Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Gość Nowy problem
do nonii Zabieg Triniti można wykonać w Piekarach Śląskich w Centrum Urody Q10. Renew chyba w kształtosfera w W-wie, mają otwierać też nowy gabinet, chyba w Poznaniu. pozdrawiam

Gość Nowy problem
do Czida Ach, muszę zajrzeć do notatek, żeby zliczyć czym ja się nie sarowałam... . Bazpośrednio po zabiegu Panthenol, po 3 dniach, p. doktor zaleciła Oxycort aerozol (na sączącą się ranę) i Pimafoucort maść(na zaczerwienienie). Po kolejnych 2 dniach zaleciła odpowiednio Dexapolcort i Advantan krem. Gdy trochę się zaleczyło (po ok. 3 dniach) nakłądałam Cicabio, na to Ivostin krem nawilżajacy, czasami ALantan Plus. W międzyczasie zastosowałam przez 2 dni Ruboril. Od 2 tygodni p. doktor od lasera zaleciała Cicatrix na bliznę i Albucin na całą twarz. Jutro idę na kontrolę (nadal jestem zaczerwieniona i są przebarwienia). Napiszę jutro wieczorem czego sie dowiedziałam. Pozdrawiam

Gość Celesta - kosmetolog
do Nowy Problem przy takiej ilości stosowanych przez Panią maści i kremów skóra na prawdę nie ma szans się zregenerować, generalnie Mosaic, który jest laserem erbowym niestety słabo waporyzuje tkankę i możliwe są wysięki osocza ( tak jak Fraxel) natomiast moja szkoła postępowania po zabiegach frakcjonujących jest taka, że bezpośrednio do 24-48 godz nie powinno się nic na skórę nakładać, należy odczekać do momentu pojawienia się strupków, gdyż strupki są naturalną barierą ochronną skóry i wtedy wszystko szybciej się goi, można skórę spokojnie przemywać i nic się nie dzieje, natomiast nakładając od razu po zabiegu wszelkiego rodzaju maści antybiotykowe i inne "kremy wynalazki", rozmiękcza Pani naskórek i powoduje że wszystko się dłużej goi ( niestety brutalne ale prawdziwe), proponuję odstawić większość preparatów i udać się do apteki po zwykłą maść z Arniką , która ściągnie zaczerwienienie. Zabiegi frakcjonowania najlepiej wykonywać na platformach CO2, wtedy jest szybka rekonwalescencja, lepsza waporyzacja i koagulacja, również impuls "układa się w skórze lepiej, np. laser SmartXideDot , eCO2. Proszę pamiętać o unikaniu wysiłku fizycznego jeszcze przez okres miesiąca po zabiegu .

do Pilnie Zainteresowana Zabieg depilacji laserowej wykonuje sie na idealnie ogolonych partiach ciała, ponieważ impuls przebiega po łodydze włosa do mieszka powodując jego rozerwanie, jeżeli włos jest długi to dłuższa jest też droga impulsu, który szybko słabnie i jest mniej skuteczny, nie ma obawy że laser nie widzi włosów jeżeli są ogolone , bo działa na melaninę we włosie niezależnie od tego czy jest krótki czy długi, tak więc zabieg był wykonany nieprawidłowo, dwa zabiegi to za mało by skutecznie przerzedzić włosy, nie wolno ich również ABSOLUTNIE wyrywać pęsetą.

DO WSZYSTKICH KTÓRYCH KUSI PĘseta Skąd wiecie Panie po pociągnięciu włosa pęsętą, że jest dalej połączony z mieszkiem czy nie? Teorie, że trzeba lekko sprawdzić pęsetą czy się trzyma mocno czy nie, są dla mnie niedorzeczne, ponieważ wystarczy lekkie pociągnięcie by odczepić włos od mieszka i wtedy depilacja laserowa nie ma sensu a pacjentki narzekają , że nie widzą efektów depilacji..................no i nie zobaczą, ale to nie wina sprzętu czy operatora tylko ich własna. Stosowanie pęsety jest po prostu zabronione.

