Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Quleczka

KOMU UDAŁO SIĘ WYJŚĆ Z NAŁOGU NADMIERNEGO WYCISKANIA/OCZYSZCZANIA TWARZY??? cz.2

Polecane posty

--> co do H&M - nie cierpie ich przebieralni i tego swiatla - jak musze tam wejsc to zawsze wychodze zdolowana czy oni nie moga pomyslec o swietle przyjaznym dla klienta??? Ja już w ostateczności wchodzę do przymierzalni.Na kafe jest gdzieś wątek o depresji w sklepowych przymierzalniach.Czemu zamiast zafałszować (na lepsze oczywiście) wygląd konsumentów,to oni go pogarszają ;) 2 dni nie ruszałam buzi,ale dzisiaj z rana podkusiło mnie i wycisnęłam jedną krostkę i zdrapałam dwa strupki.Efekt: 3 dodatkowe czerwone plamy,które zapewne będą się teraz goić w nieskończoność i na bank zostawią przebarwienia :( stare to a głupie... ;/

Kattie_Kattie--> ja brałam doxycyclinum (Unidox),ale nic mi nie było.Dopiero po ok miesiącu stosowania zaczęły się cyrki z wyschniętą i popękaną,zaczerwienioną skórą na tułowiu (zwłaszcza pod biustem,wyglądało to jak ziemia,która dawno nie uraczyła wody).Z twarzą nic mi się nie działo.

no ja odlozyłam brevoxyl i wszytko inne. bede miała tez mazidła do smarowania, tylko musze odebrac z apteki. A co do efektów to opinie sa podzielone. Bede miala wykonywane badania watroby itp. wiec jesli ten lek mi nie pomoze to lekarz da mi cos mocniejszego. trzeba tez brac od uwagę to ze ten antybiotyk działa na niektore (wymienione na ulotce) bakteria a na inne nie. Wiec to tez zalezy jaka jest przyczyna tradziku. Jeśli ktos ma tradzik przez hormony, zle jedzenie itp t ten lek nie zdziala nic.

Tak,bardzo pomogło.Ja już po 5 dniach stosowania widziałam znaczną poprawę,skóra się wygładziła,nic nowego się nie pojawiało.2x go stosowałam i dwa razy z podobnym skutkiem-znakomitym.Po odstawieniu miałam nawrót (po kilu miesiącach)ale o wiele łagodniejszy.Najchętniej 3x bym go wzięła,ale nie wiem czy zadziała a poza tym znów miałabym te problemy ze skórą na ciele :/

co do opuchlizny to trudno mi stwierdzic, napewnie nie jest bardzo opuchnieta ale jednak troche tak. Taka nabrzmiała, wydaje mi sie ze to przez to przez masci. Moze moja skóra toleruje rzadsze dawki.

dziękuję quleczko:* lwiczko, a ile tabletek bralas dziennie i rano czy wieczorem? Bo ja mam i ten antybiotyk i tzw tabletke 'osłone' mam brac kazda raz na dobe, jedna rano a drugą na noc. Lekarka powiedziała, ze obojetnie która kiedy. Mi tez mówiła ze po 5 dniach bedzie juz poprawa, co mnie ucieszyło ale i zdziwiło ze tak szybko( i trche niedowierzanie). I co jeszcze brałas wtedy gdy brałas ten antybiotyk? miałas jakies mazidla, preparaty, zele?

mnie nie zapisała :] a jak zapytałam się jej czy powinnam-mogę,ale nie muszę... Całe szczęście,że od 8 roku życia Unidox był jedynym antybiotykiem,jaki mi przepisano...

Quleczko ja lubię czytać twoje wpisy są takie modrę :) Muszę sie jeszcze zarejestrowac do dermatologa ale myslę,ze takie radykalne odstawienie było by złe dlatego będe raz na jakiś czas tylko stosować Krem nivea jest teraz moim jedynym ratunkiem mam jeszcze krem soray ale on jest do przetłuszczającej się buzi po nivea mam taką fajną miłą w dotyku buźke i znikają mi te suche plamy co miałam

-->a ile tabletek bralas dziennie i rano czy wieczorem? brałam najpierw 1 tabletkę dziennie o stałej porze (obojętnie jakiej) przez 10dni(opakowanie) a potem pół tabletki wg tych samych wskazań (2 opakowania)

a i mam żel Dermedic do cery trądzikowej i przetłuszczającej się mam juz 2 opakowanie i to kupiłam za 18 złotych:):):) jedyny żel do buzi z jakiego jestem naprawde bardzo zadowolona ale to już chyba wcześniej pisałam hehe

-->I co jeszcze brałas wtedy gdy brałas ten antybiotyk? miałas jakies mazidla, preparaty, zele? dostałam Davercin płyn,jakieś mazidło robione w aptece o zapachu kamfory i borasol.A do mycia mydło protex-co było bardzo nietrafione!! :/

