Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonieczka87

najlepsze teksty waszych maluchów

Polecane posty

komentarz mojej corki kiedy zdarzylo jej sie zwymiotowac: - oj, ale mi sie odbilo:D

a ja : byłam malutka jadę z mama w autobusie i pytam mamo ile ja mam latek?mama mówi że dwa i pokazuje mi dwa palce ... ja patrze na swoje raczki i wołam : Mamo patrz ile ja mam dwulatek :) jedziemy z rodzicami gdzies autobusem (ja mam choroba lokomocyjna) i tak mi sie zdarzylo zwymiotowac na mame bo mnie trzymala na rekach mialam ze 3 latka ... mama stoi i modli sie zeby byl przystanek zeby wysiasc a jakis zyczliwy Pan stuka ja po ramieniu i mowi : nie wiem czy Pani zauwazyla ale dziecko na Pania zwymiotowalo buahaha balam sie ksiedza po koledzie zawsze był ryk bo mi sie ubzdurało ze mnie ksiadz chochelką (kropidlo) zbije

Mój mały miał iść do przedszkola (3 lata). Cała rodzina mu opowiadała jak tam będzie fajnie. Mówię mu "wiesz, tam są takie malutkie kibelki, umywalki, akurat dla malutkich dzieci" A ten wielkie oczy "co? to papier toaletowy też będzie taki malutki (pokazuje dwoma paluszkami ściśniętymi" To ja muszę mieć papier z domu, bo będę ciągle miał kupę na rękach" :D

Gość mój 2latek jest ostatnio
wyczulony na zapachy i co chwile coś mu śmierdzi. Jak idziemy ulicą to wyróżnia gtrzy rodzaje smrodku: śmieldzi kupami śmieldzi koniami śmieldzi lybką (to ostatnie to po obiadku na który tatuś smażył rybkę) Kiedyś znajomi nas zaprosili do siebie. Mały wszedł do mieszkania i zakomunikował na cały głos "śmieldzi coś koniami" :D:D:D:D:D Troche było mi wstyd :)

"......Chleba naszego POPRZEDNIEGO daj nam dzisiaj......"- moj wieczorny paciorek:))

Gość /////////////////////
podnosze

moja córeczka bardzo wyłapuje jak ktos powie coś brzydkiego i potem to świetnie wykorzystuje, ostnio ktos koło niej przeklał no i kładziemy się juz spać, córeczka mówi ze jeszcze nie bedzie spała a ja mówie ze idziemy i gasze światło i koniec bo juz późno a ona zdenerwowana mówi "zgdasiła mi switatło, no i h.....j "(przekleństwo kazdy wie jakie)

Gość ffffffffffffffffffffffff
Mój syn( 2-2,5) podczas kąpieli Tata do niego mówi "wychodzimy" on na niego z błaganiem w oczach " przecież mam jeszcze prawo " Synek ugryzł tatę w rękę , dość mocno , tata wkurzony pyta się "co to było" Synek " prawdziwy potwór" Wchodzimy do znajomych mały kręci nosem i mówi "co tu tak śmierdzi? " myślałam że padnę , znajomej mina bezcenna ;) Jedziemy autobusem ,synek na cały głos "mama a Ty masz siusiaka ?" Wychodzę do pracy "mamo nie idź do pracy tam jest taki wilk i Cię ugryzie "

synek coś nabroił, podniosłam głos i produkuję się że tak nie wolno, itp, a syn do mnie ... mamo wyluzuj !!! :) miał 3 latka

Gość jeszcze cos dajta
no

Gość ___rodzice___
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html

Babcia opowiadala mojemu synowi 2,5r o drodze krzyzowej,ja wracam z pracy a on pyta-mamo,co to jest droga krzyzowa? no oczywiscie nie wiem, a on-no ten Jezusek szedl,szedl,az spotkal wilka.... dzis klade go spac i mowie"-kolorowych snow",a on" i czarnych snow"ja pytam" a czemu" a on oburzonym tonem-"a jak mi sie przysni wegiel?"

cały topik przeczytałam:) cudowne te Wasze dzieciaczki:) czekam na więcej,niestety nie pamiętam takich haseł od mojej córki ale jedną sytuacje opiszę:) Mój brat ma na drugie Stanisław i kiedys siedzimy we trójkę ja,brat i moja córcia i się śmiejemy z tego jego drugiego imienia a moja córka w pewnym momencie mówi"Stasiu zlub mi laśkę" ... w sensie oparła się o łopatke do węgla i pokazywała jak chodzą starsi panowie,ale z bratem przez chwile poczulismy zmieszanie

Gość to i ja coś dodam od siebie;)
Wracałam z koleżanką i jej 3-letnim braciszkiem do ich domu. Po drodze spotkaliśmy sąsiadkę, która jak tylko zobaczyła małego to zaczęła Go wołać z wielkim zaangażowaniem po czym chciała mu coś tam dać słodkiego. Nasz Mały nawet się nie Nią nie spojrzał, przyspieszył kroku po czym lekceważąco dodał - "nie mam czasiu!"

