Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
fermina30

Nowa.Zaczynam starania, kto ze mną?

Polecane posty

BEATKA____ kochana nie płacz, bo na pewno wszystko jest oki, pewnie ma stare USG i nie widzi wszystkiego, a poza tym pamiętaj, że to wczesna ciąża i serduszko bije cichutko, żeby Cie nie stresować :) maleństwo nie chce na razie przeszkadzać :) dobrze mu , cieplutko, na razie dużo miejsca. Mówię Ci nie denerwuj się i nie płacz Skarbie, bo tylko siebie denerwujesz i fasolka nie wie co się z mamusią dzieje . Jeszcze pomyśli, że przez nią płaczesz i będzie jej smutno, a przecież obie macie się z czego cieszyć :)

niewiem on mówi że wszystko jest ok że jest ciąża ale mówi że ona jest bardzo wczesna i pytał czy na pewno miałam wtedy ostatni okres a czy nie później. i dał mi coś żebym brała zaraz zobacze co to jest i na co

Beata___głowa do góry!!!!!To co ja przeszłam w pierwszej ciąży to szkoda słow.Najpierw jak mnie zbadała to coś jej się wydawało że mam macicę za dużą jak na jedno dziecko i podejrzewała bliżniaki więc w 8 tyg usg-było i jest jedno dziecko,potem przed samym porodem robiła mi usg to nie widziała buzi i podejrzewała rozszczep na szczęście była zdrowa niunia.Całą ciążę miałam za krótką szyjkę macicy a jak przyszedł termin porodu to musieli mi wywoływać. Jesteś dopiero w 6 tc to moim zdaniem za wcześnie na usg żeby zobaczyć bijące serduszko w tym czasie widać jedynie że ciąża jest i nic poza tym.Beatko a ja nawet nie miałam jeszcze usg i mam mieć dopiero w 12tc pierwsze i nie wiem nic?tak samo się denerwuję ale wierzę że wszystko jest ok.Nie denerwuj się za wczasu przecież nic Ci złego nie powiedział.Wiem że kobieta w ciąży analizuje każde słowo powiedziane przez lekarza.Po prostu jest za wcześnie żeby było widać serduszko przecież nasze fasolki są wielkości połowy paznokcia u małego palca.

Beatka ale skoro On potwierdził ciążę to napewno bedzie wszystko ok ,a to ze się bedziesz zamartwiac nie pomoże ani tobie ani maleństwu...

odniechciało mi sie wszystkiego z nerwów. powiedział ze do poniedziałku mi nie da L4 bo jak zobaczy serduszko to wtedy mi da ale kazał nie iść do pracy tylko na urlop i powiedział że to nie powinno boleć tak że brzuch i krzyże nas bolą a że mnie cały czas boli to mi dał na podtrzymanie tabletki :-(

chciała bym zapaść w jakiś mocny sen aż do poniedziałku do 19 godziny o boże ja nie wytrzymam do tej pory.Narazie nie wiadomo co sie dzieje więc nie aktualizuje tablelki. A na dodatek M jest w pracy i niemoge sie do niego dodzwonićBBBBUUUUUUUUUUU BUUUUUUUUUUU BUUUUUUU

Hej Nie masz najmniejszych podstaw do niepokoju. U mnie w 6 tyg było widać tylko pęcherzyk ciążowy,serduszka jeszcze nie. Serducho zobaczyłam podczas następnej wizyty. To wszystko zależy od rodzaju sprzętu jakim dysponuje lekarz. To tylko jedna wypowiedz z innego forum Beatka niektóre dziewczyny piszą że jak były na usg pierwszym to gin powiedział że jest puste jajo płodowe!a za dwa tyg poszła na usg jeszcze raz i było zdrowe dzidzi.Nie martw się masz leki na podtrzymanie?to bardzo dobrze i no-spę bierz żeby nie było skurczy.

