Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KoSmEtYcZkA------

PORADNIA KOSMETYCZNA

Polecane posty

dianetka ja też słyszałam o tej mieszance i stosowało ja kilka moich klientek ze względu na niewlielki koszt i łatwą dostepność u iwleu z nich rzeczywiście pomogło jednak trądzik na plecach ,ramionach czy tez twarzy bo wiem ze twarz tez tym smarowały nieststy wrócił nie wiem dlaczego nie jestem farmaceutą ani lekarzem po składnikach iwdać ze są dobrze dobrane jeżeli chodzi o leczenie tradziku jaknak jak mowię poprawa była tylko na chwile dlatego jestem do tej mieszanki sceptycznie możeesz jeszcze dianetka coś więcej o niej powiedzieć?

edyti maść na bazie sterydów jak mówisz sama pomaga tylko na chwilkę i jeżeli stosuję się ja za długo to nawrót owego schorzenia jest jeszcze większy niz był w pierwotnej postacie taki są własnie sterydy:( to o czym mówisz to zmainy potnicowe mogą one się tworzyć z wielu powodów nadmiernego pocenie,nieprawidłowego składu potu wynikającego z bardzo róznych przyczyn,na nadmierną potliwośc warto pić codziennie szałwię naprawdę pomaga jeżeli piję się ją regularnie. podaję ci też link gdzie możesz poczytac o tych zmianach potnicowych: http://www.resmedica.pl/zdart6001.html Spróbuj też sudocremu jest właśnie na tekie problemy skórne i małe opakowanie w aptece kosztuje ok12 zł Pozdrawiam:)

Gość edyti
kosmetyczka dziekuję :) szkoda ze lekarz mi tego nie zaproponował :) spróbuje 🌼

Gość jaaaaaaa22222
Czy kosmetyki slim eveline na cellulit sa dobre? A moze bys cos sprawdzonego polecila na brzuch po ciazy? tzn nie mam rozciagnietej skory tylko wystajacy brzuszek a chcialabym miec plaski. Oczywiscie zaczynam cwiczyc ale chce jakies wspomagacze.

Gość aniayo
mam niewielki cellulit jak go pielegnowac by nie powstal wiekszy i jak dbac o niego?? z gory dziekuje:)

co do eveline zdania są bardzo podzielone jednym pomaga innym nie ale z tej firmy mogę polecić SLIM EXTREME 3D KONCENTRAT LIPOSTOP kuracja wyszczuplająca talię,brzuch i pośladki produkt ten jest w taki turkusowym opakowaniu przypominającym klepsydrę jest naprawdę fajny ba sama uzywałam może tylko nie przyjemny jest teraz efekt chłodzenia który występuje po nałożeniu ale latem jest super:)do innych kosmetyków wyszczuplających nie mam przekonania ale ten jak najbardziej jest bardzo fajny:)noi polecam jeszcze kosmetyki z ziaja zwłaszcza tę serię czarną wyszczuplającą . Pozdrawiam:)

aniayo jeżli jest nie wielki ti pielęgnacja nie bedzie trudna :duzo ruchu mało uzywek takich jak kawa alkohol papierosy czekolada niestety:( dieta bogata warzywa i owoce duzo wody to podstawa a do tego dobry krem anntycellulitowy i gwarantuje ze cellulit się nie pogłębi ja polecam tak jak wyżej krem z czarnej serii wyszczuplającej ziaja reduktor cellulitu kosztuje ok1 3zł wystarczy ze bedziesz się smarować raz dziennie pozdrawiam:)

Gość nie wiem jakim typem jestem..
Prosze o pomoc w okresleniu typu urody i porade jakie kolory cieni, podkladu i szminki mi pasuja. Mam srednio/ciemne brazowe wlosy wpadajace w ciemny kasztan, czarne brwi i jasna naczynkowa, wrazliwa cere z czerwonymi polikami, zielone (takie jak liscie) oczy. Koloru cery nie jestem w stanie okreslic, czasami wydaje sie sinawa, czasami brzoskiwniowa, czasami porcelanowa. Jako niemowle mialam czarne wlosy i jako dziecko lepiej sie opalalam i mialam ciemniejsza skore. Teraz wcale sie nie moge opalic i bywa, ze skora po opaleniu jest lekko czerwona. Gdy porownam z innymi: przy osobach z bardzo jasna cera moja wydaje sie ciemniejsza i bardziej brazowa ale przy osobach z ciemna cera wygladam blado. Z gory wielkie dzieki!

Gość kosmetyczko ten produkt
SLIM EXTREME 3D KONCENTRAT LIPOSTOP to tez jest z eveline.