Gość taka jedna Polka
Byliśmy w sklepie i kupowaliśmy dywan. Sprzedawca zwinął w rulon wybrany przez nas dywan- ale niczym go nie związał. A mój zapobiegliwy synek na to do sprzedawcy: - czy ma man SIUREK? Facet tafie gały i nie wie co powiedzieć. A my w śmiech. Małemu chodziło o to czy ma on SZNUREK żeby związać ten dywan.

Syn mojej kuzynki mówi jak się zdenerwuję "kunga janga" Teraz już wiem co to oznacza ale na początku myślałam że on po chińsku nadaję. :)

Gość a moja siostra
jak bylamala poszla z mamą do kościoła. ciągle jej mówila ze musi wyjść że jej sie chce kupe, a mama z nią nie poszła bo siostra zawsze cyganila, wolala kwiatki zbierac :D w pewnym momencie nastala cisza a moja siostra krzykneła: ty nie wiesz co to znaczy , jak sie chce srać??? mama myslala ze sie ze wstydu spali :D

Gość opisywałam to gdzies kiedys
jak bylam mala w tv lecial film na ktorym była jakas goła kobieta, tata chciał mnie wygonic z pokoju a ja na to z oburzeniem "phi i tak bede miala to samo!!!" :D

Gość biala_perla
ja jak byłam mała to podczas wyznania wiary w kościele mówiłam "i przyjął ciało ZMARŁEJ DZIEWICY zamiast Z MARII DZIEWICY

Gość kafeteria nocą
Syn (3l) przyniósł mi kartkę aby mu narysować kwiatki. Więc mówię: "daj kartkę, narysuję ci tulipanka". Jak narysowałam wziął kartke i sie pyta"a na jaki kolor pomalować Lipanka"? :)

Gość upppppppppppppp
up

Gość nie chcę być malkontentką ale
mój prawie 4-latek dyskutuje z wujem: mój syn:Ty jesteś wujek Kowalski wuj: nie Kowalski tylko Tomek, ja nie mówię do Ciebie Nowak tylko Krzyś, prawda? Dlatego Ty mów do mnie wujku Tomku a nie wujku Kowalski, tak jak Ty jesteś Krzyś... mój syn: pan Krzyś

Gość nie chcę być malkontentką ale
leżymy w łóżku: mamo a czemu jesteś w piżamce? Bo się już wykąpałam i mogę już być w piżamce. To bardzo dobrze, że się wykąpałaś.

Gość upupupupupupupupupupupupupupup
upupupupupupupupupupupupupupup

Gość revia mody
ale sie usmialam dobry temat!

fajne te teksty :D moj maly bardzo nie lubi sie myc(mial wtedy jakies 3 latka) .jakis czas temu byl u mojej mamy a akurat byl uczony samodzielnie robic siusiu itd . wola moja babcie - "babcia chce siku , choc mi potrzymasz !! " no to babcia leci , zrobil siusiu i z tekstem do babci " ty mi trzymalas to teraz idz umyj rece - ja nie musze" i uciekl do pokoju :) oczywiscie babcia smieche sie zanosila , a moja mama "widzisz , mimo ze masz juz ponad 80 lat , to wciaz mozesz sobie potrzymac !!"

i najczestszy tekst to " jestem męciony , musze odpocznąć " (jestem zmeczony , musze odpoczac) polikatnie - delikatnie dwananascie - dwanascie

Starszy (prawie 4l) jest czasem bardzo wylewny w swoich uczuciach do Siostry. Pewnego dnia od rana jej słodził: a jaka mała, a jaka ładna, a jakie ma małe paluszki i głaskał i przytulał... W pewnym momencie oderwał się od zabawy i podszedł jak ją przebierałam: - Mama a Siostra jest ładna... - No jest:) - ...jest ładna jak spoiler.

olawd- poplakalam sie :D moj ma prawie 3 lata- niedlugo tez zacznie rzucac tekstami- juz sie boje :)