Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgryzliwy

Dopłaty do invitro ? jestem przeciw !

Polecane posty

i voltowna - zycia dziecko nie znasz jeszcze dobrze. ale poznasz, jak nie na kafe to na żywo

Gość gruszka wiliamsa
10:06 [zgłoś do usunięcia] katis Jak możesz pisać, że skoro kogoś nie stać na in viro, to nie będzie go stać na wychowanie dziecka? Zabieg in vitro to koszt rzędu 10-15tys. zł kolejne zabiegi trochę tańsze. Utrzymanie dziecka to koszt średnio 300 zł miesięcznie. To ja ci dam 1500 zł a ty z tej kwoty utrzymaj piątkę dzieci (5x300 zł) :P Powodzenia :O

Jesteś kretynem i to chyba najmądrzejsza rzecz jaką powiedziałam tutaj :P A ja nie potrzebuję in-vitro żeby być w ciąży i kasę też bym na to znalazła gdybym potrzebowała, ale rozumiem innych ludzi. A definicja zdrowia wg. WHO brzmi tak: stan dobrego samopoczucia fizycznego, psychicznego i społecznego, a nie tylko brak choroby lub niepełnosprawności a kliniki leczenia niepłodności właśnie tą chorobą się zajmują

"Jesteś kretynem i to chyba najmądrzejsza rzecz jaką powiedziałam tutaj " nie dziekuje idiotko :P a w kasze nie dam sobie pluć. i... idź do roboty zarabiac a nie siedziec na kafe :D :P

"A ja nie potrzebuję in-vitro żeby być w ciąży " to rob dzieciaki, bo bede w przyszlosci pracownikow potrzebowac :D ale zdrowych prosze i wyksztalconych wychowac :D

No dzięki za ofertę a co do pracy to ty też spadaj zarabiać a nie na damskiej kafeterii się udzielasz :P

\"a co do pracy to ty też spadaj zarabiać a nie na damskiej kafeterii się udzielasz \" ja mam ludzi od tego :D

voltowna - musze porobic zgodnosci ze specyfikacjami telekomunikacyjnymi na Daleki Wschód. moze pomożesz? :P to moze cie zatrudnie :P

Mnie przeraża, że w Polsce przechowuje się mnóstwo zapłodnionych zarodków w lodówkach, a później pewnie się je wyrzuca... Nikt nie daje szansy na życie tym komórkom/zarodkom.

\"Mnie przeraża, że w Polsce przechowuje się mnóstwo zapłodnionych zarodków w lodówkach, a później pewnie się je wyrzuca... Nikt nie daje szansy na życie tym komórkom/zarodkom\" jeszcze czego... tylko brakuje przeludnienia w Polsce. nie dość ze obrzydliwe miasta-molochy porosły to jeszcze bys chciala planete wykonczyc... niedoczekanie :P PS ludzie to obecnie najwieksze zagrozenie dla Ziemi - wiecej jest tylko owadów, ale owady nie konsumuja tyle zasobów :P

Wiesz co Ty jesteś największym zagrożeniem dla Ziemi Kwiatku. Nie pomogę Ci ale może Ty mi pomożesz ułożyć test z fizykoterapii dział: laseroterapia no wiesz długości fali, głębokość przenikania, pola zabiegowe, wskazania, przeciwwskazania itd. piszesz się?

Mlodaaa - chcialabys zeby bylo jak np. w Japonii jest? ludzie tam sie kąpią w tej samej wodzie, dla siebie maja kilka metrow kwadratowych mieszkania, w metrach sa upychani przez ludzi w bialych rekawiczkach.. to nie jest zart tylko smutna prawda

Gość stelaż nan wózek
14:15 [zgłoś do usunięcia] _Kwiatek \"Bezpłodność to choroba\" nie jest choroba.. od tego sie nie umiera ani nawet gorzej nie czuje i kto tu nie ma o medycynie pojecia powiedz jeszcze cos madrego jest to choroba, i nie pisz, że człwoeik się gorzej nie czuje. A psychika? Przeciez wiele kobiet, które nie mogą miec dziecka popada w depresje, ich stan psychiczny pozostawia wiele do życzenia a mając psychikę nadszarpnięta , czesto miewa się jakies wyimaginowane dolegliwosci o podlozu własnie psychicznym .

voltowna - prosze bardzo - laser czerwony na rany glebokie pooperacyjne ale nie podam ci natężenia ani nie pamietam dlugosci fali :P dlugosc naswietlania ok. 5 minut na kolano naprzyklad. pomoglo conieco?

"jest to choroba, i nie pisz, że człwoeik się gorzej nie czuje. A psychika? Przeciez wiele kobiet, które nie mogą miec dziecka popada w depresje, ich stan psychiczny pozostawia wiele do życzenia a mając psychikę nadszarpnięta , czesto miewa się jakies wyimaginowane dolegliwosci o podlozu własnie psychicznym " wlasnie - kluczowe jest tu slowo WYIMAGINOWANE :D to wlasnie wyimaginowane dolegliwosci sa :D nich sie zajmie czyms a nie rozmysla jaka to ja biedna jestem ze nie moge dziecka miec :D jest tyle obszraow na ktorych mozna sie realizowac ale nie.. w Polsce jak kobieta nie jest matką to jest co?? gorsza jakas? co za bzdety w tym ciemnym spoleczeństwie 😠

"Wiesz co Ty jesteś największym zagrożeniem dla Ziemi Kwiatku." niestety nie ja ale ogrom ludzi stłamszonych na wielkich obszarach zwanych miastami. chcesz miec w przysszlosci wiecej wojen o zasoby typu słodka woda albo żywność? to rob tych dzieci duzo a potem płacz ze wojny są :P :P

voltowna - sam takie zabiegi na kolano mialem to wiem. a niby co to bylo jak nie czerwony laser, co? :P

a to sie nie znam. to tak samo jakbym cie spytal o MDF, DDF, xDSL :P to jest wiedza specjalistyczna

swoja droga to ciekawymi rzeczami sie zajmujesz voltowna. akurat fizyka to moj ulubiony przedmiot byl :)

voltowna - jakbys mnie zagięła z teorii pola elektromagnetycznego to mialabys moj szacun ;)

nie wiem czy zdajecie sobie Wy wszyscy obroncy finansowania in vitro sprawe z tego, ze aby moc dofinansowywac te zabiegi panstwo BEDZIE ZMUSZONE ZWIEKSZYC PODATKI. Czyli- paradoksalnie od osoby ktora zarabia 1000 zl miesiecznie sciagna dodatkowa kase po to, zeby jakas para, ktorej dochod miesieczny wynosi powiedzmy 15 tys lacznie mogla doczekac sie WYMARZONEGO BIOLOGICZNEGO potomka. Ciekawe tez po ilu probach zabieg okaze sie byc skutecznym- czytaj ile cykli kazdy platny po 10 tys bedzie konieczne do przeprowadzenia. I kto ma za to placic???

"Dawaj co też miałeś na kolano? i wiesz, że taki zabieg istnieje??" no niby to byla laseroterapia.. tak mi gadali i swiecilo mi laserem czerwonym, nie kituje, takim jak wskaźnik laserowy. czyli to jedna wielka ściema była???? (nie pomoglo mi to nic a nic) :P

"Za każdego jednego więźnia też muszę płacić " hehe celny argument, ale... więźnia mozna resocjalizowac albo na roboty dozywotnie do kamieniołomu wyslac jak juz nie rokuje poprawy :P a in vitro to niewiadoma jeszcze wieksza. kilka zabiegow zazyczaj sie przeprowadza. no i te koszty :P