Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkkg

TERMIN SIERPIEŃ 2009!!!

Polecane posty

Wróciłam... Łapy mi odpadają od siat i targania dziecka. Oczywiście nie skończyło się tylko na sporzywcze. Ciuchy i buty tez obskoczyłyśmy. Martyna \"kupiła\" sobie kalosze z motylkami, a Szymusiowi wziełam maciupkie buciczki z misiami. Były jeszcze jedne fajne z napisem \" I love mammy\", ale rozmiaru najmniejszego nie było :( Nici to jeszcze nic. Dziecinka naprawdę potrafi się wypychać i rozpychać :D Dziewczyny nie wiem czemu wam nie otwiera. Może spróbujcie zapisać na pulpicie, a potem otworzyć???

czesc brzuchatki chyba z 10 stron wczesniej byłam - tempo, tempo:) zelka - miłości - reszta sama przyjdzie:)) koteczek - nie twardniej już;) gaga z turlaniem i przesuwaniem masz racje - 8 i 9 miesiąc to jest to! czasem aż boli prawda? ale git jest!

Pikle uważaj bo z czasem i Twój pasożyt się ujawni ;) Spajk no u mnie już powolutku te jego wypychania zaczynają boleć, a to dopiero początek 7 miesiąca. Fakt, faktem nie ziemskie odczucia jak Ci się coś pod skórą przesuwa :D

dziewczyny mam pytanie - czy cukier po obciążeniu glukozą miałyście mierzony glukometrem czy z żyły? mam sprzeczne informacje....podobno glukometrem jest wyższy i zafałszowany - prawda to?

Spajk ja Ci nie powiem, bo raz, ze inny kraj, dwa nie miałam robione w tej ciąży ;) A jak się okazuje to co było kiedyś bardzo się zmieniło...

no własnie ja nie miałam tego badania w pierwszej ciąży, a teraz mam miec w pon i wiem że u nas w przychodni robiżą je glukometrem, a chyba nie powoinni...moze któras dziewczyna sie wypowie, która miała to badanie...?a le dzięki gaga:)

Ale cisza... Pewnie wszystkie posprzątały chaty i na spacerek się wybrały ;) Ja teraz placki ziemniaczane smarze... Jakoś mnie dzisiaj na nie naszło :) Od samego zapachu skręca mnie w żołądku z głodu ;)

Nie wydaje mi się aby badanie glukometrem dawało zły wynik, inaczej nie byłby stosowany przez cukrzyków.. A ja właśnie wróciłam z (chyba) 3-godzinnego spaceru, miał być tylko na łąki a skończyło się nad morzem i wiecie co, na plaży prawie tłumy, ludzie już na ręcznikach w strojach kąpielowych albo króciutkich spodenkach opalają się a od morza zero wiatru, jak jutro będzie taka pogoda to wybywamy z mężulem się byczyć na kocyku :D A teraz zmykam na obiad bo już nas ssie :)

czesc brzuchatki:) wreszce dosiadlam sie do kompa, jakos caly dzien nie moglam sie zebrac:) otoz jestem juz po usg, z dzidziolkiem wszystko dobrze:) wazy 641 g i jest dorodnym chlopczykiem:):):) wszystkie wymiary prawidlowe, z tym ze lozysko nasuwa sie na przednia sciane, wiec jezeli sie to nie zmieni to zapewne czeka mnie cesarka:(:( a tak chcielismy porod rodzinny...ale pani doktor powiedziala,ze to sie moze jeszcze zmienic, wiec narazie bnie trace nadzieji:) jak juz bede miala dostep do skrzynki to poprzesylam wam zdjecia i filmik, tak fajnie tam wszystko widac, jak ziewa i ssie kciuka:) a i jakby ktorejs z was napatoczyla sie tabelka z plcia to mozecie mnie dopisac bo mi sie nie chce szukac:) buziaki dla was i waszych brzuszkow:):):)