Gość aryanna
witam . jak w temacie , mi udalo sie wyjsc z tego nalogu. wiedzialam ,ze cos jest nie w porzadku , poniewz za kazdym razem rozdrapywalam najmniejsza nawet krostke. nie pomagaly zele oczyszczajace z drogerii ani dermatolog. przestawalam ,gdy nie mialam dostepu do lusterka przez kilka dni . wtedy moja cera goila sie. na poczatek zamalowalam wiec czarnym markerem lusterko i wyrzucilam je do kosza. poszlam do apteki i kupilam zel do mycia twarzy dla wrazliwej skory -chyba phisiogel sie nazywa. zeby zakryc kratery nosilam cienka warstwe fluidu . wiadomo ,na poczatku nie moglam sie powstrzymac i po kilkudniowym ''poscie '' robilam sobie masakre . postanowilam wytrzymywac dluzsze okresy czasu ,ile sie da. teraz tez od czasu do czasu cos mi wyskakuje i czasem wyduszam . ale to juz nie twarz poorana wielkimi czerwonymi gulami . jeden, najwyzej 2 male syfki na cala twarz. bardzo pomoglo mi to ,ze zaczelam sie spotykac z ludzmi ,troche glupio bylo wylazic ze zmasakrowana twarza. pomoglo troche stosowanie tabletek anty -teraz juz nie biore ,unormowalo cere. zaczelam zwracac uwage, na to ,co jem. pije duzo wody mineralnej i zielonej herbaty., uprawiam sport, staram sie wysypiac. do cery stosuje kremy nawilzajace do skory wrazliwej/mieszanej a w zime -tlusty krem ! , od czasu do czasu peeling . tonik , ktory sama robie z ziol. i jest dobrze. idealnej skory nie mam , ale moge sie na ulicy pokzac . nie lamcie sie ,dziewczyny , na pewno uda wam sie pokonac tradzik. pozdrawiam .jesli maci epytania ,chcetnie odpowiem :)

no własnie po bambiono mialam twarz czerwona i szcypala jeszcze bardziej:( smaruje sie mascia z witamina A. Stosowala któraś isotrexin?

Gość aryanna
jak sie ma duze lustro to rzeczywiscie problem , ja mialam takie male ,powiekszajace . w lazience bylo niewygodnie :P .poza tym trzymam sie z daleka od drogeryjnych produktow . chodze do zielarni albo do apteki .:)

dziewczyny :(:( Ja juz wiem co mogło mi zaszkodzic. Stosowalam 2 tygodnie acne derm i przez 3 dni brevoxyl. twarz wiadomo byla przesuszona ale tylko to i nic wiecej. Ale ja w niedziele wieczorem zobiłam peeling!!:(:(:(:( staralam sie delikatnie ale pewnie to ona tak podraznil :( Jestem taka napuchnieta, podrazona, czerwona;/;/

Kattie_Kattie--> doskonale rozumiem Twoją rozpacz...może powinnaś odstawić te wszystkie specyfiki (za wyjątkiem antybiotyku doustnego)na dzień dwa?jak się za dużo naładuje tego wszystkiego to też niedobrze,znamy to z własnego doświadczenia,z wcześniejszych wpisów,porad babć,mam i koleżanek.Ja wiem,że Ty wiesz :) i wiem,że czasem ciężko jest nie smarować się,jak coś wyskoczy.Daj odpocząć skórze.Czas jest dobrym lekarzem.

Jeszcze 2 tygodnie temu pisałam tu o mojej straszej twarzy, a miesiąc temu byłam tak załamana i zdołowana wygladem mojej twarzy jak nigdy wczesniej. To był chbya najgorszy okres. Pryszcze robiły mi się nie wiem dlaczego. A teraz mam gładka cerę. Nie uzywam już brevoxylu, ani innych maści, żelów, kremów oczyszcajacych, odswieżajacych złuszajacych. Teraz myję twarz zelem Nuno i smaruję kremem Hipp. I tyle. Mam taka cere jakiej od baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dawna nie miałam. Sama nie wiem jak to sie stało. Jeszcze niedawno miałam pryszcz na pryszczu. Rane przy ranie. A teraz jak ręką odjął.

