Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lonia 25

Z BIEGIEM LAT - Z BIEGIEM DNI dla 50-60 -siątek.

Polecane posty

Gość globus
LIVIO bardzo dziękuję za kawę i zasiadam do towarzystwa. Zmiana pogody, również to odczuwam ...... dziwnie zaprasza mnie do dołka:( Trzymajmy się do zobaczenia.

Gość globus
MOJA DROGA "B" Czy musisz znowu być zajęta do piątku włącznie. Wybieram się jutro by troszkę poszlifować chodniki. I co i muszę iść sama :( Zakończyłam porządkowanie szaf. Dwie duże torby łachów do wystawienia na śmietnik. Dość tego przekładania z jednego miejsca w drugie ....że niby to się przyda. Otóż mam dziś dzień , że nic się nie przyda i opustoszały szafki. Luźniej w domu:D Miłego popołudnia.

Gość globus
........Jeśli któregoś dnia poczujesz,że chce Ci się płakać. Zadzwoń do mnie. Nie obiecuję,że Cię rozweselę,ale mogę płakać razem z Tobą. Jeśli któregoś dnia zapragniesz uciec nie bój się do mnie zadzwonić. Nie obiecuję,że Cię zatrzymam, ale mogę pobiec z Tobą. Jeśli któregoś dnia nie będziesz chciała nikogo słuchać Zadzwoń do mnie. Obiecuję wtedy być z Tobą i być cicho. A jeśli któregoś dnia zadzwonisz i nikt nie odbierze Przybiegnij do mnie bardzo szybko Mogę Cię wtedy potrzebować❤️

Gość globus
DALIDA. Piękne zwierzaki. Pamiętam jak walczyłaś o zdrowie Soni. Udało się,jest radosna i szczęśliwa. Nie wiem czy Rudasek jest również ze schroniska? ale jest śliczny. Po dłuższym obcowaniu z kotkiem zauważysz jego "mowę" swoim zachowaniem. Pies jest bardziej otwarty i łatwiej porozumiewa się ze swoim Panem. Kot chodzi własnymi ścieżkami i w zasadzie jemu trzeba się podporządkować. Twój kotek śpi cały rozciągnięty ....to znak ,że czuje się bardzo bezpiecznie. Z czasem będzie spał na grzbiecie jeżeli już tego nie robi. Będzie wszędzie tam gdzie ciepło. Śpi na wieży ponieważ wyczuł ciepło. Nie bądź zaskoczona jeżeli będzie spał na telewizorze, jeżeli nie jest to zupełnie płaski ekran. Mój kot z racji bardzo dużej sierści nie robi tego. U syna natomiast kiedy chłopcy jeszcze nie mieli płaskich monitorów komputera lubił spać na monitorach. A najbardziej chyba uwielbiają szafy. Jak mu się uda wskoczyć niezauważony skryje się tak,że czasami trzeba go szukać. Ciekawa jestem czy około godziny 4-tej próbuje Cię budzić. U mnie to norma:) Twoje zwierzaki wygrały los na loterii , są szczęśliwe i Ty z nimi. Przed tym jak zaczęłam pisać obejrzałam w telewizji pieska, który został wyrzucony z pędzącego samochodu. Miał złamania łapek. Jest już po operacji i czeka go jeszcze jedna. Jednak jest w dobrym stanie i nadzieja ,że będzie OK. Ten kto to zrobił nie zasługuje nawet na określenie,że jest zwierzakiem. Hej.

Gość globus
Z powodu konserwacji urządzeń nie mam ciepłej wody. Więc ...kierunek kuchnia...grzanie wody i mycie w misce. A co tam nos dam radę umyć;)

Gość globus
Witam i dobrego dnia życzę. U mnie pochmurno, czekam na deszcz. Tyle co popadało to malutko. Bije zegar godzina 6-ta .Pukam do wszystkich chętnych na kawę. Klubik pełen aromatu z czarnego napoju. Do zobaczenia.

Dziękuję - kawka wyśmienita. a zwierzaki Dalidy są przecudne. Moja bestia pognała w dzikie pola. Dzisiejszego dnia,znowu wyjazd do MIASTA do dohtorowej. Aż mnie skręca. Moi lekarze mają ostatnio do mnie ame pretensje - dlacego nie jestem okazem zdrowia. Potrafią wstawiać mi niezłe gadki. Jestem sama sobie winna - co to za wyniki!!!!!!! LUDZIE - UCIEKAJTA,DOHTORY JADĄ. Pamiętacie z jakigo to filmu? Pozdrawiam wtorkowo.

Gość globus
Witaj LIVIO! Powodzenia w załatwianiu. Nie zapomnij karteczki z wypisanymi lekami:D. Jeżeli położysz na biurku dohtora i na nic nie będziesz się uskarżać, będzie OK:D 🌻

Ano byłam. U pani dohtorofej. Jestem wzruszona.Dał a mi aparat do pomiaru cukru.Za darmo. Miałam godzinę do autobusu z powrotem Poszłam Ci ja nad Wartę,posiedziałam na trawce na wale. Woda sobie spokojnie płynie - a ja siedzę całkiem bezmyślnie. Lubię [atrzec na rzekę. nad rzeką się wychowałam. Woda sobie spokojnie płynie,spokojnie płynie czas,spokojnie sobie nad nią siedziałam. Myśli też miałam spokojne. Spokojnie mija dzień. Dokąś płyniemy.

Witam! Dziewczyny zaglądałam tutaj często,czytałam ale jakoś nie miałam nastroju do pisania.Upał dał mi się we znaki i moje szare komóreczki nie pracowały jak należy.

Gość globus
WITAJ DORA! Witaj LIVIO! I wszystkie smutki popłynęły , rzeka je zabrała hen daleko❤️ DORA rzeczywiście upały były nie do zniesienia. Chyba minęły bezpowrotnie. U mnie dzisiaj pada deszcz. Więc będę siedziała i siedziała w domu. Jak co rano przygotowuję kawę. Ja piję tylko mieloną zaparzaną w szklane, jest też rozpuszczalna , dla tych co lubią. No i mleczko. Miłego dnia.

Witajcie. witaj leniffa Dorciu. My tez tak miałyśmy w ten upał - A wczoraj i dzisiaj robimy mały baniaczek winka z czerwonej porzeczki. Za bardzo nie wiem dla kogo ten trunek....... już wiem...DLA NAS. Czas - jak to czas - zaaasuwa,wię ani się obejrzymy,będzie Sylwester. Globus - czuję już zapach,tej świeżo zmielonej kawy, co za rarytas - jak na obecne czasy. miłej środy.

Gość globus
:D otóż to LIVIO , a winko będzie czekać.

Gość globus
cały dzień przespany przeze mnie. Do niczego takie lenistwo. Do tego objedzona jestem plackami ziemniaczanymi i dalej mam lenia. Jutro , które stanie się .....dzisiaj...... musi być inne. Miłego wieczoru.

Witajcie dziewczyny! Wczoraj nagle przerwałam ponieważ dzwonił mój syneczek.Przyjeżdżają w przyszłym tygodniu.Po ich wyjeżdzie mam następnych gości.Przyjedzie do nas moja siostra z córką i wnukiem.Planujemy wyjazd nad morze na jakiś tydzień.Oczywiście jak będzie ładna pogoda. Ja dzisiaj też jestem objedzona plackami ziemniaczanymi.Właściwie to obżarta to by było właściwe słowo. Miłego wieczoru,pa,pa.

Gość globus
Witajcie. DORA wizyta syna dodała Ci energii .... to się czuje. Przyjemnego spędzenia czasu życzę Ci. LIVIO dość spania :) pukam do drzwi ...wstawaj ....awaj....awaj. Klub już czynny , a w nim jak zawsze coś do picia. Nie wszystkie pewnie pamiętacie Kasię Sobczyk i jej piosenki. Znalazłam wzmiankę ,że odeszła i jej "Mały Książę" też. :(:(:(:(:(:(

Globus - usłyszałam Twoje wołanie. jestem w klubie. Smutna wiadomość - Kasia Sobczyk - nasza młodość zaczyna odchodzić w dosłowny sposób. siedzę z pustym łbem nad kompem - myśli moje gdzieś po latach 60-tych laają. czy to wszystko było naprawdę😭 Ech życie......

DOSYĆ TEGO PONURACTWA. JAK ZWYKLE MUSZĘ SIĘ WTRĄCIĆ. A motto na dzień dzisiejszy brzmi: "ŻYJ JAK STRAŻAK - LEJ NA WSZYSTKO"

Gość globus
Hej LIVIO! Ja też zaczęłam żyć wspomnieniami. KOZA pojawiłaś się w odpowiednim momencie:D będę strażakiem .......zaczynam lać na wszystko:D leję nawet na moje kwiatki. Zbuntowała się paprotka i wcale nie rośnie. Dałam jej jeszcze jedną szansę , przesadziłam i zmieniłam ziemię. Od rana leń siedzi mi na karku. Staram się go przegonić.Oby się nie zadomowił. Zrobiłam coś tam do zjedzenia.....czerwony barszcz........włożyłam ogórki na małosolne, zmieniłam pościel i włączyłam pranie mojej sąsiadce, przed chwilą nakrzyczałam na kota ....to tyle na ten czas. Jeszcze czeka mnie wizyta u znajomej. To bardzo przykra wizyta. Samo życie:(

Gość globus
czy żyję w świecie który nie kocha róż?????