do Ewka 1975 Melazmę nabytą w postaci znamiona barwnikowego można odparować laserem CO2, istnieje jednak ryzyko że po pewnym czasie wróci w tym samym miejscu.

do Mamamaćka w przypadku zdrowego pacjenta nawet z włosami jasnymi blond , to co Pani pisze jest po prostu niemożliwe.

do koniczynka 100 na początek u dziecka w tym wieku skuteczna będzie terapia laserem nieablacyjnym Matrix, z laserem CO2 poczekałabym jeszcze. Matrix należałoby wykonać kilka razy w serii zabiegów, a potem stan do obserwacji i ewentualnie raz na 12 miesięcy zabieg. Dziewczynki rosną skokowo i może sie okazać , że ten problem juz nie wystąpi. Proszę dopilnować by wypijała odpowiednia ilość wody, to bardzo istotne dla skóry w wieku rozwojowym.

do masafii 72 Powinna Pani wykonać serię zabiegów IPL ( 2-4) lub jeden zabieg laserem CO2, po którym wygląda się gorzej od razu po zabiegu , ale efekty są szybsze.

Gość masafi 77
Do pani Celesty... Jakich zabiegów nie wolno wykonywać po botoxie i kwasie hialuronowym? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam!

do SMilka Gratuluje wytrwałości w odchudzaniu! Dobrze że nigdy nie miałam problemów z nadwagą i nie wiem co to znaczy być na diecie, ale chyba nie dałabym rady. Co do zabiegów RF to zacznę od tego, że RF RFowi nie równy. Są różne urządzenia, jeżeli jest słabe to efekt też taki będzie. Niech Pani sprawdzi jak się nazywa to sprawdzę. Na pewno proponuję wykonać te zabiegi na twarz, gdzie ma Pani szansę uzyskać najlepszy efekt. Nie widzę skóry na ciele , ale jeżeli fałd skóry na brzuchu jest bardzo naciągnięty, pomoże tylko plastyka powłok brzusznych.

Do Jutra........

Gość Nowy problem
do Celesty Wszystkie te kremy/ maści stosowałam na wyraźne zalecenie lekarzy, z centrum gdzie został przeprowadzony zabieg. Praktycznie o żadnym z tych leków nie miałam pojęcia przed zabiegiem ponieważ nigdy nie miałam potrzeby korzystania z nich. Z drugiej strony, jeśli nie używałabym ich, to z pewnością usłyszałabym od lekarza, że w pewnym sensie powikłania to moja wina, bo się nie stosuję. Zawsze słyszałam, że powodzenie terapii zależy w dużej mierze od współpracy lekarza i pacjenta - ja przez współpracę rozumiem stosowanie się do zaleceń - nie mam z tym problemu, uważam, że specjalista lepiej ode mnie wie jak postępować w takim wypadku. No cóż, może przygotuję sobie na jutro (ponownie idę na kontrolę) imponującą listę tych preparatów, bo coś mi mówi, że dostanę nowe zalecenia ...Oczywiście na mój koszt. serdecznie pozdrawiam

Gość masafi 77
Do Pani Celesty... Dziękuje za podpowiedź,prawdopodobnie skorzystam z IPL,gdyż wole zrobić to wolniej, ażeby nie było niemiłych niespodzianek, skoro po CO2 skóra będzie znacznie zmieniona. Teraz szukam dobrego gabinetu, byłabym wdzięczna za sprawdzone gabinety, jestem z okolic Zielonej Góry i nie mam pojęcia na jaki gabinet się zdecydować... Jeśli znajdzie Pani chwilę to bardzo proszę zerknąć na te gabinety: ten jest w Zielonej Górze: http://www.cec-efekt.pl/pl/Oferta ale biore jeszcze pod uwagę Poznań : http://www.kec.pl/index.php?kontakt,4 http://www.beauty-factory.pl./ A może Pani poleci mi jakiś gabinet w tych miastach,bo niebardzo wiem czym się sugerować w wyborze. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź Pozdrawiam:))

