Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ulkaaam

Czy możliwe że nie jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość Bisc
Hej moim zdaniem nie powinnas usuwac bo nie ma ku temu jakis wiekszych wskazan!!!!!!!!!Rozumiem jakby bylo jakies zagrozenie dla tego dziecka jednakze niema bo oboje jestescie zdrowi pewnie!Pozatym jestes z chlopakiem juz 2;ata to duzo jak na tak mloda dziewczyne ito dziecko jest dowodem na to ze sie kochacie!!!!!!!!To wasze szczęscie na przyszlosc Wasza czesc siebie!Pomysl tyle dziewczyn bylo ijest wxiazy amaja nieraz gorzse sytuacje niz Ty.Masz ojca choc wiem jak to est gdy ma sie ostrych rodzicow!!!!!!!!Jednakze gdyby nawet on Cie wyrzucil zdomu (niema prawa bo sie uczysz )To zawzse sa jakies osrodki dla matek itp gdzie normalnie sie zyje itam moglabys ew.mieszkac,potem jak Chlopak skonczy nauke podejmie sie pracy igzdies zamieszkacie!Choc uwazam ze On powinien byc z Toba podzcas calej ciazy apotem przy waszym rozkosznym maleństwu!!!!!!!Mowie Ci Warto urodzic je i poczuc sie matka inie przejmuj sie wiekiem wyszlo jak wyszlo iczas pogodzic sie ztym,To nic zlego awrecz Ci zazdroszcze tego malenstwa:))) askad wogle jetses??

w tym rzecz ze ma gdzie mieszkac ja ja ojciec wyrzuci przeciez jej chlopak mieszka sam! haa wcale sie nie zdziwie jak nawet prezerwatywy nie urzyli albo poprostu laska robi se jaja! tyle

Gość dasadsdas
no tak... a może idąc ustawieniami hellingerowskimi jej matka umarła bo laska usunie dziecko?

Gość Bisc
hmmm no to nie ma sensu by usuwała niech nie pzresadza pzreciez dalaby rade niech sprubuje ajeszcze zobaczy ze nie bedzie zalowac!

ona i tak sprawe postanowila jasno ze usunie wiec nie wiem po co sie wypowiadamy na ten temat skoro ja to nie interesuje;) jej zycie jej sprawa widac nie chce pomocy nawet od chlopaka bo jak napisala ona chyba ma wazniejsze zdanie co zrobi;/

Gość Bisc
jest zagubiona i młoda niedoswiadzcona i bezradna tyle!

Gość KarminowaPanna
Ludzie dajcie jej żyć!! Do kogos tam powyzej: oni sie zabezpieczali!- nie umiesz czytac ze zrozumieniem? Pewnie, niech urodzi, na siłę, stanie sie bezdomna, bez wsparcia, bez srodkow do zycia, dziecko bedzie tułało sie po osrodkach dla samotnych matek, lub w paskudnych biednych wynajmowanych mieszkaniach, bedzie podświadomie obwiniane.. Czasem trzeba umiec wybrac mniejsze zło.

marzę o tym żeby kiedyś aborcja w Polsce była całkowicie legalna!! przynajmniej skończą się takie rozmowy.. bo jeśli ktoś będzie chciał dziecko usunąć to pójdzie i to zrobi.. teraz jest o to co jak co trudniej i stąd pojawiające się te tematy na forum.. dziewczyny chcą żeby je pocieszyć, pomóc.. a kończy się na tym że ogromna większość namawia je do urodzenia, lub bezmyślnie krytykuje.. trzymam kciuki za Ciebie! nie ''marnuj'' swojego życia.. na dzieci będziesz jeszcze miała czas :)

Gość dasadsdas
oby już nigdy nie mogła zajść w ciążę... generalnie jestem za aborcją, ale i za obowiązkową przy tym sterylizacją, zeby nie było "po-aborcyjnych" dzieci Nie chcesz raz to koniec... i tyle

Gość KarminowaPanna
Ile Ty musisz miec w sobie jadu i zgorzknienia żeby życzyc komus niemożności zajścia w ciążę... Opanuj się dziewczyno bo życie nie polega na tym by dosrywać innym...

