Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

linka555

Rady na przetłuszczające się włosy.Poradźcie!

Polecane posty

Codziennie muszę myć rano włosy a kiedyś mogłam myć 2 razy w tygodniu! Gdy rano umyję to wieczorem już są oklapnięte :( Stosuję szampony do włosów przetłuszczających się no ale efekt kiepski. Może znacie jakieś stare babcine metody, płukanki? Pomóżcie proszę.

też myję codziennie , testowałam mnóstwo szamponów oczyszczających itd. i dla przekory kupiłam do włosów suchych i zniszczonych ; efekt; są miłe w dotyku, ładnie się układają i nie ma szopy tak jak po oczyszczających; ale i tak dalej myję codziennie. :)

Ja używam lotionu do włosów wypadających Seboradin z czarną rzepą firmy Inter Fragrances, bo wypadają mi włosy, stosuję go tylko na nasadę włosów codziennie wieczorem i pozbyłam się przetłuszczających przy nasadzie włosów. Myję teraz co dwa-trzy dni. No i pomaga też bardzo na wypadanie. Zauważyłam też, że gdy suszę włosy suszarką po myciu to się dużo wolniej przetłuszczają, a jak zostawię je do wyschniecia naturalnie to już na drugi dzień mam tłuste u nasady.

zrób sobie badania na hormony,najpierw na tarczycę, a potem do dobrego endokrynologa, żeby ci zrobił badania na wszystkie hormony płciowe jak mi się ustabilizował poziom hormonów to włosy przestały się tak mocno przetłuszczać (ale tylko trochę, na cuda nie ma co liczyć) musisz zaakceptować swoje włosy i tyle pozdrawiam 🌻

Gość henk1
A przypomnij sobie co jadłaś kiedyś i porównaj tym co teraz.Zmien sposób żywienia i przejdż się do endokrynologa .

Może faktycznie trzeba byłoby przejść się do endokrynologa... Tylko wiadomo jak to jest z tym chodzeniem do lekarza - omij się z reguły szerokim łukiem (o ile nie dzieje się oczywiście cos rzeczywiście niedobrego z naszym zdrowiem).Co do odżywiania, to dbam o siebie i staram się dobrez odżywiać. Dziękuję za podpowiedź z tyum lotionem. Może to też mi pomoże? Spróbuję. :)

Jeszcze na dodatek teraz w zimie to jest masakra z tymi czapkami bo pod nią to dopiero włosy przetłuszczają się! Okropne!