DO CELESTY PONOWIE PYTANIE Do Pani Celesty; Witam.Mam do pani pytanie czy polecialby Pani zabieg laserem eco2 Mosaic na blizny potradzikowe??Pytam poniewaz mialam juz dwa zabiegi tym laserem i jak na razie nie widze efektow przede mna jeszcze dwa.Mysli Pani,aby dokonczyc cala serie??Z tego co przeczytalam sa juz o wiele nowsze lasery,ale kazdy ma rozne zdanie.Pani jest doswiadczona w tym temacie,wiec pytam Pania.Z gory dziekuje

Do Pan Celesty, Widzialam juz duzo wypowiedzi odnosnie laserowej depilacji. Aczkolwiek przejrzałam kilkanascie stron i jakos nigdzie nie mogę znaleźć różnicy między laserem Elos a laserem light sheer. Czy mogłabym sie dowiedziec, jaka jest różnica między nimi? Z góry dziekuje -)

Gość Elos
Light Sheer to laser diodowy, a Elos dodatkowo posiada energię pradu RF, dzięki czemu zabiegi sa mniej bolesne i mozliwe jest uwuwanie także włosów jasnych, rudych i siwych ze wszystkich fototypów skóry.

Gość CZIDA
Do Elos Z tego co się zorientowałam to Pani pracje w POlsce jakie są opinie o Exilisie na twarz i szyję wsrod osób związanych zawodowo?Pozdrawiam

Gość Elos
Exilis daje bardzo dobre efekty przy serii zabiegów (min. 4). Uzyskuje sie widoczne ujędrnienie skóry i redukcję zmarszczek, czyli efekty jak przy zabiegu z użyciem fal radiowych i podczerwieni (ReFime w tech. Elos). Myślę, ze jak dotąd Exilis jest największym konkurentem Elos'a:)

Gość CZIDA
Do Elos Mam jeszcze pytanie o czas, po którym można się spodziewać efeków,niektóre osoby zachwycają sie efektami godzine po zabiegu,ja takiego spektakularnego efektu nie widzę,jestem po czterech .Czy ten natychmiastowy efekt jest możliwy?

Gość An_li
klaniam sie ponownie, Z prośba o odpowiedz Pani Celesto, Mam pytanie odnosnie tzw zimnego lasera. Za jego pomoca wprowadza sie kwas hialurynowy. I pytanie: czy isnieje kw.hialurynowy 5%?? I czy działanie takiego lasera faktycznie przynosi na dłuża mete korzysci? Znalazlam malo informacji na ten temat w internecie. Taki zabieg proponuj m.in sie tu: http://instytut-lavender.pl/zabiegi-mechanicz ne Co Pani o tym sądzi? Mam 32lata, ogolnie problemy z cera , zaczynaja powoli opadac policzki, skóra traci jędrnosc. Tak więc czy warto poświecac czas i pieniadze na w/w zabieg, czy lepiej zdecydowac sie na np Thermolifting- ponoc w tym wieku wystarczy jeden zabieg na pare lat. I czy polecalaby Pani ten salon: http://www.artderma.pl/thermage.html?gclid=CL mtp9q-uqYCFVY33godbBksiA Juz wiem, że ze wzg na rodzaj prądu poleca Pani technologię elos, tylko z tego co zdązyłam sie dowiedziec, ze thermage to jeden zabieg na pare lat a np eMatrix -kilka:( -w Kształtosfrze w Wa-wie to koszt chyba 3 tysiecy..

Gość koniczynka100
Serdecznie dziękuje pani Celesto. Z laserem Matrix będzie problem,wiem ze w gabinecie w moim mieście maja multiplex oraz fraxel.Postaram się znaleźć tez matrixa. Gdyby jednak się nie udało co sadzi pani o tych metodach,czy są one mniej efektywne niż matrix czy chodzi o to ze laser matrix nie zostawia śladów. Ja czytam teraz o tych laserach i troszkę się już pogubiłam.

