Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olimpia26

Czy ktorejs olejek rycynowy pomogl przyspieszyc porod????

Polecane posty

Gość olimpia26

witam jestem w 38 tyg ciazy chcialabym przyspieszyc porod czytalam ze olejek rycynowy przeczyszcza jelita i powoduje skurcze,czy ktorejs pomogl? bardzo dziekuje za odpowiedzi

Gość nie nie pomogl
podobnie nie pomaga jakas malwa czarna czy liscie malin ;/ jadlam to jak glupia a i tak mnie nacieli !

Gość olimpia26
a czy cos pomaga?

Gość olimpia26
halo dziewczyny?

mi liscie malin pomogly w unikniecie naciecia :) podczas drugiej ciazy lykalam wiesiolek - ponoc pomaga szybciej skracac sie szyjce i akcja przebiegla blyskawicznie :) ale na 100% nie moge napisac czy to zasluga tylko wiesiolka a olej rycynowy pomaga tylko i wylacznie jezeli masz juz jakies oznaki zblizajacego sie porodu, czyli np rozwarcie , skrocona szyjke itp jak wszystko pozamykane to mozesz litr wypic i nie pomoze - tak u nas w szkole rodzenia mowili

Gość dziumdziulaczek
mi chyba pomogl, ale nie wiem czy tgo on czy seks. w kazdym razie pare godz po wypiciu lyzki tego paskudzwa odeszly mi wody

Gość aneti
ja probowalam i maliny, i homeopatie na rozszerzenie szyjki macicy, i porzadki domwe, byl tez sex i nic, przenosilam podobno stymulowanie, podraznianie brodawek wplywa na wydzielanie oxytocyny co moze spowodowac skurcze.