Kattie_Kattie ja stosowałam Izotrexin 1 tydzień: super 2 tydzień: mniej super 3 tydzień: wyglądałam strasznie, czerwona, pełno pryszczy... 2 miesiące: coś tam mam ale oczywiście wyskoczy ale z mojej winy oczywiście bo jak sie dopadam do twarzy to... sama wiesz nie ma lekarstwa na głupotę. Uważaj bo z nim to nie ma żartów: wysusza, podrażnia itp, teraz smaruje nim tylko pryszcze, a wcześniej całą twarz, z tym żelem to można przesadzić. Teraz jeszcze stosuje dodatkowo Tetrarysal( nie wiem czy dobrze napisałam nazwę, ale taki antybiotyk to jest).

wiecie co ja te wszystkie mazidła chętnie bym do kosza wyrzuciła... nadają się tylko do tego

a powiedzcie,jaki jest najlepszy żel/pianka/krem do mycia twarzy? Bo mi wszystkie wysuszają i ściągają skórę (nawet Żel z Ziaji Nuno). I polećcie proszę jakiś dobry krem nawilżający,który ładnie się wchłania i nie pozostawia śladów na skórze.

do an6457 Dziękuję za odpowiedź. Narazie robie przerwe z prawie wszykim, na jakies 2 dni bo mam na własne zyczenie zbyt podrazniana skóre. A Ty smarowałaś buzię rano czy wieczorem? tzn na noc? Bo ja oprócz ustnych antybiotyków mam: No noc mazidło na wypryski-miejscowo Rano przemyć preparatem robionym na zamówienie Rano-->>Isotrexin i mnie to troche martwi, ze moze w dzien skóra będzie po nim nieładna, tym bardziej ze bede musiała pozniej nałozyc podkład i na uczelnie. Ale z drugiej strony na noc tez nie za bardzo, bo to co mam do smarowania miejscowego to i tak bede musiał smarowac prawie cała buzie. Boję się wysypu po tym... Quleczko Ja po peelingu użyłam taki żel po peelingu, bo to byl komplet taki niby odbudowujący skórę.

Quleczko czy Ty na medycynie jesteś,specjalizacja:dermatologia? :D chyba wiesz wszystko na ten temat ;) bardzo dziękuję :* Kattie_Kattie--> a na Isotrexin da się w ogóle nałożyć cokolwiek (a tym bardziej podkład)?Słyszałam,że po nim robi się taka jakby skorupka...nie używałam-nie wiem,ale na wątku o Isotrexin ludzie pisali coś o tym.Może zobacz?Bo ja nie chcę zamieszania wprowadzać ;)

przypomniało mi się,że super krem nawilżający i żel do mycia twarzy dostałam w próbkach od swojej dermatolog z firmy La Roche Posay.Oba specyfiki są zaje*** ale cenę mają równie zaje****ą :/ Bezzapachowe,delikatne,a żel nie wysuszał buźki. co do mycia twarzy inną wodą niż tą z kranu-od dziś zamierzam się przerzucić na przegotowaną (nie stać mnie na zużywanie masakrycznych ilości mineralki ;) )Może to nie Nuno tak wysusza,tylko ta woda...chociaż jak używałam żelu z La Roche to skóra była mięciutka...zobaczę jeszcze o co kaman :) Informatyka?Też ładnie!Podziwiam,bo ja nie cierpię matmy i tych wszystkich skomplikowanych przedmiotów zw. z informatyką :)

WACIKI! takie proste rozwiązanie,ale nie wpadłabym na to ;) a jaka oszczędność wody a co za tym idzie--->dbałość o środowisko :)

peeling to St cos tam morelowy, ale staralam sie byc delikatna. Ten zel na dzień bo na noc mam mazidło. Na dzien moge stosowac, ale ja uzywam podkład. I nie lubie tez niczego co jest \'suche\' pod pokład. no chyba ze nie bedzie tak zle.

znalazłamu siebie probki kilku produktów la roche-posay Czy daty na nich to daty produkcji czy przydatności? wiecie moze?

Gość sara123
hej kobitki... kupilam dzis benzacne 10% stwierdziłam ze spróbuje na te moje zaskórniki zadziałać czyms mocniejszym... ale myśle ze na noc raz dziennie bedzie ok.. a rano może acne derm? hmm chociaz może to bedzie za duzo ? a poza tym to używałyście może tych szczoteczek do twarzy ? ponoć lepiej czyszczą pory skóry i jest lepiej oczyszczona? Mam zamiar tez kupić.. jak gdzies znajde :)

Gość sara123
dzieki quleczko... co prawda posmarowałam sie dzis tym benzacne ale mialam ze 3 godz bo potem przyszłam i zmyłam twarz.. wiec nałożę jutro rano i bede stosowac co drugi dzień... a moze lepiej na noc ?? mam nadzieje ze na takie mrozy nic mi sie czerwonego na twarzy nie zrobi od smarowania sie tym... w ogóle takie dziwne grudki to ma.. jeszcze sie nie spotkałam z takim czymś.. ale może miec i nawet okropny kolor i zapach byle by tylko działało... ;) hehe a szczoteczke kupie... wierze w cuda ;)