Gość mamamaćka
niestety jest to możliwe . nie żebym nie była zadowolona bo jestem zadowolona ale ja piszę tylko o tym że 4-6 zabiegów jest to nie możliwe . rozmawiałam z wieloma klientkami które miały wykonywany zabieg depilacji laserowej różnymi urządzeniami i 8 to jest minimum . i powtarzam że ten kto mówi o 4-6 zabiegów najnormalniej ściemnia tylko po to żeby na starcie nie zrazić klienta kosztami , a jak juz zrobi 6 i dalej będą odrastać to łatwiej jest jeszcze namówić na 2 do 4 zabiegów bo szkoda już wydanych pieniędzy i nie dokończyć tego za co już się zapłaciło niemało . pozdrawiam i polecam te zabiegi tylko przygotujcie się koleżanki na duży wydatek

Gość Elos
Efekty natychmiastowe po tego typu zabiegach to napięcie skóry spowodowane skróceniem istniejących w skórze włókien. Nie jest to jednak efekt docelowy. Zabiegi takie mają na celu głównie pobudzenie produkcji kolagenu i elastyny, a na to potrzeba czasu. W przypadku ReFirme efekty ostateczne można zobaczyć nawet do pół roku po skończeniu serii, w przypadku Exilis podobnie. Pewnych rzeczy nie da sie zyczajnie przyśpieszyć,a każdy organizm regeneruje sie w trochę innym tempie (wszystko zalezy od wieku, stanu skóry, trybu zycia).

Do Celesty i Elos, Drogie panie, prosze o porade jak zlikwidowac worki pod oczami i ogolnie poprawic napiecie skory w tym miejscu. Worki nie sa wynikiem choroby , lecz powoduje to uklad oczu, a bardziej widoczne jest w miare uplywu czasu.

Gość kole kole kenia
do Nonii Zabieg Triniti możesz wykonać w dwóch gabinetach, w Szczecinie w Laser Studio i na sląsku w Piekarach w Centr.Urody i Medycyny Estetycznej Q10. Ja przemierzyłam pół Polski za tym zabiegiem, byłam w obydwu gabinetach, najpierw w Szczecinie potem w Piekarach, z obydwu jestem bardzo zadowolona, zostałam bardzo rzetelnie obsłużona, mały minus dla szczecina za cenę 2500 pln za twarz, w Q10 1500 za twarz a 2500 za twarz, szyję i dekolt. Ale mimo to zabieg i tak wart swojej ceny, zrobiłam jesienią 3 razy i efekt tak na prawdę jest dopiero teraz w pełni widoczny, przede wszystkim jeżeli chodzi o lifting i pory. do Celesty skorzystałam już z poleconego przez Panią zabiegu Triniti i jestem bardzo zadowolona, wcześniej próbowałam innych laserów, ale o takim przełomie nie było mowy. Znalazłam Pani wypowiedż we wcześniejszych postach o laserze frakcyjnym SmartDotXide, proszę napisać jakie daje efekty, chciałabym coś szybko zrobić z moimi dłońmi: wiotka skóra, mnóstwo przebarwień (mieszkałam 15 lat w tropikach i niestety uwielbiałam leżeć na słońcu), takie małe żyłki i jakby wysuszona skóra której kremy nie potrafią pomóc. Z góry dziękuję, jest Pani niezastąpiona.

Gość CZIDA
Do kole kole kenia Jak długo czekała Pani na efekty zabiegu,czy bezpośrednio po było już widać jakąś różnicę, czy dopiero po czasie.Pozdrawiam.

Gość CZIDA
Do Celesty Celesto ponowię pytanie o peeling Retises ct,czy daję dobre efekty,czy zarówno REtises jak i Glycopeel mogą być stosowane na skórę niewielkim rumieniem? Pozdrawiam

Gość Nowy problem
do kole kole kenia Dołączam się do pytań o Triniti. Jak długo trwa cały zabieg? Czy jest bolesny? Jak wygląda twarz, szyja, bezpośrednio po zabiegu-czy jest obrzęk, zaczerwienienie? Pani powtórzyła zabieg 3 razy - w jakich odstępach i czy jest to wystarczające. I jeszcze, czy mogłaby polecić Pani jakiegoś konkretnego, dobrego lekarza w Q10? Przepraszam, że tyle pytań, ale być może w przyszłości zdecyduję się na ten zabieg, dlatego b. mi zależy na informacji z pierwszej ręki. Dziękuję i pozdrawiam