Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zafrasowana niunia

od kiedy zaczyna się człowiek

Polecane posty

"młodziaki sie same podniecaja bo i co maja robic?" dlatego nie dziwi chlanie, seksowanie sie, demolowanie, ludzie musza sie gdzies wyrzyc, zrealizowac sie ;) bo na 1 miejscu wg. takich teorii jest realizacja wszelkich wlasnych potrzeb, Twoim zdaniem to wypelnie i jest sensem zycia czlowieka?

cabernetbb zostalo to porownane do zdemolowania baru, za ktore trzeba poiesc konsekwencje. Mlodzi ludzie sa tak sterowani przez hormony,ze traca glowe. czemu maja przez to cierpiec i nianczyc dzieci Czy to nie za duza kara . DLAnich i dla tego dziecka? Czy to żart?

\"po prostu za 20 lat w UE przesunie sie wiek pracowniczy do 70 lat, potem do 75 lat itd, to mozna przewidziec\" póki zdrowie jest to ja wole pracowac a nie zbijac bąki przed telewizorem. ostatnio wymyslili ze biologiczna granica pracy to 85 lat (no chyba ze ktos ma zniszczone zdrowie) a protesty? nygusom sie nie chce pracowac-taka jest prawda. tylko by żłopali publiczne pieniądze ktore ja musze najpierw zarobic :/ powinno byc jak w USA - ile zarobisz to twoje. zadnycn rozbudowanych systemow emerytalnych albo pomocy publicznej do cholery - tylko marnotrawstwo tam panuje 😠

Gość pro choice
eutanazja też powinna być dozwolona, nie siedźmy wtym polskim grajdołku ja już od miesiąca namawiam dziadka, żeby wreszcie pokazał że ma jaja i się zabił

"dlatego nie dziwi chlanie, seksowanie sie, demolowanie, ludzie musza sie gdzies wyrzyc, zrealizowac sie " wykladowca, cale zarzadznie ludŸmi polega głównie na skanalizowaniu ich energii :D. teraz sie degrengolada zrobila. nich mlodzi mezczyzni ida w sport przede wszystkim-bedziemy miec zdrowszych pracownikow poŸniej ;)

no i trzeba młodziaków za mordę troche wziąć - jak nabroja to niech odpowiadaja za to - kary finansowe, praca na rzecz spolecznosci, ew. więzenie

"bo na 1 miejscu wg. takich teorii jest realizacja wszelkich wlasnych potrzeb, Twoim zdaniem to wypelnie i jest sensem zycia czlowieka?" zdrowy egoizm jest kazdemu potrzebny, ale w ramach ograniczen spoleczno-kulturowych oczywiscie. a co jest sensem zycia czlowieka to niech kazdy sam sobie okresli i wybierze taka a nie inna droge zyciowa ;)

Gość realistka_
Wykladowco, nie chodzi Ci czasami o tania, nie wyksztalcona sile robocza i koniecznosc wypracowania przyszlych emerytur? Zarzucasz nam - zwolennikom aborcji - brak empatii, zanik milosci, a sam okazujesz sie niesamowitym pragmatykiem. Fakt, mowic o aborcji, mialam na mysli tylko CZLOWIEKA, ktory powinien miec prawo do podjecia takiej decyzji, a nie spoleczenstwo:)

"Wykladowco, nie chodzi Ci czasami o tania, nie wyksztalcona sile robocza i koniecznosc wypracowania przyszlych emerytur" chyba mu o to chodzi. bo jak jest wykladowca to przeciez ja go opłacam jako tania siła robocza dla tych z Zachodu. co by było jakby nie bylo takich jak ja robaczków :P :P

i ja osobiscie jestem za aborcja na zyczenie do momentu kiedy nie zagraza ona zdrowiu kobiety

swiadomego a wiec zaznajomienia sie z biologia, widzisz wspoleczena definicje nie uwzgledniaja wszystkiego, nie definiuja kiedy pojawia sie jednostkowy czlowiek, nawet sady maja problem z interpretacja bo jesli sie dziecko pocznie w dzien smierci ojca to jest jego dzieckiem czy nie jest, dziedziczy czy nie dziedziczy? wg. logiki w momencie smierci ojca nie jest jeszcze dzieckiem ale jak sie urodzi to ma jego kod genetyczny i jest biologicznym potomkiem z prawami a wiec co decyduje o tym czy to jest czlowiek czy nie w tak prostej sprawie?

"to przeciez ja go opłacam " a moje dzieci i ciebie wiec wychodzi na jedno i na to ze problemy spoleczne dotycza nas wszystkich

"nie chodzi Ci czasami o tania, nie wyksztalcona sile robocza " pragmatyzm prowadzi do tego ze chodzi mi nawet o wyksztalcona "sile robocza" bo zarobi wiecej i zaplaci wiecej podatku ;)

Gość cabernetbb
Ja tego nie napisalam. Nie rozumiem czemu ktos pisze takie bzdury i kradnie mi nicka, ktorego dopiero co wymyslilam.

