Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna mariia

Uczuciowo dobija mnie allegro

Polecane posty

sprzedający ma po prostu dobry patent na wynoszenie śmieci z domu i dodatkowo zarabia na wyzozce smieci :p a w skali roku to hhohohohoho kasy mu w kieszeni zostaje:D

anna mariia ty jednak jestes lekko ograniczona. Facet wyslal Ci przesylke, odpowiednia zapakowana a ty raban robisz ! Wyobraz sobie, ze ja juz dostalam kilka razy plyte CD wlasnie w kopercie z bąblami i kazda z nich byla trzasnieta ! Nie wiem co oni robia z tymi paczkami na poczcie, wala stemple na poczcie jakby je na krowach przybijali. ciekawe jakbys poc zula sie , gdybys kupila towar za 100 zl i dostalabys zmiazdzona dyskietke?! kogo obwinialabys ? sprzedawce czy poczte ?!

nie tak sie nie wysyła paczek to po prostu totalny brak szacunku dla drugiej osoby, ktos chce zabezpieczyc paczke ok potnij gazety, kartki i będzie ok - ale rolki po papierze toaletowym, opakowania po jedzeniu? obleśne nic więcej

Gość anna mariia
widze, ze nia ma po co dyskutowac. Zapakowana paczka ( w cokolwiek , nawet te rolki od papieru) a paczka wypelniona odpadami z kosza na smieci, to dwie rozne rzeczy. Jako sprzedajacy na allegro, wychodzicie z zalozenia ze specjalnie wystawiam mu negatywa, Hobbistycznie... Pozdrawiam

Ja głównie kupuję, ale zawsze staram się wyjaśnić sytuację, zanim wystawię negatywa. Rozumiem, że mógł Ci się nie podobać kontakt ze sprzedawcą (te maile), mogło uszkodzenie/zabrudzenie towaru, ale komentarz,który wystawłaś, świadczy o tym, że jesteś "trudnym klientem" :(

mam nadzieje ze sprzedawcy nie zaczną oszczędzać na wypompowaniu szamba :D ja o wiele więcej kupuje niż sprzedaje ale naprawde trudno uwierzyć w taki przypadek, że ktoś ci napchał śmieci z kosza :o

Gość anna mariia
Wiec powiedz mi , co byc zrobila na moim miejscu. Uwierz mi na slowo aalbo przyjmijmy hipotetycznie, ze przychodzi do Ciebie ta paczka, otwierasz, smierdzi. W sordku pelno jakis rzeczy, te rolki i opakowania po makaronie byly najwieksze, pozniej jakies papierki po gumie, kipiko .Wyrzucasza to pokolei z pudla, brudzisz sobie rece jakims jedzeniem no ale na koncu faktycznie jest ten towar, jaki zamawialas. Poniosly mnie nerwy to mu wyslawilam negatywa. Ale co mialam zrobic, napisac "Szanowny Panie, po co mi te smieci" Sadzisz, ze by odpisal? Prosze, napisz mi, co madrzejsza ode mnie osoba zrobilaby w takim wypadku??

Gość łołoj
zgadzam się z Ike, Alicja i energiczną, pomimo że jestem kupującą. Przesadzasz dziewczyno, mocno przesadzaszm, a już na pewno z treścią negatywa. Nie potrafiłbym zrobić komuś takiego wpisu nawet za gorsze świństwo. Zamierzam sprzedawać, dopiero mam to w planach, ale u mnie jesteś już na czarnej liście. Doczekasz się w końcu zablokowania konta na własne życzenie.

Napisałaby sensowny komentarz. Towar O.K., ale kultura sprzedającego i kontakt z nim pozostawiają wiele do życzenia. Przedmiot został zabezpieczony opakowaniami po zupkach z resztkami jedzenia. Teraz Sprzedawca napisze "jesli kupujący spodziewa się ozdobnego papieru, niech kupuje w ekskluzywnych salonach komputerowych, a nie okazyjnie na Allegro" i wyjdziesz na idiotkę.

Gość anna mariia
dobrze zaraz wyciagne ta paczke i napisze Wam co jet dokladnie w opakowaniu: 2 rolki po papierze toaletowym, 2 rolki po tasmie klejacej, zmiete opakowanie po kuskusie, zmiete opakowanie po makaronie, malutki zakrecony sloiczek po koncentracie pomidorowym( w srodku resztki zawartosci), papierki po gumie do zucia, po kopiko, zmiete ( uzyte?) chusteczki higieniczne , metki po ubraniach , opakowanie po cukrze a na nim reszki jakiegos jedzenia , papierki po Mabie. Tyle widze .Czy to nie sa smieci?

Gość anna mariia
kazdy pisze z wlasnej perspektywy. Wy jako doswiadczeni sprzedawcy nie mozecie uwierzyc, ze ktos moglby wyslac tak paczke i z doswiadczenia napisalibyscie w moim wypadku bardziej adekwatny komentarz. Ja jestem kupujacym, nie wymagam platkow roz ani ozdobnego papieru. Ale nie oczekuje tez, ze ktos przesle mi smieci. Nie bede polemizowac co dla was jesy juz smieciem a co nie.

