Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KoSmEtYcZkA------

PORADNIA KOSMETYCZNA

Polecane posty

Gość dorotka084
o to ja sie jeszcze wepchne:) moj brat ma cala twarz w wągrach, duze czarne kropki pootwierane pory(wszyscy w rodzinie to mamy). kupuje mu rozne zele do twrazy robi pilingi ale niestety to nic nie daje, raz na jakis czas mu oczyszczam te najwieksze. jaki zabieg u kosmetyczki mogłaby mi pani polecić? i jak mniej wiecej cenowo to wygląda z góry bardzo dziekuje:)

polecalabym tradycyjne oczyszczanie u kosmetyczkiżeby oczyścic twarz z tcy wągróe tylko od razu kosmetyczka nie usunie wszystkiego jezeli jest ich naprawdę dużo to rozłoży to na kilka zabiegów a ceny oczyszczania są bardzo różne ale zaczynają się juz od 50zł to zalezy od maista,gabinetu noi od stanu cery póżniej mozna pomyślec jeszcze o kwasach ale najpierw skór musi zostać dobrze oczyszczona pozdrawiam

mam pytanie czy po zabiegu kwasem pirogroowym mozna sie od razu pomalowac

anilek teoretyczne można lecz w praktyce bywa róznei zalezy to od tego jak wygląda skóra po zabiegu zazwyczaj po pierwszym nie ma jeszcze zbytnich objawów tzn nie jest zaczerwieniona ani łuszcząca bo stęzenie było niskie a czas działania krótki ale po nastepnych zabiegach kosmetyczka moze poradzić Ci abyś nie malowała sie od razu po wyjsciu z gabinetu tylko np następnego dnia ponieważ skóra jest wtedy nadwrażliwa i ciężki makijaz mógłby jej zaszkodzić nie mówię o malowaniu oczu czy ust bo je można spokojanie pomalować ale o ciężkich podkłądach i fluidach .No ale teorie są rózne jedne kosemtyczki pozwalają się odrazu malowac i inne nie .Ja uważami że można musnąć się delikatenie puderm prasowanym do cery tłustej i nic to nie zaszkodzi ale żeby nie używać fluidów i podkładów które zatykają pory Pozdrawiam

Gość Karioka1111
Mam suchą skórę na czole, skroniach i policzkach. Od czasu do czasu w tych miejscach robią mi sie czerwone plamy, które najpierw trochę swędzą (zwłaszcza na czole) a później pieką (niezbyt mocno i z reguły tylko na czole). Ratowałam się kiedyś tridermem ale boję się, że skóra w tych miejscach zrobi się bardziej wrażliwa i od pewnego czasu, gdy pojawiają mi sie plamy, smaruję te miejsca olejkiem z wiesiołka w kapsułkach i widzę znaczną poprawę. Byłam u dermatologa i wskazał na alergię. Cały rok uzywam kremu z filtrami a teraz krem ochronny na zimę (również z filtrami). ciężko robi się makijaż na twarz, gdy skóra jest sucha (zawsze miałam tłustą ale po urodzeniu dziecka chyba mi się zmieniła), bo się łuszczy. Czy masz kochana Kosmetyczko jakąś radę dla mnie? Pozdrawiam wszystkie Panie, które mają problemy z cerą;-)))

czy po kwasie pirogronowym tworzy sie na twarzy brazowa skorupka,? lekarz mi wogole o tym nie wspomnial a z tego co czytam na forach pojawiaja sie wypowiedzi ze moze cos takiego wystapic

Karioka1111 na podstawie tego co napisałas mogę sądzić ze masz skórę suchą alergiczną,skóra ta jest chyba najtrudniejsza w pielegnacji cera ,ponieważ nie dośc ze jest sucha i żeby jakos wyglądać trzeba ją cały czas nawilżać to do tego trezba jeszcze uważać na te kosmetyki nawilżające i inne bo moga wywołać alergie.Serdecznei polecam kosmetyki Physiogel sa to kosmetyki specjalne przeznaczone do cery suchej alegricznej ,polecam także kosmetyki cethapil jak te powyżej są też odpowiednia dla twojej cery można kupić je w aptece bo są dermokosmetykami tzn pielęgnują i leczą pozdrawiam:)

po kwasie pirogronowym może zrobić się brązowa skorupka jeżeli jest zła ochrona przeciwsłoneczna w zimie powinnismy uzywac kremów z filtrem ok30SPF a latem lepiej nie przeprowadzać takich zabiegów bo wtedy nalezałoby juz stosować kremy nawet +50 SPF.U klientek dbających o odpoweidnią ochronę przed słoncem jeszce nie spotkałam się z tzw brązową skorupką wiec bez obaw:)