"a moje dzieci i ciebie " ja sam sobei wypracowuje dochod swiadczac jako pracownik najemny uslugi dla firmy ktora walczy z konkurencja o dochody no ale oczywiscie jestesmy naczyniami polaczonymi i nic nie jest w oderwaniu od reszty ;) zreszta ty masz jedne z najsensownoejszych wypowiedzi na forum ;)

Gość pytanie nad wyraz poważne
Od kiedy zaczyna się człowiek? Powiedzmy sobie jasno, niektórzy mimo że są podobni do ludzi, nigdy człowiek nie byli a listę bym rozpoczął od Karola Marksa, Lenina , Stalina , Hitlera, Jaruzelskiego i wielu lista bez końca i początku, niestety.

Gość pro choice
A ja jestem za legalizacją aborcji na żądanie kobiety do siedemdziesiątego drugiego miesiąca od chwili zapłodnienia komórki jajowej.

"pragmatyzm prowadzi do tego ze chodzi mi nawet o wyksztalcona "sile robocza" bo zarobi wiecej i zaplaci wiecej podatku " natomiast robisz jeden blad - otóż cala ekonomia to dla mnie nauka o bajerach i przestawianie cyferek :P bo liczy sie tylko to co, ile i w jakiej jakosci dany kraj moze wyprodukowac :P

Gość cabernetbb
nie rozumiem czemu te glupie podszywy, komus zalezy zeby zwolennicy aborcji wyszli na glupkow, ktorzy mowia bez ladu i skladu

Gość pro choice
Jak to nie wiesz komu? Czarnej zarazie na tym zależy.

"Jak to nie wiesz komu? Czarnej zarazie na tym zależy." a czemu zalezy? bo sa sterowani przez grupy interesu,czyli tych ktorzy maja prawdziwe pieniadze (>100M). a czemu tak mowia? bo tamci chca miec sile robocza zeby nie musieli sie liczyc z pracownikami-bo zawsze moga powiedziec - na Twoje miejsce jest 10-ciu chetnych i zap...laj do roboty :P :P :P

hehe niech bedzie ze bogaczom o kasie wiekszej niz 1 000 000 [walute wstawcie sobie dowolną] i to sie nazywa robienie polityki przez duze P, ta akurat jest prorodzinna :P :P

Gość cabernetbb
Czyli nie liczy sie jakosc tylko ilosc, stad te ataki i ograniczanie praw kobiet. Czy jako kobieta mozesz zyc w kraju, ktory zabrania ci mozwliosci podjecia decyzji dotyczacej twojego dalszego zycia?

i tak naprawde propagowanie "cieszcie sie seksem" w narzedziach piątej władzy czyli mediach służy narobieniu przyszlych roboli :P

Gość pro choice
Kwiatek, to nie był żaden podszyw ale pogląd na sprawę aborcji. Jeśli mamu myśleć o społeczeństwie nowoczesnym, pozbawionym średniowiecznych przesądów wynikających z braku stosownej wiedzy, to musimy zapewnić ludziom stosowne dla ich potrzeb prawo. Wyobraź sobie taką sytuację: jestem kobietą, dobrze sytuowaną materialnie, z dobranym świetnie partnerem życiowym. Zachodzę w ciążę, rodzę dziecko, ale w dwa miesiące po jego urodzinach mój partner ulega wypadkowi samochodowemu i nie jest w stanie samodzielnie funkcjonować. Staje się człowiekiem-rośliną. Na dodatek ja się dowiaduję, że zapadłam na białaczkę. Nasza sytuacja odmienia się diametralnie. Co będzie lepsze dla rocznego dziecka? Czy ono sobie poradzi bez opieki ojca i matki? Samo się wykarmi i wykształci? A jeśli nawet, pomyśl, na jaki stres zostanie narażone... Ten pomysł z aborcją do 72. miesiąca wydaje się tylko na pozór okrutny. Trzeba czasami podjąć trudną decyzję i wybrać mniejsze zło.

tfu, czwartej władzy, poniosło mnie cabernetbb - ja kobietą nie jestem akurat :P a swoje ziarnko dorzucam w celu propagowania swoich pogladow ;) "Czyli nie liczy sie jakosc tylko ilosc, stad te ataki i ograniczanie praw kobiet" to akurat mysle ze tez spowodowane jest tym ze mezczyznom sie nie podoba zbytnia wladza kobiet-bo czymze jest zycie jak nie gra o dominacje i realizacje wlasnych interesow? ;)

pro choice - chyba 72 tygodnia, bo kobieta rodzi dziecko w 9 miesiacu o ile sie biologia gatunku ludzkiego nie zmienila :P a w przypadku ktory opisalas to zawsze dziecko malutkie mozesz oddac do adopcji jak uwazasz ze sobie nie poradzisz- jest mnostwo chetnych

nie moge czytac jak ktoś za nowoczesne społeczenstwo uważa społeczenstwo zabijające własne dzieci :O takie społeczenstwo dązy do unicestwienia siebie :O