Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KoSmEtYcZkA------

PORADNIA KOSMETYCZNA

Polecane posty

Gość KarolinaaOT
http://marykay.pl/ chodzi o ta firme? I w jakiej cenie sa bo znalazlam na allegro ze jeden kosztuje 19 zl. Nie znam zadnej konsultantki MK, dlatego sprobuje kupic je na allegro, wiec cena musi byc podobna... Nie chce sie naciac na jakies podroby... Z gory dziekuje!!

Dzika kotka kosmetki firmy AA są hipoalergiczne rzdko zawierają substancje uczulające dlatego rzedko po nich występuje alergia ,kosmetyki są też dośc skuteczne tak do cery dojrzałej jak i tradzikowej w swojej ofercie mają też żel do mycia twarzy ale jego zbytnio bym nie polecała chyba że do bardzo tłustej cery bo skóra po umyciu nim jest troszke sciagnieta i czasem sie łuszczy ale krem na noc i na dzień z serii AA YOUNG i AA therapy jak najbardziej a co do innej firmy to polecam także iwostin to nasza krajowa marka taki jakby odpowiednik vichy,kosmetyki sa także oparte na wodzie termalnej są hipoalergiczne ,nie zawieraja konserwantów a seria do cery tradzikowej jest naprawdę fajna pozdrawiam:)

zabadak polecam zabiegi profesjonalne z firmy bielenda udaj się do takiego salonu jeśli masz możliwość gdzie wykonują zabiegi kosmetykami z tej firmy w ofercie są fantastyczne zabiegi na różne problemy a miedzy innymi na pierwsze oznaki starzenia ,warto by było wykonac też serię peelingów kawitacyjnych i sonoforeze z wprowadzeniem ampułki na zmarszczki mimiczne.Pozdrawiam:)

Noctua tołpę moge polecić bo to naprawdę skuteczne i naturalne kosmetyki a co do pharmaceris to nie pomogę bo nie miałam z balsamem do ciała do czynienie:(a jeżli chodzi o krem do aczynkowej to mogłabys spróbowac bielendy-naprawdę fajny i nie drogi krem albo DERMEDIC juz troszke drozszy ale też skuteczny do kupienia tylko w aptece przy cerze naczynkowej pomoga tez łykanie wit c i rutyny uszczelniaja one naczynka i przez to mniej pekają pozdrawiam:)

aloevera jeżeli nchodzi o podkład do cery tłustej to najlepiej by był matujący i nie zatykający porów ja polecam podkład mineralny z maybelline jest naprawdę fajny na długo matuje nie ma ciężkiej konsystencji a dodatkowo jeszcze minerały które mają dobroczynny wpływ na skórę kolor podkładu nalezy dobrać tak by nie był on za ciemny tzn żeby nie tworzył efektu maski na twarzy ale i tez zeby nie był za jeasny i zeby nie wyglądać blado najlepieju rozprowadzić próbkę danego podkładu po wewnetzrnej stronie nadgarstka i ten kolor który bedzie najblizszy koloru skóry w tym miejscu bedzie najbardziej odpowiedni,dobrze wziąść ze sklepu kilka próbek podkładów w różych odcieniach i tak wybrać odpowiedni. a co do zmarszczek mimicznych to można sobie raz dwa razy w tygodniu zaaplikowac krem na pierwsze oznakii starzenia lub maseczkę myslę że to narazie wystarczy pozdrawiam:)

Gość margaretkaaaa
A co sądzi PAni o żelazku antycelllulitowym? Byłam na 3 zabiegach, narazie nie widzę jeszcze efektów ale mam nadzieję je zobaczyć

symfonia 234 jeżeli nie pomagają Ci odzyki to moze problem tkwi wewnatrz tzn np brakuje Ci witamin i minerałów ,stosujesz niedopowienia dietę w której brakuje warzyw owoców pełnego ziarna i rosli8n straczkowych .Warto spróbowac przyjnmować dobty preparat wutaminowy taki jak merz specjal,revalid,bellissa,czy juz droższy ale bardzo skuteczny inneov.Może problem tkwi w złym piłowaniu np metalowym pilnikiem lub piłowanie w rfózne strony a nie w jednym kierunku?napisz mi troszkę więcej o Twoich paznokciach jak je pielęgnujesz o trybie zycia jaki prowadzisz a zastanowimi się jak Ci pomóc pozdrawiam:)

