Gość HANKA81 Napisano Wrzesień 8, 2011 Zaraz spojrzę, Justysia. Mnie to zdziwiło o tyle, że jak kiedyś robiłam testy co miesiąc, to kreska pojawiała się na dwa dni przed owu. Może też zależy od czułości testu, kupiłam jakiś najtańszy za 25 zeta:) Justysia, mam jednak nadzieję, że nie wytrzymasz z tym testowaniem i zrobisz jutro....inaczej ja ni ewytrzymam tego napięcia.....:D:D:D: help!!!!!:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justysia88 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 Haniu :D damy radę :D jak ja dam, to Ty tym bardziej :D :D :D ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mala_gosienka 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 Wiecie co, mierzyłam moje ciuchy sprzed i masakra mieszczę się w jedne spodnie, chodzi mi o eleganckie ciuchy, a teraz pół szafy tego leży, a ja w sobotę nie mam sie w co ubrać. Żadne spodnie nie są dobre w pupie nogi są ok:) Ah... Chyba pójdę sobie do jakiegoś second handu w poszukiwaniu spodni;) Znalazłam licznik, le optymalnie mogę przytyć póki co trzymam się w normie;) Justysia trzymam kciuki:) Foka u mnie temperatura zawsze spadała w dniu okresu i wiedziałam że to ten dzień... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula25,25 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 Justysia powodzenia w sobotę !!!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zora85 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 Ja tylko na chwilę. Dzieki Lovekrove. Znikne na jakis czas. Nie wiem na jak dlugo! Spotkała nas tragedia rodzinna -śmierć bliskiej osoby :( Nie możemy się otrząsnąć, to spadło na nas tak nagle.. Dzis w nocy spałam tylko 2godz, reszta domownikow również. Mam niesamowita depresję. Nie potrafię normalnie funkcjonować więc moja mama zamieszka z nami na jakiś czas. Musze byc silna żeby nie zaszkodzic Okruszkowi ale szok jest tak wielki ze od wczoraj dopiero teraz pomyslałam o ciązy. Odezwe się po pogrzebie i jak sie troche pozbieram :( Jesli bedę w stanie to dam wam znac po wizycie u gina w srode. Nigdy sie tak zle nie czulam! Cierpienie po stracie bliskiej osoby jest tak straszne że czuje się je jak ból fizyczny :( :( :( Nikomu tego nie zycze ale niestety wiem że każdy prędzej czy pozniej doswiadczy choc raz takiej straty -oby jak najpózniej.. Trzymajcie się. Ciezaróweczki -dbać o siebie! Starające -nie odpuszczac i nie poddawac się! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 OJJJ Zorka - przykro mi :(. Trzymaj się i postaraj dbać o okruszka - on jest bardzo ważny. Łączę się z Tobą w bólu... ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość HANKA81 Napisano Wrzesień 8, 2011 Zorka, tak mi przykro:(:( Staraj się jak możesz ograniczyć ten stres. Takie tragedie niespodziewane to szok i nikt nie jest w stanie się na nie przygotować ale pamiętaj o okruszku pod Twoim sercem.....:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciąża a rtg Napisano Wrzesień 8, 2011 Dziewczyny - mam do Was może głupie, ale dla mnie bardzo istotne pytanie. Skręciłam sobie kostkę, ale nie spieszy mi się z pójściem do szpitala, bo boję się iż mogę być w ciąży - upragnionej zresztą. Miałam bardzo wczesną owulację - 7dc, przy 29 dniowych cyklach. Owulacja potwierdzona była testami, mierzeniem temperatury, oraz obserwacją śluzu i szyjki. Dzwoniłam do szpitala i powiedziałam o swoich obawach że mogę być we wczesnej ciąży. Dziś jest 6 dzień po owulacji. Mam wrażliwe sutki, skurcze (łagodne) macicy. Mrowienie czasami w piersiach, dwa dni temu mocne kłucie w macicy. Będę chodzić z tą kostką aż do skutku, bo powiedzieli mi w szpitalu, że ryzyk fizyk, i nic nie zrobią. Poza tym jeśli mam skręconą kostkę, muszę mieć RTG czy jestem we wczesnej ciąży czy nie, bo to tylko moje domniemania. Oczywiście że to moje domniemania, ale staramy się już 8 miesięcy i być może coś z tego wyszło, szczegolnie że przez poprzednie 7 cykli nie miałam żadnych z tych objawów. I teraz zadam to głupie pytanie :) : Skoro dziś jest mój 6 dzień po owulacji, kłucie mogło być objawem zagnieżdżenia - to czy muszę czekać do terminu @ żeby wykonać test ciążowy... zapomnijcie z proponowaniem bety. Mieszkam w UK, to niewykonalne. Czy np. 8-10 dzień po stwierdzonej owulacji mogę wykonać test ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 Mi najwcześniej wyszedł 12 dpo i to blada kreska. