Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sieee boje

paniczny strach przed porodem i wychowaniem niemowlaka!!!

Polecane posty

czesc dziewczyny!!! co u was, bo u nas zabkowanie wychodza gorne jedynki 😭 dolne juz dawno wyszly bez wiekszych problemow a te gorne :( moja bidulka dziewczyny jakich macie tesciow???

KAmilko, a co sie dzieje coreczce???? Placze? Stosujesz cos na dziaselka??? U Krzysia zabki wychodzily bezproblemowo, aiec nie bardzo moge cos polecic, ale wiem ze dziewczyny stosuja zele i dzieciom pomaga. Co do tesciow.... temat rzeka. Ogolnie rzecz biorac wolalabym miec innych :-P Nie lubie przebywac w ich towarzystwie :-O

strasznie krzyczy na cale gardlo az niekiedy juz sluchac nie idzie, ale staram sie byc cierpliwa, kuzynka z Polski polecila mi takie czopki Viburcol byla gotowa mi je nawet wyslac, ale okazalo ze tutaj tez sa dostepne i sa super na przeziebienie i goraczke i wlasnie na zabki sa na bazie ziolowej i mozna dawac 1-2 dziennie ja jej daje 1na wieczor ja trzeba, a co do zeli w aptece tu nic takiego nie maja jest jeden moge go kupic w sklepie kosmetycznym ale wiem ze go nie kupuja. a po tym czopku kimnelo sie jej troszke i jak tata wrocil z pracy to byla pelna energii do zabawy.

a z moimi to tez temat bez dna czasami jest ok, wiem ze mnie uwaza tesciowa za zla matke i czasem daje mi to odczuc i chcieliby nami kierowac, ucze sie nie zwracac na to uwagi

ooooooooooooo, nami to tez by tesciowka chetnie kierowala, juz ja widze, jak rece zaciera, zeby tylko rzady swoje wstawic :-P Ale ja sie nie dam. Po prostu. Uwazam, ze mam swoj rozum, nie najgorszy zreszta :-P i nie widze powodow, dla ktorych ona mialaby nam wszystko planowac. Oczywiscie nie powiedzialam jej tego wprost... Zaluje bardzo, ze nie mam tesciow takich, z ktorymi chetnie bym sie spotykala, z ktorymi mialabym wspolny jezyk. Ale coz... Siostra mojej tesciowej, a ciotka meza, jest zupelnie inna osoba, z nia swietnie mi sie gada, bardzo lubie sie z nia spotykac, a z tesciowka - NIE :-O Kamilko, a tesciowie tez sa z Wami za granica????? JAk coreczka, troche lepiej juz sie czuje????? Kurcze, biedniusia jest, ze tez glupie zęby tyle zamieszania musza robic w zyciu maluszkow. Krzysio mial bezbolesne zabkowanie, ale z kolei jak dopadla go kolka, to plakal a ja wraz z nim 😭 miejmy nadzieje, ze szybko minie. A widac juz zabki???? Magda, co u Ciebie?????

widac i to jak mam wrazenie ze za chwle i tak juz jakis czas, a z noska leci ze hej nasza niunie kolki jakos oszczedzily tak tesciowie tez sa tu jak jesteesmy z niunia u nich to tylko na rekach nie pobawia sie z nia, arek(moj maz) zwrocil im uwage zeby nie nosili jej caly czas bo ja potem w domu musze tez nosic bo inaczej pisk krzyk itd to oni na to ze nie to niemozliwe myslalam ze wyjde z siebie, mam to samo z ciotkami mojego meza z siostra tesciowej se pogadam i wogule z siostra tescia tez kiedy zaczelas solic malemu doprawiaac itd ja narazie jeszcze nie o to tez jest nieporozumienie miedzy mna a tesciowa ostatnio juz chciala dac jej ziemniaki z zupy a on a ostro przyprawia ja nie a ona swoje ale mialam nerwy sory dziewczyny ze o tym pisze ale az mi lepiej

Moja na szczescie nie wciska malemu pokarmow z sola, ale wnerwia mnie z innego powodu. Poza tym tez kilka niemilych scenek z nia mialam, tu ktos moze powiedziec, ze to kwestia mojej interpretacji, bo moze ona wcale nie miala nic zlego na mysli, ale ja to odbieram osobiscie. Ostatnio mowi do mnie, ze maly ma moja oprawe oczu. Ja na to, ze oczy tez ma moje. Ona, ze: no, u nas w rodzinie tez byly brazowe. Kurcze, moj maz jest ciemnym blondynem z szarymi oczami, tesc tak samo, ona tez ma jakies niebieskie, szwagier tez... a ja mam brazowe, moj ojciec i cala jego familia brazowe, ale nie... moje dziecko ma oczy po jakiejs praciotce ze strony babki szwagra pierwszego meza :-P Niby bzdura to jest, ale jak sie nie ma dobrych stosunkow, to takie cos tez denerwuje :-P

