Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lav Lav

Jak dlugo karmilyscie dzieci piersia???

Polecane posty

Gość Lav Lav

Gość noemi 244
syna 4 mies, cócia ma teraz 5 miesięcy i nadal ją karmię, mam nadzieję że przynajmniej do roczku

Gość mikuska ki
ja wlasnie coreczke karmie juz 9mies,i niewiem jeszcze jak dlugo to robic

Tylko piersią przez tydzień. A przez kolejne 3 tygodnie -pierś w dzień a na noc butla. Potem już tylko butla.

Gość mOOOOOOOOOOO
wcale , bo mnie bolalo

Gość o Boze 2 lata
?????

Gość 2
czemu"o Boze"?? przeciez za kare tego nie robilam

Gość a wiecie
ze po 6 miechach wartosc kobiecego mleka spada i trzeba podawac sztuczne, bo zawiera zelazo i wapń w odpowiedniej ilosci???

ja karmilam synka 15miesiecy,a co do spadku wartosci mleka po 6miesiacach to bdzura jakich malo,zadne mleko modyfikowane nie dorownuje kobiecemu

Gość czesc mamyyyy
podobno po 9 miesiącu mleko nie ma juz wartosci odzywczych potrzebnych dziecku i powinno sie odstawiac od piersi, moja mala ma 9 mies, niedługo ja odstawie, narazie z wygody nie :-)

Gość RÓŻĄ
JA SWOJE PRZEŻ 18 MIEŚIĘCY Z TYM ŻE PRZEZ 6 MIE. TYLKO PIERŚĄ

3 tygodnie:) daria123: nie pieprz. Lekarze zalecają pół roku i starczy - jak ktoś chce w ogóle oczywiście.

Gość Hedera*
naprawdę wartość mleka spada po czasie???

Gość A KARMCIE NAWET 10 LAT
SWOJE DZIECI - NIE DOBRZE MI SIE ROBI JAK WIDZE DUZE DZIECKO WISZACE NA CYCU . 6 MC OK ALE NIE DŁUZEJ !

Gość uwazam za dramat jak dziecko
15 miesiecy, ktore juz chodzi, wszystko je, ladnie rozumie i potrafi sie bawic itd. jak ma ochote biegnie do mamy, podnosci jej bluzke i wyciaga sobie piers SAMODZIELNIE i zaczyna ssac! Jestem w ciazy i w zyciu nie dopuszcze do sytuacji, zeby takie duze dziecko ssalo jeszcze piers i zrobilo sobie z niej bar samoobslugowy! Sytuacja, jaka opisalam jest w mojej rodzinie zreszta i widzac to po raz pierwszy podczas Swiat malo nie spadlam z krzesla! Jak mozna takie duze dziecko karmic piersia, w zyciu tego nie zrozumiem...

Gość deli26
też słyszałam,ze najważniejsze jest pierwsze pół roku karmienia piersią.Potem faktycznie wartość odżywcza mlesia się zmniejsza. A takie duże dzieci przy cycu to masakra dla mnie.

Gość barbarellla
glupota, moj ma 17 miesiecy i jest na cycu. ostatnio chorowal, to w ogole przestał jesc stale pokarmy ale cycka wcinal i cale szczescie - szybciutko wylazłz choroby. planuje go karmic do wiosny, poki jest zagrozenie przeziebieniem, potem juz odstawie. maly wcale nie jest uzalezniony od cyca, spokojnie zamiast moge mu dac butelke i tez zadowolony. zato w chorobie cycek okazal sie niezastapiony :)

Gość bababay
ja wogole nie karmilam . sciagalam pokarm przez 2 tygodnie .pozniej dla wlasnej wygody przeszlam na mleko w proszku.

Rok. I wystarczy. Przez pierwsze sześc miesięcy nie dawałam córce niczego innego tylko naturalny pokarm:) A teraz? Pół roku na 100% a później zobaczę...

Gość mamusiu daj cyca
masz synku, tylko nie odchodź za daleko obrzydliwe i te duże dzieciaki ssące piersi i babole które na własny biust mówią cyce mężowi byście dały possać lepiej głupie baby

starszego - 3 tygodnie młodszą 18 miesięcy nie uważałam tego za obrzydliwe a za bardzo wygodne a szczególnie na wczasach gdzie nei musiałam targać ze soba butli, mleka, wody itd martwic sie czy świeże czy nie itd...

Gość ja 2 i 7 miesięcy

Piersią mozna karmić dziecko, dopóki nie wyrosną mu ząbki, i może jeść stały pokarm. czyli do ok 12m-ca życia. potem to juz lekka przesada, bo wpływa to niekorzystnie za zgryz dziecka. podobnie jak smoczek, który trzeba odstawić w 6-mcu. Ale niestety niektóre matki nie chcą przyjąć tego do siebie, i 2-latek ze smokiem, to nie tak rzadki widok. a potem zdziwienie, skąd ta wada wymowy

Piersią mozna karmić dziecko, dopóki nie wyrosną mu ząbki, i może jeść stały pokarm. czyli do ok 12m-ca życia. potem to juz lekka przesada, bo wpływa to niekorzystnie za zgryz dziecka. podobnie jak smoczek, który trzeba odstawić w 6-mcu. Ale niestety niektóre matki nie chcą przyjąć tego do siebie, i 2-latek ze smokiem, to nie tak rzadki widok. a potem zdziwienie, skąd ta wada wymowy

Gość ja 2 i 7 miesięcy
Moja też w ogóle nie potrzebowała smoka,bo ma pierś. Karmię już 2 lata i 7 miesięcy..

prawei 3 letnie dziecko?! masakra fuj to obrzydliwe w jakis poradniu przeczytalam ze powinno sie karmic do 6go mca a potem mozna ale nie trzeba w kazdym badz razie do 12mc no i raczej skonczyc a tu 3 lata prawie:/