Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lav Lav

Jak dlugo karmilyscie dzieci piersia???

Polecane posty

Gość ja.25 niepotrzebnie
napisalas o tej cesarce - zaraz ci idealne mamusie napiszą że jakbys chciala to by dalo sie urodzic siłami natury ale postapilas egoistycznie. :classic_cool:

Gość nie pozbawiaja wlasnego mleka
tylko karmią nim do pewnego wieku a nie jak długo tylko sie da, nawet gdy dziecko chodzi juz do przedszkola!

"Niestety matki karmiące": ja się nie bronię - bo nie muszę. Wiem, że mleko matki jest cool :classic_cool: Ale nie chciałam, nie karmiłam, nie tłumaczę się bo nie mam z czego. Dziecko ma zdrowe jak rydz, wyrośnięte o 5cm w stosunku do swojego wieku;) i jest git.

Gość ojjjjjeeejj
a cesarka to estetyczna jest tak?? a jak twoje dziecko zrobi kupe to niedobrze Ci sie nie robi?bo to tez nieestetyczne

Gość do ojjjej
no nie powiesz, ze jak zobaczysz kupkę wlasnego dziecka to doznajesz niebotycznej ekstazy! :D:D:D:D

Gość hehehe to teraz zeby nie byc
posądzoną o wyrodnośc trzeba zachwycać sie nad kupami wlasnego dziecka.

ojjjjjeeejj: Czy Ty się zamieniłaś się na mózgi z "ja 2 i 7 miesięcy" bo ona tak samo nie kumata. Gdzie napisałam, że cesarka jest estetyczna? Pewnie, że nie jest - jak każda operacja pokazująca bebechy. I tak - mam odruch wymiotny jak moje dziecko nawali kupę;)

A wracając do matek, to niektóre naprawdę przesadzają. Robią z dużego już dziecka na siłę niemowlaka, który bez piersi zginie. Ja pracuje w przedszkolu, z grupą 2-3 latków, i widok matki karmiącej takiego brzdąca piersią, nie jest mi obcy. Dwie panie przychodzą codziennie, zabierają malucha na 20 minut i dokarmiają. Mimo ze maluchy jedzą już stałe pokarmy. Są też matki które wręcz pasą swoje dzieci. Jeden maluch je w domu, duży talerz płatków n mleku, dwa duże danio, i jako bonus tabliczkę czekolady. I tak codziennie. Do tego matka sama przywozi mu obiad, bo ten przedszkolny jest jej zdaniem " za chudy". I tu zazwyczaj mega tłuste dania, w porcjach, których ja bym nie dała rady zjeść. I to wszystko dla 2-latka, który notabene, nie korzysta z nocnika, tylko ma pampersy. Zresztą pampersy w tej grupie to rzeczywisty problem, bo czym innym jest kupka maluszka, a czym innym 3-latka. problem poruszany na spotkaniach z rodzicami, ale niestety reakcji z ich strony żadnej

ja25 wez sie nie wysilaj na przekonywanie tych zacofancow do swoich racji bo wiesz dobrze,ze to sie uda;) osobiscie uwazam,ze karmic piersią to najwyzej do 12mc a pozniej hmm no to jest po porstu niesmaczny widok:/ osobiscie bylam karmiona piersia przez matke tylko 2tygodnie i przyznam ze nigdy nie choruje a jechalam nasztucznym.i zyje:D aha i porod jak dlam nie jest obrzydliwy nie ma sie co oszukiwac;)

Gość ej no wybaczcie
ale przeciez wiekszosc rzeczy zwiazana z fizjologią czlowieka jest nieestetyczna.

Gość ojjjjjeeejj
oh tak zachwycam się każdą jego kupa:/ nie o to chodzi ale gdyby tak doszukiwac sie przykładów to ogólnie jestesmy istotami malo estetycznymi i powinnismy chyba rzygac na swoj widok bo a to ktos beknie a to ktos wyciera obsmarkany nos..a tu stwierdzenie ze karmienie dziecka jest nieestetyczne-nie chcesz nie karm, nie patrz na karmiacą,która rzadko kiedy chce być podziwiana,niestety w Polsce malo jest miejsc do karmienia

Gość karmiąca mama
Ja swoją córeczkę karmię już 9. miesiąc, oczywiście je już inne jedzonka, ale nie chce pić mleczka z proszku, a ja nie mam już tak dużo pokarmu, też tak macie???

lady_glutter: ale ja się dobrze bawię;) I nie nudzi mi się bo dziecko śpi już dawno. Właśnie tak myślę, że może się obudzi to mu zarzucę butle z kaszką na mleku modyfikowanym:)

