Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bad Dream

Dlaczego każdy myśli że amstaff i pit bull to mordercy?

Polecane posty

:o Wy też tak uważacie? Bo mnie to drażni,sama mam psa tej rasy i nie widze różnicy pomiędzy nim a innymi psami:o

Gość MMałamagia
do czasu aż wylądujesz w szpitalu pogryziona (oczywiście jeżeli jeszcze będzie co zbierac...)

Gość proste - boje się tych ras
widziałam jaki atakują

Gość Ups...........................
Wystarczy popatrzeć na jego szczękę i już widać różnicę.

Gość parełeczkaaaa
phi!!!! jaki tam morderca?!!!!!!! ratlerek to tak ale pitbull!!!!!!!!!!!!!!! :O

nie mam akurat psa tej rasy ale moja siostra miała i te mnie drazniły te komenatrze. Wszystko zalezy od wychowania psa. Moja kolezanka ma goldena i co ? pogryzł ja a niby taki łagodny pies itp

Gość dwsfsargetgy
kant dupy ty sie nie udzielaj, z takim nickiem nikim mądrym napewno nie jestes:O tak to są rasy ktore maja w sobie agresję, odzidziczoną, niestety, ludzie wychodowali takie bestie :O nie lepiej to kupic normalnego psa

nie wyląduje :P ona nawet nie umie szczekać na ludzi a co dopiero atakować cokolwiek :) no i oczywiście chodzi mi o rasowe amstaffy i pit bulle,a nie o mieszanke wybuchową po niewiadomych rodzicach co kupują dla szpanu po 150zł na giełdzie ;) bo te to inna bajka :P różowa landrynka - agresje do zwierząt nie do ludzi , a i tak zawsze zależy jak się wychowa

Gość król karol kupil krolowej karo
golden pogryzł :D:D spadlam z krzesla :D

Gość Ups...........................
Widziałam jak chłopak trenował pitbula, wieszał mu na drabinkach linę i on rzucał się na nią i wisiał tak dość długo a chłopak go bujał a on z zaciśniętą szczęką na tej linie nie każdy pies tak potrafi współczuję zwierzęciu lub człowiekowi który dostanie się w paszczę takiego psa.

Gość wenecjjjaat
tez chce psa i niedlugo kupię ale poco mi taki czub co niewiadomo co ma we lbie :D:D chce miec przyjaciela a nie jaiegos agresywnego debila :D napwno nie kupie sobie pitbulla

Gość hollywood
jak psa wychowasz, taki pies będzie, tyle w tym temacie. geny można uśpić odpowiednią tresurą.

Gość król karol kupil krolowej karo
bo mialam goldenka i mi sie wirzyc nie chce ze ten pies moze ugryzc:D

jak widac kazdy pies moze zaatakowac i ugryźć i to nie jest zależne od rasy. ja widziałam slady po ugryzieniu i to mi starczyło zebym uwierzyła

Gość interwencja
" bo mialam goldenka" to, że twój był ucieleśnieniem anielstwa nie oznacza, że każdy golden taki jest. podobnie u labradorów, osobiście znam jednego, który do każdego psa leci z zębami, do starych bab też, a to podobno najbardziej ciapowate pieseczki na świecie. goldenów i labradorów jest kilka odmian, jedne bardziej agresywne, drugie mniej, mimo że nie widać żadnych różnic w wyglądzie.

Gość mas master
bo te psy są powalone@@@!!! nigdy nie wiadomo co im do łba strzeli nawt jak sie je bedzie dobrze wychowywac!! mało to takich historii było????? a poziej placze taki jeden/jedna ze ukochany pies go pogryzl :O debile:D

boję się tych psów.Niektórzy znajomi mają-pogłaskać pogłaskam, ale zachowuje dystans.To sa rasy \"podwyższonego ryzyka\".Podobno mają 3 tony w ucisku szczęk:O a że takie psy często mają nieodpowiedzilani ludzie to już inna historia

ups- to taki sport dla psów typu bull ;) wierze łooo matko chociaż nie słyszałam o atakujących goldenach ale o owczarkach niemieckich owszem też niby łagodne :P

każdy posiadacz takiego psa, wie, ze takie psy to nie mordercy, cala reszta sie boi. a to cale glupie gadanie wyszlo z tego, ze wlasnie tego typu rasy wychoywano na mordercow i na walki psow. mojego psa tez sie wszyscy boja, a to taki slodki i kochany pies.

Gość *Dona
Znam bernardyna który jest agresywny dla wszystkich obcych i słucha sie jedynie 2 osob w rodzinie. a to wina tego ze nigdy nie byl tresowany:/ chociaz bernardyny to niby takie duze misie.tiaaa. Sama chce miec kiedys amstaffa ale napewno go nie zaniedbam. takie rasy psów powinni miec ludzie którzy wiedza co robią i nie zepsuja psu psychiki przez wzbudzanie w nim agresywnych zachowań

może mit, ja tam nie wiem, ale tak się utarło. kciukiem a jakiego masz psiaka?:) ja tam mam kundelka i jest oazą łagodności:D no owczarki też potrafią, to prawda

amstaf, pit bull maja silnu uscisk szczęki, ale bokserki ktore tez uchodzą za łagodne tez mają podoba siłe ścisku co te 2 rasy... ja znam z tych ras pieski łagodne jak baranki, nawet na koty nie reaguja, a znam tez takie co nie raz rozerwal jakiegos kociaka, no ale jak wlaściciel idzie i mowi bierz go12 bierz go! no to pies bierze, jakiego psa się wychowa takiego sie ma...

mam tez kundelka:) oprocz tego pittbulla:) bialego w czarne kropki jak dalmatynczyk. i jest naprawde kochany. do wrzesnia mialam suke -bernardyn z wilczurem zmieszana, ale niestety starosc nie radosc i odeszla::O a ta to byla dopiero zadziora;)

Gość wojtekAA
Małym agresywnym psom wszystko uchodzi na sucho, gdy agresja tyczy się dużych psów np. amstaff od razu by go uśpiono. Paranoja.

Gość oczywiscie nikt nie uwierzy
ale mam 10 letniego Amstafka i uwielbiam tego psa. Nigdy nikogo nie pogryzl, jest wyjatkowo inteligentny i posluszny, zawsze robi co sie do niego mowi, jest chetny do zabawy, mily i przekochany a cala rodzina i znajomi go uwielbiaja. Mysle ze 10 lat to wsytarczajacy czas aby poznac prawdziwy charakter.

Gość martaKa
trzymajcie tych morderców z daleka ode mnie!! ciekawe sak będziecie śpiewać kiedy te kochane spokojne pieski zaatakują wasze dziecko:(

moj pies pochodzi z rodzinnej hodowli. wlasciciele mieli suke i samca, te psy pilnowaly ich dzieci. moj pies to dziecko tej psiej rodziny, wiec raczej ne grozi mi zagryzienie