Gość dasadsdas
sorry jest dużo dziewczyn, które za ciążę oddałyby wszystko, a nie mogą.. a tu tak po prostu wyskrobać, bo nie mogę...a rżnąć się mogła? mogła... zabezpieczenie? A od kiedy prezerwatywa to zabezpieczenie? Chyba przed kiłą a nie ciążą.... I naprawdę życzę wszystkim kobietom, które wyskrobały zeby potem poczuły to co czują inne kobiety... które chcą,a nie mogą..

Gość KarminowaPanna
nie rozsmieszaj mnie, ze prezerwatywa to nie zabezpieczenie ;) Moglabys tak powiedziec o stosunku przerywanym, ale gumka badz co badz ma zadanie chronic przez niechciana ciaza. Ich nie ochronila- moze pekla, moze sie zsunela, nieważne. Dziecka miec nie chcieli, niech sami zadecydują. Jak ma sie tyle złości w sobie i nienawiści do innych to nie dziwe sie, ze nawet ludzki zarodek nie chce sie w takich jak Ty zagnieździć..

Prezerwatywa jest uważana za skuteczną metodę antykoncepcji. Nie pewną, bo pewnych nie ma. Ale fakt, że użyli prezerwatywy świadczy jak najbardziej na ich korzyść, zachowali się rozsądnie, skoro już musieli współżyć. Ponawiam pytanie do autorki tematu: Czy słyszałaś lub czytałaś o instytucji adopcji ze wskazaniem (nie jest to handel dziećmi!). Sama zadecydujesz, ale jest to jedno z rozwiązań, które być może warto wziąć pod uwagę.

Gość Ulkaaam
Nie słyszałam, nie dowiadywałam się nic na temat innych rowziazań... Ale ja wiem, ze gdyby to dziecko się już urodziło to bym go nie oddała... Wbrew pozorom mam serce. A skąd jestem? Z malej miejscowości pod Warszawą...

Autorko... Jeśli masz serce (a wierzę, że tak), to może rozważ jednak taką opcję. W ten sposób nie zabijesz dziecka, zapewnisz mu rodzinę, a jakiejś bezpłodnej parze podarujesz dzidzię, o której marzą. W razie gdybyś chciała choć sprawdzić... Znalazłam w internecie stronę www.adopcjazewskazaniem.pl Wiem, że jest to legalna, uczciwie prowadzona strona i że tam Ci pomogą. Zajrzyj, przecież nic nie tracisz. Może jednak zmienisz zdanie?...

Gość Ulkaaam
No mowie Ci przecież że gdybym urodziła to bym nie oddała.

Jesteś okropnie upartą osobą. Ale nawet uparte czasem zmieniają zdanie... Tak czy owak nie mam siły już Ci radzić. Bo Ty chyba wcale nie chcesz rady, prawda?

Gość Ulkaaam
Rad nie chce, pouczania o odpowiedzialości też nie. Krytyki, umoralniania tym bardziej. Potrzebuje pomocy bo sobie cholernie z tym nie radzę. Odwlekam zabieg usunięcia tej ciąży bo bardzo się boje. Ale przeraża mnie wizja, żę minie któryśtam tydzień, granica kiedy mogę usunąć ciąże i wtedy zostanie mi tylko zostać matką. To najgorsza z możliwych wizja.

Gość cvncj
a jakich gumek używaliście? stomil?

Gość Ulkaaam
Nie wiem jakich, nie do mnie należała dbałość o gumki. Jakiej pomocy? Psychicznej. Wysłuchania mnie i próby zrozumienia.