Wlasnie wrocilismy z mezulkiem z dlugiego spacerku nad zalewem i po lesie , przy okazjii porobilam zdjecia brzuchalka,ktore wrzocilam na skrzynke:))) gaga sliczne te buciki dla Szymusia:))) spajk,co do tych badan,to ja pytalam pielegniarke,czy nie wystarczy zrobic glukometrem bo ja nie cierpie jak mi pobieraja krew z zyly i powiedziala mi ,ze to zalezy od lekarza jak ,ktory zaleci,bo jeden chce z krwi obwodowej a drugiemu wystarcza glukometrem,takze najlepiej jest pytac gina jak chce sie uniknac klocia w zyle:))) palulka,swietnie,ze z malenstwem wszystko fajnie,rosnie Ci chłop jak dąb:)))

lenka.........................dziewczynka Asiaaaaa....................dziewczynka Bebe B...................... dziewczynka Koteczek19833............dziewczynka kiteczek999999999.......dziewczynka Alidżi.........................dziewczynka nici1980,10..................dziewczynka Korulka......................dziewczynka GaGa_.......................chłopiec Jogi11.......................chłopiec Majka15181................chłopiec NiLLi.........................chłopiec Iwoneczka..................chłopiec kapucha171.................chłopiec lolcia26......................chłopiec Marzenie1508..............chłopiec issima........................chłopiec ruda2828....................chłopiec kropelkaaaa................chłopiec Kamila19_2908.............chłopiec monika1987.................chłopiec Spajk.........................chłopiec MoniaM P....................chłopiec Polusia86....................chłopiec freckled11..................chłopiec Pikle.........................chłopiec szczęśliwa..................chłopiec Kajunia99..................chłopiec RedHairMama................chłopiec Tupa80.......................chłopiec czarnula 81..................chłopiec palulka........................chłopiec Sylwinka25...................?? zelka_86......................?? Monika26sz..................?? małaHPW.....................?? anytram......................?? Agula125......................?? Figlarna.......................?? Sympatyczna79.............?? asica19844..................?? maartusia1..................??

🖐️:D:D:D Palulka gratuluje synka i dopisałam Cię po długich poszukiwaniach znalazłam tabelkę :) ja skończyłam sprzątać zrobiłam pranie a teraz lecę na grilla :)

To ja też się dopisze chociaż nie mam pewności ale lekarz coś tam widział ;) lenka.........................dziewczynka Asiaaaaa....................dziewczynka Bebe B...................... dziewczynka Koteczek19833............dziewczynka kiteczek999999999.......dziewczynka Alidżi.........................dziewczynka nici1980,10..................dziewczynka Korulka......................dziewczynka GaGa_.......................chłopiec Jogi11.......................chłopiec Majka15181................chłopiec NiLLi.........................chłopiec Iwoneczka..................chłopiec kapucha171.................chłopiec lolcia26......................chłopiec Marzenie1508..............chłopiec issima........................chłopiec ruda2828....................chłopiec kropelkaaaa................chłopiec Kamila19_2908.............chłopiec monika1987.................chłopiec Spajk.........................chłopiec MoniaM P....................chłopiec Polusia86....................chłopiec freckled11..................chłopiec Pikle.........................chłopiec szczęśliwa..................chłopiec Kajunia99..................chłopiec RedHairMama................chłopiec Tupa80.......................chłopiec czarnula 81..................chłopiec palulka........................chłopiec anytram.....................chłopiec Sylwinka25...................?? zelka_86......................?? Monika26sz..................?? małaHPW.....................?? Agula125......................?? Figlarna.......................?? Sympatyczna79.............?? asica19844..................?? maartusia1..................??

