Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdabcdbcd

na początek tetrowe czy pampersy????????

Polecane posty

Gość abcdabcdbcd

czy u noworodka można od razu stosować pampersy? myślałam że tak ale mama i wszystkie ciotki wokoło uświadamiaja mnie że nie mogę na początku uzywać pampersów tylko potem jak dzidziuś podrośnie (ok 2 mc). Twierdzą że to szkodzi, bo maluszek ma niewykształcone narządy rodne, przy pampersach wytwarzają się jakieś opary i będzie miał ciągle odparzoną skórę.

Gość babay
sorki ale moim zdaniem twoja rodzina takie bzdury wygaduje ze ...szok!! przeciez juz w szpitalu maluszkowi zakladaja pampersa. oczywiscie mozna stosowac pampersy!!

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaassds
po to są pampersy od urodzenia żeby używać:) Wydaje mi się że każda mama i ciocia tak mówi bo one nie znają pampersów. Ja się nasłuchałam że pampersy ZAWSZE odparzają, używałam od urodzenia i nigdy córci nic nie było

Gość azia77
oczywiscie ze mozna co za pomysł kazdy stosuje od pierwszego dnia juz do szpitala każa przyniesć pampersy newborn. Spróbuj urzywac tetrowych to szybko zmienisz zdanie jak co 5 minut bedziesz musioał zmieniać. Moja mama tez mi tak mówia ale nawet mi w głowe nie było słuchać. Od mokrej tetry dziecko sie tylko odparza i tyle a przciez noworode sika i robi kupe non stop.

mozna uzywac od poczatku pampersy w szpitalach tez tak robia nikt sie juz nie bawi w tetrowe pieluszki tymbardziej w szpitalach czy klinikach.ja za niedlugo rodze i bede uzywac pampersow jesli dziecko sie odparzy to zeby skora sie zagoila pomecze sie z tetrowymi

nie słuchaj tych bab...:) wszystkie to używają od urodzenia Pampersy! juz w szpitalu w nie zawijają- u nas były Bella- no ale wiadomo - podobne! słyszalam o alergii na nie- jak u mojej siostrzenicy ale rzadko się to zdarza. po porodzie będziesz tak wymęczona ze branie sobie kolejnego problemu na głowę jest zbędne!

pewnie , ze mozna pampki stosowac ,chociazby w szpitalu zakladaja i nikt problemu nie robi no mi ostatnio tesciowa próbowala kupic stado tetrowych pieluch ,bo zdrowiej dla dziecka i nie bedzie miec problemow z plodnoscia :(

Gość mama i ciotki niech się douczą
zanim zechcą radzić innym:O noworodek ma "niewykształcone narządy rodne"?:O co to za teoria??? i co ma wspólnego z pieluchami??? oczywiście, że od początku możesz używać pieluszek jednorazowych, które są o stokroć lepsze od tetry, bo chociażby izolują pupę malucha od moczu i tym samym jest mniejsza możliwość odparzenia, a to naprawdę uciążliwa i trudna do zwalczenia przypadłośću dziecka w pieluszce tetrowej o odparzenia naprawdę nietrudno i fakt, że Twoje ciotki czy mama nei miały możliwości korzystania z dzisiejszych dobrodziejstw nie oznacza, że i Ty masz męczyć siebie i dziecko korzystaj z dzisiejszych wygód jeśli są one rzeczywiście lepsze:) a pieluchy jednorazowe zdecydowanie są!

jak by pampersy byly szkodliwe w pierwszych dniach zycia to by je nie uzywali przeciez .jesli chodzi o kosmetyki to musisz uwazac bo niektore np. chusteczki sa dozwolone po ok 1 miesiacu tak samo niektore kosmetyki dla dzieci

wiesz- jak dziecko duzo robi kupek..to nieważne jaka pielucha- i tak sie odparzy niestety! ale mysle ze w Pampersie mniej bo przeciez wsiąka w niego..ja z dwa razy na noc zalożylam tetre żeby przewietrzyc pupe..to rano była tak posiusiana-aż po pachy

Gość abcdabcdbcd
a ile średnio idzie tych pieluch na dzień?

Gość margaretkaaaaa
Pampersy,jak najbardziej pampersy. Nie wyobrażam sobie by moje dziecko miało się kisić w jakiejś mokrej tetrowej pieluszce. Małemu nowworodkowi zmienia się częściej, bo onedużo siusiają, później można zmieniać rzadziej

Gość pięknaanastazja000
u noworodka ok 12:-)

Pampersy zdecydowanie... na początku idzie ich bardzo dużo bo co karmienie jest kupa ale te tetrowe też trzeba wyprać wyprasować więc to też kosztuje

u mnie na początku szło około 8-9 pieluszek na dzień synka karmiłam tylko piersia więc ilośćkupek była naprawdę duża, a i tak do dziś (ma prawie 6 miesięcy) nigdy nie miał odparzonej pupy:) najlepiej myć pupkę przy każdej zmianie pieluszki bez względu na to czy była kupa czy tylko dziecko ją zmoczy i lepiej unikać chusteczek nawilżanych (stosować je jedynie w razie konieczności), a myć pupę wodą

Gość abcdabcdbcd
dzieki za wypowiedzi, chyba nie będę ich słuchac tylko bede robic po swojemu to co podpowie mi serce i instynkt, a propo przewijania, piszecie że najlepiej myć pupe wodą za każym razem - czy trzeba wtedy stosować za każdym razem krem na odparzenia czy tylko w momencie jak sie pojawi jakieś odparzenie

u noworodka najlepiej sprawdzaja sie pampersy tetra jest szorstka niekoniecznie marki pampers bo nie kazde dziecko moze uzywac ale teraz masz bardzo duzy wybor po kazdej zmianie pieluszki dobrze miec husteczki nawilzane i przemywac po co z dzieckiem leciec pod kran z chlorowana woda jatakze pokazdej zmianie stosowalam sudokrem na odparzenia bardzo ienka warstwe

ja stosuję prawie po każdym myciu krem na odparzenia, tak dla świętego spokoju;) i jak dotąd synek nie miał nigdy odparzonej pupy:)

pod kran??? wystarczy mała miseczka z wodą i zwykłe płatki kosmetyczne:) na pewno zwykła woda chlorowana robi mniej złego niż nawilżane chusteczki zresztą łatwo się przekonać po kilku dniach używania tylko chusteczek

moje dziecko wychowalam na chusteczkach i nic jej nigdy nie bylo a nie w kazdej sytuacji miska z woda jest pod reka

no i dlatego napisałam wcześniej, że chusteczki lepiej stosować w tzw. momentach awaryjnych;) nie mówię NIE chusteczkom nawilżanym, ale na pewno mówię im NIE na codzień:) oczywiście każdy zrobi jak uważa za słuszne

Mam 16-miesieczną córkę, od początku stosowałam pieluchy jednorazowe różnych firm - Pampers/Huggies/Dada i inne, do tego od pierwszych dni chusteczki nawilżane plus po każdej zmianie pieluchy krem przeciw odparzeniom NIVEA Baby. Zestaw ten stosuję do dziś i córka ani razu nie miała odparzonej pupy. Po urodzeniu małej próbowałam stosować wodę i waciki, ale niestety smółki nie byłam w stanie tym zmyć, musiałabym chyba szorować, więc przeszłam na chusteczki. Do kąpieli stosowałam Oilatum - przez rok, teraz zwykły płyn/szampon dla dzieci powyżej 1 roku zycia. Każda skóra, jest inna, może to brutalnie zabrzmi, ale radzę poeksperymentować - inaczej nie dowiesz się jakie kosmetyki sa najlepsze dla Twojego dziecka. Oczywiście pisząc \"kosmetyki\" mam na myśli tylko te niezbędne, nie za dużo. Co do tetry - odradzam. Zgadzam się ze zdaniem poprzedniczek, które słusznie zauwazyły, że starsze pokolenia kobiet nie znając \"pampersów\" z autopsji mają co do nich mieszane uczucia, a z racji tego, że my ich uzywamy przy naszych dzieciach, wiemy, jakie reakcje wywołują, nie wspominając juz o naszym komforcie. Nie wyobrażam sobie prania i gotowania tetry, nie wyobrażam sobie, abym mogła pozwolić, by moje dziecko spało zasikane po pachy, bo tetra \"jest zdrowa\".

wiesz- juz w szpitalu było wielkie zdziwienie ze nie mam chusteczek...musialam pożyczac zanim mi dowieźli! w domku natomiast myłam nowowrodkowi pupę wacikami nasączonymi w mydelku Seba-med dla niemowląt i było ok. po miesiącu juz stosowałam chusteczki nivea i pampers:)

Gość aaaaaaaaaaaa