Gość witam widzę że wiele tutaj
cennych rad ;-) Mam pytanie do kosmetyczki, otóż mam bardzo suchą i wrażliwą cerę ale mimo tego często wyskakują mi wypryski i mam wągry ale nie mogę znowu ich wysuszać bo później tydzień męczyłabym się ze schodzącą skórą :-o Do mycia twarzy używam delikatnej pianki a z kremów to na noc bambino a na dzień jakiś lżejszy. Możesz mi polecić coś do mojej cery żeby jednocześnie ją nawilżać ale również zapobiec wypryskom? Jeśli chodzi o krem Bambino to on mnie akurat nie zapycha, nawet pomaga ale to nie wystarcza.

czyli jakie kremy byly by odpowidnie po zabiegu kwasem zima? dodam ze mam cere tradzikowa

czesto jest tak że cera ze skołonnościa do tradziku staje się też okresowo sucha przez preparaty antytradzikowe w takiej cerze najwaznejsza jest równowaga wodno-lipidowa którą bardzo łatwo zburzyć.Z czystym serecem moge polecic krem ACNE EXPERT firmy DERMEDIC jest to krem intensywnie nawilżający do cery trądzikowej ze skłonnością do anmiernego przesuszania się jest naprawdę skuteczny serdecznie polecam:)

Z tego co się orentuję to w swojwj ofercie krem na dzien matująco normalizujący z filtrem ma firma AA ale tam jest SPF15 jeżeli nie ma dużego nasłonecznienie mozesz uzyć tego lub kremów z filtrami z IWOSTIN też będą odpowiednie do Twojej cery.

Gość jakie kremy mozesz polecic
do cery wrazliwej ze sklonnoacia do pekania naczynek. wyprobowalam juz erisa, evene, iwostin. wszystko tylko maskuje ta zielona barwa anic nie pomaga:9 moze jakies z wit c albo niw wiem juz:(

kremy na naczynka tekże w swojej ofercie ma firma DERMEDIC są to dermokosmetyki można je kupić tylko w aptece i są naprawdę skuteczne a krem nazywa się dokładnie ANGIO EXPERT i wzmacni kruche naczynka krwionośne oraz reguluje mikrokrazenie naprawdę jest watr wypróbowania a cena nie jest zbyt wysoka co do jego możliwości bo 40 ml kosztyje w granicach 35zł (nie jestem dokładnie pewna co do ceny ale coś koło tego)Pozdrawiam:)

Gość Symphonia
mam problem z wagrami zaskórniakami i pryszczami... I do tego dochodzą blizny. chciałabym się zdecydwać na mikrodermabrazje bądż kwasy ale nie wiem sama... Chcę zeby było skuteczne a o mikrodermabrazji slyszalam wiele zlych opinii.... I czy peelingi kwasem np. glikolowym sa bolesne? i dlugo sie utrzymuje zaczerwienienie?

Witaj Symphonia jezeli chodzi o mikro dermabrazje to zeczywiście jest to trche bardziej \"inwazyjny\"że tak to nazwe zabieg.Lecz jeżeli chodzi o kwasy to jeżeli przeprowadzi je kompenentna kosmetyczka to nie ma powodu do obaw,nic nie boli podczas zabiegu może tylko wystąpić okresowe swędzenie i pieczenie które ustaje po nałożeniu na koniec zabiegu neutralizatora a jezlei chodzi o rumień i podrażneinie to na koniec kosmetyczka nakłada maske łagodzaco-kojąca lub maske algową odpowiednią do rodzaju cery a jak juz mówię o maskach algowych to są naprawdę świetne koszt jednej maski to ok20zł(zelezy oczywiście gdzie)ale seria takich masek ok5 raz w tygodniu może naprawdę zdziałac bardzio duzo dobrego dla skóry,są ich rózne rodzaje dla każdego rodzaju cery i z każdymi problemami takimi jak tradzik,teleangiektazje,zmarszczki...itp naprawdę polecam.A wracając do tematu bo troszeczkę odbiegłam:)to kwasów jak najpbardziej nie ma sie co obawiac odpowiednia ochrona przeciwsłoneczna,dobry i lekki krem nawilżający jezeli wystąpi łuszczenie i wszystko bedzie ok pozdrawiam:)

Gość a powiedz coś jeszcze
o tych maskach algowych,zaciekawiło mnie to:)

Gość a powiedz coś jeszcze
gdzie je można kupić,czy tylko u kosmetyczki je mozna wykonać??