Palulka gratuluje chłopczyka :) U nas same chłopaki prawie, a na lipcówkach jest odwrotnie :D

No może nie tak drastyczna różnica jak u nas jest, ale przeważają dziewczynki :) To co wyzej napisałam to przez przypadek na lipcówki puściłam :D Zeby sobie nie popatrzyć gdzie się wysyła.... ;)

GaGa a Ty na jaki wózek się zdecydowałaś? Ja zastanawiam się nad 'x-landerem xa' a 'coneco toledo' tylko ze ten pierwsze sporo droższy i ciężko dobrać kolorystycznie gondole do spacerówki, np na allegro są tak sprzedawane że niebieska spacerówka a gondole do wyboru czerwona, pomarańczowa i grafitowa, a jak już całość w jednym kolorze to 200-300zł drożej :/

hej dziewczyny- ja jestem teraz tak padnieta ze zaraz stane i zasne na rzesach....musze was poczytac ale najpiewr sprawdziłam poczte- Nici jestes Sliczna i twoj brzucholek z Nikolą też:) gaga szymusiowe botki sliczne teraz biore sie za film

gaga obcy byl the best!!!! Palulka super ze z dzidzia oki i gtratuluję synka!!! ciekawe czy koteczek juz w domu- ale chyba tak bo cos jej nie wiedac na cafffffe. chyba lece na wyrko pappa 🖐️

anytram ja juz mam zakupiony wózek, czeka na przesyłke z PL :) Mój wybór padł na zupełnie inny typ wózka niż na jakie Wy się decydujecie. Wklejałam już tu linka do tego wózka. Pogmeram za nim, to go wkleje jeszcze raz...

GaGa ja miałam podobne kółka w wózku dla Pauli, były podwójne i skrętne i byłam zadowolona! Ale tym razem zależy mi na większych ze wzgl na leśne spacery itp

Koteczek witaj w domu :) Anytram ja mam teraz dla Martyny parasolke Coneco z takimi właśnie kółkami. Dobrze mi się jeździ nią, zwłaszcza, ze poruszam się tym wózkiem tylko po chodnikach :)

Cześć Dziewczynki, ja dopiero co z działki wróciłam tak się nawąchałam farby olejnej i rozpuszczalnika że aż mnie głowa boli mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidce, jestem padnięta a o 21 znajomi przychodzą (późno bo dzieci muszą położyć spać) małżon juz wstępnie sfazowany a ja piję żywca niskoalkoholowego i mam jeszcze karmi malinowe, przyjaciółka karmi piersią więc razem będziemy sobie popijać, Nici wygladasz cudnie, musze cię znaleźć na NK, Gaga wózio fajny w zasadzie taki klasyczny i rzeczywiście wyglada na nieduży, filmik mi się nie otwiera ale zaraz cos pokombinuje, Palulka gratuluje synusia i cieszę się że zdrowy

Koteczek witaj i wypoczywaj, Anytram ale ci zazdroszczę tego morza, napisz ile kilometrów masz na plażę,

ja wróciłam jakiś czas temu ze szkoły a jutro na 8 :/ palulka - gratuluję synka :) rośnie jak na drożdżach :D spajk - ja miałam robione glukometrem. wyszło mi 80. to było u męża w pracy i oni to normalnie stosują, bo na dializach dużo cukrzyków. GaGa - super filmik :) mój dzidziak też już prawie tak szaleje i mąż mówi, że jak obcy :P aż strach pomyśleć, co będzie dalej. dzisiaj mnie tak w szkole skopał... albo po żebrach albo po tyłku :P jakby się szaleju najadł ;)

Wiecie, że w kilka dni po porodzie stracimy już ok 5-7 kg. Po pierwsze: donoszony dzidziuś ok 2.5-4 kg, 2: macica przed ciążą 50g w ciąży 1kg, po połogu wraca do stanu sprzed ciąży 3: płyn owodniowy 1-1.5 litra 4: łożysko w ciąży donoszonej ok 0.5 kg 5: w okresie ciąży dochodzi do nagromadzenia w organizmie większej ilości wody, która w ciągu kilku dni po porodzie zostaje wydalona 6: pozostałe kilogramy to tkanka tłuszczowa, która jest zapasem niezbędnym do wytwarzania odpowiedniej ilości pokarmu i jeśli będziemy karmić piersią to i pozostałe kilogramy powinnyśmy szybko zrzucić. Więc... nie ma co się martwić damy radę z kilogramami po ciąży!