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciąża a rtg Napisano Wrzesień 8, 2011 Lovekrove - no nic, pomęczę się. Kiedyś już miałam skręconą kostkę i ostała mi się laska którą dostałam w szpitalu. Będę kuśtykać. JAk im machnę przed oczami testem to może to może inaczej podejdą. W końcu muszę wytrzymać tylko tydzień... To już tyle miesięcy starań, wie że dla niektórych z Was 8 miesięcy t pikuś, ale ja też już podchodzę to testowania z dystansem... gdyby nie ta kostka oczywiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciąża a rtg Napisano Wrzesień 8, 2011 ojojoj - ale byki !!! coś mi poznikało, coś bez sensu się napisało ... co mi jest ??? :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 usztywnij sobie czymś tę kostkę n kształt L i obwiń bandarzemgrubszym - też miałam kiedyś skręconą i po rtg wsadzili w szynę - a, że Ty pewna nie jesteś ciąży to zrób sobie coś na podobę szyny - usztywnić nie zaszkodzi - no i oczywiście leżenie !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciąża a rtg Napisano Wrzesień 8, 2011 Lovekrove - nawet noga w górze - ale już jedno małe jest, więc przy takiej dwulatce to nici z leżenia... :( Od tego nie umrę, ale do testowania bardziej się będzie dłużyło... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość HANKA81 Napisano Wrzesień 8, 2011 Ciąża a RTG, no jedyne co zostało to usztywnić tę kostkę....może dasz rady jeszcze te kilka dni, powodzenia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justysia88 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 Aguuula, dziękuję :* Zorka, przykro mi :( trzymaj się mocno, żeby nie zaszkodzić Maleństwu :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość betina340 Napisano Wrzesień 8, 2011 ja narazie wstrzymuje sie z testowaniem choc czasem nadal sie dziwnie czuje postanowilam poczekac do nastepnej@ jaka bedzie i gdy bedzie cos nie halo isc do lekarza bo prawde mowiac wkurzaja mnie juz te testy wszystkie ktore robilam odkad sie staram pokazaly jedna kreske i mam do nich ewidentny uraz dlatego wole poczekac jeszcze troche i zobaczyc czy mi sie nie zdaje z tym dziwnym samopoczuciem bo w pracy sie swietnie czuje i nic mi nie dolega Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justysia88 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 betina, a ilu dniowe cykle masz zwykle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justysia88 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 przeniosłam bliżej naszą tabelkę, bo gdzieś się zagubiła pośród tylu postów :) przeniosłam też Ineskę trochę dalej, bo coś się ostatnio nie odzywa, a inne dziewczynki niech uaktualnią swoje pozycje w tabelce :) Hania, Netta, Katiaa, Aguuula do dzieła :D :D :D STARACZKI AKTYWNE: ********************************************************* ************************** NICK.................WIEK........SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @ ********************************************************* ************************** HANKA81..............29.........ŚLĄSKIE..............45 ................30.08 netta2...............27.........mazowieckie...........17. ...............31.08 katiaa85..............26........wielkopolska.........35.. ............ 3/4.09 aguuula25,25.........25.........śląskie..............19 .............ok.05.09 marianna_tatry.......30.......łódzkie/małopolska....13 .............10.09 justysia88............23.........lubelskie............11. ............12.09 kobieciatko32.........32.......podkarpackie.........6.... .............14.09 Araguaia..............32........dolnośląskie........... 3.................16.09 Katii82................29.........pomorskie.............. .4...............16.09 Sophia123............24..........śląskie............... 9................19.09 Ala1984...............27..........śląskie.............. ...9.................21.09 Zaczynam od nowa...31.........zach-pom...........10................28.09 paula26...............26........małopolska.........ok36. ...............?? alooooo3..............23........małopolskie/Węgry...... 12...........???? Agaagaaga14.........30.........łódzkie............ok15. ..............8.04 zuzka_1...............27.........