Staram się Ciebie zrozumieć, ale też bardzo mi smutno, że nie bierzesz pod uwagę jakichś pośrednich rozwiązań... Cóż, to Twoje życie. Mogę tylko napisać - oby Ci się wszystko jakoś ułożyło.

Gość magda188
ufff pierdolenie, az nie moglam tego czytac jak wy wszystkie piszecie no coż twoje życie bla bla Mała głupia szczeniara która była na tyle cwana zeby uprawiać seks ale na tyle nieodpowiedzialna zeby poniesć konsekwencje. I pisze to zwykła 18 latka. Bo wiesz najłatwiej powiedzieć. Jestem mała gówniara to usunę to dziecko. Durne tłumaczenie się. odwagi troche i ponieś konsekwencje uniesienia miłości . no az mnie krew zalała, żeby sie w takie tępy sopsób tłumaczyć...jezu.

Gość gryzik
pirdolone mohery tak macie racje niech dziewczyna urodzi i niech ojcec ja wypirdoli z domu a potem niech powietrzem karmi dziecko.. odpierdolcie sie od niej.widzac ze dziewczyna myśli ze jest dosyć poważna jak na swój wiek.uwazam ze nic wam to deto czy urodzi czy nie.ja mam 24 lata i wiem ze bym teraz usuneła bo niestać mnie na dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tepe pały miłoscią go nie wykarmie... mam nadzieje tak jak mówiłyscie jej zeby nie miałą juz nigdy dzieci tak ja wam życze żebyście w jak naj mniej oczekiwanym momencie dowiedziały sie o ciazy..najlepiej z blizniakami albo trojaczkami..skoro z was takie matki polki..tylko kurwa wara od pomocy społecznej i panstwa !!!nie bedziecie życ za moje podatki!!!! każda kobietap owinna miec wybór kiedy chce zostac matka.. i nie ma 100 proc, zabespieczenia wiec każdemu moze sie zdarzyć...

Gość magda188
dokladnie, jebana egoistka. Nic nie jest pewnego że ojciec ją wypierdoli, że szkoły by nie skończyła i tak samo to jak nie mieli by za co żyć. Tylko że ona chce żyć tak jak dotychczas tak samo i ty, szczęśliwa, beztroska, zaspokajać tylko własne zachcianki. A to kurewskie myślenie, zastanów się troche. Żeby zabijać kogoś tylko dlatego że przez to przybędzie ci troche problemów? Uwierz byś była nie 1 i nie ostatnia. I doceniam te młode mamy które nie myślały tylko o tym że skończy sie sielanka więc poleciały na skrobankę. A brzydze się takimi co myślą jak wy.

Gość ann//
magda mam takie samo zdanie jak ty. Chce zabic dziecko bo jak je urodzi to nie bedzie potrafiła oddac!!!! Co to za tłumaczenie?! Wiec lepiej jest zabic bo bedzie przykro je oddac do adopcji?! I nie dac mu zadnej szansy na szczesliwe zycie w rodzinie która je pokocha? To jest szczyt egoizmu

Gość magda188
masz rację zupełną. Nie mają żadnego prawdziwego i rozsądnego argumentu żeby zabijać! a już wypowiedz gryzika bije wszystko...bo kurwa przeciez każda kobieta ma prawo decydować w jakim wieku i kiedy urodzi. A co z dzieckiem? Już nie ma prawa żyć bo kobieta ma swoje widzi mi się i co będzie usuwała każdą kolejną ciąże aż w końcu powie, oki niech będzie ciebie nie zabije. Ja władczyni i pani wszechświata pozwalam ci sie urodzić. Wiesz jak bym dowiedziała się że moja matka dokonała aborcji to nie wiedziała bym czy się cieszyć że to nie byłam ja czy płakać że mam matke potwora. Po prostu to boli jak czytam takie wypowiedzi, zero uczuć, nic zupełnie nic. I pierdolenie o jakiś matkach polkach. Puknij sie, kurwa puknij w pusty łeb!