Karolina OT tak o tę firmę chodzi ale z tego co się orientuję to taki jeden cień osztuje ok40-50zł więc nie gwarantuje ze te z allegro są oryginalne

margaretkaaa jezleli cellulit sie juz pojawi nie można go usunąc całkowicie można tylko złagodzic objaw sprawic by był mniej widoczny i zatrzymać proces jego powstawania żelazko to dośc skuteczny zabieg ae żeby zobaczyc efekt potrzebne jest od kilku do kilkunastu zabiegów i od tego w jakim staduum rozwoju jest twoj cellulit i jak jest on zaawansowany pozdrawiam:)

Gość margaretkaaaa
To chyba stopień 3 jeżeli się nie mylę, widoczny gołym okiem. ćwiczę regularnie kilka lat i jest coraz bardziej widoczny. Wiem, że nie da się go całkowicie zlikwidować, chodzi mi o to żeby przynajmniej nie było go widać jak stoję. Pozdrawiam

niestety margaretkaaa jeżli jest to stopień trzeci i mimo ćwiczeń cellulit nie staje się mniej widoczny to trudno bedzie Ci się znim uporać żelazko to dobry zabiego tylko w przypadku bardziej zaawansowanego cellulitu potrzebnych będzie kilkanaście zabiegów ważna jest też dieta tzn dużo wody mało soli i uzywek takich jak kawa papierosy alkohol a dużo warzyw i owoców ostatnio czytałam że na cellulit dobrze jeść arbuzy i melony:)może dlatego że zwierają duzo wody nie zaszkodzi a warto spróbować pozdrawiam

Gość margaretkaaaa
Wiem, że będzie ciężko, walczę już z nim tyle lat,od ciąży, wcześniej nie miałam. A ćwiczenia w moim przypadku chyba jeszcze pogarszają, bo przez mięśnie jest bardziej widoczny. Jeśli chodzi o używki, to nie piję już nawet kawy, żeby go jeszcze bardziej nie podrażniać, nie palę,alkohol b. sporadycznie.Staram się pić dużo wody, nałogołowo piję zieloną herbatę, masaże, balsamy i nic go ie rusza. Mogę nawet mieć kilkanaściezabiegów tego żelazka aby tylko nie był tak widoczny. Pozdrawiam

Gość blachara-wiesniara
mam małe pekające naczynka na udach.Zastanawiam sie czy mogły powwstac od solarium?I co na to zaradzic czy stosowac jakąs witamine na wzmocnienie naczynek?

Raczej naczynka nie mogły powstać od solarium choc długa ekspozycja i ciepło które je rozszerza to mogła być taka ewentualnośc jednak zdarza się to bardzo rzadko,naczynka na nogach mogą pekać też od przyjmowania tabletek antykoncepecyjnych,dobrze jest brać witaminę C z rutyną na wzmocnienie naczynek i smarowac nogi kilka rzy w tygodniu kremem z kasztanowca np AESCIN pozdrawiam:)

margaretkaaa a próbowałaś jakiś tabletek na cellulit np inneov pomagają one naprawdę w duzym stopniu zniwelowacv jego skutki może wtro spróbowac jak inne rzeczy zawodzą?pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość natalusia_15
Witam!Goliłam do tej pory nogi depilatorem!Jednak włoski zaczęły strasznie wrastac w skóre więc wyciagałam je igła i niestety narobiłam sobie strupków i blizn!Jak poradzic sobie z tymi strupkami i bliznami i wrastajacymi włoskami?

Gość zrozpaczona utleniona
Chciałam zrobić sobie pasemka jaśniejsze tylko trochę od naturalnego koloru (ciemny blond), a fryzjerka zrobiła utleniaczem prawie białe! Jak je teraz przyciemnić? Olejek rycynowy?? Błagam o pomoc, wyglądam okropnie;/....

A co pani kosmetyczka poleciła by na rozstepy?? Czy można je jakoś zatuszowac zeby były mniej widoczne?? Szczególnie na brzuchu , pozostałosci po ciazy.

natalusia po pierwsze nie depiluj już nóg depilatorem(jeżeli nadal to robisz) i nie usuwaj ich igła bo jak sama mówisz robią sie ranki,strupki,blizny itp mozna je ewentualnie usuną pesetą ale bardzo delikatnie i nalezy każde takie miejsce dobrze zdezynfekować wodą utlenioną i posmarowac np pnatenolem w celu złagodzenia podraznienie jest taki kosmetyki który zapobiega wrastaniu włosków NISIM KALO INGROWN HAIR TREATMENT niestety jest dość drogi ale bardzo skuteczny słyszałam też że podobny produkt ma w swojej ofercie VEET jednak za duzo Ci o nim powiedziec nie mogebo nie miałam z nim styczności :(W aptece mozna kupić maść Hasceral i smarowac pojedyńcze wrastające włoski a co do strupków i ran poprostu musisz cierpliwie poczekać aż się zagoją a nogi najlpepiej żebyś goliła maszynką ta metoda jest najmniej ryzykowna jezeli chodzi o wrastanie włosów jednak nie trwała jak wiadomo no ale lepsze to niż rany i strupy pozdrawiam:)