łódzkie..............2 0...............23.05 Ineska.................33.........lubuskie..............4 ................24.08 betina340............30.........łódzkie.............14. ...............1/12 STARACZKI NIEAKTYWNE: ********************************************************* ************************** NICK.................WIEK........SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @ ********************************************************* ************************** nowamili..............23........mazowieckie.............6 ...........16/10 AOK...................26........wielkopolskie............ 8............07/11 AsiekAsiekk..........20.................................. 2............24-28.09 Doris123..............25........Śląskie........... .......17..........09/02 Ania85pomorskie.....25.......pomorskie...............13.. ........18/09 aśka76................34........śląskie............... ..ok40.........18-20/10 Kasia-Angel...........22.......dolnośląskie............ 11............02/12 malwkami.............24.......śląskie.................. 12........... 27/12 asiek25................25.......dolnoślaskie............ .8............26/12 MalgaK................32........kuj-pom..............ok.4 7..........25/12 SunnyG................27........mazowieckie...........4.. ...........17.01 Mgielka15985.........26........lubuskie................7. .............???? Maluda82.............29.........Wlkp.................ok.1 7..........25.04?? tosik..................27.........śląskie.............. .26..............16.04 Niu82.................29........podkarpackie..........9.. ............13.03 Beata06..............26..........Wlkp.................23. .............17.03 UDAŁO SIĘ!!!! MAMUSIAMI BĘDĄ: ********************************************************* ************************* NICK................WIEK.......SKĄD........ILE CYKLI.........TER.PORODU ********************************************************* ************************* asia1983.............28......zach-pom..........7......... ......12.12.2011 mooniaaaaa123.....34.......mazow...........19.(IUI)...... ....26.12.2011 Lovekrove ...........29......warm-maz.........1...............2.02.201 2 klauduska3...........24........łódzkie..........13..... .........11.02.2012 Wanda23.............24.........wlkp...........ok.20...... ......17.02.2012 aguska1...............26.........podlasie..........4..... ... .......3.03.2012 elus1982 .............28.......zach-pom.......3 lata............16.03.2012 mala_gosienka.......25.........zach-pom........5......... .....30.03.2012 KALA85.................26.......pomorskie.........9...... .........08.04.2012 zora85................26........kuj-pom.......3 lata?...........19.04.2012 MAMUSIAMI JUŻ ZOSTAŁY!!!: ********************************************************* ************************* NICK..............WIEK.......SKĄD..........ILE CYKLI.......DATA URODZENIA ********************************************************* ************************* krakowianka.......29......małopolskie........4.......... .18.06.2011 (córka) Vilia................27........łódzkie...........12.... .......17.08.2011 (syn-Bartuś) justynp.............32.....świetokrzyskie....ok20....... ..21.08.2011 (syn) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość betina340 Napisano Wrzesień 8, 2011 przewaznie mam @ co 28 dni i trwa on 4 dni normalnie ale ostatnio trwal 2 dni i trudno to nazwac@ tak malo tego bylo a pozniej nic natomiast teraz czesto dopada mnie uczucie goraca zmeczenia i swedzenie piersi ale to nie jest jakis wielki bol ani mi sie nie zmieniaja tylko swedza tak jakby rosly takie mam wrazenie przynajmiej lecz z testem sie wstrzymam bo chce zobaczyc jak bedzie dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justysia88 0 Napisano Wrzesień 8, 2011 a pytałam jeszcze wcześniej, czy jesteś w 100% pewna tej owulacji, bo może Ci się ostatnio wydłużyły cykle trochę, bo z tego co pamiętam to ostatnio prawie za każdym razem co najmniej kilka dni Ci się @ spóźniała. A mierzysz może regularnie temperaturę, bo ona by najwięcej powiedziała :) Ja pamiętam, że w lutym też miałam taką bardzo skąpą @ (1 dzień lekkiego krwawienia, a później kilka dni delikatnego brudzenia), ale jak zapytałam gina, czym to mogło być spowodowane, to powiedział, że czasami tak się zdarza i nie ma się czym przejmować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Araguaia 0 Napisano Wrzesień 9, 2011 Hejka! Dziś lekki skok tempki w górę http://www.fertilityfriend.com/home/377382 :), oby tak dalej w następnych dniach, trzymajcie kciuki! Czytałam, że u niektórych spadek implantacyjny może trwać nawet 3 dni ale raczej niepotrzebnie się nakręcam i nici z tego. Ważne, że wciąż nie mam plamień :) Pozdrowionka! