykl to raczej stracony, niby do wczoraj mialam plodny sluz jak sie doglebnic (dzis juz bardziej bialy ale jeszcze lepki) ale nie za bardzo bylo kiedy sie poprzytulac w te dni:( tak to wyszlo... cos tam sie poprzytulalismy na poczatku jak zaczelam zauwazac sluz ale to takie pozno wieczorne przytulanki... no i wczoraj rano jeszcze po przebudzeniu zaraz, pozniej jak sprawdzalam sluz to bylo go dosyc duzo jak na mnie i o dziwo mimo ze dosc szybko po przytulankach wstalam to bardzo malo wycieklo... ale nie nakrecam sie i raczej watpie zeby po dwoch przytulankach w ciagu tych kilku dni cos wyszlo:( a najbardziej wkurza to ze teraz jak sluz zaczyna robic sie mleczny to mamy wiecej czasu i sily na igraszki...:( no ale nic moze nastepnym razem... sciskam ciazowe i trzymam kciuki za starajace sie:) o jej ale sie rozpisalam... caly rozdzial ksiazkowy hehe...

Gość betina340
fajnie ze forum robi sie coraz bardziej zaciazone mam nadzieje ze ja i reszta staraczek takze zawitamy do tego klubu i bedzie nam dzieciowo:) ostatnio mam dobry humorek i ciesze sie ze jedziemy nad morze i bedziemy sobie gruchac jak dwa golabki :)

Juz jestem :) Lovekrove a skąd wiedziałaś że następną wizytę mam za 2 tyg ?! Bo mam! :D KALA, a wtedy też tak jakoś chyba 2 tyg różnicy było. Nie zniosłam jaja na poczekalni bo nie było nikogusio więc zaraz wchodziłam. Gin od razu zauwazył pecherzyk ciążowy!! I kazał przyjść za 2 tyg. Czyli wszystko ok :) Zrobił mi usg piersi (na NFZ) i też ok. Kazał brać luteinę 2 razy rano i wieczorem i 1 w środku dnia. I teraz mam pytanie: tąlutkę to mam władować 2szt pod język na raz czy jedną po drugiej????????????????????????????? :(

Zora> Superro. Ja dawno dawno temu jak brałam to 2 naraz, to chyba nie ma zresztą znaczenia... Kurka, dziewczyny, nie wiem czy brać ten Duphaston dziś czy zaczekać... 12dc miałam płodny śluz podbarwiony lekko jak plamienie okołowulacyjne, W 14dc miałam ból prawego jajnika i podbrzusza ale niewielki, śluz nadal płodny, 15dc zero śluzu (po przytulankach pewnie), 16dc ból jajników i podbrzusza (nie było dzień wcześniej przytulanek) i ciut śluzu płodnego. Temperatura cały czas 36,5 ale o 8.30 rano i nie wiem czy to nie za późno. I teraz ja nie wiem czy owulka była... Nie chcę sobie wstrzymać tej owu jeżeli by miała być za dzień czy 2... Wiem też że mierzenie tempki nie wskazuje owulacji, skok może być nawet parę dni po owu... I bądź tu człeku mądry... Powinnam brać wg zaleceń od 16dc Duphaston, postanowiłam że wezmę na noc, ale kurka, sama nie wiem... U mnie cykle są zawsze niemal 28dni, ale mam te plamienia przed @ więc wiem że mam zakłóconą fazę lutealna chyba. Łykam Bromka, magnez+B6 więc myślę, że owu powinna być (jeżeli w ogóle owu u mnie była/będzie) w miarę w połowie cyklu. Eh... Co byście zrobiły na moim miejscu? A już nas niedużo staraczek tu zostało. Ustawiamy się w kolejce heheh.

Ala, no nie wiem. Ja brałam duphaston jakoś przed połową cyklu ale to kilka dni, pozniej 2 tygodnie przerwy i tak w kółko, no i w sumie jak widzisz- nic to nie dało, ale tak jak juz wcześniej pisałam- każdy organizm jest inny Nie wiem czy miewałam owulacje czy nie bo niestety monitoringu co miesiąc nie mam. A narazie masz go brać przez ten jeden cykl? Ja bym spróbowała skoro takie było zalecenie gina.

A jeśli owulke miałam to napewno pokryła mi się razem z braniem duphastonu. Z tego co pamiętam to chyba nawet na ulotce pisze ze w tym przypadku bierze się go od 14 dc, nie wiem może się mylę, ale wiem że czasem lekarze zalecają od innego dnia.

Zora to juz serduszko zobaczysz :) jak sobie pomysle o luteinie pod jezyk-brrrr...smaczna to ona nie jest

Dziewczyny czy to możliwe bymczuła ruchy już w 16 tc ????? Albo mam schizy albo myślę, że to to:). Dzieje się to wieczorem - najczęściej jak leżę - gdzieś 2,3 godziny po jedzeniu. W necie czytałam, że to za wcześnie - może mam jakieś omamy czuciowe :))).

Asia, ja tez ma jej dosyć (luteiny). Tym bardziej że wziełam 2 na raz. I teraz po rozpuszczeniu mam mega gorzko w ustach. ble :/

też śledzę tygodnie na brzuszek.net :) ja poczułam wyraźnego ocierajacego sie kota 17tyg5dn, ale bulgotki były ciut wcześniej, ale nie byłam pewna czy to Maluszek czy jelita:0 no i mam łożysko na przedniej scianie (tlumi ruchy ponoć) i warstwę tłuszczyku :) Lovekrove...jeszcze chwilę i aż podskoczysz jak po raz pierwszy Cię skopie:)

Czytałam to właśnie dzisiaj :). Czuję, ze te bąbelki nie są moje.... tak jak by mi tam rybka pływała. Sama nie wiem - na pewno to nie są kopnięcia - do tego przyjdzie mi poczekać. Zaznaczę tylko sobie na 28dni i jak będe pewna to albo wykasuje albo potwierdzę. A propos na 28dni można prowadzić też kartę ciąży - super sprawa - można wstawiać zdjęcia i wszystko sobie notować. Polecam. Dzięki zorka :). Pewnie jesteś szczęśliwa - poczekaj aż przyjdą mdłości - to dopiero radocha :P - życzy Ci byś ich nie miała :).

Lovekrove, własnie się zastanawiam czy juz ich nie mam. Ale to o wiele za wcześnie. Gdy jestem na czczo lub zbliza się pora posiłku to nagle mnie tak zemdli mocno z głodu że muszę biegiem coś przekąsić. Nawet gina dzis pytałam czy to mozliwe że mam mdłości ale on tylko wzruszył ramionami. Jestem szczęśliwa - tego chyba nie muszę nikomu mówić :P A i zęby mnie bolą, raz górne a raz dolne, niemal wszystkie

Też to oglądam -zawsze jak kończę jakiś tydzień o wysyłam linka M - by wiedział co się dzieję z jego potomkiem/potomkinią.

lovekrove, na mamazone napisane jest że ruchy mozna czuć nawet już w 14tc !!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się