Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to ładnie nie ma co

zarażona syfem u ginekologa??????

Polecane posty

no ludzie no...... Wszystko było ok. Do wczoraj. Zaraz po pracy miałam wizytę u gina. A że leciałam z pracy, kupiłam sobie chusteczki do higieny intymnej,żeby jakoś się odświeżyć, bo nie miałam możliwości umyć się przed wizytą. Kwestia uczulenia na te chusteczki raczej odpada, bo użyłam ich ok 11 a potem juz przed wizytą ok 17:00. Po pierwszym uzyciu nic się nie działo. Potem ginekolog. Klasyczne badanie i USG. WIeczorem zaczerwienienie i potworne swędzenie. Dziś to samo. Zastosowałam clotrimazol w kremie, mam nadzieje,że pomoże..... Co to może byćdo cholery?

Gość alexdublin
Mysle ze uczulenie na chusteczki. Nie musialo odrazu wyjsc po uzyciu tylko wlasnie nastepnego dnia. Mysle ze co jak co ale szansa zlapania syfa u gina jest znikoma. Przynajmniej nigdy o tym nie slyszalam. Przeciez nie dotyka Cie paluchami tylko rekawiczki zaklada.

no nie wiem.... Ta moja gin jest taka dziwna.... ostatni raz do niej poszłam.... grobowa atmosfera i ogólne złe wrażenie. Niby rękawiczki, niby zakłada prezerwatywę na to "coś" co we mnie wkłada.... ale???? hmmm...? Raz w życiu miałam takie coś. Niedługo po tym,jak straciłam dziewicwo. Myślę, to to wina paluchów faceta :P Kupiłam wtedy właśnie clotrimazol i przeszło jak ręką odjął praktycznie po dwóch użyciach. Teraz czuję się podobnie.... Mam nadzieje,że szybko przejdzie :(

Gość AlinA.
To jest możliwe. Mógł użyc brudnych narzędzi (np. wziernika).

dodam,że wczoraj wchodziła we mnie tym urządzeniem do usg wyjątkowo głęboko, jak jużbyło po, to zrobiło mi się trochę niedobrze. Może coś mi naruszyła ?

a nie wiadomo komu te narzedzia wczesniej wkladał ;) jednak podejrzewam ze to te chusteczki a uczulenie rzadko kiedy wychodzi wczesniej nie po 24 godzinach od uzycia czegos co uczula .

Gość kakakakaaakup
kup sobie ziola vagosan i podmywaj sie nimi, mozesz do gotowego naparu dodac wody aby je rozcienczyc. ewentualnie mozesz sie podmywac tez rumiankiem naprzemian z vagosanem az do ustapienia swedzenia.jesli po 4 albo 5 dniach nie przejdzie to lec do lekarza. aha i po wytarciu smaruj clotrimazolum..

Gość hmhmhmhmh
ja nie polecam ziół vagosan, mnie jeszcze bardziej uczuliły:( lepiej kupic osobno nagietek, rumianek, kore dębu i wymieszac z tego nasiadówki albo sie podmywac, albo może jakieś gałki propolisowe czy coś,

Gość jestem bardzo smutna...
to ze ciebie uczulily nie znaczy zeja tez uczula..wiele kobiet och uzywa i zdowieja po nich

Gość ja ci wytłumaczę
Bzdura, że lekarz cię czymś zaraził. Wytłumaczę ci, co się stało. W wyniku urazu mechanicznego (wkładanie USG albo wziernika do pochwy ma prawo spowodować mikro-uszkodzenia - to jest nie do uniknięcia czasami) została zaburzona naturalna równowaga twojej flory bakteryjnej. Uaktywniła się grzybica. To nie jest tak, że grzybicę się "łapie". Grzybka niejako ma się w sobie (a ty masz go już na pewno, skoro zaliczyłaś jeden epizod grzybicy) i on czeka na odpowiedni moment, żeby się uaktywnić. To się może stać czasami po stosunku. Piszą tu nieraz dziewczyny, ze facet je zaraził, a to nie prawda, tak zareagowały po intensywnym współżyciu które spowodowały otarcia. Tak się stało u ciebie.