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Katii82 0 Napisano Wrzesień 9, 2011 Cześć Dziewczyny :) Obecnie jestem 10 dzień po owulacji obajwy: temperatura cały czas na poziomie 37C piersi wieksze i bolące, uderzenia gorąca, wypieki. Byłam rano na pobraniu krwi, zrobiłam BetaHCG, progesteron, prolaktyna. Wynik mam koło 12stej na e-mail, trzymajcie kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Wrzesień 9, 2011 Trzymam, trzymam -czuję, ze będzie się działo !!! Katii- daj znać jak betka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KALA85 Napisano Wrzesień 9, 2011 Zorka jestem z Tobą:( Tylko dbaj o Okruszka;* Katii czekamy na dobre wieści;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netta2 0 Napisano Wrzesień 9, 2011 STARACZKI AKTYWNE: ********************************************************* ************************** NICK.................WIEK........SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @ ********************************************************* ************************** HANKA81..............29.........ŚLĄSKIE..............45 ................30.08 katiaa85..............26........wielkopolska.........35.. ............ 3/4.09 aguuula25,25.........25.........śląskie..............19 .............ok.05.09 marianna_tatry.......30.......łódzkie/małopolska....13 .............10.09 justysia88............23.........lubelskie............11. ............12.09 kobieciatko32.........32.......podkarpackie.........6.... .............14.09 Araguaia..............32........dolnośląskie........... 3.................16.09 Katii82................29.........pomorskie.............. .4...............16.09 Sophia123............24..........śląskie............... 9................19.09 Ala1984...............27..........śląskie.............. ...9.................21.09 Zaczynam od nowa...31.........zach-pom...........10................28.09 netta2...............27.........mazowieckie...........17. ...............29.09 paula26...............26........małopolska.........ok36. ...............?? alooooo3..............23........małopolskie/Węgry...... 12...........???? Agaagaaga14.........30.........łódzkie............ok15. ..............8.04 zuzka_1...............27.........łódzkie..............2 0...............23.05 Ineska.................33.........lubuskie..............4 ................24.08 betina340............30.........łódzkie.............14. ...............1/12 STARACZKI NIEAKTYWNE: ********************************************************* ************************** NICK.................WIEK........SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @ ********************************************************* ************************** nowamili..............23........mazowieckie.............6 ...........16/10 AOK...................26........wielkopolskie............ 8............07/11 AsiekAsiekk..........20.................................. 2............24-28.09 Doris123..............25........Śląskie........... .......17..........09/02 Ania85pomorskie.....25.......pomorskie...............13.. ........18/09 aśka76................34........śląskie............... ..ok40.........18-20/10 Kasia-Angel...........22.......dolnośląskie............ 11............02/12 malwkami.............24.......śląskie.................. 12........... 27/12 asiek25................25.......dolnoślaskie............ .8............26/12 MalgaK................32........kuj-pom..............ok.4 7..........25/12 SunnyG................27........mazowieckie...........4.. ...........17.01 Mgielka15985.........26........lubuskie................7. .............???? Maluda82.............29.........Wlkp.................ok.1 7..........25.04?? tosik..................27.........