Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sknera albo i nie

nie płace składek a chodze do lekarza

Polecane posty

Gość sknera albo i nie

mam 28 lat, po studiach znalazlam prace w zawodzie, jednak ze względu na redukcję etatów moj kochany pracodawca zwolnil mnie 6 miesiecy temu. Do dzis nie umie znalezc pracy w moim zawodzie. Na 1 i 9 grudnia mam juz dawno zamowione wizyty u specjalistów, czy lekarz mnie przyjmie? dodam ze na wizyte czekalm rok, i jest to bardzo wazne.

Gość karoolek....
a zarejestrowany jestes w urzedzie pracy ? masz ubezpieczenie > smiem domniemac iz nie . Przyjac Cie prawdopodobnie przyjmnie choc kto wie w rejestrcji moga zadac ubezpieczenia jesli nie - nie wiem jak sie to dalej potoczy . lekarz ma płacone od Ciebie , płaci to NFZ jesli nie masz ubezpieczenia obciaza ciebie predzej czy pózniej .

Gość zapłacisz jak za woły
Jeśli masz badania do SPECJALISTÓW - nikt nie zarejestruje Cie przed poproszeniem o "ubezpieczenie" - no chyba, że idziesz prywatnie. Nie mogłeś pracy znaleźć to się prędko człeku rejestruj w urzędzie pracy.A po za tym ...pomyśl - jest niby zima - leziesz , poslizg - złamiesz nogę i co ? Pogotowie UDZIELI Ci pomocy - ale zażądadowodów na to że jestes ubezpieczony!!!!! Druk RMUA co-miesięczny , który powinieneś dostawać (to jego obowiązek) od pracodawcy. W przypadku działalności gospodarczej - ostatni dowód wpłaty na ubezpieczenie zdrowotne.

Gość sknera albo i nie
osttanio bylam u mojego dentysty, byla to wizyta kontrola + wyleczenie pruchnicy, pani w rejestracji nie prosila i nigdy nie prosi o zadne ubezpiecznie, w urzedzie pracy bylam, ale po 3 odrzuconych ofertach wypisali mnie, teraz torche zaluje ze nie lapalam byle czego chociaz na chwile, ale juz za pozno

Gość switezianka sara
ja do lekarza chodizlam przez dobre pol roku jak przerwalam studia w marcu, i do kolejnego semestru nie placilam skladek, i minely od tego czasu juz z dwa lata i nie mialam zadnych problemow

DENTYSTA to co innego :o No skoro odrzuciłaś oferty ....nie o czym klikac :( Gin tez może nie zawołać o ubezpieczenie....u mnie długo, długo nie wołali - a teraz włażę przez pokój pielęgniarki "ginowej" i od razu mam w łapie trzymać RMUA !!!I tak trzy razy pod rząd - musiałam w trzech kolejnych miesiącach się zgłaszać :o Więc ....nie nasz wyjścia:o Było brać co oferowali - choćby po to by byc na ten czas ubezpieczonym:o

do switezianki - nie masz sie czym chwalić, zdrowia Ci życzę ;) Ale choroba nie wybiera:o Niestety to się zmieni i w Twojej przychodni:o Nie straszę oczywiście bo nie wiem w jakich rejonach kraju żyjecie. Ale u mnie w Kraku długo NIE BYŁ POTRZEBY "dowód" na ubezpieczenie ale ostatnio - jakoś od 3 m-cy - SPRAWDZAJĄ .O szpitalu nawet nie wspominam.

Gość sknera albo i nie
no tak, ale specjalista nazywam tutaj chirurga, mam takze skierowanie na badanie krwi itp, za ktore prywatnie musialabym zaplacic minimum 200-300 zl, w wydaje mi sie ze to torche nie sprawiedliwe, ze jesli ktos studiowal 5 lat, potem pracowal sumiennie i oddawal to co powien, teraz gdy ma problemy ze znalezieniem pracy, dodatkowo panstw narzuca mi jeszcze wieksze problemy, a w chwili obecnej kiedy nie mam pracy nie stac mnie na lekarza prywatnego.

może cie przy rejestracji nie pytaja czy jestes ubezpieczona ale obawiam się,że pózniej dojdą jak lekarz będzie się rozliczał z nfz. a co jak będziesz miała nie daj boże jakiś wypadek i będzie potrzebny szpital ,pomyślałaś o tym,że mogą cie obciążyć kosztami leczenia ja bym radziła się ubezpieczyć prywatnie,