Gość aha no widze ze tez
dzieki za odpowiedz

wiem że SLIM EXTREME 3D ... też jest z firmy EVELINE przecież napisałam ze z tej firmy tylko to moge polecić a co do reszty nie mam przekonania:)

Jesteś typem urody jakby pomiedzy jesieną a zimą ja bym sie bardziej skłaniała ku zimie a kolory cieni pasujące do Ciebie to chłodny róż,szafirowy,granatowy,grafitowy,odcienie brązu,chłodny fiolet.Pozdrawiam:)

Gość aniayo
jeszcze jedno puytanie:) chodzi mi o chlopaka,odczasu do czasu wyskakuja mu tradzik na czole,jak sobie z nim radzic??

Gość aniayo
jeszcze jedno pytanie,chodzi mi o moego chlopaka,co raz wystepuje u niego tradzik na czole,jak sobie z nim rdzic??

Gość nie daje juz rady
witam,mam duży problem ze skóra twarzy- łuszczy się mocno na policzkach, nosie i czole przez co brzydko wygląda na niej podkład a jednoczenie wytwarza dużo sebum. Stosuję kremy nawilżające do skóry wrażliwej i peelingi ale nie bardzo to pomaga :( Zastanawiam się czy to nie jest łojotokowe zapalenie skóry ? jak sobie z tym poradzić ???

Gość nie daje juz rady
czy ktos cos doradzi na mój problem ?

aniayo faceci zazwyczaj nie lubią zbytnio dbac o urodę wystarcza im tylko woda i mydło nie wiem jaki jest Twoj ale jeżeli jest jak większośc i trudno bedzie go przekonac do jakiegoś kremu antybakteryjnego to kup mu chociaz o żel do mycia twarzy zszybko działający np CLERASIL 3DNI i popros by używał go zamiast mydła do mycia twarzy jeżli są to tylko okresowe wypryski to powinno na nie pomóc i zapobiec powstawaniu nowych a jezli namówisz go na jakis krem choć raz dziennie to9 kup z tej samej serii są naprawdę fajne polecam:)

Jezeli stosowani kremów do cery wrażliwej nie pomaga a problem sie nasila powinnaś udac się do lekarza bo może to być łojotowkowe zapalenie skóry lub spróbować jeszcze kremów przywracających równaowagę skórze np firmy lavera z nagietkiem ksztuje ok 40zł ale naprawdę pomaga jest sprecjalnie do skóry mieszanej nawilża a jedncześniej reguluje wydzielani sebum.

Hej, to chyba jest wielki problem wielu męzczyzn. Chodzi tym razem o to ze mój chłopak po goleniu ma podrażniona skóre. Myślałam żeby mu coś poradzić, ale na twarzy to nie to samo co na nogach i nie wiem. Ja przemywam golarke spirytusem salicynowym, robie piling i daje kremy do skóry nadwrażliwej, a co on powinien zrobić??

Kosmetyczko, mam pytanie tym razem pewnie z serii debilnych:)No ale trudno.Kiedy i właściwie po co używa się wody termalnej.Dostałam właśnie z Vichy i nie bardzo wiem co i jak?Pozdrawiam.

Gość kredkowa.**
Proszę o pomoc. Slyszalam, ze aby przedluzyc zywotnosc cienia nalezy przypudrowac powieke pudrem sypkim, a nie moze byc prasowany??? I jak uzywac bazy, zamowilam sobie baze z Lumene, ale nie wiem czy do niej tez trzeba uzywac tego pudru czy nie no i kiedy

Gość Ewelina89
Witaj kosmetyczko Jaki moglabys mi polecic krem ochronny? pozdrawiam

dziika kotko Twój chłopak może używać łagodzących balsamów po goleniu np nivea lub smrować łagodzącym pantenolem bardzo ważna jest higiena tzn żeby tak jak piszesz maszynka była zdezynfekowana bo na takich rzeczach bardzo szybko rozmnażają się bakterie,najlepij używac jednorazówek pozdrawiam:)

Woda termalna może mieć bardzo szerokie zastosowanie np jeżli masz wrażliwa skóre wcelu złagodzenia podrażnień możesz uzywać jej do demakijażu,możeesz także uzywać jej do utrwalenia makijażu tylko najlepiej by była z atomizerem (nie pamietam juz w jakich opakowaniach sprzedają tą z vichy)ale na koniec makijażu mozna z odległości 20-30cm spryskac całą twarz w celu utrwalenia makijażu pozdrawiam

Może byc to puder sypki jak i prasowany ważne by przypudrować powiekę bo wtedy cień bedzie trwalszy baza jak najbardziej na sam początek a pod nią krem pod oczy(jezeli używasz)na baze mozesz dać jeszcze trochę pudru ale nie jest konieczny a baza z lumene to jak najbardziej dobry wybór pozdrawiam:)

Dziękuję bardzo!człowiek uczy się przez całe życie:) A co kremów to faktycznie dzięki neutrogenie przetrwałam zimę:)

Gość mufinek3
mam takie pytanie. chcialabym troche zasozczedzic na kosmetykach. bo duzo wydaje na nie. jak zrobic tanim kosztem tonik oczyszczający to twarzy, mam cere tlustą. moze cos z olejkiem eterycznym... nie mam pojecia:(