Maski algowe zrobione sa ze sproszkowanych alg i dodatkowych substancji które jakby decydują do jakiego rodzaju cery jest maska i mamy np maskę algową aloesową i cytrusową do trądzikowej.maskę z placentą roslinną i czerwonym winem na zmarszczki ,maskę ze spiruliną do cery szarej tzw cery palacza maska to jest detoksykująca i odtruwająca,maskę witaminową odżywczą do cery pozbawionej blasku,maksę z koziego mleka do cery suchej,maskę czekoladową antystresową:) ipt tych masek jest naprawdę dużo i każda by znalazła odpowiednią dla siebie te maski które opisałam powyżej są akutat z firmy bielenda i są naprawde bardzo skuteczne nieststy firma ta produkuje maski algowe tylko do uzytku profesjonalnego i nie mozna ich kupic np w saszetkch.

Gość sssssss
A co poradzić na wiecznie podpuchnięte oczy. Stale mam worki pod oczami niezależnie od tego czy się wyśpię czy nie. Muszę też powiedzieć że nie używam żadnych pudrów więc tym bardziej mi trudno to ukryć. Byłabym nawet skłonna kupić drogi kosmetyk ale gdybym była pewna że faktycznie pomaga... Widziałam w tv kosmetyk garniera z kulką na końcu, w składzie z kofeiną... chciałam wypróbować, ale nigdzie tego nie mogę dostać coś.. Proszę o radę..

Gość miaffff
Symphonia, jesi chodzi o twoje problemy z cera to powinien ocenic stan twojej skory dermatolog i zalecic ci odpowiedni zabieg, z praktyki wiem ze zabiegi w gabinecie kosmetycznym nie zaszkodza i nie pomoga.

Gość panna mariannna
ja chodziłam do wielu dermatologów wydałam kupe kasu na maści ,kremy ,antybiotyki nawet hormony i co i tradzik ciągle wracał juz zwątpiona poszłam na oczyszcanie kilka razy miałąm też robiony pelling kawitacyjny i stan mojej buzi naprawdę się poprawił a było z nią żle moim zdaniem cięzko trafic na dobrego dermatologa takiego który nie przepisuje leków metodą prób i błedow"to jej nie pomogło to może to"bo u mnie tak było radzę Ci symphonia idż do dobrej kosmetyczki a napewno Ci poardzi i pomoze

Gość miafff
masz racje z tymi lekarzami ciezko wyczuc, przechodzilam to samo "jak to nie pomoglo to spróbujemu tego" i tak wkołko, natomiast sam zabieg kwasami lub mikrodermabrazji polecam wykonac u doswiadczonego dermatologa, bo te ktore robia kosmetyczki sa po prostu za słabe i efekty sa znikome po tym, przynajmniej tak było w moim przypadku

Gość panna mariannna
no masz po częsci racje ale mnie jeszcze kosmetyczka nie zaszkodziła może trafiały mi się te z dobrymi kwalifikacjami jednak spróbować warto a na dermatologów to juz nie licze przynajmniej ja bo nic mi nie pomogły ich metody leczenia

Gość miafff
ja tez juz darowałam sobie wszelkie metody leczenia, testowania na mnie roznych specyfików, a do dermatologa ide tylko na zabieg bo efekty sa o wiele bardziej zadowalajace niz te wykonane u kosmetyczki.

Gość panna mariannna
no napewno lekarz może działac sllnejszym "arsenałem" niz kosmetyczka :)ale mnie pomogło pozdrawiam

Gość manikamainkaa
a ja mam pytanie co do krostek,pryszczy na ramionach i dekoldzie? Co na nie? krem? czy mocne tarcie gąbką?