A ten brzuch i krzyż to Cię boli cały czas?Mnie krzyż też jeszcze czasem zakłuje i brzuch czasem ćmi.

pełcherzyk było widać i to bardzo dobrze i mówił ze według tego usg jest ok tylko nie wygląda mu ta ten wiek ciąży co jest a USG ma dobre podobno i niedawno wymieniał na nowe

od wczoraj mnie nic bolał brzuch a po badaniu ginekologicznym znów boli i brzuch mam napięty

A zwolnienie dostane jak bede po badaniu w poniedziałek i bedzie widać serduszko ja chce poniedziałek

Ale wiek ciąży zawsze na usg wychodzi inny.Może faktycznie owu miałaś póżniej albo narazie powoli rośnie z tym jest różnie.Ja też zawsze po badaniu mam napięty brzuch.A no-spę bierzesz?

Foczki____ ja ode spać, bo znowu będzie chyba padało, zrobiłam obiad i muszę się zdrzemnąć, bo nie chcę kolejnej kawy pić, potem znowu mi bedzie niedobrze i będę sobie wmawiać kolejne objawy. Beata_____ ja też chcę już poniedziałek :)może razem prześpimy do tego poniedziałku ? Norkę już mam :)zmieścimy się obie

Witajcie wracam do was juz bo bylma u kuzynki na kawie.A eM do 17 chyba bedzie pracowal a ja sama w domciu. Rea Ja narazie nie biore bo to miala mi dopiero przeisac jak polece do PL 27 lipca ale ona mowi ze do tego czasu mam szalec i prubowac zajsc w ciaze.Takze zobaczymy. Rea fajnie ze sie odezwalas glupio bez Ciebie bylo i wpisuj sie do tabelki!!

Kurde dziewczyny srodek dnia a wy idziecie spac:( nie no nie przesadzajcie.Jest tu kto jeszcze?

PRZED OWU NICK.......... ........PLAN.@..DŁ.CYKLU ..PUNKT..WIEK..CYKL Ziarenko lnu..........05.06........25-27..nie...........25......11 Folik32...............14.06.......31-42.....nie......... .32.......6 Lola83-1..............23.06........28.....tak.......2 6.........9 Nikamo74.............23.06........28-.....tak......34. ........3 Meg75 ................26.06.........29.......tak......34....... ojjj... nowa81................27.06......30-32.................2 8..........6 ewika74...............04.07 około????.........nie.......34 ......... POCZEKALNIA PO OWU DO KOŃCA CYKLU NICK.......... ........PLAN.@..DŁ.CYKLU ..PUNKT..WIEK..CYKL Chciejka26...........25.04........28-31.....nie........2 6........5 patrycja75...........07.06.......32..........tak........ 34 .......11 nikulam.............. .18.06.......30-33......nie.........30........6 BRZUCHATKI NICK...................TC..DATA BADN...TERMIN POR.....WIEK...płeć Bombelek83...........18.................07.10.09........ . ..25.. ..... ...... Ognik80...............16.....01.06......26.10.09........ . .28 .. ..... ...... Mfigielek..............17.....24.05.......08.11.09..... .....24 . ... ... .... Animonda..............16....24.06.......10.11.09....... ...25 ...chłopiec M_M....................17....04.06......14.11.09...... ......24.. ... ........ Spacer w chmurach..14......?..........03.12.09...........22.......... . Fermina30............ 10.......25.05......05.01.10.... . .31 .........? Klaudia0405...........6.......30.06......02.02.2010..... ....2 6........ Beata2611............5........18.06......?????????????.. ........26.......... Anka323..............5........16.06.......30.01.10...... ...

Hej, Beatko, nie denerwuj sie, ja sobie tez takie filmy wkrecałam. Ja byłam na wizycie u gina dopiero na pocztaku 7 tygodnia liczac od owulacji. A jak bylam w czwartym tygodniu, to w ogóle mnie nie zbadał! Powiedział, że jestem w ciązy, na podstawie moich testow ciazowych i bety HCG:) Nie denerwuj sie, staraj sie nie myslec, choc wiem, to trudne.. Nikulam, mam nadziej ze ten cykl był udany! jestes spokojniejsza po monitoringu pewnie. Zle mnie zrozumialas, gdy pisałam o antybiotyku na tokso. Lekarz mi nie przepisal. Ale mu ufam , mam nadzieje ze to stara infekcja. Pati, jak j aTobie kibicuje, nie wyobrazasz sobie! Ale nie badaj tej szyjki tak czesto:) Poczekaj jeszcze troszke, test pewnie juz czeka i woła, co?

