Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lav Lav

Jak dlugo karmilyscie dzieci piersia???

Polecane posty

a ja mam takie odczucia i przemyślenia: jeśli dziecko ma już ząbki i je bardzo dużo rzeczy poza mlekiem to ono już nie jest aż tak ważne jak na początku. Karmiłam Maksa 9 miesięcy i uważam że wystarczy. Poza tym i tak musiałam go dokarmiać bo miał nieposkromiony apetyt a po nocy kiedy karmiłam tylko piersią był głodny jak WILK! Niech każda mama karmi ile chce ale dla mnie karmienie w towarzystwie 1,5-2 latka jest nie na miejscu... co innego niemowlak-wiadomo że nic innego nie zje, ale takie duże dziecko które wcina kiełbaski, kanapki i inne rzeczy karmić przy ludziach? a wyciąganie przez nie cyca?! masakra! przestałam karmić bo tak chciałam, bo chciałam by moje piersi wróciły do normy i szczerze mówiąc byłam tym zmęczona. Chemia w mleku modyfikowanym? być może... ale gdzie nie ma chemii? a te mamy które długo karmią często decydują się na antykoncepcję hormonalną. Niby nie szkodliwa, bezpieczna... a dziecko pije te hormony... bleeeeeeeeeee

A aj się zawsze zastanawiam: no więc to zależy jak dziecko wychowasz, jakie ma autorytety i jakie wartości zostaną mu wpojone, a nie od tego ile ciągnie pierś.

Gość Jak widać po co niektorych
postach zbyt długie karmienie nie sprzyja dobrej kondycji psychicznej a wręcz wywołuje frustracje i agresję.:classic_cool:

Gość głupie i wyrodne
MATKI te co wierzą w wartości sztucznego mleka.

Gość NIE JESTEM.
WYRODNA MATKA BO NIE KARMILAM DZIECKS TAK DLUGO PIERSIA.KARMIAM BARDZO KROTKO MOJE DZIECI SA INTELIGENTNE I BARDZO RZADKO CHORUJA -PRAWIE NIGDY. ZAPEWNIAM IM BARDZO DOBRA OPIEKE - JEDZA PELNOWARTOSCIOWE POSIłKI , MAJA PELNA ZABAWEK A CO NAJWAZNIESZE OKAZUJE IM CZESTO UCZUCIE BO JE BARDZO KOCHAM . A KARMIENIE PIERSIA DO 3 LAT JEST MEGA OBRZYDLIWE - PRZECIEZ MOZNA SCIAGNACPOKARM I WLAC DO KUBECZKA

Gość Jak widać po co niektorych
mądrze piszesz karola.;)

Gość no bez jaj karmic
piersią 3-letnie dziecko! przeciez ono juz moze chodzic do przedszkola, jeśc to co dorosły a tu dawanie cycka. fuuuuuuj!:o

Gość ja 2 i 7 miesięcy
;-) I tak sobie dalej tłumaczcie ....

Gość bo oczywiscie ja 2 - 7 miesiec
ma patent na jedyną i niepodważalna prawdę. 😴

NIE JESTEM - napisałam o tym, kubeczki kilka postów wstecz. Nie chodzi i podawanie dziecku tak długo mleka matki (bo ja ma to niech daje), ale czemu piersią to ja nie wiem?

Gość cyc to fuuuuj
a proszek pełen chemicznych związków to mniammmmmmmmmmm Lećcie flachę sztucznej breji przychotować buahhhahhhahhha

Gość ojjjjjeeejj
nie rozumiem co jest obrzydliwego w karmieniu dziecka piersia??piersi?mleko?czy samo dziecko?czyli samo rodzenie dzieci tez jest obrzydliwe?

Gość na przykadzie cyyyyc to fuuj
widzimy uboczne skutki zbyt dlugiego podawania cyca. :P:P:P

Gość a nie widzisz roznicy miedzy
karmieniem niemowlaka a 3-letniego dziecka piersią? idąc tym tropem to mając kolejne dziecko mozesz przy okazji dalej karmic piersią to starsze nawet jak chodzi juz do szkoły.:O

A w ogóle to gdzie w temacie ktoś napisał, że wmawiamy sobie, że sztuczne mleko jest cudowne? Pewnie matki lepsze, ale nie sądzę, żeby w mleku dla dziecka było coś z chemii. Jak byście nie wiedziały to jest przefiltrowane mleko krowie. Przefiltrowane, czyli pozbawione wszystkich zbyt "ciężkich" pierwiastków dla delikatnego żołądka dziecka i wzbogacone o niezbędne witaminy i żelazo.

Gość cyc to fuuuuj
ja rodzaju męskiego jestem ;-) Odchylenia jeśli mam to dlatego,że matka karmiła mnie przez pirwsze 3 miesiące tylko.

Gość do ja.25
nie trudź sie i nie tlumacz bo ich nie przekonasz.:o

Gość ja 25 ty już
bzdur nie wypisuj

ojjjjjeeejj: no a może poród jest cudowny i bardzo estetyczny?

Gość ojjjjjeeejj
a czy ktoś każe 3latka karmić publicznie???

Gość ale jak w ogóle mozna
karmić 3-latka piersią?!

Gość ja 25 - jest
chyba z firmy produkującej Bebiko ;-)

ja 25 ty już: których bzdur? Bo tyle ich napisałam, że nie wiem do którego postu się odnosisz?

Gość ojjjjjeeejj
więc jak bedziesz rodzic /albo juz rodzilas lekarz powie fujjj jaka obrzydliwa roz***** krowa?? a jak do dentysty pojdziesz to Ci powie ze z ust Ci jedzie?

Gość ja.25 pisze najbardziej
sensownie z was wszystkich!

ojjjjjeeejj: No rodziłam. Tzn. poprawka, nie dało się, nie otwarło się - zrobili mi cesarkę;) Ale zanim zrobili to nie powiem, żeby te litry krwi i śluzu były fajnym widokiem. Lekarz tak nie powie, bo lekarz to lekarz i wiedział na co się decyduje. A do dentysty jak chodzę to myję zęby i zżuwam gumę przed wejściem;)

Gość Niestety matki karmiące
mlekiem sztucznym Zawsze będą się bronić, chociaż swoje wiedzą i kobieca,matczyna intuicja mówi im,że pozbawiają dziecka czegoś fantastycznego i niespotykanego....karmienia piersią i naturalnego pokarmu.

Mnie mama karmiła piersią do 1 urodzin. Akurat zbiegły się one czasowo z pierwszym ząbkiem, i przeszłam na inny etap karmienia, czyli zupki, kaszki, kanapki, jakieś mięsko, owoce, warzywa, i takie tam. Smoczka nie używałam nigdy, bo wypluwałam go, i mama nie pchała mi go na siłę. Nie zauważam u siebie jakiś ubytków, spowodowanych tak\" wczesnym jak dla niektórych\" odstawieniem piersi.