Gość llukie
zgadzam sie z anna mariia sprzedajacemu brakuje kultury i to widac nie tylko po mailach jakie wysylal, a takze po zwartosci paczki - wyslal same smieci. Chyba nikt z was nie chcial by dostac zmietych chusteczek (nie wiadomo czy z zawartoscia ;) czy tez sloiczka po koncentracie. Place za przesylke i chce dostac estetycznie zapakowana zawartosc paczki. Jestem sprzedajacym i nigdy nie wyslalam wylicytowanego przedmiotu brudnego, smierdzacego czy zapakowanego w zawartosc mojego kosza na smieci. To co zrobil ten sprzedajacy to po prostu chamstwo i nic go nie usprawiedliwia

heheh, ja też myślałam najpierw, że chodziło o zabezpieczenie przesyłki, ale ten słoiczek po koncentracie świadczy dobitnie, że jednak Autorka ma rację - bo kto wkładałby twardy, szklany słoiczek w charakterze amortyzacji paczki??? :D

Gość anna mariia
Dziekuje llukie

anna weź nie jestes trudną klientką, jesteś normalną osobą, a jak już pisałam to nic innego jak chamstwo ze strony sprzedającego, zrobiłabym fotki tej paczki i wstawiła w komentarzu, żeby każdy mógł zobaczyć

Gość anna mariia
Energiczna .. wszystkiego umiesz sie doczepic prawda? Zgadzam sie, komentarz mogl byc madrezjszy z mojej strony. Ale pisze jako prosty , wkurzony czlowiek, Nie znam sie na handlu widac...

jeśli z tymi śmieciami piszesz prawdę ( chodzi przede wszystkim o słoiczek po koncentracie ) to trafiłaś na jakiegoś złośliwego chama :o Ja na twoim miejscu po rozpakowaniu takiej paczki zadzwoniłabym do sprzedawcy żądając wyjaśnień ....(perspektywa dostania negatywa i skierowania sprawy do allegro działa łagodząco na sprzedawców)

Gość wydaje mi sie
Droga Pani ze nalezy najpierw napisac maila do sprzedajacego a nie w przyplywie adrenaliny wystawiac prostacki komentarz ,swiadczacy o Tobie. Obawiam sie ze tylko promil kupujacych na allegro znajdzie ten temat na kafeterii. Moim zdaniem zrobilas z siebie idiotke. Teraz czekam na odpowiedz do komentarza. Mysle ze sie jeszcze poturlamy :D:D:D:D

Nie czepiam się, tylko mówię CI, co prawdopodobnie zrobi Sprzedawca. Podejrzewam, że dostaniesz negatywa. Proponuję Ci dopisać w komentarzu, że w paczce były resztki zupy i słoik z pozostałością koncentratu. A na przyszłość komentować na chłodno :P

Gość na orange
zgadzam sie autorka..i nie chodzi o licytacje kto gorszy a kto lepszy w pakowaniu przesylek..ale allegro i pieniadze tam wydane do czegos zobowiazuje..przeciez autorka nie dostala niczego za darmo!!zeby miala sie godzic na takie zapakowanie przesylki!!wiec moze wszyscy sprzedajacy tutaj sie wypowiadajacy najpierw sie zastanowia nad tym co pisz(CL),,,to tak jakby isc do sklepu miesnego i kupic kosci..pani sprzedajaca wedle uznania powinna zapakowac to w obsmarkane chusteczki..ale ak kupimy cielecine dostaniemy torebeczke foliowa(wiem wychodza z mody)...nie przesadzajcie drodzy sprzedajacy..nie chodzi ze klient nasz pan..chodzi o zwykle poszanowanie drugiego czlowieka,ktory kupil zaplacil i oczekuje na swoj towar..pozdrawiam autorko a komentarz moze "za mocny"al;e wiem czym spowodowany...

Gość bajsiaa
To ja Wam opowiem historię z allegro mojej znajomej. Sprzedała pewnej osobie spodnie. Otrzymala komentarz negatywny, że paczka smierdziała papiorosami i takie tam pierdoły. Koleżankla moja nie pali, ani nikt w jej domu, a do tego jest perfekcjonistką, niespotykanie pedantyczną osobą, słynie z czystości tak w rodzinie jak i wśród znajomych, wręcz nawet przesadza. Dam się pociąć,że paczka była estetyczna i wręcz pachnąca, inni w swoich komentarzach to podkreslali. I wiecie co? dziewczyna kompletnie się załamała, jest wrażliwa. Długo po takim komentarzu nie mogladojść do siebie, przeżywała jak wielką tragedię. Od tamtej pory nie wystawiła na sprzedaż ani jednej rzeczy, jedynie czasem kupuje. Są ludziska niesprawiedliwi, albo złosliwi. Aha...nie wystawiła jej nawet odwetowego negatywa, jest za delikatna.

Gość anna mariia
To wyjde na idiotke, trudno . Wystawilam do dzis 5 negatywow. Pierwsze byly zawsze wystawione po konsultacji z serwisem allegro. Dzis mnie ponioslo , a ze ten sprzedajacy sprzedal juz milion rzeczy to pewnie odpisze mi negatywem ( i poturlaja sie niektorzy ze smiechu). Mysle jednak, ze osoby ktore malo kupuja i nie maja obeznania wiekszego w allegro ( jak ja) , zrozumieja ten komantarz i moja zlosc. , Nawet jesli odpowiedz bedzie tysiac razy lepsza