Gość tak sieee boje
hej! witam po dłuzszej przerwie ostatnio zajmuje sie wylacznie domem i ta szkola rodzenia(wczoraj mialam zajecia) ogolnie samopoczucie w miare choc jak wiadomo na tym etapie juz łupie w kregosłupie(ale zrymowalam:P ) szybko sie mecze i dzidzia sie wypina dosc czesto... dzis kolezanka zadzwonila,ze gin jej powiedzial,ze za ok 2 tyg bedzie rodzila bo juz ma male rozwarcie itp. i w tedy troche sie przestraszylam,ze przeciez miala miesiac w zapasie a teraz sie wszystko moze juz zdarzyc i tak moze byc ze mna, cholipka to juz tak blisko a ja sie zaczynam bac brrr Kamilka wspolczuje ząbkowania, mojego męża cherzesniaczka tez bolesnie to znosila i miala gorączke, biedactwo🌻 Karolina a Tobie pozazdroscic,ze omineły cie te niedogodnosci ząbkowe:) fajnie,ze Twoj maly taki dowcipny i gadatliwy:) ja z tesciami mam malo do czynienia, tescia widzialam raz w zyciu, tesciowa widze od swieta

czesc!!! w koncu sie przebily :) koniec i wyzdrowiala odrazu kaszel i katar minol jak reka odjol :)

tak tylko ten prawy bardziej wystaje nie mam pojecia jak ja nauczyc ze jak chce cos zjesc to smoczka musi wyjac, mala kokietka z niej sie robi u Magdy to juz w kazdym momencie moze byc

Fajnie w sumie, bedzie miala malenstwo w domu. W niedziele widzialam w kosciele malzenstwo z 2 maluchow, na oko 2 lata i jakies 2 miechy....Suuuuper. Baaardzo zaluje, ze nie postaralismy sie o dzidzie rok temu. Nasz synek wczoraj skonczyl wlasnie 2 latka :-D Kokietka, piszesz.... Jeszcze troche i wielbicieli trzeba bedzie odganiac ;-)

Gość tak sieee boje
dziewczynki nie straszcie mnie w koncu to dopiero poczatk 34tc jeszcze troche mi do porodu:) ciesze sie,ze juz chorobsko zwalczone mnie bola plecki i w ogole jestem ociezala ale jakos sie trzymam pozdrawiam

ja tez sie Madziu bsrdzo ciesze ze juz zdrowa jest a Ty jak sie masz nadal masz te leki nie buj sie tego dnia dzis dla mnie ten bul byl... piekny 🌼

bez, ale anestozjolog byl juz w drodze do mnie na szczescie bylo juz zapozno, bo polozna zrobila mi wczesniej kapiel rozluzniajaca i to ruszylo sprawe, a tego znieczulenia to balam sie jak pierun, ze przy wbijaniu rusze sie czy cos, dobra polozna to wazne Karola a jak bylo u Ciebie, Madzia a jak Ty planujesz???

Ja mialam zzo, bo balam sie, ze po oksytocynie (ktora mi zaproponowano przy 7 cm rozwarcia, gdy akcja sie zatrzymala) bedzie bardzo bolalo... Tez sie balam tego znieczulenia, ale okazalo sie, ze nie bylo czego... A duzo pomoglo :-) Kamilko, MAdziu ... dzis zobaczylam 2 kreski na tescie :-)

Gość tak sieee boje
🌻GRATULACJEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!🌻 "D:D:D jak szybciutko sie udało:) Ja planuje rodzic sn ale jak bedzie to sie okaze, bede ufala lekarzom w razie bóli nie do wytrzymania bede chciala zzo niepełne jesli takie jest...chciala bym "cos" czuc ale nie męczyc sie. w ktorym tc rodziłyscie?

Gość tak sieee boje
a dzieki, moze byc:) coraz bardziej boli mnie krocze(chyba kosci sie rozchodza) mały czesciej sie wypycha z kazdej strony mdłosci i wymioty niestety nadal mi towarzysza no i ten bol kregoslupa i bioder:O ale jakos daje rade:) a jak ty sie czujesz przyszła mamusiu?

ja nie najlepiej cos, glowa mnie boli :-O Poza tym rano nie mam zupelnie apetytu, za to po poludniu wilczy! Dzisiaj zjadlam 2 obiady 😭 co do bolu krocza, to tez tak mialam, po porodzie przez kilkanascie dni tez mnie bolalo, jak dluzej stalam. Masakra byla dla mnie kapiel malego z tego powodu wlasnie, a balam sie powierzyc te czynnosc mezowi ;-) Ale minelo :-)

Gość tak sieee boje
nie masz sie czym martwic najgorsze jak sa mdlosci i jesc nie mozna:O to juz w ogole masakra ja do tej pory jak z rana otwieram lodowke to na wdechu:) odzywaj sie czasem jak sie czujesz i jak maz zareagowal:) no i kiedy synka urodzilas?w ktorym tc? pozdrowki

ja Emilcie urodzilam w 36 tygodniu z jakies dwa tygodnie przed czulam juz takie skurcze nieregularne , a tydzien wczesniej odeszlo mi troche czopu sluzowego, bylo to w nocy wiec sie wystraszylismy i pojechalismy do szpitala rozawrcie mialam juz na dwa palce, ale ze wody mi nie odeszly to wypuscili mnie do domu tylko lekarz nam powiedzial ze do terminu nie dotrzymam i w tydzien pozniej byla juz moja niunia🌼

Karola bylas juz u lekarza??? jak sie teraz czujesz a jak Ty Madziu???

Gość tak sieee boje
u mnie bez zmian, kregoslup nadal pada, krocze coraz bardziej boli skurcze piojawiaja sie przewaznie w nocy no i bol taki jak na @ jutro zaczynam 35tc