Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugoklasistka

pisze prace maturalne, potrzebuje wsparcia

Polecane posty

Gość drugoklasistka
widze teraz, ze w sumie znow banaly oparte na waskim przekroju epok, ale podam co mam: ksiega rodzaju zbrodnia i kara pan tadeusz wallenrod lalka kordian ludzie bezdomni przepraszam za brak chronologicznosci, ale z glowy pisze, zapodzialam zeszyt z notatkami z biblioteki chcialabym do kazdego tematu podejsc niebanalnie, swiezo, z pomyslem, a za malo wiem jeszcze chyba

Gość w ostatnim
trzy to mało minimum 6-7 ja bym dała 10 co najmniej ... przekrojowo przez epoki, na różne aspekty

Gość w ostatnim
Cierpienie na pewno Bibilia - Hiob Cierpienie Ojca w Trenach Proces Kafki Cierpienie Prometeusza Cierpienia Młodego Wertera Dziady Kordian Medaliony Dżuma Inny Świat Quo Vadis Zdążyć przed pnaem bogiem pan Cogito rozmyśla o cierpieniu

Gość w ostatnim
Antygona Mały Książe Opowiadania Borowskiego Granica Nałkowskiej Dies Irae Kasprowicza

Gość drugoklasistka
a w jakich aspektach mozna rozprawiac o cierpieniu? na pewno z powodu nieszczesliwej milosci- np werter kara boza- hiob wojna- medaliony, inny swiat itd

Gość w ostatnim
cierpienie z miłości, cierpienie po śmierci kogoś, cieprienie po stracie kogos, cierpienie za ojczyznę, cierpienie w imię czegoś , cierpienie jako poświęcenie ... cierpienie dla idei, cierpienie za poglądy,

Gość drugoklasistka
w ostatnim- parafrazujac slowa pewnej piosenki "jak dobrze, ze jestes" w ujeciu spolecznym :) bardzo dziekuje za pomoc, zyczliwosc, za wszystko. posylam promienny usmiech :)

Gość w ostatnim
nie ma problemu , gdyby coś to masz mój email... możesz napisac i dopytać :)