A tak na marginesie, to pierś nie zawsze gwarantuje zdrowie dziecka. ja byłam nią karmiona, i ciągle chorowałam. Więc nie zawsze jedno determinuje drugie

karmiąca mama: a może nie chodzi i mleko tylko o to, że do smoczka butelkowego nie przyzwyczajona. Kup w aptece nakładki silikonowe na piersi i pokarm tak trochę to się dziecko przyzwyczai do silikonu i łatwiej przejdzie na butelkę:) Ależ ja mądra jestem :classic_cool: I żadnych konferencji nie oglądałam:P

ciekawe, że jak tylko pojawi się temat o karmieniu piersią, to natychmiast można poczytać jakie to obrzydliwie, nieestetyczne itp. dziwne, picie mleka krwowiego jest ok, a picie mleka matczynego - obrzydliwe. dla mamusi która zaproponowała odciąganie mleka...nie rozumiem po cholerę? po pierwsze spróbuj odciągnąć pokarm w trakcie tak unormowanej laktacji. po drugie męczyć się po to, aby ktoś nie nazwał Cię obrzydliwym...haha.. a mi się wydaje obrzydlwie jak widzę dwulatka ze smoczkiem w buzi albo z butlą...to dopiero obraz nędzy i rozpaczy :D :D :D widzicie dla każdego co innego jest obrzydliwe...

"Alijah A tak na marginesie, to pierś nie zawsze gwarantuje zdrowie dziecka. ja byłam nią karmiona, i ciągle chorowałam. Więc nie zawsze jedno determinuje drugie" jak wszystko. Ja nie byłam nawet przeziębiona już dobrych 10 lat - nie byłam karmiona piersią.

Gość ja 2 i 7 miesięcy
Minimalna granica karmienia powinna wynosić 12 miesięcy górna to 24 nawet do 36 właśnie. Osobiście nie krytykuję matek,które nie karmią bo nie mogły po prostu z jakiś tam przyczyn fizjologicznych. Jednak nie rozumiem wygody i mody na sztuczne karmienie. Niestety to prawda,że dużo lek.pediatrów objętych sponsoringiem przez firmy produkujące mleko sztuczne. Nie oszukujmy się więc,że ono jest zdrowe. Pozdrawiam

no ja wieku 2 -lat to z kubeczkiem biegałam, a nie z butelką. Ta wróciła w wieku późniejszym:P

Mnie mama karmiła piersią do 1 urodzin. Akurat zbiegły się one czasowo z pierwszym ząbkiem, i przeszłam na inny etap karmienia, czyli zupki, kaszki, kanapki, jakieś mięsko, owoce, warzywa, i takie tam. Smoczka nie używałam nigdy, bo wypluwałam go, i mama nie pchała mi go na siłę. Nie zauważam u siebie jakiś ubytków, spowodowanych tak" wczesnym jak dla niektórych" odstawieniem piersi.

Gość moje dziecko zdaje maturę
w tym roku, myślicie że mogę już odstawić go od piersi????

Gość i takie 3letnie dziecko
mowi do matki: "mamo chcę cyca". zgroza!

Gość ja 2 i 7 miesięcy
o smoczkach silikonowych itp. do butelek ... to nie będę już pisać, bo Wam się moje posty po nocach będą śnić :-) ;-)

poczekaj do absolutorium, wtedy wejdzie z pompą w dorosłe życie:P

Gość sprobuj podać mu piwo
jeśli zacznie pić to możesz odstawic go od piersi. :D

"Jednak nie rozumiem wygody i mody na sztuczne karmienie. Niestety to prawda,że dużo lek.pediatrów objętych sponsoringiem przez firmy produkujące mleko sztuczne. Nie oszukujmy się więc,że ono jest zdrowe" Masz rację, jest bardzo niezdrowe i dlatego podaję je mojemu dziecku 💤

Gość liv lav
Dziewczyny,prawda jest taka ,ze gdy jeszcze nie mozna bylo kupic w sklepie mleka modyfikowanego,a dziecko powninno byc karmione mlekiem do 3 roku zycia,wiec co wy psy wieszacie na kobietach ,ktore odczuwaja prawidlowy instynkt dlugiego karmienia piersia? Ja jak bylam w ciazy,to postanowilam sobie ,ze bede karmic dziecko do 3 mies,potem jak sie juz urodzil synek,postanowilam ,ze do 6 mies,teraz karmie go juz 9 mies,i czuje ,ze jeszcze bym mogla,instynktu nie da sie oszukac.Pomyslcie,jak kiedys ludzkosc przetrwala,myslicie,ze kobiety nie karmily piersiaß

Gość te teksty typu
"że jest niezdrowe" już sie nudne robią. A co w ogóle jest calkowicie zdrowe? nawet z mleko matki zawiera rózne substancje pochodzace z lekarst, jedzenia itp.😴