no rozstepy polecam krem z ziaja i dax cosmetics są nie drogie i naprawdę fajne wiadomo że rozstepów raz powstałych się nie usunie ale mozna je rozjaśnić tak aby niebyły brunatne czy czerwone tylko w kolorze naszej skóry a zeby je zatuszowąc mozna się smarowac balsamem brazującym polecam mleczko z garniera tworzy stopniowo ładną opalenizne ,dobrze sie rozprowadza i nie pozostawia smug.Pozdrawiam:)

a z tych droższych specyfików na rozstepy polecam Revitol Stretch Mark kosztuje ponad 100 zła ale efekty są widoczne juz po kilku użyciach:)

Gość ja bym chciała
się dowiedzieć jak można szyko odświeżyć,rozjasnić cerę żeby nie była taka szara i ponura:(

Aby szybko odświeżyć cerę i ja rozjaśnić mozna zrobić szybką maseczkę z ogórka tzn ogórka umyć ,obrać pokroić w plasterki nie za grubę 2-3 mm i nałożyc na twarz na ok 15 minut ogórek fajnie rozjaśnia i odświeza skórę watro też spróbować maseczek gotowych w saszetkach np z firmy dax cosmetics czy dermaglin pozdrawiam:)

Gość nikola56
mam bardzo przetluszczające sie wlosy. jak cdziennie nie umyje wyglądają okropnie. zadne szampony nie pomagajją , moze znacie jakis pomysl

witaj jedni mówią żeby myć głowę rzadziej bo wtedy włosy bedą sie mniej przetłuszczać a drudzy wręcz przeciwnie by myć codziennie i oczyszczać włosy z łoju i zanieczyszczeń ja jestem zwolenniczką tego drugiego aby myć włosy czesto bo po pierwsze oczyszcamy je z łoju a po drugie wyglądają schludnie i eststycznie dobrym szamponem na przetłuszcające się włosy są szampny z czarnej rzepy np Jaonna polecam tez szampony z vichy są drogie ale skuteczne i bardzo dobry domowy sposób a mianowicie aby nie myć włosó ani w goracej ani w zimnej wodzie bo to pobudza gruczoły łojowe do pracy bardzo dobre rezultaty daje tez płukanka z cytryny a mianowicie na do litra wody wcisnąc pół dużej cytryny i uzywac tego roztroru do ostrstniego płukania włosów systematyczne stosowanie daje naprawdę dobre rezultaty nalezy to wykonywać 2-3 razy w tygodniu pozdrawiam:)

Gość aniayo
jak pozbyc sie krostek na ramieniu,nieraz na dekoldzie,czy stosowac te same kosmeyki co do tradziku?

nie zaszkodzi stosowanie takich samych bo jak i w jednych czyli do twarzy jak i w drugich do dekotu czy ramion chodzi o to samo czyli likwidacje krostek jednakże czesto kosmetyki do pleców czy dekoltu są troszke mocniejsze ponieważ jak wiadomo skóra pleców czy ramion rózni sie od skóry na twarzy szyi czy dekolcie na rynku jest wiele kosmetyków przeciwtradzikowych do tyych właśnie miejsc caiała np z AVON czy GARNIER jandakże nie zaszkodzi jak posmarujesz ramiona kremem przeciwtradzikowym do twarzy pozdawiam:)

Gość dianetka
co do tradziku na plecach czy dekoldzie nie ma lepszego i tanszego sposobu niz isc do lekarza i prosic o mieszanke do wykonania w aptece z Rezorcyna detreomycyną kwasem bornym , kwasem salicylowym i spirytusem.mialam ten sam problem. a teraz plecki sa sliczne juz po kilku posmarowaniach tą mieszanką. zaplacisz 5 zł za 100 g. Wiem bo pracuje w aptece

Gość edyti
kosmetyczko mam problem ze skóra twarzy. Dosc intensywnie trenuje fitness i przy tym bardzo mocno sie pocę o ile na skórze ciała nic mi sie nie dzieje o tyle na twarzy dostaję po kazdym treningu mase małych pieczacych plamek czerwonych które nijak nie mozna zamaskowac :O byłam u dermatologa przepisał mi masc na bazie sterydów niestety pomocna jest ona na krótki czas i są nawroty :( pouczona zostałam przez lekarza ze taką masc nie wolno stosowac dłuzej niz tydzien po tygodniu poprawa na kilka dni i na nowo twen sam problem. Poradz co moge stosowac anby efekt był długotrwały :(