Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ice blue

Niedługo się uda! - w oczekiwaniu na dziecko

Polecane posty

Gość czarna kafe
wera80 a długo sie starasz

Gość czarna kafe
to tak jak ja he he :P bardzo bym chciala żeby się udało mysle ze dla mnie to dobry czas na dziecko mam prawie 24 lata jestem na 4 roku studiow pracuje maż też

Gość czarna kafe
ja sie strasznie nakreciłam na dziecko i że właśnie w tym mc teraz jestem tak koło 17 dnia cyklu zobaczymy ale pewnie nie wytrzymam i zrobie test przed swiętami :P

cudowna byłaby taka wiadomość na święta :) :)))) ja byłam już raz w ciąży kobietki - i powiem Wam, że to cudowne uczucie! Niestety ciąża się nie rozwinęła i tydzień po terminie spodziewanej miesiączki po prostu jej dostałam. Przeżyłam to strasznie. Jeśli zatem mogę coś doradzić - nie róbcie testu za wcześnie. Ja zrobiłam tuż przed dniem spodziewanej miesiączki. 2 dni potem byłam u gina, który potwierdził, że warunki \"są jak w ciąży\", ale zarodka nie widzi, bo to za wcześnie. A kilka dni potem dostałam krwawienia - jak się okazuje tak jest w przypadku prawie 80 procent ciąż. Kobiety nie wiedzą, że są w ciąży i myślą, że okres spóźnia się im kilka dni - lepiej nie robić za wcześnie, bo obciążenie psychiczne naprawdę jest w takich sytuacjach ogromne!

ja mam teraz bole prawego jajnika i strasznie bola mnie piersi, nie wiem czy to objaw ciaży. Okraes mam dostac dopiero za 2 tygodnie. Narazie nie chce sobie robic nadzieji i nie mysle o tym.

Gość czarna kafe
a ja nie moge przestać mysleć :(

Tez bardzo pragniemy dziecka juz. Tylko ostatnio miałam cały czas zapalenia i nie wiem jak to teraz bedzie.

do ice blue Teraz napewno Ci sie uda :) a w jakis sposób przygotowujesz sie do ciaży??

byłam u nowego lekarza - cytologia i badanie ogólne. Chciałam mieć takiego, któremu będę ufać, a ten do którego chodziłam od lat okazał się kompletnie nieczuły i niepomocny, kiedy tego najbardziej potrzebowałam. Czekam na wynik cytologii, ale powinno być ok - ostatnia była pół roku temu, więc teraz tylko tak na wszelki wypadek. Teraz jeszcze czeka mnie badanie krwi, + toxo +przeciwciała różyczki (bo nie wiem czy przechodziłam); lekarz twierdzi, że nic więcej nie potrzeba i że mogę działać. Wcinam kwas foliowy, odżywiam się mega poprawnie :) Sport jak zwykle - bo lubię się ruszać :), unikam alko, staram się prowadzić regularny tryb życia - wstaję, jem, itp. o tych samych porach. To chyba tyle... Zapomniałam o czymś??? :) wera80 ----> koniecznie daj znać co z wynikami - na pewno będą w porządku! Teraz jestem w 2 dniu okresu, więc mam jeszcze trochę czasu - jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to jeszcze w tym cyklu się będziemy starać :) Nie mogę się już doczekać!!! Wiem, że mi się uda :)))) Trzeba myśleć pozytywnie!

czarna----> wiem jak to jest :) a czujesz się jakbyś była w ciąży? Może to głupie, ale ja wiedziałam już chyba 4 dni po zapłodnieniu :) czułam się zupełnie inaczej! :)

Gość imbirowa
mam 30 lat i dopiero niedawno poczułam, ze bardzo chcę dziecka rozpoczynam starania w najblizszym cyklu i potwornie sie boje ze sie nie uda

Dziewczyny, musimy zapomnieć o strachu - ja też się boję i to cholernie - najbardziej tego, że sytuacja mogłaby się powtórzyć... Naczytałam się mnóstwo wypowiedzi dziewczyn z problemami w ciąży... i wiecie co? Już nie chcę tego czytać! Takie zamartwianie się nie przyniesie niczego dobrego! Co ma być to będzie i większość i tak nie zależy od nas! Nie wolno się bać! Jeśli nie uda się za pierwszym razem, uda się za kolejnym! Wierzę w to bardzo mocno i wiem, że już niedługo będziemy mieć nasze upragnione dziecko!!! I tego Wam wszystkim również życzę!

Gość imbirowa
bo to paranoja jakaś - najpierw boimy sie niepożądanej ciąży (wiem, to brzmi okropnie - niepożądana), a potem odstawiamy anty i boimy sie ze nie zaciążymy!

cześć:) my też się staramy. teraz jest czwarty cykl. Zajść w ciążę nie jest wcale tak prosto

Witam was dziewczyny. Również z mężem staramy się o dzidziusia, też już miałam jedno poronienie. Na razie niestety nie wychodzi, ale mam nadzieje, że niedługo wszystkie będziemy się cieszyć z fasolki.

Gość czarna kafe
hej witam wszystkie dziewczyny :) jak czytam jak ludzie się długo starają to bardzo się denerwuje że nam znowu nie wyjdzie

Hej! Ja postanowiłam nie czytać juz więcej o problemach innych - to niedobrze wpływa na psychikę. Naprawdę! Witam Tosię, imbirową, _Insomnię_, Karolę1988 :)) Dzięki za kalkulatory! Mi się bardzo przydadzą! Właśnie chciałam zapytać czy planujecie płeć? Dla nas ważne, żeby dziecko było zdrowe, ale będziemy celować w chłopaka - jeśli będzie dziewczynka, to będziemy bardzo szczęśliwi :)) Właśnie piję kawkę :) Ktoś ze mną??

Czesc dziewczyny!! :) Odebrałam wczoraj wyniki i chyba wszystko ok ale ide dziisja do lekarza to sie dowiem dokładniej. A jak mozna zaplanowac płec dziecka?????????? Nie wiedziałm ze to mozliwe :)

Witam Was kochane,ja wpadłam tylko na chwilkę,bo ma przerwę,własnie piję kawkę,chciałam się dołączyć do ice blue,ale chyba już wypiła:)

Gość czarna kafe
my staramy się o córke ale bede szczęsliwa jak bedę w ciąży nie ma dla mnie znaczenia jakiegoś wielkieg płeć

Np. jeśli współżyjesz dokładnie w dzień płodny to raczej będzie chłopiec,bo te plemniczki na chłopca krótko żyją ale są bardzo szybkie, jeśli chcesz dziewczynkę należy współżyć tylko i wyłącznie przed dniami płodnymi,bowiem te plemiczki są powolne ale za to dłużej żyją:)