Ja na zwolnieniu, ospała ciagle, jak Spacer-jem i spie:) i snuje sie po domu. Wczoraj z nudow chciałam męzowi zrobic niespodzianke i upiekłam ciasto z truskawkami. Przepis nowy, z internetu. Takiego zakalca w zyciu nie widziałam! Tylko galaretka i truskawkai nadaja sie do jedzenia:) Rea, dystansu zycze do wszytskiego, do pracy, finansow, spraw staranek. Ale starenek nie ma co odkładac! Mysle, ze dobrze o tym wiesz.. Pati, a moze nie mysl, ze si enie udało, moze mów ze tak, tak, tak, ze czerwiec to własnie Twoj miesiac!

Fermina fajni ze jestes ja siedze w domciu ale eM wroci najprawdopodobniej za 1h takze fajnie jeszcze bedie troche dnia do posiedzenia.A terz ide zupke zrobic.bede pozniej weczorkeim.papa

A doradzcie mi jeszcze czy jak bede robila testy owulacyjne to codzien 1 tylko tak i o stalej porze popoludniowej?

Lola - to musisz antykom pokazać, gdzie ich miejsce!:) wpiszę się do tabelki, jak zrobię cokolwiek w kierunku fasoli, na razie macam ciążowe brzuchy:))) Ferminko-Matko - nie snuj się, zapisz się na gimnastykę dla brzuchatek - wszystkim wam radzę, bo to nie dobrze dla organizmu tkwić w bezczynności. Porozciągacie sie trochę, poznacie inne brzuchatki, rozluźnicie mięśnie - szczególnie do Chmurki tu piję, ona od miesiąca śpi z przerwami na jedzenie!:)))) no do dzieła:)

wlasnie przeczytalam tekst przytoczony wczesniej przez Nikulam. Ech, jakie to zycie dziwne i zawiłe. Wczesniej na jakims forum, chyba na ciaza i macierzynstwo czytalam historie dziewczyny, ktora wlasnie sie dowiedziala ze jest w ciayz, po ktorejsc insemincaji, takiej, ktora dawala tylko 5 % sznas. Ze w tym cyklu jakos nie moglo sie udac, a jednak.. Potem straszna relacje kobiety, ktora czeka na smierc swojego nienarodzonego dzidziusia, wie, ze umrze.. Ile ludzi, tyle historii. Kazdy ma nadzieje ze ma wplyw na napisanie swojej, a to los pisze za nas. Uda sie nam wszystkim byc mamami! Teraz Pati i Nikulam.

Rea wpisuj sie i nie gadaj glupot!!!!!!!! A ja mam cicha nadzieje ze jak polece do PL to juz sie okaze ze ejstem w ciazy a nie jakies tam antyki bede brala:D

Lola najlepiej testy robić od 15:00-17:00, tylko 2 h przed staraj się ograniczyć płyny. pamiętaj też, że kreska testowa powinna być tego samego koloru co kontrolna, może też być ciemniejsza. jeżeli nie jest, test zaliczasz do negatywnych. zwykle w czasie piku jest grubsza i ciemniejsza od kotrolnej. Kilka dni wcześniej może pojawiać się jaśniejsza i ciemnieć z dnia na dzień, oznacza to, że godzina zero sie zliża.

Rea dzieki zobaczymy od jutra zaczynam testowac bo jutro moj 11dc a mam @ co 28dni.takze jak cos to sie bede pytala.raczej wracam po pracy tak po 17 to chyba odrazu bede robila po przyjsciu z pracy.moze byc?

nie wiem, natomiast nie wiem, czy ta krecha jaśnieje z powrotem po piku, czy od razu jest jedna? Foli wiesz? ty rraz obiłaś cały miesiąc...

Ferminko, staram sie złapać dystans do wszystkiego, ale to nie jest łatwe. Przez 6 mcy to ja nas utrzymywałam, żyliśmy tylko z mojej pensji, teraz jej nie będzie, a nie ma gwarancji, że jak przyjdę do nas do firmy obroty nagle sie podwoją. Nie jest to jakiś mały kryzysik, ale pytanie, czy w ogóle będziemy mieć jakiekolwiek pieniądze.... Nie łatwo złapać dystans to takich spraw, a dziecko w tym momencie schodzi niestety na dalszy plan....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować