Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgryzliwy

Dopłaty do invitro ? jestem przeciw !

Polecane posty

Kwiatek, jeśli nie masz dostatecznej wiedzy o owadach to nie pisz takich bzdur \"ale owady nie konsumuja tyle zasobów\". Owady stanowią większą biomasę od ludzi, a to oznacza, że zjadają więcej. A tak poza tym to ja jestem przeciw mordowaniu. W Polsce powinno być tak jak we Włoszech, tam nie przechowuje się zarodków, tylko wszczepia się wszystkie zapłodnione komórki kobietom. W wiadomych względów wszczepia się niewiele 2-3. Dzięki takiemu rozwiązaniu w metodzie in vitro nikt nie jest przechowywany i mordowa. Mnie najbardziej denerwuje TV, która takim ludziom jak Lis, Doda, Wojewódzki, Prokop, Jacyków itp.... płaci z abonamentów po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie. To jest dopiero marnotrastwo.

"Owady stanowią większą biomasę od ludzi, a to oznacza, że zjadają więcej." chyba skecz :P owadow jest wiecej niz ludzi ale niespecjalnie wiecej co przy ich malutkiej masie (weź sobie żuka z lasu-waga z 5g a czlowiek-masa powiedzmy 60kg) to ile beda owady konsumowac ludzie a ile owady ogółem? oczywiscie ze ludzie pożerają ogromne zasoby, do tego hodują sobie mięso, ktore tez pozera ogromne zasoby -weź sobie problem wyjaławiania gleb pod intensywne rolnictwo. zagrożenie jest realne :P

w ogole to jestescie moherami dla mnie z tymi swoimi argumentami i dobrze ze tylko na kafe mozecie sie produkowac bo rządzą ludzie mądrzejsi od was :P

Wiesz co Kwiatek, nie dziwię się, że ci ten laser nie pomógł. Jesteś beton i tyle. PMNCz też by nic nie dało. A to czerwone światło to zwykły znacznik, żeby terapeuta widział w jakie miejsce nim pokierować.

Człowieku, a wiesz co to jest biomasa? Wiesz, ile jest tych owadów? A ten przykład, który podajesz jest śmieszny. Denerwują mnie ludzie, którzy gówno wiedzą na dany temat, a się wypowiadają. Jeśli się nie specjalizujesz w entomologii to się nie wypowiadaj na tematy, z tym związane. Znam mnóstwo ludzi, którzy profesjonalnie wypowiadają się na temat owadów i Twoje wypowiedzi mnie tylko śmieszą.

Młodaaa ja widzę, że Kwiatek zna się na wszystkim tylko w niedostatecznym stopniu żeby o tym mądrze mówić. Z medycyną to samo.........

voltowna -akurat pole magnetyczne dalo mi, dalo :P mlodaaa- to oświeć mnie czemu owady zżerają wiecej zasobow niz ludzie. siadam i slucham a Ty, krynico mądrości lej swoją wiedzę :P

"A to czerwone œwiatło to zwykły znacznik, żeby terapeuta widział w jakie miejsce nim pokierować" voltowna - dzieki za wyjasnienie. czyli tam laser byl w swietle niewidocznym.podczerwien, zgadza sie?

laser to nie podczerwień. IR używa się w solluxie. Pewne rodzaje laserów emitują światło w zakresie podczerwieni (galowo-arsenowe)

"laser to nie podczerwień" czy ty wiesz co to znaczy laser? :D bo chyba nie. i nie ma to nic wspolnego z długościa fali ktora emitujesz kolezanko droga :D

a gdzie mądrala Młodaaaa sie podziała? juz nie potrafimy sie mądrować jak przychodzi do wytłumaczenia? norma na kafeterii - obrażać potrafimy ale wiedzy nie mamy :P :P

A Ty wiesz?? chyba nie skoro piszesz takie bzdury. A tak wogóle to nie jest miejsce żeby pisać na temat laserów, pól owadów itd. nudzi ci się? idź pracować i koniecznie poczytaj o laserach TERAPEUTYCZNYCH

Idę do domu. I wracając do tematu tego topiku ja jestem za dopłatami do in-vitro i to tyle ze mnie.

A wiesz co nie chce mi się pisać z Tobą, bo niby po co mam Cię oświecać? Jeśli nie będziesz pisać bzdur o owadach to będziesz pisać bzdury o laserach... Ty już taka niereformowalna jesteś, że wciśniesz swoje 3 grosze na temat, o którym pojęcia nie masz. Do voltowna84 - pozdrawiam. Nie tylko ty udowadniasz na tym forum, że Kwiatek pisze o rzeczach o których nie ma pojęcia. Mi już jest szkoda czasu na jej oświecanie.

voltowna - nie unoś sie tak bo ci zaszkodzi na urodę. laser to spolaryzowana i uporzadkowana pod wzgledem wektorow pola magnetycznego i elektrycznego wiazka fali elektromagnetycznej. zapamietaj sobie te definicje to jeszcze błysniesz na egzaminach :D a czestotlisosc/dlugosc fali to jest osobna sprawa. rozumiemy roznice? czy nadal bedziemy bzdurki wygadywac do mnie? :P Mlodaaaa - no coz.. potwierdzilas ze nie potrafisz wyjasnic sprawy bo sie na niej nie znasz :D żegnam :P

Mi też dlatego idę do domu. a to jest facet wiesz?? trzeba go jeszcze oświecić że to kafeteria dla kobiet :D

"I wracając do tematu tego topiku ja jestem za dopłatami do in-vitro i to tyle ze mnie." i cale szczescie ze to my mezczyzni trzymamy wladze :D i jej nie oddamy :D

A Kwiatek tobie niczego nie muszę udowadniać. Pogadaj z jakimś entomologiem na ten temat to się przekonasz. Pa

"trzeba go jeszcze oświecić że to kafeteria dla kobiet " kafeteria to publiczne forum i kazdy tu moze wejsc :P a ja sie lubie poprzepychać o zdanie z Wami kobietami ;)

"A Kwiatek tobie niczego nie muszę udowadniać" nie zaslaniaj swojej niewiedzy w temacie :D po prostu nie potrafisz wyjasnic bo umiesz tylko palnąć cos i do domu uciec :D

Voltowna84 - dobre, a o laserach pewnie z netu wkleił jakąś definicję, bo w główce pusto i z główki nie napisał. Trzymaj się Voltówno84! pa

Dla Twojej wiadomości to nie bzdurki a ja nie muszę błyszczeć na egzaminach, bo jestem nauczycielem akademickim

"Dla Twojej wiadomości to nie bzdurki a ja nie muszę błyszczeć na egzaminach, bo jestem nauczycielem akademickim " to idz sie spytaj kogos od fizyki czy moja def. lasera jest zła :P i...ja nie musze wklejac definicji - ja je wiem, młodaaa. a ty nawet z netu mi nie wkleisz o owadach nic bo pewnie nawet tego nie umiessz zrobic :D

"Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl » jest napisane wyraźnie" dobrze... a ja tu jestem :D i prezentuje swoje zdanie :D

poza tym voltowna84 - skad wiesz ze nie jestem kobietš ;) moze tak tylko pisze - pod stół mi przecież nie zajrzysz :D