śląskie.............. .26..............16.04 Niu82.................29........podkarpackie..........9.. ............13.03 Beata06..............26..........Wlkp.................23. .............17.03 UDAŁO SIĘ!!!! MAMUSIAMI BĘDĄ: ********************************************************* ************************* NICK................WIEK.......SKĄD........ILE CYKLI.........TER.PORODU ********************************************************* ************************* asia1983.............28......zach-pom..........7......... ......12.12.2011 mooniaaaaa123.....34.......mazow...........19.(IUI)...... ....26.12.2011 Lovekrove ...........29......warm-maz.........1...............2.02.201 2 klauduska3...........24........łódzkie..........13..... .........11.02.2012 Wanda23.............24.........wlkp...........ok.20...... ......17.02.2012 aguska1...............26.........podlasie..........4..... ... .......3.03.2012 elus1982 .............28.......zach-pom.......3 lata............16.03.2012 mala_gosienka.......25.........zach-pom........5......... .....30.03.2012 KALA85.................26.......pomorskie.........9...... .........08.04.2012 zora85................26........kuj-pom.......3 lata?...........19.04.2012 MAMUSIAMI JUŻ ZOSTAŁY!!!: ********************************************************* ************************* NICK..............WIEK.......SKĄD..........ILE CYKLI.......DATA URODZENIA ********************************************************* ************************* krakowianka.......29......małopolskie........4.......... .18.06.2011 (córka) Vilia................27........łódzkie...........12.... .......17.08.2011 (syn-Bartuś) justynp.............32.....świetokrzyskie....ok20....... ..21.08.2011 (syn) Samopoczucie po bromku dziś już trochę lepsze, szkoda tylko że nadal mam strasznie sucho w ustach. Czekam też z niecierpliwością na efekty kuracji. Zora przyjmij wyrazy współczucia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Araguaia 0 Napisano Wrzesień 9, 2011 Zora, przykro m strasznie :(, też to przeżywałam niecały rok temu więc doskonale wiem jak się czujesz :((( Katii, trzymam mocno kciuki!!! Tak właśnie czytam, że często w połowie fazy lutealnej występuje 2 wyrzut estrogenu, który może spowodować spadek temperatury: Several days after ovulation, the increasing amount of estrogen produced by the corpus luteum may cause one or two days of fertile cervical mucus, lower basal body temperatures, or both. This is known as a "secondary estrogen surge". Stąd często taki spadek nie świadczy o implantacji. Znalazłam też informację, że w szczęśliwych cyklach wyrzut estrogenu jest często większy a więc spadek tempki wyraźniejszy, bardziej zaznaczony: Estrogen, in opposition to progesterone, has a lowering effect on temperatures. A secondary estrogen surge in the middle of the luteal phase may cause a temperature dip at this time. Indeed this may explain why this pattern also occurs on non-pregnant charts. Mid-luteal phase estrogen levels, however, have been found to be higher in conception cycles than non-conception cycles and this may also contribute to the greater frequency with which we see this pattern on pregnancy charts. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda87 0 Napisano Wrzesień 9, 2011 Zora trzymaj się Asiu czekamy na Ciebie :) a mnie ostatnio brzuch boli i jak pisałam krocze, zaczyna mi to dokuczać coraz bardziej, ale nie panikuje czekam do wizyty... Lovekrive powiedz mi Ty odstawiłaś juz luteine? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda87 0 Napisano Wrzesień 9, 2011 przepraszam, pisze jak potłuczona :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Wrzesień 9, 2011 Odstawiłam w 12 tc - trzeba to robić powoli. Może Wandzia boli Cię miednica - wczoraj przeszłam się i dzisiaj boli mnie miednica - nie wiązadła nie macica - tylko kości miednicy :). Asia czekamy na Was. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda87 0 Napisano Wrzesień 9, 2011 Tak wiem że należy ja odstawiac powoli ale sie boje. Maiłam odstawic do 18 tygodnia, przeszłam z 6 na 1 tabletkę, ale że się boje to jeszcze biorę co drugi dzień Nie miałaś żadnych problemów po odstawieniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach