Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zafrasowana niunia

od kiedy zaczyna się człowiek

Polecane posty

"znajdzie sens zycia inny niz prokreacja. Zrozumcie, ze nie kazdy kocha brzdace i rzuca sie w ogien w ich obronie" jak sie ma mały móżdżek to czym innym sie mozna zajmowac... :P v33, pochwal sie co umiesz nam na forum. oprocz wychowywania dzieci (a i tak nie wiemy czy dobra matka z ciebie jest :D)

cabernetbb słuchaj dla mnie to oczywiste ja nie lubię pająków ty mozesz nieznosić dzieci ale to nie znaczy ze mozesz zabijac :) Jeslibym wiedziala ze nie chce dzieci bo nie lubię to bym zastosowała np podwiązanie :) nie chce i juz albo zabezpieczyła sie bo mnie nie stac ale jak juz przez was nazwany pech mnie dopadł to nie zabiłabym...skoro uprawiałam seks wiedząc o konsekwencjach ponosze odpowiedzialnosc i daje szanse innemu życiu. cała filozofia ;)

kwiatek :O pominę ten Twój pustakowaty wpis :classic_cool: milczeniem

cabernetbb Takie masz o mnie zdanie to bardzo dobrze. Nigdy nie kochalam i kochac nie bede bo to dla naiwniakow. Zycie mamy tylko jedno, powinnismy je przezyc przede wszsytkim dla siebie. Jezeli chodzi o sex to bede go uprawiac bo jest to jedna z przyjemnosci. A o swoim ukladzie rozrodczym pozwole sobie decydowac sama. O tym czy chce miec brzuch na polmetra przed siebie tez. Myslisz, ze powinnam sie pytac o pozwolenie. hehe Ciekawe kogo. O taka wypowiedź mi chodziło z twojej strony. To co robisz ze swoim zyciem to twój interes, ale kiedy w gre wchodzi więcej niż jedno życie, trzeba być hipokryta jeśli uważa się, że bezkarnie można robić wg swoich widzi mi się. Uważam, że wszyscy mamy prawo dokonywania wyboru i nie neguje tego, ale to jest odnośnie tylko jednej osoby - mnie. Moja sprawa że sypiam, z kim sypiam, co robie, jak żyje, ale jak to wychodzi poza próg mnie - pojawia się konsekwencja - coś więcej niż ja, inny człowiek i nie ważne czy to zarodek człowieka czy jakiś człowiek dorosły - nie decydujemy tylko wg własnych wygód i upodobań, trzeba ponieść odpowiedzialność. Za wszystko ponosi sie odpowiedzialność, nie ważne czy się tego chce czy nie. A usuniete dziecko wróci jak bumerang do psychiki.

v33 - a czym sie zawodowo zajmujesz? smialo mozesz walic, nie bede sie smiac z ciebie :P

Gość cabernetbb
v33 widzisz ja na razie nie chce i mnie nie interesuja. Myslalam nad rozwiazaniem tego problemu na zawsze. Ale jestem tylko kobieta a nuz widelec po 35 roku zycia odezwie sie we mnie jakis dziki instynkt i oszaleje na punkcie brzdacow. Niezbadane sa wyroki boskie. Tak naprawde to siebie nie znamy do konca.

Gość cabernetbb
sorry --"noz widele" znow moje braki wstydze sie ich.

wiesz tu masz racje nie znamy siebie :) wiec skąd mozesz wiedziec czy po aborcji czułabys się oki :) Kwiatek jestem asystentką Zarządu :classic_cool: mozesz sie smiac ;)🖐️

"A usuniete dziecko wróci jak bumerang do psychiki." kolejny nawiedzony :P idź nawracać ciemniaków ze wsi, oni takie rzeczy łykają jak gęś kluski :D :P

"Kwiatek jestem asystentką Zarządu " czyli pani od parzenia kawki :P pogadamy jak w zarządzie spółki prawa handlowego bedziesz :classic_cool: na razie sie douczaj dziecko :P

v33 - no i co tam robisz? na kafeterii cale dnie spedzasz :D faktycznie przydatna firmie jestes :D :P

Kwiatek sam jestes jak taka gęś :) tylko gęgasz i gęgasz. Ja nie skrobałam dziecka, ale pracuje w takim miejscu, gdzie to chleb powszedni. Nie wiesz kwiatku co z tymi kobietami się dzieje i jestem absolutnie pewna, że nigdy się nie dowiesz bo jestes biolgicznie za ubogi :)

a co ty kontrola jakas? schodzisz na boczny tor :D:D miałes o dzieciach pisac ...zresztą Twoje zdanie jest tu mało przydatne bo nic o dzieciach "malych" nie wiesz :D:D po za sobą:D:D:D

Forest Gump - to moze sie zajmij lepiej wspieraniem tych kobiet zeby traum nie mialy zamiast siedziec tutaj i komunały prawić :P

kwiatek a ty to gimnazjum chociaż skonczyłes? bo pracy widac tez masz mało albo wcale :D:D:D noo tak Łódź uboga PRL się skonczył :D:D

v33- o dzieciah sie nie wypowiadam bo nie wychowywalem sam. a wiadomo ze najlepiej sie wie jak cos sie samemu przeżyło ;) a lubie sie zawsze troche pokłócić coby nudy nie bylo ;)

oj kwiatek to chociaż na temat sie kłóć :P

v33- od pracy to ja mam inżynierów-oni głównie zasuwają :P. zreszta akurat praca mi sie konczy bo rynki sie kurczą niestety no i mam sporo wolnego czasu ty a na serio, masz jakis pomysl na biznes? moze otworzymy firme bo widze ze nieglupia kobita z ciebie ;)

Gość cabernetbb
v33 zaszokuje cie ale wiem o aborcji duzo, bo sama ja przezylam. Byla to swiadoma, natychmiastowa decyzja. Sczerze mowiac nawt nie pamietam kiedy dokladnie wiem ze ok. 3 lata temu. Czuje sie z ta decyzja dobrze, wiem ze podjelam dobra decyzje, niczego nie zaluje. Wpadlam biorac tabletki, gdy lekarz powiedzial mi, ze jestem praktycznie bezplodna. Nie spodziewalam sie byc nigdy w ciazy i nie wyobrazam sobie siebie jako matki w tak mlodym wieku. A jezeli chodzi o wyrzuty sumienia to powiem tyle ze to jedna wielka sciema bo ja nie mam zadnych.

tzn. ze nie ma wyrzutow sumienia wogole czy Ty nie masz wyrzutow sumienia albo sumienia, bo to nie jest to samo

cabernetbb mnie to nie szokuje:) kazda kobieta wie co robi :) ale jesli zakłada temat z pytaniem i odrrazu widac ze chce zagłuszyc sumienie to lepiej niech dobrze przemysli sobie decyzje bo skutki takie mogą byc opłakane i nieodwracalne :)

Gość cabernetbb
Forest Gumb te kobiety , ktore maja taka traume jak opisujesz musialy byc niepewne swojej decyzji , moze zmuszone przez kogos z bliskich.

wykładowca ma klopoty z czytaniem ze zrozumieniem :D no ale jak to teoretyk jest :D :P

Gość cabernetbb
wykladowca chcialabym nie miec sumienie, zyci ebyloby o wiele prostsze

cabernetbb - uwazaj zaraz wykladowca ci wmowi ze sumienia nie masz :D :P moze on czyjes interesy tu realizuje (KK) ;)

Gość cabernetbb
:)

mnie się opinie wykładowcy podobają przynajmniej ma konkretne kontrargumenty- Kwiatek :)