Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamninkaaa

moje 2 tyg dziecko nie budzi sie w nocy na jedzenie

Polecane posty

Gość mamninkaaa

moja córka ma 2 tyg to pierwsza noc kiedy ona sie nie obudziła na pierś a zjadła o 22 i wybudziłam ją o 1 i o 4 bo pomyslałam ze jest głodna sama niewiem co o tym mysleć

Gość moja rada bedzie krotka
musisz budzic i dodatkowo skonsultowac z lekarzem,budz i karm

Gość raczej to przejściowe
też swojego brałam w nocy do karmienia, bo się nie budził. Dopiero położna na wizycie powiedziała mi żeby nie budzić, jak będzie głodne to da znać. Mówię tylko o nockach. A nie napisałaś jak duże urodziło się. Bo jeśli malutkie i przed czasem np. to lepiej budzić i dokarmiać.

Gość mamninkaaa
moja wazyła 4 kilo i kilka dni po terminie

Jesli przybiera dobrze na wadze to nie musisz jej budzic, to pewnie przejsciowe.

Gość mamninkaaa
ja jeszcze niewiem czy przybiera bo ma dopiero 2 tyg a pierwsza wizyta jest za 2 tyg wtedy ją zważy:(

ja bym nie budziła i pozwoliła małej zgłodnieć... tym bardziej, że urodziła się spora i jesli ładnie przybiera to daj jej pospać... moja miała 3800 i położna kazała tak właśnie z nią postępować :)

Gość mamninkaaa
baderka rodziłas naturalnie?

Gość raczej to przejściowe
mój miał 3400 i położna mówiła "zobaczysz przyzwyczaisz dziecko do wstawania w nocy i nigdy się nie wyśpisz" chciała dobrze ale ja chciałam lepiej i przyzwyczaiłam małego do karmienia nocnego. Zobaczysz, obudzi się jak zgłodnieje.

Gość to maleństwo budz na posilek
koniecznie budź! to za małe dziecko na opuszczanie posiłku,spadki cukru u takiego maluszka sa niebezpieczne.Budz dziecko!

Gość przestancie pieprzyc
Ztym budzeniem na posilki budzi sie tylko dzieci z niedowaga a ona ´jej nie ma dziecko zglodnieje to sie obudzi i tyle

Mojego kuzyna corka wczesniak wazyla 2kg od poczatku przesypiala cale noce i nikt jej nie budzil na karmienie. Dodam, ze jego zona jest polozna wiec chyba wiedziala co robi teraz mala ma 4 latka jest zdrowa i kluseczka z niej :) Ja swojego budzilam co 3 godziny bo tak mi kazali w szpitalu moj synek urodzil sie w 35tc z waga 2380 gram bo nie przybieral na wadze. A jesli twoje dziecko przybiera na wadze to bym go nie budzila po co dziecko przyzwyczajac do nocnego karmienia...pozniej gorzej jest oduczyc takiego malucha moj ma prawie 7 miesiecy i ciagle mamy jedno karmienie w nocy :) niegy nie przespalam calej nocy od kiedy sie urodzil.

Dodam, ze jak tylko wrocilam do domu to nie mialam zamiaru go budzic co 3 godziny tylko karmic na rzadanie i bylo mi znacznie latwiej.

moja spadala na wadze kiedy wazyla raptem 2700 lekarz kazal budzic co 2-3 godziny bo moja tez juz w szpitalu potrafila w dzien przespac pare godzin bez jedzenia ale moja corka byla mala Twoje dziecko jest dorodne i nie ma potrzeby budzenia, ja syna tez nie budzilam, polozna tez nie kazala corka spadala na wadze, zreszta okreslona byla jako wczesniak i ciepla tez nie trzymala, wiec nie moglam jej nie budzic a zobaczysz ze taki stan nie bedzie wieczny ;)

tak rodziłam naturalnie... i właśnie jak mała miała ok. 2 tyg. zaczęła przesypiać od 20 do około 3 i dopiero wtedy budziła się głodna... inna sprawa, że mi nie dane było pospać, bo i tak musiałam wstawać co 3 godz. by odciagnać pokarm...

nie budz,nie ma takiej potrzeby,a i potem wyjdzie to na lepsze,bo nie przyzwyczai sie do jedzenia nocnego,ja swojego nie budzilam,karmilam tylko jak sam sie obudzil,a jak skonczyl 2 miesiace to w ogole przestal jesc w nocy i budzic sie ,od tamtej pory do dzis przesypia cale noce ,bez pobudek od 20 do 8 rano,zdrowe i kochane dziecko mam,powodzenia

dodam ze moj sredni synek jadl do 3 lat w nocy,ale wtedy bylam mniej doswiadzcona heheheh;) to byla masakra i ciezko bylo odzwyczaic,nie mowie ze Ty masz 2tyg dziecko odzwyczajac!!!!!!!!!!Bron Boze ale jesli sie nie budzi to znaczy ze nie jest glodne i niech sobie smacznie spi,jak ladnie spi to i zdrowe jest,nic mu nie dolega

Gość bababy
jak dzeicko bedzie glowbe to sie samo obudzi.

Gość bababy
jakcko bedzie glodne to sie samo obudzi

Gość to zalezy od oddzialu
okolo 5 kg malenstwo moze spokojnie przesypiac cale noce bez zadnych niebezpieczenstw.